Şimdi Ara

Speedtest, Türkiye'nin dördüncü çeyrek internet hızı verilerini paylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Speedtest, Türkiye'nin dördüncü çeyrek internet hızı verilerini paylaştı



    Popüler hız testi firması Speedtest, Türkiye’nin dördüncü çeyrekteki hız testi sonuçlarını paylaştı. Tüm sabit hat İSS’leri ve mobil hat sağlayıcılarının karşılaştırıldığı listeye göre en yüksek mobil internet hızında 71.49 puanla Turkcell lider olurken, ikinci sıraya 41.19 puanla Türk Telekom, üçüncü sıraya ise 23.79 puanla Vodafone yerleşti.



    Sıralamaların değiştiği gecikme sürelerine geldiğimizde 27 ms ile koltuğu ele geçiren Turk Telekom'u, 30 ms ile Turkcell ve 49 ms ile Vodafone takip ediyor.



    Türkiye iki sıra geriledi



    Raporun devamında ise küresel mobil internet hızında 138 ülke arasından 2 ülke gerileyen Türkiye 59.sıraya yerleşirken en yüksek hızlar sırasıyla İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Adana'na elde edildi. Bununla birlikte en yüksek mobil internet hızlarına ulaşan telefon markaları sırasıyla Apple, Samsung, Xiaomi ve Huawei oldu.



    Ayrıca Bkz.Çin'den dünyada bir ilk: Yapay Ay tesisi inşa ediliyor



    Türkiye’de büyük yatırımlar gerçekleştiren ve 1000 Mbps internet hizmeti sunan TurkNet sabit internet sıralamasında 44.60 puana ulaşarak birinci olurken, ikinci sıraya 36.79 puanla Türksat Kablo, üçüncü sıraya 34.51 puanla Turkcell, dördüncü sıraya 24.98 puanla Vodafone, beşinci ve son sıraya ise 19.66 puanla Turk Telekom yerleşti.



    Sabit hat gecikme değerlerine geldiğimizde ise sıralama değişerek liderlik koltuğuna 14 ms ile Turksat Kablo yerleşti. Devamında ise TurkNet 17 ms, Turkcell 20 ms, Türk Telekom 23 ms ve Vodafone 32 ms sonuçlarına ulaşırken en yüksek sabit hat hizmeti sunulan şehirler sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa oldu.




    Kaynak:https://www.speedtest.net/global-index/turkey







  • ulaştırma bakanı ve altyapı bakanı yardımcısı 2021 sonunda türkiye'nin %90ı fiberle kaplanacak demişti hani nerede ? bunu da yeterli görmeyip 2023te %100 yapacağız demiştiniz hani nerde lan ? daha 2021 hedefini tutturamıyorsunuz

  • Ülkenin stratejik kurumlarını satarsan internette de gelişmiş ülkeler seviyesine bırak gelmeyi daha da uzaklaşırsın.



    Bir hükümetin yönettiği bir tane dahi iyi bir bakanlık olmaz mı arkadaş...



    Vaatlerin tamamı geleceğe yönelik. Ülkenin büyük problemlerine dair verdikleri vaadlerin geçmişte hiçbirini başaramadılar. Yakın gelecek için verilen vaadlerin neredeyse büyük çoğunluğu seçim yılı olan 2023'e endekslenmiş durumda.

    Hele geçmişte verdikleri br yerli uçak projesi var ki, Allah Allah evlere şenlik. "2011 yılında yerli uçağımız göklerde" denildi, 2015 yılında "yerli uçağımızı yapıyoruz" dendi hala da söylemeye devam ediyorlar enteresan bir şekilde.



    Yıllardır milletin gözünün içine baka baka yalan söylediler, hala da söylemeye devam ediyorlar.

    Ders almadılar, almaya da niyetleri yoksa bu Türk milleti de zamanı geldiğinde gerekli cevabı vermesini bilecektir.





