Şimdi Ara

Sony Xperia XZ Premium (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.248
Cevap
36
Favori
334.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cihaz güzel, tercih de edilebilir. Ancak 2500 liradan yukarı olabilecek her fiyat Sony'nin işini zora sokar.

    3GB ram ise günümüz şartlarında gayet yeterli. 4 olsa bir şeye yaramayacak, sadece fiyatını yükseltecek cihazın. Samsung 4GB ram koyuyor ama onun touchwiz arayüzü vs var fazladan ram tüketen...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Sony sever olarak en son Z5 premium kullandım cihazın aşırı ısınmasından dolayı ve köşeleri keskin olan tasarımına bi türlü alışamadığımdan sattım ama hala bu tasarım çizgisiyle devam ediyor sony bu benim için eksi bir puan göreceli bir kavram sonuçta, X performans modelinin ülkemize gelmesini çok bekledim fakat bir türlü gelmeyince İPhone SE modelini aldım. XZ çok umutlarım vardı özellikle tasarım açısından Z3 oval tasarımını hala çok beğenirim ama yine o keskin köşeler aslınjda İPhone SE çok memnunum sadece ekran küçüklüğü biraz zorluyor beni fakat cihaz çıksın şu ısınma olayını ve kamera olayını düzeltmişse tekrar geçmeyi düşünüyorum tabi fiyatı öyle çok yukarlarda olmadığı sürece yada X Performans bulamadığım süerece eğer 3000 gibi bi rakamdan çıkarsa almam çünkü muadilleri Note 5 ,S6 gibi cihazlar 2000-2400 bandında bulunabiliyor bence buna göre bi fiyatlandırma politikasında bulundurmalı Sony




  • zaferli kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de vergi + verginin vergisi alındığından haberleri var mıdır acaba Sony'nin? X Performance'ın fiyatına baktığımızda Avrupa satış fiyatı bile 2000 TL altına geliyor. İş Türkiye'ye gelince X Performance'tan geçtik, Xperia X bile 2400 bandından açılıyor. Kim bilir X Performance gelse kaç lira olacaktı.
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    zaten yurt dışından getirme şansım olsa hiç durmayacam fakat yok işte xperia X'in ederi en fazla 1600-1800 iken 2400 ile geliyorsa bu telefon en az 3000. o kadarda ben vermem X gibi ellerinde patlar bu cihazda bence
  • 2.800 ile piyasaya giriş yapacak bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw büyük hevesle bekledim.
    XA ultra daki gibi bir ekran olaydı tamamdı :( ama olmadı.
    Radio da problem değildi :( ama olmadı.
    Pil de sorun olmazdı :( ama olmadı.
    3 GB Ram de sorun olmazdı ama dediğim gibi keşke XA ultradaki ekranı kullanmış olsaydı. Ekran kenarındaki fazlalığı tepe modelde olmamış :(

    X com. modelinde de aynı ekran fazlalığı vardı. Bence ön kamera 8 mp ve ekran FHD olaydı onuda düşünüyordum :(

    sonuç olarak fiyat durumuna göre karar vereceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mga93 -- 2 Eylül 2016; 16:38:31 >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon da donanımsal OIS bile yok daha batarya büyüyeceğine küçük z2 de bile 3200 mah var. Hala ufs 2.0 disk yok 4gb ram yok. (aslında gerek yok ama pazarlama açısından gerekli.) type c gelmiş tamam güzel ama usb 2.0 yıl 2016 3.1 olması gerekir.

    Artık CES 2017 ye kaldı umutlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony Z5lerdeki mat arka kapaktan neden vazgeçti anlamış değilim büyük beğeni toplamıştı buzlu mat cam. Bu cihazın arkadan görünüşü pek olmamış çirkin bi cihaz gibi geldi tasarım olarak hala z5 en iyi sony cihazı z2yle beraber bence
  • Bazı arkadaşlar çelişki mi yaşıyorlar bana mı öyle geliyor?

    Hani, çerçeve ve ekran boyutu konusunda takıntılı olan arkadaşları anlıyorum. Bu arkadaşların estetik kaygıları daha çok ekran ve daha az çerçeve üzerine kurulu; tamamen anlaşılabilir bir hoşnutsuzluk.

