Şimdi Ara

[SORU] Wissen akademi 'Web Programlama Uzmanlığı Eğitimleri' kursları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
6
Favori
43.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bana da öyle geliyorki hazirana kadar zaten aradım en geç haziran başı dediler ordan da haziran sonuna atarlar
  • daha dün aradım nisan sonu gibi başlıcak dendi bana şimdide hazirana mı attılar.
  • OzgurCan1907 eminmisin? İhale linkinde hala nisan olarak görünüyor. Verdiğin bilgiyi doğrula.
  • kulaklarımla duyduğum şeyi söylüyorum size
  • beni bugun aradılar, kursun başlama tarihi yaklaşık 1 ay kadarlık bir süre. Büyük ölçüde anlaşmışlar. Ben de 1 ay daha bekleyemem. Bıktırdılar bizi resmen. İş görüşmelerinden sonuç almaya başladık bakalım.
  • aynen öyle bende de durum aynı. haziranı bulur başlaması bence acaba sonraki döneme mi katılsam diye düşünüyorum.bir sonraki dönem eylül-ekim ne zaman başlar acaba bilgisi olan var mı??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzgurCan1907 -- 23 Nisan 2013; 19:05:44 >
  • arkadaşlar beni 2 gün önce aradılar. muhtemelen sizi de aramışlardır. gecikmenin sebeplerini ve programın 1 aya başlıyacağını söylediler. gecikme işkurdaki yönetim değişikliğinden bürokratik süreç uzadığı için olmuş. bundan sonra ne olur belli olmaz ama tahminim büyük ihtimalle 1 aya olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorthar

    arkadaşlar beni 2 gün önce aradılar. muhtemelen sizi de aramışlardır. gecikmenin sebeplerini ve programın 1 aya başlıyacağını söylediler. gecikme işkurdaki yönetim değişikliğinden bürokratik süreç uzadığı için olmuş. bundan sonra ne olur belli olmaz ama tahminim büyük ihtimalle 1 aya olur.

    cuma günü aradılar benide aynı şeyleri söylediler ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: açık-pozisyon

    Ben de nette gezinirken tesadüfen gördüm wissen akademi'yi... Aklımda bir ton soru oluştu, ben zaten bayağı bir eğitimli-kıdemliyim, başlangıç eğitimlerine ihtiyacım yok da Almanya'da çalışma olayı ilgimi çekti, senelik 50.000 oyro diyor yau güzel para...

    Onu bunu bilmem ama Avrupa'nın birçok ülkesinde -Almanya da dahil- hasbelkader bulundum, tam yaşanacak yerler. Eğer bekarsanız kaçmaz fırsat, oradaki yaşam, medeniyet bambaşka, hele ki iş-yaşam dengesi TR'nin tam tersi, buradaki yamyamlık yok orada... Tabi ki daha disiplinli ama ben disiplini severim, yeter ki hakkımı alabileyim...

    Akademi'ye gidenler/gitmeyi düşünenler TR için mi düşünüyor DE için mi? Acaba Almanya'da buldukları işler nasıl, 70'lerin işçileri gibi rezil olmayalım biz de



    Yaw bu Almanya işine bir ara bende ilgi duydum ama iskurdan soğudum. Bahçelievler şubesi yenibosnada Boğaziçi akademi kursuna (network) yönlendirdi. İstihdam garantiliydi birde ama sözde. Kurs bitti ne kurs ne de iskur hiç ilgilenmedi devletin paraları kurslara rant olmuş arkadas. Bu wissen e bende basvuracaktim ama yazdıklarınıza bakılırsa iyi ki başvurmamısim. Zaten dediğim gibi is garantili diyorlar ama sözde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haki_programmer -- 27 Nisan 2013; 23:12:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bizi de aradılar,

    Haziran gibi başlayacak gibi duruyor. İnşallah kurslar güzel olur...
  • Arkadaşlar Merhaba;

    Ben Wissen Akademie'de Daha Önce (İlk Etap) İşkur Destekli Java Kursu Vermiştim. (2012 Ocak-Mayıs Tarihlerinde)
    İşKur Destekli Kurslarda Bildiklerimi Aktaryım Size İsterseniz.

