Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (153. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: tommiks464
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
33.352
Cevap
469
Favori
1.641.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdcvn

    Kulağınıza hangisi iyi geldi ise onu alın..Bu işin değişmez kuralı budur..

    X modal marka dünyada çok tutulabilir ama sizin kulağınıza kötü ise tek kalem silinir

    4K ibaresine dikkat etmek lazım..Bazı cihazlar 4k upscale yükseltmeden bahseder ki bu biraz sadece sözde kalabilir..

    Bazı cihazlar ise 4K kaynak bagladığınızda, bunu Tv niz 4K olmasa bile Passthrught yapıp iletir..4K ibaresi biraz hileli kullanılıyor

    Bu iş Magazada dinlemek ile de olmuyor ev ortamında %50 şansınız var..ya seversiniz, ya begenmezsiniz..O zaman insan verdiği paraya üzülür..Ucuz olanı tercih edin en azından Fiyat/Perfonmans mantığı ile kullanırsınız..

    Cihaz üzerine yazılan her özellik tam o özelliği veriyor demek değildir..

    Soundbar = Ses Çubuğu..yani fazla şey beklememk lazım..tv den hallice ses sisteminden düşük arada kablo karmasası olmayan basit cihazlardır..


    Sen gel bize las950m ve arkada 2 tane h5 hoperlör ile ses çubuğunun neler yapabildiğini göstereyim. Sen soundbarı neden kullandığımızı hala anlayamamışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • guguk kullanıcısına yanıt
    Arkadaş sizin ürünlere çöp demiş, ben Ses Çubuğu tabiri yaptım, teknik bir hata yok..Eleştirecekseniz Arkadaşa yazınız..

    Eleştiri için eleşirirken lütfen gerçekçi olalım, saygılar

    Beni eleştiren arkadaşlar bu küşük düşürücü mesaja ne diyecekler merak ediyorum??Beklemedeyim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 28 Kasım 2017; 10:7:30 >
  • Lg/Samsung soundbara çöp diyen ben değilim, apaçık Çöp demissiniz? Bu mu seviyeli olumlu "Dolu" mesaj?

    Hala alakasız mesajlarınız var..Cevap yazmayınız, üstteki arkadaş LG kullanıyor, onun sounbarına çöp diyorsunuz..Bu mu yorum??

    Smasung/Lg sounbar kullananlara çöp diyeceksiniz, sonra benim mesajlarımı "Boş" nitelendireceksiniz?

    Konumuz Soundbar, haksız suçlamanızı savunmak için alakasız şeyler yazmayınız..

    Saygılar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 28 Kasım 2017; 10:31:47 >
  • Lg/Samsung çöp diyen bende değilim o nasıl olucak ?
  • Hocam samsung k551 hakkında ne düşünüyorsunuz. Sizce 2.el de olabilir.en f/p soundbar hangisi? Ya da evde.sinema ile ilgili neler önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdcvn

    Lg/Samsung soundbara çöp diyen ben değilim, apaçık Çöp demissiniz? Bu mu seviyeli olumlu "Dolu" mesaj?

    Hala alakasız mesajlarınız var..Cevap yazmayınız, üstteki arkadaş LG kullanıyor, onun sounbarına çöp diyorsunuz..Bu mu yorum??

    Smasung/Lg sounbar kullananlara çöp diyeceksiniz, sonra benim mesajlarımı "Boş" nitelendireceksiniz?

    Konumuz Soundbar, haksız suçlamanızı savunmak için alakasız şeyler yazmayınız..

    Saygılar



    Sen beni sony tv konusunda bloklamistin ne olduda kaldirdin? Ben bana yazanlara lg samsung 600-1500 skalasindaki soundbarlarin çöp oldugunu paralarina yazik etmemelerini 1500 civarinda alinabildigi yazilan sony ht nt 5 cok üst düzey soundbar olduğunu yazdim. Tavsiyemle alan arkadaşların hepsi memnun, konudalar hepsi senin gibi havaya sıkmıyorum güzel kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 28 Kasım 2017; 12:44:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir inceleme bile yapamayıp spec kopyala yapıştır yaparak sözde tavsiyelerde bulunan ticari logolu/logosuz lara dikkat edin kesinlikle dikkate almayın söylediklerini derim soundbarlar arka uydusuz avr li sistemlerden bile daha geniş sound verebilir, arka uydularla bir çok kendi fiyat segmentinde ki avr lerle benzer sinematik atmosferi verebilirler veriyorlarda merak eden fideli b5 yahut arka uydulu samsung 7501 vb ile film izlesinler öyle yorumda bulunsunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyozgurluk

    Hocam samsung k551 hakkında ne düşünüyorsunuz. Sizce 2.el de olabilir.en f/p soundbar hangisi? Ya da evde.sinema ile ilgili neler önerirsiniz?