    Fakat iş, ram ve pil konusundaki hoşnutsuzluklara geldiğinde insanların ne istediklerini tam olarak kavrayamıyorum. Mesela daha uzun süre kullanımı amaçlayanlar pekâlâ düşük miliamper batarya konusunda hoşnutsuz olabilirler. Bataryanın daha büyük olmasının kullanım süresi uzatacağı aşikâr. Fakat bunun yanında 3GB yerine 4GB ram istediğinize, güç tüketimi artacağından, kullanım süresi azalacaktır. Öyleyse ram'i yükselttiğimizde bataryaya ekleyeceğimiz fazladan 200-300 mah kullanım süresi açısından telefona bir şey kazandırmayacaktır. Yine böyle bir durumda şüphesiz telefon boyutları büyüyecek ve ağırlığı artacaktır. Öyleyse bu arkadaşlar bataryanın büyük olmasını isterlerken, uzun kullanım süresini amaçlamıyorlar. Tek istedikleri ram'in 3 GB yerine 4 GB olması mı? Peki gereğinden fazla ram istemelerinin ardında yatan amaç nedir? Aynı anda 20 uygulama çalıştırmak neye yarar? Ram'in alabildiği kadar çok uygulamayı sürekli çalışır halde tutmak batarya kullanımını daha da arttıracaktır. Ram'in fazlasını kullanmadığınız durumlarda ise hiçbir işe yaramayacak, fakat bataryadan yemeye yine de devam edecektir.

    Daha neyi, nasıl söylemeliyim bilmiyorum. Lütfen hoşnutsuzluklarınızı dile getirirken, hangi amaca hizmet için fazlasını istediğinizi söyleyin de, bu sayede insanlar telefondan neyi, neden istediğinizi fakat bulamadığınızı bilsinler. Hani, arkadaş grubunuzun arasında "seninki 3 GB, benimki 4 GB, benimki seninkini döver" gibi hava atma ritüelleriniz varsa, o konuda fazla bir şey diyemeyeceğim çünkü karşı komşumuzdan dinlediğim hikayeye göre böyle bir durum söz konusuymuş.




  • Haplo kullanıcısına yanıt
    tamamen katılmakla birlikte şunu da ifade etmek isterim ki mavisi çok güzel duruyor. Saçma sapan çıkıntıların olmaması. Yazılım ile yapılan fotoğraf özellikleri ve Sony yetklisinin açıklamaları son kullanıcı için yeterli olcaktır. Komşunuzun anlattığı kitleye altından telefonu 100 liraya da verseniz yine "hava atma" faktörü devreye gireceğinden çok da üzerine düşmemek lazım.
  • Merhaba @Katalikitci hocam. Kusuruma bakmazsanız, özelimizi halka arz ediyorum . Öncelikle özel mesajın 5000 karakter sınırını aşmışım (Evet, bölüp iki kerede gönderebilirdim fakat tek parça elbise severim -hayır, üzerimde değil; yanlışlıkla yazılmasınlar diye belirteyim- ). Hem sorunuzu yerinde buldum çünkü bu çoğumuzun sorunu ve sorusu; belki diğer arkadaşlardan da tavsiyeler edinebiliriz. Son olarak da, bu konudaki kendi görüşümü ve geçtiğim yolları da forumun turuncu ruhuyla paylaşmak istedim.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Katalikitci

    Hocam siz telefon işini ne yapacaksınız? Ben açıkçası 820'li compact model gelseydi almayı düşünüyordum lakin beklediğim olmadı.
    Ben de çıtayı yükseltip 5.2 inc ekranlı modeli almayı planlıyorum.

    İzlenimlerim:
    Sony xz'nin küçüğüyle büyüğüyle bazı eksikleri var...

    -Radyo yok
    -Android 7 ile gelmeliydi.(güncelleme gelir ama sonrası için ne kadar güncelleme verir bilemiyorum.)
    -usb 2.0(3 olmasını beklerdim)
    -Siyah rengi sanki kahverengine kayıyor(mağzada gidip görülmesi gerek.)
    -ram 3 de yeter ama beklentiler 4 yönündeydi.

    Böyle düşününce de bunu alasım gelmiyor.

    Şimdi sony xp ile xz hemen hemen işlemcisiyle vs aynı model. Sony herhalde 3. sefer aynı paketi kullanmaz bir sonrakinde bence donanımda değişikliğe gider gibime geliyor.
    Sony xz alsam, bir sonraki modelde işlemcisi/ramıyla vs gelişmişini sunsalar ben açıkçası üzülürüm. Çünkü bakıyorsunuz fiyatlar piyasanın üstünde, rakipleriyle karşılaştırıldığında kağıt üstünde o fiyatı hak etmiyor. Bu telefonun yerine biraz daha bekleyip fiyatını bir nebze daha hak eden bir cihaz almak daha mantıklı geliyor.
    ama bir yandan da (Şubat ayına denk geliyor galiba.) bir sonraki amiral gemisi tanıtılıp o telefonun küçük de olsa Türkiye'ye gelmeme ihtimali var mıdır? bence vardır. çünkü x performance modeli gelmedi.