  • İstanbul'da biraz sahile yakın elit bölgelerde yaşayan herkes 50 mbps ve üstü vdsl alıyor. Ben vodafone net 50 mbps pakedini kullanmama rağmen 58 mbit veriyorlar ve 8 mbps de uploadım var. Bu pakede 90 TL ödüyorum yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum memnun oldugum icin her yıl taahhüt veriyorum o yüzden pek zamlanmadı. Dolar 5 lirayken 70 lira ödüyordum dolar 13 lirayken 90 lira ödüyorum. Dolar bazında bütün ISS'ler büyük kayıp yaşıyorlar bence.

  • E1nsZweiPolizei E kullanıcısına yanıt

    Her tarafın fiberle kaplanması insanların maksimum hızı tercih edeceği anlamına gelmiyor.

  • E1nsZweiPolizei E kullanıcısına yanıt
    90 yıl sonra demiş olmasın?

  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Eğonomi çoğeyi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Speedtest'te kandırmaca yapılmasına rağmen gerilemeyi başarmışız tebrik ederim.

    Kandırmaca: speedtest'te hız hep normalin 2 katı çıkıyor, başka test sitelerinde hep normal hızımı görürken, speedtest, elde ettiği sahte test sonucunu isp hanesine 2 katı hız olarak kaydediyor.

  • E1nsZweiPolizei E kullanıcısına yanıt

    hocam adamlar zaten Türkiyenin % 90 ına döşedi. sadece kablolar görünmüyor. 2023 te % 100 olur. ikna oldum ben

  • Aralarında en büyüğü olduğu söylenen Türktelekom hep sonlarda...

    Demek ki şirket kültürünün ciddi revize edilmesi gerekiyor. Bunu anlamak için illa şirket içinde yönetici olmaya gerek yok, müşteri hizmetlerini aradağınızda sorununuzdan bağımsız olarak şirketin yaklaşımı(hattaki temsilcinin şahsi yaklaşımı değil) bu durumu ortaya seriyor. Böyle testler ile müşteri memnuniyetsizliği de bu gerçeği perçinliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 20 Ocak 2022; 08:09:31 >
  • fast.com iyidir sonuçları daha doğru verir. Speedtest benimle aynı şehirdeki sunucu hızını test ediyor bana. Görende google in microsoft un facebook un sunucuları benim şehirde sanar. Eskiden direk yurtdişı sunucu secerdi, artık hep yurtici sunucu seciyor yani bildiğin local networkun hızını gösteriyor. Sonrada internet hızları artmış gibi yanlış bir algı oluşuyor.

  • Türkiyede hemen hemen her şeyde olduğu gibi firmalar tarafından soyuluyoruz. Devlet de buna engel olmak yerine çanak tutuyor. Bugün Ukraynada bir vatandaş evine 500 mbps download ve upload olan fiber hattı 80 lira karşılığında alabiliyor. 100 mbps download ve uploadı olan hattı ise 50 lira civarında alıyorlar. O yüzden ISP lere değil kendinize acıyın.

  • Hızım 25 mbit olmasına rağmen speedtest 2 yıldır inatla 50 mbit göstermeye devam ediyor. Düzenbazlık seziyorum.
    Not: ISS Superonline

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 138 ülke arasından 2 ülke gerileyen Türkiye 59.sıraya

  • E1nsZweiPolizei E kullanıcısına yanıt

    100 Mbit fiber internet kullanıyorum ama basit bir oyun olan Valorant'ı bile oynayamıyorum. Sürekli lag spike oluyor. Fiber de işe yaramıyor. 3 gün iyiyse internet 5 gün kullanılnmaz oluyor.

  • Bu sonuçlar zaten şaibeli sol de 100'lük paket 250 megabit çıkıyor, epicten bir oyun indirsen 10mb ile iniyor yani 80 megabitlerde. Bu hile olmasa kim bilir kaçıncı sıraya düşeriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güya her sene her yere fiber geliyor ama ortada hiç bir şey yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.