    Hocam güzel soru sormussunuz

    Cevabı ben de merak ediyorum...
  • Soundbarlar ilk ciktiginda acikcasi burun kivirmistim. Onkyo 7.1 amfim ve sony hoparllor, pioneer subwooferdan olusan ev sinema sistemimi pioneer vsx 921 ile upgrade ederken hic dusunmemistim.



    Sonrasinda hafizalat kuculup, internet hizlaninca kablosuz baglanti ile ses almanin zamane sarti olmaya basladigini gorunce teknosanin kapanmak uzere olan magazalarinin birinden lg nb 3640 soundbar aldim. Hem de 250tlye. Eve getirdim kurdum. Beklentim sadece sesi arttirsin derken hic beklemedigim bir kaliteyi gordum. Tabi mi amfi kaltesi degildi ama kablosuz baglanti ile aktarim, cihaz uzerinden youtube baglanma vs. teknolojiyi seven biri olarak yeni bit heyacan yaratti bende. Yalniz bu cihazi alirken lg hs9 yani las950m 1999tl idi.



    Soundbar almadan bubfiyatlara ev sinemasi alinir ne gerek var buna derken 250tl'lik 3640in performansindan sonra meraklandirdi beni. Indirime girmesini beklerken hs7 yani las750 699tlye bimekste satildi 1 gunlugune. Hemen aldim. Yanina h3 surround kablosuz hoparlorleri aldim. Ne yalan soyleyeyim hs7 hayal kirikligi yaratti. 3640 1/3 fiyatina cok daha kaliteli ses veriyordu. Tek avantaji surrounda imkan saglamasiydi. Bu arada 280tlye yine kapanan bir teknosadan piooneer sbx 700 aldim. Pioneerin sesi bana gore gelmedi amfi sistemini kullanmama ragmen. Sonunda teknosada hs9 yani las950 1490tl'ye dustu ve 20km yol katederek teknosadan aldim. Eve geldim kurdum. Ancak o agirlikta soundbar icin yine istedigim sesi alamadim. Daha dogrusu cinema modu disinda istedigim tizleri bulamadim. Ustelik h3 hoparlor ile surroundda kopmalar las750'de okdugu gibi bundada da vardi. Gorev degisikligi nedeniyle ev degistirince nb3640 ve pionnere baba evinde biraktim, hs7 ve hs9 beninle geldi.



    Bu arada ankara gordion avm'de kapanan bimekste magazanin bir ucundan duydugum sesi bularak samsung hw j7501 ile tanismistim. 1 saat karsisinda telefonumdaki muzikleri test ederek incecik soundbardab cikan sesin dev gibi lg hs9'dan daha iyi olmadigina ikna etmek icin kendimi cok cabaladim ama aklimin kosesinde kaldi. 1.999 tl fiyati olunca zaten 1 ay once alinmis hs9'dan sonra almamistim. 6 ay sonra yine teknosa da bu sefer 7501 1620tl'ye dustu ve gittim aldim. Ayni gun internetten wam 1500 siparisi verdim. Tanesi 290tl'ye gelmisti indirimlerden sonra.



    Samsungun sesi tam istedigim tinidaydi ve wamlar ile ev sinemasini aratmayan surround olusturuyordu. Baslarda basit muzik dinlemmek icin alinmis soundbar bir sure sonra amfideki kaliteyi bulabilecegim bir inancla arayisa donustu ve 7501 ile nihayetlendi insallah. 200tl'ye bir ses sistemi arayan icin hicbir sey vaadetmeyen bu cihazlar, cebinde 2.000 tl ve fazlasi olan icin cazip seceneklere donustu. Cihazlarda kullanilan oldukca kaliteli bilesenler yenilikci teknoloji ile beklenmeyenleri veriyir. Subsiz cihazlar 10.000tl'lik anfilerin veremedigi stereoyu, duz hoparlor duzleminde surroundu ve subsiz olmasina ragmen derin basi veriyor.



    Aslinda bunkadar uzun yazmayacaktim ama baslangic noktasi alti ustu bir ses cubugu iken son noktasi artik amfiye gerek yok, profesyonel cihaz alacaksam yine soundbar olur diyen kullanicinin deneyim notu olsun bunlar. Yani yukarda yazilan iki goruse de ben yakinim:)



    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Yazı açıklayıcı teşekkürler...
  • Hocam samsung k551(550) için 3 tane falan firmware var ama boyutu küçük 1-3 mb falan . Bunlar ses kalitesi ile alakalı değil sanırım. İndirsek işe yarar mı?https://us.community.samsung.com/t5/Home-Theater-Home-Audio/Which-HW-K550-Firmware-to-use/td-p/30667