    Bir sonraki amiral gemisi Türkiye'ye gelirse karşımızda android 7'li, yukardaki bazı eksiklikleri giderilmiş, daha iyi işlemcili, daha fazla ram e sahip olan bir telefon duruyor olacak.
    Böyle düşününce bir sonraki amiral gemisini beklemek daha mı iyi olur?.Şu an çok kararsızım.

    Siz hangi telefonu almayı planlamaktasınız? sony xz mi alacaksınız, yoksa başka markalara mı yöneleceksiniz?



    Valla ben de bilmiyorum bu telefon işini ne yapacağız . Öncelikle benim geçtiğim yolu anlatayım.

    Konuda okumuşsunuzdur belki, yıllardır -tam olarak Omnia i900'ler çıktığından beri (İlk akıllı telefonum olur, ömrü 1 yıl sürdü)- hep Samsung kullandım; iyi yanları şudur, kötü yanları budur demeyeceğim, yalnızca Samsung'dan bana ruhen gına geldi. Vakti zamanında bir süre de PC ve telefon teknik servisinde çalışmıştım. Ben PC tarafıyla ilgileniyordum ama telefonlar da elimden geçiyordu. Samsung Galaxy Ace'ler revaçtaydı o dönem. Faşist patronun, tamire gelen telefonların bozuk ekranlarını duvara asmak gibi bir hobisi vardı. O dönem Galaxy Ace'ler revaçta olduğu için mi, yoksa gerçekten bu telefon fazla sorun çıkardığı için mi bilemiyorum fakat, duvarın biri resmen Galaxy Ace ekranlarına ayrılmıştı. Belki de Samsung'a olan tiksintim o dönem başlamış olabilir; çünkü her gün tedarikçiye gidip yedek almaktan da gına gelmişti . Adı Galaxy olan her cihaza temkinli yaklaşıyordum. Edge 7 her ne kadar başarılı bir çıkış yakalamış olsa da, Galaxy olayına, adına, sanına bir türlü ısınamadım. En sonunda da olan oldu; haberlerden görmüşündür; Note 7'ler şarjda patlayıp çatlamaya başladı. Zaten tablet gibi telefon almazdım fakat, benim için Samsung iticiliğinin başlangıcı olan Galaxy Ace faciasından sonra, şimdi de elime yeni koz olarak Note 7 geçmiş bulunmakta. Bu durumu özetlersek, neye yönelirsem yöneleyim, en azından Samsung'a yönelmeyeceğimi anlamış olmanız gerek.

    Neyse, gel zaman git zaman, Sony'nin dizüstü piyasasında olduğu zamandan Vaio'nun cihaz kalitesine aşina olduğum için telefonlarına da ilgi duymaya başlamıştım. O vakit telefona ihtiyacım olmadığı için bu denli yakından takip etmedim fakat takip etmesen de Xperia adını duyuruyordu. Artık bir telefon alayım dediğim zamanda ise M4 Aqua almayı planlıyordum. Harcamalarımda yalnızca nakit kullandığım için, birikim yapmaya da başlamalıydım. Orta seviye, f/p açısından da uygun bir telefondu; IP68 de cabası.

    -Z5, Z5 Premium olaylarına hiç bulaşmadım. Hem başlangıç bütçesini çoktan ikiye katlamıştım, üçe katlamaya gerek yoktu; hem de büyük telefondan ziyade Z5C gibi cebe sığan, ezilip bükülmeye dayanıklı küçük bir şey istiyordum-

    Henüz biriktirmeye başladığım esnada M5 Aqua duyruldu, ardından çıkışını yaptı; "Aa iyiymiş, 400 daha koyar bunu alırım" dediğim sırada, kısa bir süre sonra Z5 Compact'da duyruldu ve ardından çıkışını yaptı; "Aa iyiymiş, 400 daha koyar bunu alırım" dediğim sırada birikimime devam ediyordum ki; önce renk seçenekleri tükendi, ardından yeni revizyon gelir mi diye beklerken üretiminin de durdurulduğunu öğrendim.

