Şimdi Ara

Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU (272. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.628
Cevap
66
Favori
437.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kalli80 K kullanıcısına yanıt
    Hocam onarım deneyebilirsiniz oda çare olmazsa Xperia firm üzerinden son sürümü flashlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iki aydır Sony güvenlik güncelleştirmelerini geciktiriyor mu bana mı geç geliyor normalde ayın 5-7 sinde gelirdi asus zenfone 5 ekimin 1 inde aldı yoksa P yi mi verecek ona mı uğraşıyor acaba 😎

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günal kullanıcısına yanıt
    Varsayımlar üzerine konuşuyorsunuz.Benim de kullandığım modem airties air 5340 ve modemin dibine kadar geliyorum telefon ağı bulamıyor bile.Teknik açıdan bir bilginiz varsa dinliyorum.nerdeyse 10 sene önce çıkmış olan eski nokia telefonum bile sıkıntısız wifi bağlantısını kurabiliyor aynı modemle, veya konsol, laptop’da aynı ağa bağlanıyor sıkıntısız.ama xz1’de sonuç nafile.ister kabul edin etmeyin sorun modemlerde değil sony xperia xz1’dedir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemozgendh C kullanıcısına yanıt
    Hocam experi firm garantiyi nozmuyor degil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalli80 K kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam bozmuyor. Tr romunu flashlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba

    Son zamanlarda telefon arayışı içindeyim. Daha önce ki deneyimlerim genellikle Apple ve Samsung ağırlıklı oldu. En son kullandığım güncel amiral gemisi Mate 10 Pro ile ilk ve son Huawei deneyimim oldu. Şu an mecbur kaldığım için Mate 10 Pro'dan vazgeçip Galaxy S7'ye dönüş sağladım. Galaxy S7 ile aramız iyi fakat bazı noktalarda ağır kalması ve batarya performansının zayıf kalması beni yeni model arayışına itti. İlk olarak Xiaomi Mi A2 ile orta-üst seviye bir cihaza yöneldim fakat baktım ki 2. El Xperia XZ Premium ve XZ1'e geçmeyi biraz daha mantıklı buldum. Telefon konusunda 2. el takıntım yok. Sony deneyimi olarak sadece Xperia Z1 kullandım fakat cihaz benim için hoş olmasına rağmen ekran, sık sık uygulama çökmeleri ve klavye deneyimi açısından bana zayıf gelmişti fakat o dönemler klavye uygulamaları şimdi olduğu kadar gelişmiş değildi ve telefon ergonomisi şu an bulunan modellere göre kötüydü. Bu kötü tecrübeyi kenara bırakıp tekrardan Sony deneyimine katılmak istiyorum. Eminim bir çok XZ1 kullanıcısı ve XZ Premium kullanıcısı satın alma konusunda ikisi arasında kalmıştır. Benim telefonda aradığım özelliklere gelirsek büyük ekranlı telefonları genelde seviyorum, kamera performansı benim için çok önemli, pil konusunda günü tamamlamalı, oyun konusunda beni üzmemeli(pile kriter saymayın gün içinde oyun oynama imkanım kısıtlı). Bu 4 ana karakter benim için çok önemli. Tavsiyeleriniz neler olur? Aynı soruları XZ Premium kullanıcılarına sorup kıyas yapacam.




  • Telefonun wifi sorunu yazılımsal bir olay ona eyvallah(modemle alakası yok bu sorunun). Ama sony nin bu soruna aylardır kalıcı bir çözüm bulamaması apayrı bir komedi. Her sürüm geldiğinde ben temiz kurulum yapacaksam ohooo. Telefonumda yüklü 200 den fazla uygulama var. Her gelen güncellemede companion ile onarıma dönecekse olay işimiz var. Ayrıca bu forumdakiler bunu biliyor. Ama 45 50 yaşındaki ahmet amca nerden bilsin companion ile onarım yapmayı ? 3 aylık deneyimimde sony Profesyonellikten fazlaca uzak bir şirket gibime geldi. Özellikle telefon konusunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LEAME kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar haklısınız hocam. Sony nin telefon kısmı gerçekten mantalite olarak Ericssondan ayrıldıktan beri çok kötü yönetiliyor. Profesyonellik ise bu marka Ericsson gittiğinden beri hiç uğramadı diyebiliriz.
  • CEOnuralp kullanıcısına yanıt
    Merhaba çok ayrıntılı cevap verecek kadar kullanmadım ama,