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 28 Kasım 2017; 22:7:48 >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Dediginiz de ben sahit olarak haklisiniz o modeli cok iyi biliyorum ve samsung hw-j8501 modelinide iyi biliyorum.Oturup baya dinlemisimdir. 7501 modelini bir demo odasinda subwooferi oturdunuz koltugun sol dibine koymuslardi o koltukta sarsici cok degisik bir bass vardi.Sizin koumlandirmaniz nasil oldu? Bass ve ses evden eve degisir tabiki ama dedigim gibide deneyebilirsiniz.7501 modelinin subwooferi diger soundbarlardan daha guclu bir ses veriyor fuarlarda uzaklardan duyabiliyoruz ,yani o ses sizi cagiriyor. birde bazi soundbar sistemlerinde bluetooth a bagli olan telefondan sesi acinca ses kisiliyor gibi oluyor sonra birden artiyor yada en yuksek sese cikamayabiliyor ama 7501 ve 8501 bu konuda harika.Soundbar almadan bu duruma dikkat ediniz lutfen

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 29 Kasım 2017; 7:1:19 >
  • Bas oturdugum degil koltuga olmasa da yine ince dikdortgen yapisindan dolayi duvar ile koltuga bitisik duruyor. Sublarin ses degil ayrica fiziksel etkisini arttirmak icin koltuga baglanan modelleri vardi bir ara. Bu tasarimda koltukla birlesik durabildiginden sarsintiyi da hissetmek mumkun aksiyon sahnelerinde. Vurkac denilen kisa ve tok (ya da punchy de diye tabir ediliyor ) vuruslar bas agirtmadan, gereksiz uzama yapmadan hem muzik hem sinema icin dengeli olarak alt frekanslari isliyor. Hemen belirteyim ki bass konusu da dipsiz bir kuyu. Ozellikle arac ses sitemlerinde demo olarak kullanilan rap muzikler icin bu tarz baslar tercih edilmez. Uzamasi ve mumkun oldugunca alt frekanslarda gezinmesi beklenen baslarda var. Ev icerisinde cok alt frekanslarin rezonansi vitrin, ayna ve cam ziriltilarini beraber getirdiginden basin cinlama efekti de beraberinde geliyor ve kalite bozuluyor. Samsung ev icin ideal frekansi yakalamis ancak simdi cikardigi harici alinabilen 10" olcusundeki sub'i sanirim evdeki tum vitray malzemeyi oynatacak cinsten. Samsung'un ms serisi ile uyumlu kullanilacak olan bu bas icin ovguler ard arda geliyor ama yurtdisi fiyati 400usd. Yani yeniden ev sinemasi toplar gibi soundbar toplayabilir kullanicilar bir sure sonra. Kimbilit belki de wifi uyumlari saglanip jbl bar, pioneer sub alinabilecek.



    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Bu Bass seviyesi Ev kullanıcısı için çok kritik..Site yorumlarında ise Az Bass hep eleştiri kaynagı..

    Çok Bass seven başı ağrımayan olduğu gibi BASS seviyesi başını agrıtan da olabilir

    Yamaha Yas 105 bakıyorum, diyorlar Bass modulu yok

    Sony HTC800 bakıyorum Wooper Bass seviyesinden emin değilim (Fazla Bass başımı agrıtıyor)

    Daha üst modellerde de yine Bass ince ayar , müziklerdeki perfonmans süphede bırakıyor..Sinema için problem yok ama müzik deyince biraz daha ince eliyor insan..Müzik ayrı, Stero ve temiz ses gerek..

    Sony ve Yamaha benim favorilerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Kasım 2017; 12:5:35 >
  • Bende geçenlerde Lg SJ7 aldım. genel olarak beklediğimden çok daha iyi çıktı özellikle film izlerken. Merak ettiğim surround etkisini arttırmak için buna ek hoparlor

    bağlayabilir miyim?
  • Arkadaşlar sadece soundbar olan (woofer kısmı olmayan) ses kalitesi iyi (müzik dinleme ağırlıklı kullanacağım) ne tavsiye edersiniz? (Soundbar daha kullanışlı olduğu için hoparlör yerine bunu tercih etmek istiyorum.)
  • Teşekkürler faydalı bir konu olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞahEser

    Arkadaşlar sadece soundbar olan (woofer kısmı olmayan) ses kalitesi iyi (müzik dinleme ağırlıklı kullanacağım) ne tavsiye edersiniz? (Soundbar daha kullanışlı olduğu için hoparlör yerine bunu tercih etmek istiyorum.)

    Ben de aynı konuda araştırıyorum..Yorumlar hep Harici Bass olmaması yönünde eleştiri..Sanki Bangır Bangır, cam titreten bir Wooper olunca daha iyi olur izlenimi var..

