Şimdi Ara

SORUN ÇÖZÜLDÜ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ÜST EDİT: Sorun anakartta olabilir diye eski anakartımı taktım ve tahmin ettiğim gibi hiçbir şey olmadı. Konuyu anakart bölümüne açtığımda şüpheleniyordum ancak ihtimal vermiyordum sıfır anakart olduğu için. Anladığım kadarıyla sorun anakartta.

    Öncelikle merhaba,

    Son zamanlarda PC'de yaşadığım bir sorun yüzünden yardım istemeye geldim. Öncelikle sorunun ilk başladığı yerden başlayayım anlatmaya. Birkaç hafta önce GTA Online oynarken oyun durduk yere crashliyordu. Bir türlü sorunu çözemedim. VRAM deseniz 2GB harcıyor harcamıyordu, VRAM'den kaynaklı kapanma olamaz dedim dolayısıyla. Sonra neyse GTA Online'a girmedim birkaç hafta Bu süre zarfı boyunca en çok Overwatch ve ETS 2'nin multiplayerini oynuyordum ve bu oyunlar da dahil olmak üzere diğer oyunlarda hiçbir zaman crash sorunu yaşamadım. Sadece GTA Online'da ve birkaç günde bir yaşıyordum bu sorunu. (Buraya not olarak Deus Ex:HR'yi oynadığımı da eski anakarttayken yazayım, ilerleyen cümlelerde anlayacaksınız neden olduğunu)

    Neyse geçen hafta kasayı küçültüp anakart yeniledim. Aldığım anakart sıfır bir anakart zaten. Son 2-3 gündür Overwatch ve ETS2'nin multiplayerında sürekli crash, donma ve blue screen sorunları yaşadım. Sorun için önce GPU driverını sildim ve baştan kurdum ancak sorun devam etti. Bunun üstüne blue screen sorunlarını (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED, PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA) araştırdım ve ortak yönlerinin driverlarda sıkıntı olabileceğini ya da donanımsal bir sorun olabileceğini gördüm. Özellikle RAM'de sıkıntı çıkabiliyormuş diye okudum internette. Sonra dün gece memtest86'dan RAM'leri 3 saat kadar teste soktum ve 2 pass 0 error aldım. Yani RAM'lerde sorun yok. Bunun üstüne arkadaşımın tavsiyesi ile GPU'yu çıkarıp onboard GPU ile oyun oynamayı denedim. (Sorunun VRAM'lerden kaynaklı olabileceği üzerine) Bundada sonuç aşağı yukarı aynıydı ANCAK eskiden olan blue screen ve sistemin donup kendisine reboot atması gitmiş onun yerine oyun nazikçe crashleyip masaüstüne geri dönüyordu. Overwatch, ETS2'nin mpsinde ve Skyrim'de onboard GPU ileyken de crashliyor yani. ANCAK üst paragrafta bahsettiğim Deus Ex nasıl bir oyunsa bir kere bile crash sorunu yaşamadım. (Hem eski anakartta, hem yeni anakartta GPU'lu ve GPU'suz olarak)

    Şimdi overheating ihtamili üzerinde durduğunuzu düşünüyorum buraya kadar. Geçtiğim kasa ITX bir kasa çünkü. Ancak CPU oyunlarda max 50, averaj 45; GPU ise max 67, averaj 64-65'lerde takılıyor. Eski ATX kasamdayken de bu değerlerden 2-3 derece azını alıyordum zaten. Sorun -bence- overheating kaynaklı bir sorun değil yani.

    Sonuç olarak şuana kadar denediğim şeyleri kırmızı ile gösterdim. Sizden yardım bekliyorum çünkü sorunun neden kaynaklandığını bir türlü anlayamadım Bu arada PC'de oyuna girmediğiniz müddetçe (Evet, Deus EX:HR ayrı bunlardan) hiçbir şekilde ne bir donma ne bir blue screen yiyorum.

    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

    Sistem:

    MSI Z270I Gaming Carbon AC
    Intel i5 6600K
    Kingston HyperX Fury 16 GB 2666Mhz DDR4
    Sapphire R9 280X Dual-X
    WD 1TB Blue
    Samsung 850 Evo 250GB
    Phanteks Enthoo Evolv ITX
    CM Hyper 212 Evo
    Thermaltake 80+ Gold 750 watt PSU

    EDİT: Farkettiğim çok değişik bir detay daha var. Yukarıda bahsettiğim hangi oyunda denersem deneyim yaklaşık 10. dakikasında crashliyor PC. Yani neredeyse tam 10. dakikasında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyoda -- 20 Ağustos 2018; 3:24:15 >







  • Pagefile dosyasini windows ayarlasın. Sayfalanmamis alanda sayfalama hatasi icin. 3. Hata.

    Kmode nothandled islemcinin k modu yani onboard grafik karti yönetilemiyor gibi bisey diyor. Biostan k mode kapaniyorsa kapat veya onboard devredisi yap. Çözünürlüğü monitorune gore bir kademe dusur veya yukselt. Oyunun kullandigi ramleri bilmiyorum. Bir de oyun krakeri bayat olabilir. Belki update gelmistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkuazim kullanıcısına yanıt
    Hocam pagefile dosyalarını Windows ayarlıyor zaten ben kendim ayarlamadım onu. Bios'tan bulamadım bir türlü onboard devre dışı bırakmayı ancak çakıştığını sanmıyorum. GPU'nun driverını silip kendisini çıkarıp onboard ile oyun oynadığımda da oluyor aynı sorun çünkü. Son 3 cümlenizi anlamadım hocam açıklarsanız sevinirim Oyunun kullandığı ramler'den kastınız da nedir çok anlayamadım.
  • Hocam. Oncelikle cok gıcık bir sorun ve yapilabilecwk çoğu şeyi denemissiniz. Biriki kafama takilan olabilecegini tahmin ettigim konuyu tazmaya calistim. Kusura bakmayin. Oyunun kullandigi bellek miktarini demek istemistim. Belki bir seviye sonunda gpu bellek miktari sonrasi hata veriyor gibi. Bu yuzden kaplama gb degeri dusurmek iyi olabilir. Oyun orginal mi. Oyuna güncellemeler geliyor boyle bazi hatalar gideriliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkuazim kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunu çözdük. Ram'ler XMP açık olmamasına rağmen 2666Mhz kalmış. 2133 Mhz'e çekince düzeldi sorun. XMP bildiğiniz buglanmış neden anlamadım ama
  • Toyoda kullanıcısına yanıt
    Çözülmüş olmasına sevindim.
  • hocam onu bunu boşverinde thermaltake v51 i satmışsınız içim cız etti.
  • turkuazim kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tekrardan yardimlariniz icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • callofdutyf kullanıcısına yanıt
    Hocam o kasayla miladimi doldurmustum artik. Donem icinde yurtta kaldigim icin oraya tasi suraya tasi canim cikmisti 2 yildir Suanki kasadan baya memnunum hem ufak hem de daha hafif.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.