Şimdi Ara

Sorun ekran kartında mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski kasada Radeon HD 6950 ekran kartı takılı. Bilgisayarı en son dün normal şekilde kapadım. Bugün açmak istediğimde bir uzun, üç kısa bip sesi geldi kasadan ve bilgisayar çalıştığı halde ekrana görüntü gelmedi.


    Önce iki rami tek tek çıkarıp taktım ve sorun çözülmedi. Sonra internette yaptığım aramada bir uzun üç kısa bip sesinin ekran kartı sorununa işaret ettiğini öğrendim. Ekran kartını da çıkarıp taktım ve yine görüntü gelmedi. Ekran kartının fanı da dönmüyor ve henüz ısınmadığı için dönmüyor diye düşündüm. Uzun bip ve üç kısa bip sesi açılışta devam ediyor.


    Ekran kartı bozulmuş olsa, bilgisayar hiç açılmazdı diye düşünüyorum. Sorunu nasıl çözebilirim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ekran kartı olmadan da sistem çalışır. Elinizde 2 kasa varmış, diğer ekran kartınızı takıp test edin.

  • Elimde tek kasa var ve eski bir kasa demek istemiştim orada.


    Ekran kartı bozulursa, sistem çalışmaz diye internette bir yerde okudum ama belki yanlış bilgidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcini bilmiyorum ama dahili grafiği varsa ekran kartını söküp işlemcinin dahili grafikle sistemi aç. Açılış sorunsuzsa ekran kartı problemlidir.

  • Bip seslerine karşılık gelen hata tanımlamalarına çok takılmayın. Bende de açılmadan önce 5 kere bipleyip açıldıktan sonra normal olarak çalışıyordu. İnternette 5 bip'in işlemci sorunu olduğu yazıyordu ki işlemciye hiçbir müdahale de bulunmamıştım. Sorunum Dp kablosunu Hdmi kablosuyla değiştirince düzeldi, yabancı forumlarda yazmışlardı denedim ve işe yaradı. Bazı Dp kablolarında böyle saçma sorunlar olabiliyormuş LG'nin ekran ile gönderdiği kabloydu.

  • Ekran kartsız sistem açılır. ben 1050ti karta öyle veda ettim. aynı sizin gibi birgün hiç bir sorun yok kapattım pc yi ertesi gün açtığımda ekranda hiç bir görüntü yok, çok eski bir kart vardı hd5670 onu taktım ve sorunsuz görüntü geldi. dahi grafik ve 1050ti takılı manuel olarak biostan dahili grafik aktif ettim ve aygıt yöneticisinde 1050ti ekran kartını görüyor ama ünlem işareti vardı. donanımsal bir sorundu bir çok yöntem denedim tamiri gereksiz gördüm ve rafa kaldırdım.

  • Bir uzun, üç kısa bip sesi, ekran kartı arızasıdır.


    Bu durumda pc açılır veya açılmaz durumu arızaya göre değişir, yani e.kartı arızalıysa sistem hiç açılmaz gibi bir şey sözkonusu değildir.


    Kimi arızada kart kısadevreye düşer ve sistemin açılmasına mâni olabilir ama kimi arızada kart tamen uçmuşsa, tıpkı sendeki gibi yok hükmüne düşer v.s.


    Zaten kartı çıkarttığınızda sistem yine çalışıyorsa ve kart takılıyken de çalışıyorsa, kart tamamen iptal olmuş anlamına da gelmez mi?


    Öte yandan eğer, işlemciniz yada anakartında onboard grafik varsa ve çalışmıyorsa, bios pilini sökerek (bu esnâda pc fişini de çekmelisiniz ki anakart üzerindeki elektrik tamamen kesilmeli,) 10-15 saniye kadar bekleyip, sonra sisteme elektrik verip açmayı, onboard görüntünn bu şekilde devreye girip girmediğini deneyebilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 16 Ocak 2023; 15:29:8 >




  • Ekran karti sorunu zaten eski kart miladini doldurmus 12yil fazla sure

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart pci express slotlarını denetleyici chip kısmi olarak arıza yapmış olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.