Şimdi Ara

Sony Xperia X Compact

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.760
Cevap
22
Favori
101.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • X Compact

    Yorumlar alttadır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Merhaba telefonu ekim ayının sonunda aldım o zamandan beri sürekli kullanıyorum. Bu konuya daha önce de bir kaç defa deneyimlerimi yazdım anca telefonu merak eden arkadaşlar galiba ara sayfaları okumadan direkt soru soruyor. Neyse deneyimlerimi tekrar yazmaya başlayayım ben

    -Telefonun Bataryası yaklaşık 2 gün gidiyor ortamala 7.5 saat ekran süresi alıyorum. (yoğun kullanımda)

    Sesi yüksek ve net çıkıyor(stereo hoperlor). Arka kamerası bence gayet güzel fotoğraflar çekiyor(manuel modda çok daha iyi)(Ön kamerası da yeterli çok fazla selfie çekmedim ama güzel çekiyor). Video kalitesi de çok güzel steadyshot ile temiz ve titreşimsiz görüntüler elde edebiliyorum.Ekran kalitesi fullhd ekranı aratmıyor ekran küçük olduğu için pikselleri bile göremiyorsunuz. Ekran parlaklığı %100 de iken cidden çok parlak güneşli havalarda sıkıntı olmadan kullanabiliyorsunuz. Karanlıkda ise %1 e alıp gözlerinizi acıtmadan kullanabiliyorsunuz (kısaca ekran ışığı kullanışlı çok geniş Yüzdeye sahip).Kutudan çıkan kulaklığı Z serisindeki kulağı acıtan kulaklıklar gibi değil silikonlu ve altın kaplama jack ucu var.(bass ve tizleri normal kullanım için yeterli). Sarj aleti hızlı sarj 3 destekliyor. Telefondaki yazılım sayesinde %90 a kadar 90 dakikada dolduruyor sonrasında %90dan %100 e kadar 1 saatte falan şarj ediyor (batarya ömrünü uzatıyormuş). Kasası plastik olmasına rağmen premium telefon hissini veriyor(arkası çizilmelere karşı pek dayanıklı değil malesef). Parmak izi okuyucusu gerçekten çok hızlı.

    -Bu zamana kadar karşılaştığım çok büyük bir sıkıntısı yok aşırı ısınma, durup dururken takılma, donma, resetleme gibi.

    -Eskişehir ayazında dışarda telefonu kullanmaya çalıştığımda o ekranı kaydırınca blurlanma oluyor (hava 'eksi' lere düşünce oluyor)

    -Telefon kısaca böyle yukarıda atladığım veya anlatmadığım şeyleri sorabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım
    hocam sizi kırdıysam kusura bakmayin özür dilerim. Kırmak istememistım. Benim aklıma kamera özellikleri usb type c ve yüksek performansli işlemci ve gpu geliyor.



    Suya ve toza dayanıklılık sertifikasi x compactda japonyada var. Yanı x compact sertifikasız olarak suya dayanıklı. Kaliteli bir ekrandan daha fazlası ve kaliteli bir kameradan çok daha fazlası x compactda mevcut. Bir şeyin kaliteli olması amiral gemisi özellik yapmaz bence. metal ve cam malzeme kullanmış a3 ve bu bence bir artı bir amiral gemisi özellik değil. Zaten hemen hemen her telefon metal ya da cam kullanıyor. X compact için de bu bir eksidır. A3ün tek amiral gemisi özellik usb type c dir bana göre. X compact kamerası mesela xznın kamerası. Usb type c de var. Işlemci geçen seneki amiral gemisi işlemciler düzeyinde. Demem o ki a3 2017 x compactdan çok geri bir telefon. Yanı o işlemci o ram o batarya ile x compactin karşısına çıkabileceğini sanmıyorum. Ha bir de acaba a3 serisı samsungun mini serisinin isim değiştirmiş hali olabilir mi? :)
    Telefonu 2 gündür kullanıyorum. Telefon tek kelime ile mükemmel. Benim için tek olumsuz yanı ekranın 4.7 olmasına rağmen benim için büyük olması. Keşke 4.5 olsaydı ama alışırım yakında diye düşünüyorum. Bataryası 2 gün oldu şimdi ilk kez şarja takacağım :) Ben andrid sürümünü güncellemedim 6.0.1 ile devam ediyorum şimdilik güncellemeyi de düşünmüyorum. Galeri uygulaması olarak f-stop müzik player olarak ise pi müzik player kullanıyorum. Keşke teledonu daha önce alsaymışım.Herhangi bir konuda almak isteyip de şüphesi olan varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Herkese iyi forumlar
    Ben de markacluptan aldım 1500+kargoya 20 gün oluyor. Elim de zaten küçük ve büyük telefon hiç sevmiyorum. 14cm olan 5incler bile bana büyük geliyor ki artık 15cmden daha küçük telefon bile yapmıyorlar. Xiaominin tasarımları , şu A101 deki huawei honorlar bile çok şık tasarıma sahip ama işte boyut. Samsungun çıkardığı s10e bile 14,2 cm mi ne ki zaten fiyatı ortada. Mecburen 2019 da 2016 nın bu telefonunu almak zorunda kaldım hazır fırsat geçmişken. Satıcı da orada ne yazdıysa doğru yazmış. telefon distribütör, KVK garanti sorgulatınca IMEI den 2019 haziran 20 de bitecek diyor ama altta not var satıcı ile görüşün mü ne. Yani bendeki fatura geçerli 2 yıl gibi umarım. Kutusu hiç açılmamış gibi, telefonun üzerindeki jelatinler hiç açılmamış gibi, şarjı,kablosu,kulaklığı orjinal ki şarj aleti biliyorsunuzdur q3 şarj destekli aynı zamanda p2 de destekli 120 tl gibi onun.Kabloları ve kulaklıkları da 40 50 tl civarı orjinali.

