Şimdi Ara

Sorun yaşadığım İnternet sağlayıcılar bağlatmadan önce okuyun.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6 adet internet sağlayıcıyı bizzat uzun süreli kullanıp denedim. Yıldız sayıları puanlama olarak koydum genel memnuniyetime göre 5 yıldız en iyi 1 yıldız en kötü sonucu aldığım sağlayıcılar.


    1. ***TTNET - Vadettiği hızı vermedi. Durmadan dalgalanma veya yavaşlama yaşadım. Sorun çözüldü 3 güne yine aynı oldu. Kullanım süresi: 2 Yıl
    2. *Fixnet - Uzak durun pingler tavanda oyun kesinlikle oynanmaz, üstelik download yapınca internet hızınızı azaltıyorlar arayıp sordum kabul ediyorlar verdikleri hizmet böyleymiş. Kullanım süresi: 1 Ay
    3. ****Gıbırnet - 1.5 yıl kullandım ilk yıl sorunsuzdu son zamanlarda pazar günleri ping sapıtıp +500 lere çıkmaya başladı. Modemi resetlemek zorunda kalınca da ping normalde olanın 2 katına çıkıp sabitleniyordu, nadirde olsa pazar günü bir kaç saatliğine internetimin gittiği veya hiç düzelmeden sorun çıkardığı paket kaybı yaşattığı zamanlar oldu. Genel olarak memnundum ancak pazar gün yaşadığım tablo internetimi değiştirmeme neden oldu. İşin saçma tarafı forumdaki temsilcinin internetimin gitmesinin bağlandığım sunucular ile alakalı olduğunu söylemesiydi. Telefondan yardımcı olmaya çalıştılar ancak söz vermelerine rağmen sorunu çözemediler. Sanırım pazar günleri dns sunucuları cevap vermiyor yedeğe geçince bazı sunuculara olan pingleri artıyor. Şuan kuzenimde aktif olarak kullanılıyor sorunlar tamamen ortadan kalkmış. Kullanım süresi: 1,5 Yıl
    4. *Teknobil - An itibari ile teknobilden çıktım tam olarak 3 ay boyunca kullandım bu interneti. Neden 3 ay diye sorarsanız ping değerleri ttnet turknet gıbırnet gibi internet sağlayıcılarının 2.5 katı fazla. Bir internet düşünün ttnetle yurt dışı pinginizi size yurt içinde veriyor. İstanbula +40 pingle çıkıyorsunuz. Bunun nedeni pop noktalarının Antep olması diye düşünüyorum. Hız çoğu zaman stabil ancak hafta sonları sapıtıyor ping yüksek ve stabil değil akşamlar 300 pingler havada uçuşuyor kesinlikle alınmamalı. Sadece film izleyip dosya indirecekler alabilir belki. Fiyatı 100mbit için 75 lira gayet uygun. Kullanım süresi: 3 ay
    5. ****internetkutusu - ikinci hattımdan geçiş yaptım şuan için temiz hız veriyor herhangi bir ping sorunu veya kopma yaşamadım. Pazar günleri de stabilitesini koruyor. Oyuncular için şimdilik bir problem görünmüyor merkezi istanbul'da.
    6. **Netgalaksi - Şuan yeni bağlattım merkezleri İstanbul'daymış ancak milisaniyelik anlarda ping fırlıyor. Örneğin oyun oynarken 1-2 saatte bir anlık atlamalar oluyor. Bu atlamalar paket kaybı gibi veya anlık ping yükselişleri olabilir. Sorun ile alakalı arıza kaydı bıraktım ancak herhangi bir düzelme olmadı. Dosya indirme ve gezinme açısından kullanılabilir. Sorun düzelirse tekrar güncelleyeceğim. Atlamalar devam ediyor tekrar değişikliğe gitmeye karar verdim.
    7. PoyrazNet - Bağlattığım andan beri akşam ping girmeleri vb sorunlarla cebelleştik fiber internetine geçtim ancak internet 3 günde bir 10 mbit düşüyor bir dahada düzelmiyor. Düzelmesini bekliyorsunuz zaten 2 gün sonra yine 10 mbit oluyor. Yurt dışına bile çıkamıyor. An itibari ile değiştirme kararı aldım kesinlikle uzak durmanız gereken internet firmalarından kendileri.


    İnternet sağlayıcı seçerken dikkat etmeniz gerek bir kaç husus olduğunu düşünüyorum.

