Şimdi Ara

SpaceX'te büyük işten çıkarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  

    Geçtiğimiz günlerde Elon Musk tarafından Mars’a gidecek roketin görüntüsüyle heyecan uyandıran SpaceX’ten bu kez kötü haber geldi. Şirket tarafından Cuma günü yapılan açıklamada çalışanların yüzde 10’unun işten çıkarılacağı duyuruldu.

     

    Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



    Uzay merkezli küresel internet, gezegenler arası uzay aracı projesi ve müşterilerimize daima kaliteli hizmet sunabilmek için SpaceX hantal yapısından kurtulmalı. Üstlendiğimiz projelerden herhangi biri, bir şirketi tek başına iflasa sürüklemeye yeterli büyüklükte. Bu da demek oluyor ki, takımımızdaki bazı yetenekli ve çalışkan arkadaşlarla yollarımızı ayırmamız gerekiyor. Arkadaşlarımıza, SpaceX görevlerine yaptıkları katkılardan ve gösterdikleri özveriden dolayı şükran duyuyoruz. Böylesi bir adım, önümüzdeki zorlu engellerin bulunması ve bunların aşılması için başka bir yol bulunmamasından ötürü atılmıştır.



    Açıklamada, böylesi büyük maliyetli projelerin tek başına bir firmayı iflasa sürükleyecek büyüklükte olmasına yapılan vurgu dikkat çekiyor. Öte yandan sektörel kaynaklar, Elon Musk’ın firmada performansından memnun olmadığı kişilerden böylece kurtulabileceğini ifade ediyor.

     

    Ayrıca Bkz.Elon Musk, Starship'in ilk fotoğrafını paylaştı: Test uçuşuna hazır
     

    Söz konusu karar, firmanın haftalar öncesinde arayışa çıktığı 750 milyon dolarlık kredinin sunulan ağır şartlar nedeniyle 250 milyon dolara düşürülmesi sonrası alındı. Bazı kaynaklar, SpaceX’in sanıldığı kadar karlı bir şirket olmadığını belirtiyor. Her ne kadar NASA ve ABD Hava Kuvvetleriyle imzaladığı sözleşmeler çok karlı olsa da firmanın üstlendiği büyük projeler oldukça maliyetli. Çalışan maliyetlerinden yapılacak tasarrufun bu büyük projelerde kullanılacağı öngörülüyor.
     








  • beceriksizleri yollamış iyi de yapmış.

  • Amerikanın çiflik bank hikayesi olmasın 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen de mi elon musk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maaştan tasarruf olmaz...besbelli bu ilon maskın başka bir çakallığı. Kalan %90 çalışana verdiği tedirginlikle performans artışı yakalamak derdindedir. Böylece verdiği iddialı termin sürelerini karşılamaya çalışıyor. Zalım ilon

  • ABD’li şirketler çok hızlı büyüyorlar ve arada istedikleri kalitede iş gücünün altına düşebiliyorlar.

    Bu şekilde daha kaliteli arkadaşlara yer açıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sence oraya beceriksizleri alır mı Elon ?

  • çiftlibank uzaya onlarca kez roket yollamadı

  • SpaceX projesinin batması yüksek ihtimaldir. Teknoloji meraklılarına donanımhaber gibi sitelerde yapılan SpaceX ve Elon Musk reklamlarının arkasına pek de karlı ve anlamlı olmayan bir fikir var.
    SpaceX'in amacı ve iş modeli ne?
    Uzayı kolonileştirmek mi? Eğer amacı buysa tam saçmalık çünkü insanoğlunun uzayda hayattta kalabilmesi için gerekli teknoloji yok ve ne zaman geliştirilebileceği de belli değil.
    Eğer iş modeli rakip roket üreticilerininden daha ucuza tekrar kullanılabilir roket üretmekse bu iş modeli yapılabilir ama çok karlı bir iş modeli değildir. Çünkü roket maliyeti uzaya insan ve uydu gönderme toplam maliyetinin küçük kısmını oluşturuyor. Bu yüzden uzaya uydu veya insan gönderenlerin temel amacı ucuz roketten ziyade güvenilir roket. Tekrar kullanılabilir roketler de güvenirliği azaltıyor.
    Özetle SpaceX'in işmodeli iyi değil. Başarılı bile olsa ancak düşük karlı ve orta ölçekli bir roket şirketi olabilir. Başarısızlık riski ise çok yüksek. Başarısı da ancak ABD devletin desteği ile olur. NASA SpaceX'e proje paslarsa. Yoksa iflas eder. Bu işçi çıkarmalar da çözüm olmaz zaten.

    Diğer taraftan Tesla ise geleceğin en büyük otomobil üretici firmalarından bir tanesi olma yolunda gidiyor. Tesla'nın iş modeli olağanüstü başarılı.





  • Hantal sistemi daha az kişiyle hızlandırmak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çalışandan kar edilmez.. Diğer çalışanlara gözdağı..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.