    Bu sırada X serisine geçiş dedikoduları başlamıştı. Bekleyelim dedik, bakalım X nasıl olacak; bekledik. Resmi olarak duyurusundan sonra, bekleşiyimize de değdiğine inanıyordum. Şimdi tek yapmak gereken çıkış tarihine gün saymak, ve bütçeyi geliştirmekti. Ve X serisinin duyrulduğu ilk zamandan beri gözüme yalnızca X Performance'ı kestirmiştim. XP'nin 1 ay gecikmeli çıkacağını biliyordum fakat o dönem X'in fiyatlarını henüz görmemiştik. XP için tahminimce 2000 öderim diye planlarımı yaparken, Xperia X Türkiye pazarında çıkışını gerçekleştirdi; hem de ne gerçekleştirme! Lanet olası 2400 lira! Yok TRT bandrolü, yok osuruk vergisi, hava parası, tam o dönemde yürülüğe girdi. Ardından bir kötü haber daha; X Performance Türkiye'de satılmayacak!

    Ben böyle işin içine ederken, bir yandan da bulduğum her mecrada Sony Türkiye ve onun müdürlerini darbeli matkap misali delerken, XZ ve X Compact dedikodularını işittik. Hadi hayırlısı dedik, belki bu sefer başarırız!

    Lâkin X Compact bizim için hayal kırıklığı oldu. Herkes X Performance tadında bir Compact model beklerken, kalkıp X'i küçülttüler. X, XP ile karşılaştırıldığında amiral gemisi olmaktan zaten pek uzaktı. X Compact ile beraber Compact seviyesinde de amiral gemisi olma şansını da böylelikle yitirmiş oldu. Yeni parlak plastik kaplamasını pek beğenmedim; IP68 desen, o da yok. Tamamen hayal kırıklığı.

    Şimdi gelelim XZ'ye. XP'den farkı olarak 2" lik bir ekran var. Fakat dezavantaj olarak piksel hassasiyeti 441'den 424'e gerilemiş durumda. Yani ekran büyük, fakat daha iyi değil. Batarya 2700'den 2900 miliampere yükselmiş. 2mm daha uzun, 2mm daha geniş, fakat yuvarlatılmış kenarları sayesinde 6mm daha ince ve 4gr daha hafif. Ekranın gövdeye oranı %4 yükselmiş. Büyük ihtimalle oynatamıyordur fakat 2160p'de 30fps çekim özelliği eklenmiş. Quick Charge 2.0'dan 3.0'a geçmiş ve usb Type-C kullanılmış. Bunun yanında "laser autofocus" ile beraber kamera deneyimi geliştirilmiş. Tüm bunları ele aldığımızda ekran piksel yoğunluğu dışında güzel bir gelişim izliyoruz.

    Bu durumda benim gönlüm XZ'den yanadır. Fakat aklımı kurcalayan bir iki konu var. Birincisi, Türkiye'ye gelecek mi ve gelecekse ne zaman? Yeni model dedikoduları ve sızıntı görsellerinden sonra duyurulmasına yakın bir zamanda gelmesinin çok fazla bir espirisi kalmıyor. İkincisi, fiyatı ne kadar olacak?

    Alım-gücü yüksek, zengin Avrupa'ya bile vergisi-algısı dahil 700 eurodan satılacağı kulaklarımıza çalındı. Amerika için fiyat büyük ihtimalle 700 dolar olacaktır; çünkü genelde öyle oluyor; Amerika kaç dolar veriyorsa, Avrupa o kadar euro veriyor. 700 Euro desek, 2300 Lira yapar; 700 Usd desek, 2050 lira yapar. Şimdi fiyatı 2050 lira ile 2300 lira arasında değişen bir telefona kalkıp 2800-3000 lira vermek bana göre -sözüm meclisten dışarı- pek akıllılık değildir. Ve kıytırık Xperia X'in bile 2400 liradan satıldığı göz önünde bulundurulursa, XP'nin 2400'den az olmayacağı, XZ'nin ise XP'den az olmayacağı da düşünüldüğünde, insanlar 2800 gibi bir fiyatı gözünde canlandırabiliyor. Açıkçası ben vermem; verenin yolu da açık olsun. Herhangi bir malı, bir telefonu, Avrupa'nın perakende fiyatından alıp, "kutulu-sıfır" ya da "kutusuz-sıfır" diye sattıktan sonra kâr elde edebiliyorsan, ortada çok ciddi bir sorun var demektir. Çünkü yerli dükkanlar kalkıp da telefonu başka dükkanların kâr marjlı perakende satış fiyatından almıyor; yine de yurt-içi satış fiyatlarları bu denli fahiş olabiliyor. Dediğim gibi ben, böyle bir fiyatı, öyle bir telefona vermem; çünkü etmez. Adam ederini söylemiş zaten 700 Euro, o kadar!