    Ekranı bana göre ideal ama büyük bir ekran değil. Oyun performansı gayet iyi ve akıcı. Ben hala yazılım güncellemesi yapmadım ama kamera kalitesi güzel. Gündüz çekimleri güzel, gece biraz zayıf ama abartılacak kadar kötü değil. Onun dışında klavyesinde nedense yazamıyorum yanlış tuşlara gidiyor elim benden kaynaklı galiba ama z2'De oldukça rahattım. Telefonun biraz ince olmasından kaynaklı galiba.

    Son olarak en önemlisi biraz araştırmışsan biliyosundur, bu telefon oldukça sıkıntılı bir telefon. Kutudan hatalı çıkma olasılığı var. Sıfır kutulu rev5 cihazımın ekranı kot desenli çizgili çıktı mesela. Değişim gördü gelen telefonun da alt hoparlörü belirli frekanslarda cızırtı yapıyor. Hoparlör ile konuşurken, piyano sesleri vs.(Başka bir xz1'de deneme fırsatım oldu onda da aynı sorun vardı.) Ekranda statik elektrikten kaynaklı paralel çizgiler de ortaya çıkabiliyormuş ayrıca. Wi-fi kopmaları da yaşanıyordu ama çözülmüş galiba son güncelleme ile, benim başıma 1 kez geldi o da her telefonda olabilecek türdendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Enigma -- 11 Ekim 2018; 0:28:8 >




  • Silent Enigma S kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Ana mesajda 2. El alınırken dikkat edilmesi gerekenler yazılmış sanırım en iyisi 1 2 aylık cihazlara yönelmek olacak. Sırf zaten bu sorunlardan korktuğum için Mi A2'yi orta/üst seviye olmuş olsa bile alternatif olarak gördüm. Arkadaşıma tavsiye edip XZ1 aldırdım o çok memnun baya şanslı çıktı demek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEAME

    Telefonun wifi sorunu yazılımsal bir olay ona eyvallah(modemle alakası yok bu sorunun). Ama sony nin bu soruna aylardır kalıcı bir çözüm bulamaması apayrı bir komedi. Her sürüm geldiğinde ben temiz kurulum yapacaksam ohooo. Telefonumda yüklü 200 den fazla uygulama var. Her gelen güncellemede companion ile onarıma dönecekse olay işimiz var. Ayrıca bu forumdakiler bunu biliyor. Ama 45 50 yaşındaki ahmet amca nerden bilsin companion ile onarım yapmayı ? 3 aylık deneyimimde sony Profesyonellikten fazlaca uzak bir şirket gibime geldi. Özellikle telefon konusunda
    Aynen katılıyorum Sony nin bunu çoktan çözmüş olması gerekirdi bu hataya sebep olan ne ise tespit edip sonraki güncellemelerde özellikle bu soruna odaklanıp gerekli düzeltmeleri yaparak yeni sürümü kullanına sunmalıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CEOnuralp

    Cevabınız için teşekkür ederim. Ana mesajda 2. El alınırken dikkat edilmesi gerekenler yazılmış sanırım en iyisi 1 2 aylık cihazlara yönelmek olacak. Sırf zaten bu sorunlardan korktuğum için Mi A2'yi orta/üst seviye olmuş olsa bile alternatif olarak gördüm. Arkadaşıma tavsiye edip XZ1 aldırdım o çok memnun baya şanslı çıktı demek
    Hocam bakmayın genelde forumda sorun yaşayanlar yazıyor yani bu cihazı kullanıp forumdan filan haberi olmayan ve sorunsuz olarak kullanan yüzlerce kullanıcı var. Evet risk yok mu var ama bence sorunsuz çıkma ihtimali daha yüksek. Ben mesela hepsiburada dan aldım gri rev4 cihaz kullanıyorum ve donanımsal olarak hiçbir problem yok cihazımda. Bu cihazın alternatifi Nokia 8 var bakabileceğin amiral gemi olarak yani, birde orta-üst sınıf Zenfone 5 , MiA 2 ve GM 9 pro gibi cihazlar var.

