Şimdi Ara

Sosyal medyadaki trolleri otomatik tespit eden sistem geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sosyal medyadaki trolleri otomatik tespit eden sistem geliyor



    Sosyal medya platformlarının öneminin artmasıyla birlikte bu platformları algı oyunu yapmak, yalan bilgi yaymak ve manipüle etmek amacıyla kullananların sayısı da her geçen gün artıyor. “Troll” olarak tabir edilen bu kişilerin bazıları maddi destek alarak bazıları da tamamen gönüllü olarak hizmet ediyor. Troll hesapların artmasından kaynaklı olarak kullanıcılar gerçek bilgiye dahi şüpheyle yaklaşıyor ve bu durum sosyal medyanın gücünün etkiliyor.



    TED Üniversitesi, sosyal medyada trollerden kaynaklı bilgi kirliliğine kalıcı çözüm getirme amacıyla trollerin otomatik tespiti projesi için kolları sıvadı. “Sosyal Medyadaki Fikir Dinamiğinin Diferansiyel Oyun Olarak Modellenmesi Ve Ağdaki Trollerin Otomatik Tespiti” isimli proje TÜBİTAK 1001 programı kapsamında 36 ay süresince desteklenmeye hak kazandı.



    Sosyal medyadaki trolleri otomatik tespit eden sistem geliyor



    Üniversiteden yapılan açıklamada insanların her gün binlerce yalan haberle karşı karşıya kaldığına vurgu yapılarak Letter.ly tarafından konuya dair yayınlanan veriler paylaşıldı. İnternet kullanıcılarının %86’sı yalan haberlerle kandırıldıklarını bildirirken, internet platformlarının, online haberlerin ve web sitelerinin %62’si kullanıcılar tarafından sahte olarak nitelendiriyor.



    Projeyi yürüten TED Üniversitesi (TEDÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aykut Yıldız, “Trolsüz bir sosyal medyanın, kullanıcılara daha güvenli bir deneyim alanı sunacağını düşünüyoruz. Bu noktada geliştirdiğimiz “Sosyal Ağlardaki Trollerin Otomatik Tespiti” isimli projemizde sosyal medyadaki trollerin fikir eğrilerindeki değişimlerden yola çıktığımız bir tespit metodu geliştirdik. Bu sayede sosyal ağları trollerden arındırarak bilgi kirliliğinin önüne geçeceğiz.” dedi.



    Ayrıca Bkz.Safari tarayıcısında kişisel verilerinizi sızdırabilecek ciddi bir güvenlik açığı bulundu



    Trollerin otomatik tespiti için özgün bir matematiksel analiz yöntemi kullanacaklarını belirten Dr. Aykut Yıldız, “Projemizde sosyal medyadaki fikirlerin sayılara izdüşümünü yaparak matematiksel analizini yapacağız. Çünkü insanların fikirleri sadece anlık olarak ortaya çıkmıyor. Fikirlerin oluşması belirli bir zaman alıyor. Bu yüzden fikir eğrilerinin statik oyun olarak modellenip, Nash tepkisi yoluyla dinamik hale getirilmesiyle uygulanan yöntemimizle tasarladığımız projeyle, dünya çapında toplumsal bir sorun olarak kabul edilen bu duruma karşı kalıcı bir sonuç yaratacağız ” ifadelerini kullandı.



    “Temiz sosyal medya ortamı için mihenk taşını oluşturacak”



    Projedeki metodolojiye ait makale çıktılarının bilimsel yollarla paylaşılacağını ifade eden TEDÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aykut Yıldız, “Projemiz çerçevesinde farklı disiplinlerde sosyal medya üzerine yapılacak bilimsel ve teknik araştırmalar için temel oluşturan bir model geliştiriyoruz. Trollerin matematiksel bir analize istinaden sosyal ağlarda tespit edilmesi özgün bir yaklaşımı ifade ediyor. Bu yaklaşımın daha temiz bir sosyal medya hedefine ulaşılması yolunda bir mihenk taşı olacağına ve hem matematiksel orijinallik arz etmesi, hem de pratik bir hedefe hizmet etmesi açısından değerli bir çalışma ürünü olacağına inanıyorum” diye konuştu.









