Şimdi Ara

Sosyal Medya Düzenlemesi Yasalaştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
2
Favori
10.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
207 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne desen gg.
    Allah Türk halkına sabır versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El Fuego kullanıcısına yanıt
    Yav he iki cazlık kelimenle ezikledin şimdi sen beni ya. Aslan oldun kral oldun adam oldun. Heh tamam sensin.. :) o değilde paran değersiz he hatırlatim sen istediğini de alamıyorsundur şimdi 😀😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt
    Haklısın !

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozgurlugunuz her gecen gun biraz daha elinziden alinirken alkisliyorsunuz enayiler sizi. Gorurum bundan bes sene sonra Iran`dakiler gibi gordugunuz her yerde resimlerine tukurursunuz. Is isten gecmis olacak, suruneceksiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal medyada çok hesabım yok ama olanların da konumunu değiştirme zamanı geldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 9 Ocak 2021; 11:28:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yasaya ben özgürlük kısıtlaması olarak bakmıyorum Herkes istediği gibi hakaret edemez.Benim özgürlüğüm başka bir insana rahatsızlık verecekse onu inceletecek ise ne kadar doğru ? Sosyal medyada dönen tehdit şantaj hakaretin haddi hesabı yok boş verin Düzgün takılan insan rahatsız değil zaten.

  • işte irandaki sansürcü zihniyet. bir anda değil yavaş yavaş yapıyorlar. ama hiç bir zaman şeriatı getiremeyecekler. buna kimse izin vermez. bu başka hiçbir şeye benzemez.

  • Doğru uygulansa tamam diyeceğiz elbet.Ama olmayacak.Mesela yukarıdaki o 2 yeşil renkli vatandaşların mesajları rahatlıkla korunacak ama bizim anında pufff ..Şimdi öyle denetlenecek işte muhalefet yapmayın diye zırlıyorlar ama içten içe istedikleri gibi at koşturacaklarını biliyorlar.

    Wowturkey kalacak iken buranın ülke gündemi anında pufff....

    Ve tabi geçmiş dönemde atılan "bazı" mesajları rahatlıkla silecekler ki yarın öbür gün ortaya çıkmasın.Yıllardır çıkıyordu görmezden geliyorlardı.Şİmdi kökten çözecekler.Acaba SS alanlar olmuş mudur ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdi daha mi iyi oldu ??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herkes bu yasaların ne için kimler için çıkarıldığını biliyor. geçmişte de aynı olaylar yaşandı. bunları görmeyipte halen bu yasanın çok yararlı olacağı kanısına varanlar ya saftır, yada kendi çıkarları doğrultusun da yürüyordur. fazla söze gerek yok. seçimlere kadar daha da katılaşacaklar. halka nefes aldırmayacaklar. etraf tayyip propagandasın'dan geçilmeyecek. öyleki sabah,öğlen,akşam yapılacak propaganda'dan mideniz bulanacak. sosyal medya bu propaganda'ların panzehiriydi. adamların attıkları her adım sosyal medya da paylaşılan bir resim, video ile çürütülüyordu. işte bu yüzden bu yasa çıkarılıyor. bence işe yaramayacak. devir iletişim çağı. sen ne kadar kesmeye çalışırsan çalış o videolar, resimleri önüne düşecek. ben inanıyorum ki bu 20 yılı birileri arşivliyordur. yine bunlar önüne gelecek. kurtuluş yok!


    son bir soru. bu yasadan önce sosyal medya da atılan bir mesj dolayısı ile içeriye alınan kimse olmadı mı? bu soru bile yasanın ne için çıkartıldığının kanıtıdır!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF22259B6 -- 29 Temmuz 2020; 10:26:29 >




  • 2015 - 2016 yılları arasında askere gittim burdur da 21 gün acemi birliği yapıyorum ankaralı bi çocuk var telefon kullandığımı gördü bende de şarj sıkıntısı var bunun fotoğrafhanede tanıdığı varmış çocuğun adı yasin ortaklaşa kullanıyoruz o şarj ettiriyo falan 21 gun bitti usta birliğine gittik 7 aylık askerim falan beni arayıp şöyle iş kurdum 1 veriyon ben sana 2 ayda 5 vericem falan param yok ayağı çektim zaten unutmuşum çocuğu tanımadım bile


    neyse askerden geldim 1,5 sene falan geçti üstünden whatsapp dan biri yazdı pp de pöh resmi var sen diyo şu çocuğu tanıyon mu tanımıyorum diyorum tanıyosun diyo yok tanımıyorum diyorum inatla tanıyosun diyo sen kimsin diyorum pp den anlamışsındır kim olduğumu diyo dedim zor bişey değil pp ye pöh resmi koymak


    adam bana şaaak 2015 de whatsapp konuşmasının resmini gönderdi bu lavuk benim whatsapp dan milleten para istemiş dolandırmış milleti


    sonuçta benim server imde benim yazdığım programı kullanıyosan her türlü nereye ne mesaj attığını zaten görürüm istersem bakarım bilgi güvenliliği kvkk falan filün hikaye log atmadıktan sonra yada atılan logu sildikten sonra kime neyi ispatlıycan isteyen istediğine girer bakar hele ki devlet yetkilisi falansan





  • özgürlük diye lağım ağızlılık yapanlara iyi gelir inşallah.


    el fuego gibi ağzına geleni söyleyip en ağır küfürleri edip 2 gün ceza alanlarda nasiplenir inşallah.

