Şimdi Ara

Sözleşmemin bitmesine 6 gün kala ev sahibi çık dedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kasımın 2sinde sözleşmem doluyor 3 gün önce emlakçı arayıp oturmaya devam edecek misiniz? dedi, evet dedim, bugün tekrar aradılar güya ev sahibi kiralar yükseldiği icin kendi evine taşınacakmış. Ben haklarımla alakalı biraz araştırma yapayım diyince tamam o zaman biz avukatla ihtarımızı cekelim hemen falan dedi, günümü zehir ettiler. Ev sahibi kendim oturacağım hadi çık diyebilir mi bana? Birde ihtar çekmek için 15 gün önceden çekmeleri gerekmiyor mu?

    Ben sözleşme kendiliğinden yenileniyor 15 gün kala diye biliyorum.

    Su an tüfeyi hesaplayıp kira artışı yaparak ödemeye devam etsem sorun çıkar mi? Tüm kiralarımı gününde sözleşmede ki banka hesabına yatırıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chosen -- 26 Ekim 2021; 23:7:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sözleşmenin bitine 1 ay kala size noter kanalıyla tahliye etmenizi bildirebilir.


    Bu sizin için avantajlı olur çünkü eğer kiracı koyarsa elinizdeki kağıt ile dava açabilir 1 yıllık kira bedelini tazmin hakkı kazanabilirsiniz.


    Gelelim sizin sorunuza; eğer ihtiyacı var ise sözleşmenin bitiminde dava açabilir, böylelikle yaklaşık 6-7 bin tl masraf sizi bekler. İhtiyaçtan ötürü olduğu kanıtlanırsa sizi 3-4 ayda çıkartabilir.


    https://ilkayuyarkaba.av.tr/tahliye-davasi-ne-kadar-surer/#:~:text=%C4%B0htiya%C3%A7tan%20Kira%20Tahliye%20Davas%C4%B1%20Ne,ila%203%20ay%20i%C3%A7erisinde%20sonu%C3%A7land%C4%B1r%C4%B1lmaktad%C4%B1r.


    Tavsiyem avukatla biraz uzlaşma yoluna gidin en azından depozit + taşınma masraflarının bir kısmını rica edebilirsiniz. Kontrat bitiminden 30 gün içinde dava açmaları gerektiği için zaman kazanmaya çalışmak sizin faydalı olmayacaktır diye düşünüyorum.





  • Prinergy P kullanıcısına yanıt

    1 ay kala değil sözleşmenin bitmesine 6 gün kala emlakçı arayıp bilgi verdi bana muhtemelen ev sahibinin aklını çelip burayı daha iyi fiyata kiraya veririz dediler.


    sozlesmem 2 kasımda bitiyor bana herhangi bir ihtar vs gelmedi. açıkçası beni çıkarmakta diretirlerse depozit + komisyon, taşınma bedelim ve mağdur olacağım icin yeni kiramın + kısmını talep edeceğim. Ev sahibinin böyle bir ihtiyacı olsaydi son anda emlakçıyla haber vermezdi diye düşünüyorum.


    simdi ev sahibi dava açarsa ve tahliye kararı çıkarsa tüm masraflar bana mi ait oluyor? ben evin başkasına kiralanacagindan adım gibi eminim ve biraz acemice yaklaştılar çok belli ettiler durumu. Su an benim karşı önlem olarak almam gerekenler nedir ? Çıkarma durumunda evde kendisinin oturacağına dair ve borcumun olmadığına dair bir belge istemeli miyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 gün içinde çekebilir. ister 30. gün gün olur ister 5. gün.

    Taşınma bedelini vermek zorunda değil. Tabi hakkaniyetli olacak şekilde bazı taleplerde bulunulabilir. Mahkeme masrafları tarafınıza ait olacaktır. Anahtar tesliminde borcu yoktur kağıdı alsanız iyi olur. Bunun dışında farklı bi önlem yok. Tabi ki kişi samimi bir dille ihtiyacı olduğunu eğer davaya giderse kanıtlamak zorunda.


    Mesela aynı bölge içinde 2. bir evi olmamalı.

    Veya kirada yaşıyor olmamalı. Mahkeme bunlara gözeterek karara varacaktır.


    "Çıkarma durumunda evde kendisinin oturacağına dair" bu zaten noterle gelecek olan tebligatta belirtilecektir + Dava durumunda masraflarının tarafınıza ait olduğu.


    Davaya giderse bi kaç daha evde oturabilirsiniz, dava masrafları ve her geçen gün artan kira fiyatları sizi psikolojik + maddi olarak yıpratacaktır.