    Maalesef Soundbar olayı biraz sinema agırlıklı..Tamam müzik te var ama Sinema akla geliyor nedense, müzik kısmı biraz yetersiz gibi..Sinema deyince Bol Patlama, efekler, BASS ihtiyacı oluyor..

    Sinema için olabilir ama müzikte Wooper risk hele BAss Tiz dengesi yoksa uğultu olur..

    Dün Yamaha YSP 1600 modelini incelerken (Amozon sanırım) yorumlar Sinema değil Müzik için demiş birkaç kişi..Dedim tam benlik :)

    Cihazın dahili 8 inç Wooperi var, Harici modul yok..Devasa bir Sounbar biraz iricene..Ama yorumlar olumlu..İnceleyin isterseniz..

    YSP 306 var dir düşük modeli..İkisi de Wifi li, Spotify,Deezer, Musicast ve uygulama..Airplay destekliyor

    Ben şahsen Musicasti sevmedim..İnternet radio dedikleri vtunner hem ses kalitesi düşük hem Türk kanalları eksik..

    Sony modellerde Google Cast var ki tam istediğim şey (Google üzerinde daha çok müzik uygulaması var) Sony modeller de Harici Sub wooperli..

    JBL SLR 350 inceledim aktif haporlor, herşey güzel ama kullanan birkaç kişi ile konuştum Ses Flat dedi..Youtubede bir inceleme var biraz komik olmuş ama sonu çok çarpıcı :

    Kocaman JBL SLR 305 ile Bose Companion 20 karşılaştırılmış, yorumlar tabi böyle inceleme mi olur ikisi farklı kulvar olmuş amma..Sıkıştırılmış ses olunca o Bose speakerler JBL den daha iyi ses veriyor..Yani sıkıştırılmış ses ile Orjinal Flac, SACd tarzı ses araında kalite ve Haporlor, Sounbar çalması değişiyor..

    Çok kaliteli ses kaynaklarınız varsa Sony HT NT5 model Hi Res özellikli, DSD, Flac vs için daha iyi müzik perfonmansı deniliyor, kullanıcı yorumları da böyle..Tabi Harici Sub Wooper var..Ses kısılırsa BASS derecesi nasıl olur bilmiyorum..

    Problem kullandığınız kaynak ne kadar iyi kaliteli ise bu Ses cihazları o kadar iyi, ne kadar düşükse kayıt o kadar kötü oluyor benim anladığım..

    Ben Digital sıkıştırılmış içerik dinlediğimden (İnternetten Radyo, Antenli Radyo, ne kadar kaliteli cihaz olursa olsun benim dinlediğim müzikte perfonmans düşüyor..)

    Eleştirilmeyen model yok maalesef 700 Tl lik ürün alayım derken 100 -1500-2000-3000 e çıkıyorum ama yine eleştiriliyor :) Sonu yok

    Bir de Marshall Stanmore diye bir Kutucuk var ama Youtubeden dinleyin çok çılgın bir alet, onun müzik dinamiğini çok aktif..Davul resmen punchy denilen kesik ve kıvamında..Wooper yok harici, herşey içinde ama yapmışlar..Rock için ideal..Bass Tiz ayarı var

    Rock severseniz inceleyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Kasım 2017; 22:38:16 >




  • ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    Samsung ms650 ya da 751 olabilir. 751'in farki dolby atmos benzeri barin ustunde de iki hoparlor var. Bu modellere sonradan aub ve cevre hoparloru eklemek de mumkun(su an ulkemizde bunlar yok). Xihazlar cok basarili bir ses performansina sahip ve 751 serisi surround konuaunda cok basarili deniyor. 751 1900tl, 650 ise 980 civarlarina dusmuatu ama su an 1100tl.



    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler ayrıntılı cevabınız için. Bugün tam da Mediamarkt da o modeli inceledim. Aslında aklımda yoktu bir anda arkamda müziği açınca farkına vardım. Yumuşak bassları seviyorum. Bu modelde biraz sert geliyordu. Bir de kutunun şekli şemalini sevmedim zaten.
    Ben de bir sürü bluetooth hoparlör var jkr1000 var mesela bence fiyatına göre nefis de ses veriyor. Bu tarz ürünlerde ama istediğim o kaliteli sesi hiç bir zaman alamıyorum. Tv nin altına film izlemek ve müzik dinlemek için soundbarımı değiştirmek istiyorum. (Philipsin soundbarı var fakat bluetooth yok ve ses kalitesi üst düzey değil.)
    Dediğiniz gibi 500 liradan başladım 4bin liralık setlere kadar gittim orada bile adam akıllı memnun olan birileri yok. Bu yüzden mikro müzik seti gibi bir şey mi almak lazım diyorum onda da düzgün model yok... Bu konuda teknolojik açıdan fiyatını hak eden bir ürün yapılmamış sanırım...




  • 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.