    1. Kesinlikle pop noktasını öğrenin. Marmara bölgesi veya Marmara çevresindeki illerde pop noktası olan sağlayıcıları tercih edin. Oyun oynuyorsanız kesinlikle bu kurala uyun yoksa +50 pingle sunucuda kek olursunuz.
    2. İnternet için sıfırdan başvuru yapılıyorsa sıkıntı yok ancak var olan internetinizi başka sağlayıcıya taşıyacaksanız 3 ay boyunca başka taşıma işlemi yapamayacağınızı tek yolun kapatıp açıp tekrar kurulum ücreti ödemek olduğunu bilin. O yüzden elinizden geldiğince temiz bir seçim yapın. İnterneti her kapattığınızda portu kaybetme ihtimaliniz oluyor.
    3. Birinin memnuniyetsiz oluşu sizin de o sağlayıcıdan memnun kalmayacağınız anlamına gelmiyor. Örneğin Gıbırnet te yaşadığım problem geneldi hatta teknik destekteki arkadaş bile hafta sonu oyun oynarken yaşamış sorunu ileride düzelebilir ve siz yaşamayabilirsiniz bu sorunu, teknobil deki sorun firmanın alt yapısı ile alakalı ve genel bir sorun kesinlikle yaşayacağınız bir sorun. TTNET teki sorun ise genel değildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 28 Nisan 2023; 22:12:19 >



  • Editlendi güncellendi.

  • Maşallah hepsini denemişsin bi ara netgalaksiye bekleriz
  • Diridiri06 kullanıcısına yanıt

    Bu hafta internetkutusu.com bağlanacak onuda test edeceğim.

  • Türknet ve Türksat eksik kalmış :)

  • Hocam Superonline, Turknet, Milleni eksik kalmış onları da dener misiniz?  Yalnız biraz görsel olsaydı konu fena olmazmış.

  • Editlendi güncellendi.

  • Fixnet kullaniyorum. Valorant frankfurt sunucu 42 istanbul 10ms dolaylarinda. Dusme olayini kaldirmislar bende olmuyor 35mbps kullaniyorum
  • scatter kullanıcısına yanıt

    15-20 dakika donwload denedin mi. Sonrasında düşüyor yoğun saatlerde. Arayıp sordum kabul ettiler zaten.

  • netgalaksi eklendi.

  • merhaba internet kutusu nasıl iyi mi

  • mustafa371988 M kullanıcısına yanıt

    Şuanlık iyi problem yok.

  • İnternetkutusu ve Netgalaksi de CGN havuzuna alıyorlar mı?

    Ayrıca iptv kullanıyorsanız performansları nasıl? Özellikle 3 büyüklerin maçlarında.

  • Merhaba,hocam 1 ay önce türk telekomdan türknete geçiş yaptım.3 ay boyunca neden başka firmaya geçiş yapamıyorum açıklar mısınız? Türknet formunda bunu sorduğumda örneğin türk telekoma geri dönersem 3 ay kalma zorunluluğu söz konusu olduğunu söylemişlerdi.Deneyimlerinize göre sizce en iyi firma hangisi?

  • dns değiştirme işe yarayan hangi sağlayıcı var. milenicomda işe yarıyordu. şimdi tüm dns adresleri engellediler. lanet ttnet gibi oldu dizi siteleri bahis siteleri hepsi erişim sorunu var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deta53 -- 5 Mart 2022; 1:49:16 >
  • SilentOfDeath S kullanıcısına yanıt

    BTK nın kendi kuralı. zırt pırt geçmeyelim diye galiba. Ama kurulum ücreti ödemek ve port kaybı yaşama ihtimali göze alınırsa interneti kapatıp başka yerden alabiliyorsunuz buna bir engel yok.


    Şuan için uygun fiyatlı gıbırnet ve internet kutusu tavsiyemdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 10 Mart 2022; 21:57:6 >
  • sevecen69 kullanıcısına yanıt

    3 aylık süreyi türknet yardım sayfasında birine sorduğumda eğer eski iss ye döneceksen 3 ay kalma zorunluluğun var demişti,siz emin misiniz? Pelicell,millenicom nasıldır fikriniz var mı? Ping değerleri olarak nasıllar?

  • Millenicom - ping sorunları , hız düşüklüğü , müşteri hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle uzak durulması gereken bir firma

  • Teknobıl sahıbı urfalı yakından tanıyorum pop noktalarıda urfa cıkısında antep degil bilgilendırme icin yazdım baska bir amacım yok

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.