  • Prinergy P kullanıcısına yanıt

    Bana ihtar çekmedi ihtar çekmekle tehdit eder gibi konuştu sadece ve bunu yapan ev sahibi değil emlakçı :)


    benim anlamadığım nokta; dava olmazsa ihtiyacı olduğunu bana nasıl belirtecek? ihtarda çekmedi cunku henüz, ihtiyacı olduğunu noter onaylı bir kağıtla bana iletmesi gerekiyor ki sonradan kiracı alırlarsa (ki %100 eminim bundan; emlakçının oyunu cunku bu durum tamamen) ben karsi dava açabileyim değil mi?

    (Bu arada ev sahibi kirada oturuyor başka ilçede diye biliyorum)


    son olarak;

    olayin davaya gitmesine izin vermemem gerektiğini anlıyorum buradan, en azından 2 araliga kadar oyalarsam zaten dava açamıyorlar sanırım. Umarım açmazlar bende biraz kendimi toparlayıp çıkarım bu uyanıkların evinden.


    Ev icin bir sürü masraf yaptım, son güne kadar haber verilmediği için haberim yoktu isimle alakalı belirli sözleşmeler yaptım, dolap aldım bir sürü masraf ettim ve emlakçı 3 kuruş daha komisyon kazansın diye şimdi depozito cebime koyulup çıkarılacağım. Ben bu evden çıktığımda fazladan harcadığım her kurusu bir şekilde almak icin elimden geleni yapacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 6 gün içinde çekmezse bir sonraki sözleşme tarihine kadar bişey yapamaz. Ama hakkaniyetli bir şekilde çözün, kimsenin canı yanmasın. Kiracıya da 1 ayda evi boşalt demek haksızlık oluyor.

  • Prinergy P kullanıcısına yanıt

    Tamam ben kötü niyetli değilim asla ama ev sahibi beni 1 ay önceden arasa mesela gerçekten elimden geleni yapardım, 6 gün kala alelacele arayıp tahliye etmelisiniz maalesef diyince elim ayağım titredi sinirden neden böyle yapıyorsunuz dedim bizde insanız size biraz zaman veririz diyor emlakçı, ihtiyacı olan insan arayıp kendisi konuşur emlakci aklını çelmiş muhtemelen ev sahibinin. Ben Tufenin üzerinde kira teklif edeceğim sırf içi rahatlasın diye kabul etmezse de biraz zaman isteyeceğim.


    **Ama ben çıktıktan sonra eve kiracı alıp almadığını nasıl anlayabilirim o konuda hiç fikrim yok?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komşulara tembihleyerek belki. Veya bu durumun takipçisi olacağınızı belirtin emlakçıya. Caydırıcı olabilir.

  • Prinergy P kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.

    Son bir sorum daha olacak size;

    Siz 6 gün daha ihtar çekilmezse; 1 sene daha bir şey olmaz dediniz fakat sözleşme bitiminden sonra 1 ay içinde sanırım dava açabiliyor ev sahibi.
    Burada merak ettiğim bu 1 ay içinde dava açabilmesi içinde sözleşmenin son gününe kadar ihtar mi cekmis olması gerekiyor?
    Sözleşmenin son günü olan 2 kasımı geçirirlerse dava açabilme durumu tamamen seneye mi sarkıyor?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet bildirim yapılmazsa olmuyor sonraki döneme sarkıyor, fakat ihtar ille de noter zorunluluğu var mı bilmiyorum. Sözlü bir bildirim yapılmış, hakkaniyetli olarak.

  • Chosen kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba.


    Ev sahibi ihtiyaç sebebine dayanarak sizi tahliye etmek isterse öncesinde bildirim zorunluluğu bulunmamaktadır. Yalnızca yenilenen dönemi müteakip bir ay içinde dava açması yeterlidir. Şayet size bu öngörülen bir aylık sürede "yazılı" bildirim yapılmışsa artık bir kira yılı kadar dava açma süresi kendi açısından uzar. Sizin sözleşme bu ayın 6sında yenilendi ise diğer ayın altısına kadar dava açılmaz veya ihtar da gelmezse bir sene kafanız rahat olur.


    Öte yandan ihtiyaç sebebi ile tahliyede bu gereksinim ev sahibi tarafından ispatlanmalı. Kendisi zaten kendi evinde oturuyorsa vs kolay kolay kabul edilmez. Bu ihtiyaç samimi olmalı. Çok kriteri vardır o ayrı mesele.


    Kira artış oranını yenilenen dönemdeki tüfenin 12 aylık ortalamasına göre artırırsanız ve böyle ödeme yaparsanız yolunuza devam edersiniz. Hatta sözleşmede daha düşük oran belirlenmişse direk o kadar artış yapabilirsiniz. Mesela Tüfe % 20'dir ama sözleşmede % 10 kararlaştırılmıştır. % 10 yapıp geçersiniz. Evi hor kullanmadıkça ve kira ödedikçe kiracı çıkarmak zordur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.