    2. El alacaksan zaten alacağın cihazı inceleme imkanın olur bakarsın sıkıntısı yoksa alabileceğin cihazlar arasında en mantıklısı XZ1 bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tolyo kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler. Açıkçası Nokia 8 bana cazip gelmiyor XZ1 uygun fiyatlı amiral gemileri arasında en iyisi gibi geldi bana. Orta üst seviye biraz benim için düşündürücü aslında yıllardır amiral gemisi kullandım ve şu an bir çok yeni amiral gemisinin fiyatları ortada ve insan ister istemez alışamıyor henüz fiyatlara. XZ1 ve XZ Premium her zaman önceliğim ama bakalım eğer ilanlarda bulduğum cihazlar testlerden geçemez ise mecbur A2'ye yönelmek durumunda kalacam. GM9 Pro fiyat olarak biraz yüksek A2'ye(ithalatçı garantili) göre ve benzer cihazlar olduğu için uygun olanı tercih ederim. Zenfone'un da 660 varken 636'ya geçmek düşündürüyor belki tamamen psilolojik ama şahsi fikrim bu yönde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CEOnuralp kullanıcısına yanıt
    Hocam v30+ tavsiye ederim çok nadir kullanıcılarda ghost ekran sorunu olmuş diğer kullanıcılarda olduğu kadar o cihazı temiz bulup birde swiftkey çekerseniz ve mavi ışık filtresi sıkıntınız kalmaz.

    Onun dışında premium serisi takoz gibi cihazlar öyle böyle değil yani ve xz1 ekranıda küçük kalıyor eğer severseniz çerçeve kalın ama 5 inç civarı çokta kötülenecek bir ekran değil ve sıfırı 3000'e uçtu malesef(benim alım aralığımdan çıktı:() bu cihazda sadece gece kamera çekimi biraz üzer onun dışında oyun oynamayan için her türlü kamerası yeter zaten 10nm üretim teknolojili sd835 tasarruflu ve sony yazılımıda bir harika çok kişiye tavsiye bölümünde aldırdım ama ikinci eldede sıkıntı yaşayabilirsiniz ona dikkat edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam yanıt için. Valla V30'lar XZ1'lere göre 2. Elde daha yüksek fiyatlı maalesef. İşin kötü tarafı XZ1'in doğru dürüst 2. El ilanı yok. Mi 6 baktım onda da şu rom vs işleri kafamı çok karıştırdı. En azından A2 orta üst seviye olsa bile global sürüme sahip ve saf Android. Bakalım XZ1 uygun fiyatlı denk gelirse ve sorun çıkmaz ise alacak gibiyim zaten çerçeve konusuna Apple'dan alışığım problem değil tam benlik cihazlar XZ1 ve XZ Premium ama bulmak mesele. Kısmet artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU


    Kasım 25'te alınan, yaşadığım donanımsal ekran sorunundan ötürü değişim talebi sonucu elime gelen Mavi XZ1 cihazımda yaşadığım bir takım problemlerden ötürü mart ayında başlattığım iade süreci bugün olumlu yönde karara varmıştır. Yaşadığım sorunlar cihazdan ziyade servis sürecimde yaşanan sorunlar olduğundan ötürü XZ1 hakkında en ufak bir yorum yapmayacağım. Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 11 Ekim 2018; 12:43:13 >
  • Uzun zamandır yazmıyordum buralara. Telefonu alalı neredeyse 1 yıl olacak. Bu arada geçmiş olsun hocam, umarım yeni aldığın cihazla sorun yaşamazsın.
  • Yürüyen Hoparlör kullanıcısına yanıt
    Zaten mesajımın başında yazdım. "Modem seçtiği doğrudur" diye. Bu nedenle kişilerin telefon yerine imkan varsa modemi değiştirin demeleri normal karşılanabilir demek istiyorum. Teknik açıdan çok bilgim yok. Ben sadece 5 cihaz ile yaşadığım sorunu anlattım. Not: Aynı cihazlar ve önceki telefonum Sony Xperia X Performance ile böyle bir sorunum yoktu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouzqan

    https://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony-themes-apps/7-0-sony-xz3-live-wallpapers-t3844670


    Bu linkteki işinize yarar umarım.
    Hocam yüklenmiyor, teşekkürler yine de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Haydi geçmiş olsun kardeş, sıkıntılı bir süreci atlattın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.