  • Mesajı ilk atanı bul, hesabın oluşturulma yılını kontrol et kaç mesaj atmış bak, this is troll

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HahahahahahhahahahahaHhahahahahahah

  • Romeo84 kullanıcısına yanıt
    Net. Ayrıca kullanılan görsel(ler)i de arattım mı sonuca varılır :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tabi tabi

  • Malum parti bunu beğenmedi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Twitter da anlamak kolay, sayfasına git beğenilerine bak tek bir konu üzerine yoğunlaşmış ise engelleyin geçin.

  • Proje adına birde “Sosyal Medyadaki Fikir Dinamiğinin Diferansiyel Oyun Olarak Modellenmesi Ve Ağdaki Trollerin Otomatik Tespiti” demişler ki uzun olsun insanların kafası karışsın diye :P

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Rahatsız olur tabi. Korkudan kendi aralarındaki kurultayı bile ertelediler zaten.

  • Yapma Tübitak kendi ayağına sıkarsın.

  • Çok merak ediyorum acaba Hükümet değiştimi ne halt yiyecekler bakalım 🙄

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sosyal medyanın %99 u trol zaten

  • Trolleri en iyi nasıl anlarsın? İşte size formül:

    1. Bunlar tek çalışmaz genelde örgütlüdür, genelde kendi sosyal medya veya whatsap, telegram grupları da olan bir troll çetesi olarak hareket ederler.
    2. Yazdıkları mesajlar çok beğeni alır çünkü beğeni almasa para kazanamaz. Haftanın ve ayın en beğenilen yazarlarına bakıldığında en yüksek skor kimde ise baş troll odur.
    3. Bunlar trollüklerine bir hayli mesai harcar. Yani mesajlarını takip ettiğinizde günde en az 20+30 mesaj attığı görülür. Ama hangi konulara mesaj attığı asıl önemli olanıdır.
    4. Teknoloji, doğa, iklim gibi konularına pek girmezler. Daha çok ülke ve dünya gündemi, siyaset ve ekonomi forumlarında bolca mesajlarını bulabilirsiniz.

    Onlar ile nasıl mücadele edileceğine gelince. Bir troll ve çetesi ile en iyi mücadele anti depresan gibi başka bir Anti Troll grubu yaratarak yalan ve spekülasyonlarını bozmaktır. Engellemek veya forumdan atmak fayda etmez çünkü yönetimin veya adminin de bu grubun üyesi olup olmadığını bilemezsiniz. Yalanı çürüten gerçektir. Trolü de yok eden sarımsaktır, pardon gerçekleri yazan AntiTroll yazardır.





  • Umarım aynı sistem donanım haber'deki aktroller için'de kullanılır Sosyal medyadaki trolleri otomatik tespit eden sistem geliyor 

  • Bu şekilde üretilen sistemden hiçbir verim alınamaz başkasının kodladığı sosyal medya scriptine(facebook,twitter,instagram vb.) sistem yazdığınız zaman site sahibi uygulama sisteminde değişiklik yapınca sizin sisteminiz sıfırdan kodlanmak zorunda kalacak bu çok gereksiz.Eğer yapabiliyorsanız (ki bu aslında çok kolay) kendi sosyal medya platformunuzu kurun yerli milli olsun ama uluslar arası hizmet edecek çapta olsun ve akılda kalıcı bir isim bulun ,pttye site açalım epttavm ismini koyalım kafasında olmasın, ancak bu şekilde kontrol sizde olur.

  • Sosyal medyanın kendisi troll. Sosyal medyadaki trolleri otomatik tespit eden sistem geliyor 

  • Hahahahah buna gülerim Sosyal medyadaki trolleri otomatik tespit eden sistem geliyor 

  • Gelsin, gelsin 😎

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Romeo84 kullanıcısına yanıt

    Eski, sahipsiz hesapları bir şekilde ele geçirenler de oluyor. Bakıyorsun adamın 20 yıllık hesabı var, 20 yıl hiç hesaba girmemiş mesaj bile yazmamış, son mesajları atıyorum teknoloji vs hk. 20 sene sonra birden başlıyor siyasî propaganda yapmaya. Mesaj sayısı az olan da var çok olan da. Düzgün çalışması için sağlam bir yapay zekâ şart.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.