    Eğitimler 580(+-20) Saat Sürüyor Yanlış Hatırlamıyorsam. Bunun İlk 100 Saati İngilizceydi. Geri Kalan 480 Saat İse Seçtiğiniz Eğitim. (İngilizce Eğitimler Şu An Devam Ediyor Mu Bilmiyorum)

    480 Saat Bir Programlama Dilini (Sistem Eğitimi, Cisco Eğitimi Eğitimleride Var) Öğrenmek İçin Gerçekten Çok Uzun Bir Süre. (Günde 5 Saat, Haftada 5 Gün Toplam 5 Ay)

    Bundan Sonrasını Java İçin Anlatacağım, Çünkü Diğer Eğitmenlerin Müfredatını, Yada Ders İşleme Şeklini Bilmiyorum.

    Java & Programlamaya 0'dan Başlanıyor (Hello World Değil :) )
    Javanın Ne Olduğu, Diğer Programlama Dilleriyle Kıyaslanışı, +,-'leri
    VM'in Ne Olduğu, .Java, .Class, ByteCode'ların Ne Olduğu Falan. Yani Önce O Sistemi Öğreniyorsunuz.
    Bununla Birlikte Linux | Windows'ta JDK, JRE Kurulumu, Ortam Değişkenlerinin Ayarlanması Falan..

    Sonra IDE'leri Tanıyorsunuz (NetBeans & Eclipse) Geliştiricilere Ne Gibi Özellikler & Faydalar Sağlıyor, +,- 'leri.

    Bunların Gösterilmesinin Amacı, Projenizi Derlerken, Bir Problemle Karşılaştığınızda O Problemin Ne Olduğunu, Çözebilmeniz İçin Neler Yapabilirsiniz Onları Göstermek.

    Eğitim Sırasında Kullanılacak Kitap(lar) Size Kurs Tarafından Sağlanıyor.

    Sonrasında Java Programlama Dili.
    Conventionlar, Class Yapısı, Değişkenler, Methodlar Diye Başlıyor. Baya Bir Gidiyor. (Java Dili Çok Uzun Bir Konu, Buraya Müfredatı Yazmaya Üşendim Açıkçası :) )

    Derslerin Çoğu Bireysel Yada Grupça Yapılan Örneklerle Geçiyor (Ki Eğitim Süresinin Bu Kadar Uzun Olmasının Sağladığı En Büük Avantaj Bu Aslında. Dinle. Not Al, Geç Şeklinde Bir Eğitim Değil Bu)

    Eğitim Dediğim Gibi En Temelden Başlıyor. (Hello World)
    Javanın En Uç Noktalarına Kadar Gidebiliyor. (Örn. Reflection, Seriport Programlama, DB)
    Bu Arada Bir Çok Şeyi Öğrenip, Projeler Yazabiliyorsunuz.

    Bu Arada (Bunu Genellikle Katılımcı Arkadaşlar Yapıyor, Bizlerde Uyuyorduk Tabii :) ) Kurs Esnasında Bir Facebook Grubu Kuruluyor, Dersle İlgili Yapılan Herşey Burada Paylaşılıyor. Mail Al-Gönder'e Göre Çok Daha Hızlı Oluyor.

    Eğitim Bitiminde (Eğer Süre Kalırsa) Eğitime Katılan Arkadaşların Seçimine Göre, Kalan Zaman JSP, Servletlere Giriş Yada Android'e Giriş Olarak Devam Edilmişti.

    Bunun Dışında Kursu Bitirdiğiniz Zaman, (Yine Java İçin Konuşuyorum) Wissen Akademie Belli Bir Tarihe Kadar Size Oracle'ın Java Sertifikasyon Sınavlarına Girme Hakkı Veriyor (Şu An Böyle Birşey Var Mı, Varsa Ne Kadar Süre Geçerli, Öğrenin Lütfen)
    Bununla Birlikte Kurs Tamamladığınız Eğitime Göre Kendi Sertifikasınıda Veriyor.

    Bu Kurslar İŞKUR'la Birlikte Yapıldıkları İçin Katılımcılara Belli Başlı Avantajlar Sağlanıyor :
    (Bundan Sonra Söyleyeceklerim 2012'nin Başında Geçerliydi, Şu An Aşağıda Belirttiğim Şeyler Değişiklik Göstermiş Olabilirler Lütfen Teyit Edin)