    Sinir yaptık yine, neyse... . Sonuç olarak, gelip gelmeyeceği konusunu öğrendikten sonra, fiyatları görmeyi bekleyeceğiz. Tabi tüm bunlar olana dek yeni modelin duyurulmamış olması gerekiyor. Eğer yüksek bir fiyattan giriş yaparsa yurt-dışına gidip gelen bir eşten dosttan rica edip XZ getirtmeyi planlayabilirim. Ya da X Performance fiyatlarında uygun bir düşüş yaşanırsa, onu da tekrar gözden geçirebilirim. Tüm bu konular kesinliğe kavuşana dek başka marka-model'e yönelesim pek yok. Samsung'a zaten hiç bakasım yok, orası ayrı mesele. "Sony olmazsa başka neyi tercih edebilirdin?" dersen, sanırım HTC'leri araştırırdım.

    Uzun oldu baya ama meselemiz ciddi mesele. Ne diyelim? Hepimize kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 3 Eylül 2016; 3:24:08 >




  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Aslında haklı olabilirsiniz. Diğer amiral gemileri 4 gb ram kullanınca insan ister istemez, sony de 4 koysun istiyor. Fakat zaten yeterli oluyorsa fazla ramin pek bi katkısı olmaz. Ben öyle aşırı program yükleyen birisi değilim. Whatsapp, instagram twitter facebook olur. Banka programları, bi kaç tane de oyun olur. Bana yeterli olur, hatta 2 gb ram bile yeterli olabilir belki :) Neyse ben kararımı verdim, XZ 'yi alacam. Ama aklımda bazı soru işaretleri var. 1.si telefon gelir gelmez almam için iyi bi kampanyası veya hediyesi olması gerekiyor. 2. husus, ki bu daha önemli, genelde ilk serilerde bazı donanımsal sıkıntılar oluyor, ve bunları sonraki serilerde düzeltiyorlar. Şimdi aklıma takılan, telefon gelir gelmez alınacak, bi sıkıntı olacak, sonra geri verecem, bekle bekle telin içini açıp düzeltip geri verecekler. İphone olsa hemen yenisini veriyorlar. O yüzden hemen almak yerine biraz bekleyip kronik bi hatası var mı diye araştırma yapsam mı diye düşünüyorum.




  • Sony nin iyi bir telefon yapıp da pazar payı kazanma gibi bir niyeti olmadığını düşünüyorum. Sony telefon kamerası uretiminde pazar lideri ve iyi kazanıyorlar. Onların derdi bunu kaybetmemek. Her telefonda bir eksik var ve bir sonrakinde tamam olacak diye bekliyoruz. Sony nin tamam olmuş dediğim tek telefonu 10 sene oncesinin k750 sı, sonrası hep hüsran oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de fiyatlar ortada, yeni çıkan bir amiral gemisine 3k para istiyorlar. Madem ben buna bu kadar para vereceksem daha iyisi olsun istiyor insan. Sony xz Türkiye'ye gelirse 2900-3000tlden aşağı geleceğini sanmıyorum. Kaldı ki bu telefonu rakipleriyle karşılaştırıldığında ne fiyat konusunda ne teknik özellikleriyle alınacak gibi durmuyor.

    O kadar para verdikten sonra 2017 ilkbaharında rakip markaların telefonları tanıtılınca bu telefon 6 ay eskimiş değil 1 yıl eskimiş olacak. İnternetten Samsung s7 2400-2600tl, Htc 10 2700tl gibi bir fiyata bulunabiliyorsa ben Sony'den daha fazla bir şeyler beklerdim. Belki bazı insanlar bunu önemsemez ama bana, beni en az 4 yıl götürebilecek bir cihaz lazım.

    Sony x compact modeline sd820 koysaydı, tamam ona bir şey diyemezdim. çünkü sınıfında rakipsiz.
  • Xperia XZ ve X Compact Fiyatı Ortaya Çıktı -http://shiftdelete.net/xperia-xz-ve-x-compact-fiyati-ortaya-cikti-75023

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gscafecrown

    Xperia XZ ve X Compact Fiyatı Ortaya Çıktı -http://shiftdelete.net/xperia-xz-ve-x-compact-fiyati-ortaya-cikti-75023

    24 ay 36 ay taksite böldürüp 3000'e alanlar çıkacaktır. Bana yurtdışı yolu göründü. Belki ben XZ getirtene kadar yeni model çıkışını yapar, ben de onu getirtirim.
  • rezerveee
  • Xperia XZ nin görüntü optimizasyon yenilikleri güncelleme ile Z5 serisine verilir mi sizce? Lazer yok Z5 serisinde ama bu performansta odak gerçekleştirecek bir güncelleme beklemelimiyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.