  • Yasanın amacı belli. Burada bazılarının "KOMSO OSTODOĞO GOBO HOKOROT ODOMOYOCOK" demelerine bakmayın.


    Ha bu parti trollerinin işine gelmeyecek. Yasa onlara eğer uygulanırsa bol bol göz yaşı dökerler.


    Whatsapp yasaklanmış kamu çalışanları için. eee ne kullansınlar? PTT Messenger vardı ne oldu o ak ekip deyin hele.


    Hayatınız goygoy olmuş.


    Az kaldı az...


    Bir kuşağı karşınıza aldınız, hazırlayın kendinizi.

  • https://web.archive.org/ herşeyi gün gün kaydediyor. olmadı sosyal medya yerine direk web site açıp gene arşive ekletirler :) internetin kontrolü asla sağlanamaz bunu öğrenemediler. her sansürü bir şekilde aştık.

  • Sosyal medya benim umrumda degil ama secim gunu yasanan olaylari gordugumuz tek yer burasi.


    Secim gunu yavaslatmalar olursa su bu olursa gecmis olsun secim yapmaya gerek yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GEce TTNETTE çalışma vardı zaten.. sansürr vanalarını takıyorlardı galiba.

  • Sosyal medya devleri ülkemizden çekilecek. Maalesef bu yasa varken hiçbiri iş yapmaz.

    -Teklifin 2. maddesi bildirimlerin tebligat hükmünde olacağını belirtiyor. Bu açıkça hem tebligat kanunumuza hem de tebligatlara ilişkin uluslararası anlaşmalara aykırı. Çok sakat bir madde yani.

    -Kanun içerik çıkarma için 24 ve 48 saatlik süreler tanıyor. Çok kısa bir süre, fiili uygulamada uyulması mümkün gözükmüyor. Zira sosyal medya devlerine en çok içerik çıkarma/engelleme başvurusu yapan ülke biziz. Bu istatistiklerle ortada, adamlara tüm dünyadan gelen isteklerin yarıya yakını, hatta çok daha fazlası bizden geliyor.

    -Yetmedi tüm bu taleplerin ayrıntılı istatistiğini tutup, 6 ayda bir devlete raporlayacaklar.

    -Teklifle getirilen cezalar çok ağır. Firmalar bu cezaları kabul etmeyecektir. Bazı devlerin ülkemizden elde ettiği net gelirin %1'ine varan, hatta aşan, cezalar var. Daha can alıcı nokta, burada temsilcilik kurarlarsa burada vergi mükellefi olacaklar, kol gibi vergileri ödemek zorunda kalacaklar. İnanın buradan kazandıkarı gelirin yarısının vergiye gittiğini gören devler arkasına bile bakmadan kaçar.

    -En can alıcı nokta. Türkiye'de sunucu kurma. Bunun benzerini birçok ülke yapmaya kalktı*, ancak firmalar yanaşmayınca geri adım atmak zorunda kaldılar. Firmalar sunucuları 5 6 farklı ülkede kurdukları veri merkezlerinde tutuyorlar. Bu veri merkezlerini kuracakları yeri seçerken de ülkedeki enerji maliyetleri, internet altyapısı ve internet erişim maliyetlari, iklim, uçak rotaları, hukukun üstünlüğü gibi faktörleri baz alıyorlar. Firmalar bu yasaya uyar da burada sunucu kurarlarsa diğer ülkelere emsal teşkil eder onlar da aynısını ister.
    Bu sebeplerden burada sunucu kurma işini kabul etmezler.

    -Başka can alıcı nokta, sosyal medya firmaları kullanıcıların fiillerinden ikinci derece sorumlu olacak. Haklarında kullanıcılarının fiilleri nedeniyle dava açılabilecek, tazminata mhkum edilebilecek. Bu açıkça net neutrality'e aykırı bir durum.


    *Yapmayı deneyen ülkeler arasında Rusya da var. Rusya sosyal medya kullanım istatistiklerinde bize yakın rakamlara sahip. Buradan bir tahmin yürütün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 29 Temmuz 2020; 13:13:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemus

    Şu google harita işi çok ilginç, gerçekten sebebi ne? Kendi vatandaşları için harita uydu görüntüsü bulanık ama yurt dışından giren adam için veya vpn kullanan için haritalar net bunun mantığı ne? Çok garip bir ülkede yaşıyoruz

    Bunu google mi yapiyor? Eger yapmiyorsa google serverlerina nasil midahale edebiliyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.