    Eğitim Süresince Katılımcılara Geldikleri Her Bir Gün İçin
    15 (Galiba Şu An Bu 20 Ama Yinede Son Durumu Öğrenin) TL İŞKUR Tarafından Ödeme Yapılıyor. (1 Ay Arayla Hesaplarına Yatırılıyor Galiba Bu Paralar. Örn. Ocak Ayının Katılım Ücretleri Şubat'ın Sonuna Doğru Yatıyor. Bu Konu Tamamen İŞKUR'la Alakalı.)
    Kursu Tamamlayan Kişilere İstihdam Olanağı (Bunun Nasıl Olduğu Konusunda Bir Fikrim Yok. Lütfen Kendiniz Öğrenin)
    Kursu Tamamlayıp İşe Başlayan Kişilerin Sigortasının Belli Bir Süre (1,5 Seneydi Galiba, Bunuda Teyit Edin Lütfen) Devlet Tarafından Ödenmesi (Ki İş Başvurusunda Böyle Bir Avantaj İşveren İçin Gerçekten Önemli Bence)

    Çağlayanda Bahçeşehir Üniversitesinin Bir Kampüsü Var. Benim Çalıştığım Sıralarda Eğitim Burada Veriliyordu. Sınıflar 25 Kişilikti. Üniversitenin İçinde.
    Şimdi Zannedersem WissenAkademie Beşilktaş'ta Starbucks'ın Üzerindeki Binaya Geçti.

    Ve Kursun Başlama Süreci Hakkında Birşey Söylemek İstiyorum. Gerçektende Birçok Şey İŞKUR'a Bağlı. Sonuçlanma Süreci, Bürokratik İşler, Katılımcıların Takibi..

    Size Tavsiyem "Aradılar, Bekliyoruz" Şeklinde Bekleme Modunda Olmayın. Boş Birgününüzde Gidin Önceden Bir Görün Nedir Ne Değildir, Nasıl Gidilir Gelinir, Yakınlarında Ne Var Ne Yok. Öğrenin Derim Ben :)

    Bu Konuyla İlgili Sorularınız (Şu An Bilmiyorum, Lütfen Son Durumu Öğrenin v.b.. Yazdıklarım Hariç) Varsa Lütfen Sorun.




  • @ecivas Bende java kursuna başlayacağım ama aklımda bir takım sorular var;

    Bu kursta öğrenilen bilgiler iş yaşamı için ne derece yeterli ve kurs sonunda sizin döneminizde işe yerleştirme oranı nasıldı.

    Bu konularda birazcık daha bilgi verirseniz sevinirim
  • Bene ocak ayında sınava girdim .NET microsoft yazılım ve veritabanı uzmanlığı eğitimini kazandım o zamanlar bize şubat ayının sonunda kursun başlayacağını söylediler . Bu nasıl bir ertelenmeyse artık (iş-kur ayıptır yaptığın) 3 ay oldu hala erteleniyor benim pek umudum kalmadı başlayacağına ilişkin ama umarım yanılırım ve bu haziran ayında eğitimler başlar. Bir de öyle bir şey ki kursun içeriği hakkında buradaki konu hariç hiçbir şey bulamıyoruz. ecivas nickli arkadaş sağ olsun en azından bir fikre sahibim ve umarım microsoft eğitimleri de java eğitimleri gibidir.
  • Kene315 boşuna bekleme. İşkurun yüzünden oluyo hepsi bunlar. O kadar sınav ve mülakata girdik boşuna. Neyse ki işe girdim. Sana ABAP danışmanlığını tavsiye ederim. C# ile .NET ten daha zevkli. Bir kurs 3 ay ertelenir mi ya! Ankaradaki bürokrasi yüzündenmiş neymiş de o zamanlar niye bu işi halletmemişler. Kızgınım onlara. Neyse ki işe girdik de unuttum artık.
  • doğru söylüyosun muhammed bende bir iş teklifini geri çevirdim , sap abap lere başvurmuştum ama genelde mühendislik fakültelerinden alım yaptıkları için istatistik bölümü okumuş ve askerliğini yapmamış birini almayı düsünmüyolar sanırım :) işte bu son ay bu ay da olmazsa ağustosta askerlik beni bekler onunda aradan çıkması lazım artık hayırlısı diyorum :)
  • İş Yaşamı Dediğin Şey Maalesef Çok Geniş Bir Kavram. Ama Şöyle Söyleyim (Java İçin Konuşuyorum)
    Eğer Sen Java'nın Temelini & Programcılık Mantığını Biliyorsan, Zamanla Android'e de, JSP & Servlet Teknolojisine de Hakim Olabilirsin. Bunları Bilmende Tabii ki İş Olanaklarını Genişletir.

    Günümüzde, Benim Tavsiye Edeceğim Şey, Java'yı (Java Bir Araç Aslında - Asıl Öğrenilmesi Gereken Şey OOP Programlama) Hakkıyla Öğrenmen.

