Şimdi Ara

sony xperia xz aldım menüde parmak izi tarayıcısı yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar 28.10.2016 tarihinde sony xperia xz platinium renk aldım.sony aurasia garantili. resimlerini de ekledim sorunun. bu telefonun parmak izi sensörü var ama ben kullanamıyorum. yani araçlar-ekrankilidi ve güvenlikte parmak izi sensörü ayar menüsü yok. sony ve sony italatcı firmayı aradım önce pc Xperia Companion ile onarım yaptırdılar sorun düzelmedi sonrasında servise göndermemi tavsiye ettiler. bende kullanmayacagım bir özellik için servise göndermek istemedim. böyle kullanmayı düşünüyorum. bu konuda çözümü olan arkadaşlar varsa paylaşabilirlermi? Neden kimse bilmiyor?sony xperia xz aldım menüde parmak izi tarayıcısı yoksony xperia xz aldım menüde parmak izi tarayıcısı yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetali1919 -- 5 Kasım 2016; 22:1:15 >







  • Birde parmak izi sensörü var deniliyordu suya dayanıklılığı konusundada yalancı olan sony yalan işinde ustalaştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden böyle kullanmaya razı olayım ki o kadar para veriyorum. bence direk geri iade edin her türlü haklısınız. servise falanda göndermeyin sakın. daha 0 telefonun servisimi olur. direk verin geri. ondan sonra 0 telefon aldım parmak izi çalışmıo dersin millet sana güler benim dediğimi söyler. diyelimki kullandın ileride nasıl satıcan. ne dicen ben 0 aldım aldığımda böyleydi. kim inanır ondan sonra değil mi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucas84 -- 31 Ekim 2016; 16:24:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lucas84

    neden böyle kullanmaya razı olayım ki o kadar para veriyorum. bence direk geri iade edin her türlü haklısınız. servise falanda göndermeyin sakın. daha 0 telefonun servisimi olur. direk verin geri. ondan sonra 0 telefon aldım parmak izi çalışmıo dersin millet sana güler benim dediğimi söyler. diyelimki kullandın ileride nasıl satıcan. ne dicen ben 0 aldım aldığımda böyleydi. kim inanır ondan sonra değil mi.

    Haklısınız hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İade et öyle saçmalık mı olur.
  • iade etmek istedim kabul etmediler önce servise gidecekmiş servis değişim isteyecekmiş. bende kullanmayacağım özellik için serviste cihazı açtırmak istemedim. parmak izi sensörü çalışsa bile eşim kullandırmaz kıllanır. bir kaç güne android 7 güncellemesi gelecekmiş bakalım kuralım olmazsa elden ankaraya servise kendim götürürüm. ilği ve alakanız için tesekkürler
  • mehmetali1919 M kullanıcısına yanıt
    Değiştirmek zorundalar, iade için bastırın bence..
  • Bu sorunun cevabını bilen yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketici hakları ile tehdit edin.Alınmğş mal ayıplı direk değişim yada para iadesi alabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketici haklarında da geçiyor,
    cep telefonuna simkart takıldıktan sonra değişimi servis karar vermeden olmuyor.

    eğer simkart takılmadan arıza veya başka herhangi sepep olursa normal elektroni kcihaz değişim presedürü uygulanıyor.

    Cihazlar elektronik ve arıza çıkma olasılıkları var, sizinki büyük talihsizlik...
    umarım sony gerekli değişim kararını verir...
  • bu konuda çözüm bilen duyan yok mu arkadaşlar.
  • Ürünün ayıplı olduğunu, "tamir için içinin açılmadan" bahsettiğiniz sorununun teknik serviste tespitini içeren raporu aldığınız mağazadan talep edin ve ürünü o rapora istinaden iade edin. Aldığınız ürün ayıplı ürün kapsamındadır. Kesinlikle iade edin...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony marka telefonların sadece Z serisinde suya dayanıklılık sertifikası var. Bunun nedeni de Sony'nin Xperia serisi telefonlarını "su geçirmez" şeklinde lanse etmesinden ötürü kullanıcıların ürünün şartlarını zorlayıp telefonun su geçirmesini sağlayıp sonra Sony'nin de davalık olması sonucu artık Sony alt ve orta segmentteki ürünlerini suya karşı dayanıklı üretmiyormuş. Ben de şu an Sony'nin Xperia serisinden XZ model telefonunu kullanıyorum. Suya karşı dayanıklı olma konusunda hiçbir fikrim yok. Test etmedim. Parmak izi sensörünün ayarları ile yapılabiliyor. Zira bizzat kendi parmak izimi telefona kaydettim. Ancak ekran kilidini parmak izimi okutarak kaldıramıyorum. Çünkü böyle bir seçeneği bulamadım. Zaten bununla ilgili bilgi edinmek için araştırma yaparken bu konuya rast geldim. Ayrıca Sony'nin suya dayanıklılığı konusunda ne tür bir yalan söylediğini ve bunu nasıl tespit ettiğinizi de bilmek isterim.

    Parmak izimi okutarak ekran kilidini kaldırma olayını buldum. Ekran kilitliyken güç düğmesine parmak izini okuttuğum parmağımı tutunca ekran kilidi açılıyor. Ekranın orta alt kısmında parmak izi simgesini görünce olayı anladım. Ben aynı anda sadece bir tane güvenlik özelliğini kullanabileceğimi sanıyordum. Demek ki öyle değilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 21 Şubat 2017; 10:52:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arslan5888

    Tüketici haklarında da geçiyor,
    cep telefonuna simkart takıldıktan sonra değişimi servis karar vermeden olmuyor.

    eğer simkart takılmadan arıza veya başka herhangi sepep olursa normal elektroni kcihaz değişim presedürü uygulanıyor.

    Cihazlar elektronik ve arıza çıkma olasılıkları var, sizinki büyük talihsizlik...
    umarım sony gerekli değişim kararını verir...

    Benim hepsiburadadan aldığım cihaza ne sim kart takıldı ne de arka, ön jelatini çıkarıldı. Şarj bile edilmedi, geri iade almadılar. Servis raporu istediler, KVK ise böyle bir rapor vermeye yetkileri olmadığını söylerek telefonu değiştirip bana başka bir arızalı telefon verdi. İlk defa ailemin "keşke mağzadan alsaydın" sözüne hak verir duruma geldim. Gerçi, mağzan da farklı bi tutum sergileyecek miydi muamma..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DogacY -- 27 Şubat 2017; 22:24:0 >




  • sony xperia xz aldım menüde parmak izi tarayıcısı yok

    Resimde de görüldüğü gibi telefon modelleri özellikleri ülkelere göre değişir. Bu bütün markalarda böyledir. Arkadaşımızın aldığı telefon da yurt dışı garantili, muhtemelen Sony Türkiye garantisi olmayan abd için hazırlanan bir cihaz. Aynısını bende kullanıyorum. Parmak izi özelliği olmaması ondandır. Su geçirmezlik sertifikalarının da dereceleri var. Telefonlarımız dalış yapmak için değil, üzerine dökülen sıvı, yağmur vb. Durumlardan korunmak için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Telefonda parmaz izi sensörü var. Ameran versiyonu olanlarda gizlendiği icin menude gözükmüyor. Flashtool ile Avrupa romu yüklerseniz Parmak izi menüsü çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.