    Misal, Sen Bu Mantığı Edindiğinde, Atıyorum C#'ı Öğrenmen, Gerçekten Sıfırdan C#'a Başlayan Birisine Göre Çok Daha Kısa Olur.
    Yada Android'i Öğrenmen. Android Programlama %80 Java %10 C (Native) %10 XML Aslında.

    Hadi Bunlara Geçmesen Bile, Java'yı Bilmek Gerçekten Bir Avantaj.

    Ama Şunuda Belirtmek İsterim Ki, "DÜNYADAKİ HİÇ BİR EĞİTİM YETERLİ DEĞİLDİR"
    Yani Bu Kurs 5 Ay Değil, 5 Senede Olsa, Sadece Bu Kurstan Öğrendiklerinle Hayatını Devam Ettiremezsin. Burada Öğrendiklerinin Üzerine Her Geçen Gün Başka Şeyler Koymalısın Kendin.


    İşe Yerleştirme Oranı Dersek; Valla Sınıfın Yarısından Çoğu Dijiturk, BP, Turkcell, Vodafone, Huawei Gibi Firmalala İş Görüşmesine Gitti. Ama Hepsinin Sonuçlarını Bilmiyorum.
    Fakat Huawei'de, Digiturk'te İşe Başlayan Öğrenciler Olduğunu Duymuştum Sonradan. (Bunlar Kurs Bittikten Sonra Olduğu İçin Açıkçası Tam Olarak Kaç Kişi İşe Girdi, Diğerleri Ne Oldu Tam Bilmiyorum)




  • Bu arada arkadaşlar şöyle bir ihale bilgisi buldum bilgilere bakılırsa büyük ihtimal wissen akademie nin ihalesi

    http://www.iskur.gov.tr/portals/0/dokumanlar/ihaleler/istanbul%20e%C4%9Fitim%20hizmeti%20sat%C4%B1nalma%20ihalesi_21.05.2013.pdf

    ihalenin 31.05.2013 de biteceği söyleniyor , hadi hayırlısı :)
  • kursla ilgili wissenden sizi arayan soran var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecivas

    İş Yaşamı Dediğin Şey Maalesef Çok Geniş Bir Kavram. Ama Şöyle Söyleyim (Java İçin Konuşuyorum)
    Eğer Sen Java'nın Temelini & Programcılık Mantığını Biliyorsan, Zamanla Android'e de, JSP & Servlet Teknolojisine de Hakim Olabilirsin. Bunları Bilmende Tabii ki İş Olanaklarını Genişletir.

    Günümüzde, Benim Tavsiye Edeceğim Şey, Java'yı (Java Bir Araç Aslında - Asıl Öğrenilmesi Gereken Şey OOP Programlama) Hakkıyla Öğrenmen.

    Misal, Sen Bu Mantığı Edindiğinde, Atıyorum C#'ı Öğrenmen, Gerçekten Sıfırdan C#'a Başlayan Birisine Göre Çok Daha Kısa Olur.
    Yada Android'i Öğrenmen. Android Programlama %80 Java %10 C (Native) %10 XML Aslında.

    Hadi Bunlara Geçmesen Bile, Java'yı Bilmek Gerçekten Bir Avantaj.

    Ama Şunuda Belirtmek İsterim Ki, "DÜNYADAKİ HİÇ BİR EĞİTİM YETERLİ DEĞİLDİR"
    Yani Bu Kurs 5 Ay Değil, 5 Senede Olsa, Sadece Bu Kurstan Öğrendiklerinle Hayatını Devam Ettiremezsin. Burada Öğrendiklerinin Üzerine Her Geçen Gün Başka Şeyler Koymalısın Kendin.


    İşe Yerleştirme Oranı Dersek; Valla Sınıfın Yarısından Çoğu Dijiturk, BP, Turkcell, Vodafone, Huawei Gibi Firmalala İş Görüşmesine Gitti. Ama Hepsinin Sonuçlarını Bilmiyorum.
    Fakat Huawei'de, Digiturk'te İşe Başlayan Öğrenciler Olduğunu Duymuştum Sonradan. (Bunlar Kurs Bittikten Sonra Olduğu İçin Açıkçası Tam Olarak Kaç Kişi İşe Girdi, Diğerleri Ne Oldu Tam Bilmiyorum)






    Teşekür ederim bilgi için




  • Ben bugün aradım haftaya geribildirim yapacaklarını söylediler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.