    Telefona herkes çok kalın demiş, yerden yere vurmuş bakıyorum bakıyorum bu telefonun neresi kalın. Telefon azıcık etli olacakki masaüstünden elinize rahat alasınız kaldıki rahat bile alınamayacak şekilde telefon ince. Keşke biraz daha kalın olsaydı da pili 3500 mAH olsaydı. Arkaya yumuşak silikon kılıf taktım ince silikon gene de bilgisayar masasından elime alırken zorlanıyorum. Bu telefona kalın deyip yerden yere vuranlara sadece gülüyorum. Aslında şunu Türkiye'de satan bir yer aradım ama bulamadım bulsam alacam.

    https://www.casesinthebox.com/hybrid-armor-dual-layer-kickstand-protective-case-for-sony-xperia-x-compact-white_p43289.html

    Sonra telefona herkes hoparlör sesi az demiş. Müzik aletimi mi bu telefon. Yeterli düzeyde dışa dönük hoparlör sesi var. Ayrıca kulaklığa da oldukça yeterli ses geliyor. Hatta bir yerden sonra uyarıyor kulağınız zarar görebilir daha da artırırsanız diye. Bunun dışında aramalarda karşıdakinin sesi de gayet gür geliyor sorduğumda da benim sesimin baya iyi geldiğini söylüyorlar.

    Gündüzün bir foto çektim 20 MP geniş ekran olanından pc ye zoom yapıyorum yapıyorum karşıdaki elektrik direklerine gelen teller gözüküyor. Gece çekimi acemiyim çektiklerim hafif bulanıyor hareketli görüntülerde videoyuda çok güzel çekiyor 4k yok diye eleştirmişler ama bazı 4k video çeken telefonlar var bunun 1080psi kadar güzel çekemiyor. Keşke 12~16 MP geniş ekran seçenek de koysalardı 20MP abartılı büyük ve kapasiteleri de büyük. Bir de 20 MP foto en az 22 inc ekranlarda verimli gözüküyor küçük ekranlarda tablet mesela pikseller sıkışıyor. Ama gündüzün dışarıda gerçekten çektiği fotoğraflara bayıldım.

    Dafoni nano glass ekran koruyucu aldım ekran yekpare kenarlarda minimal havacıklar var dokunmatikte sağdan sola kaydırırken elime takılıyor bir de ilk ekran koruyucu takışım acemice takmama rağmen kabarcık yapmadı. Sağlam bir şeye benziyor dayandığı kadar artık bir sonrakinde daha ucuzu olanını alırım dafoninin.

    Piline gelecek olursak şarjı 85%'e 90 dakikada 100%'e 2 saat 10~15 dk da geliyor orjinal şarj aleti+kablosu ile. İlk şarj edişimimde fazla kurcalamadım 6. günün ortalarında bitti kapandı. Yeniden şarj ettim iki güncelleme yükledim . Programlarımı yükledim-güncelledim. Azcık da kurcaladım ,youtube 1 saate yakın video izledim 4. günün ortalarında bitti. Stamina da açık değil bu arada. Umduğumdan fazla gitti yani oysaki 2700 mAH. Bana en az 3 gün gider bu telefonun şarjı normal kullanımda yeterli.

    3. güncellemeyi şimdilik yüklemedim . Android 7.1 nougat. Şimdilik 6.0.1 de kullanacağım. yeterli yorum bulamadım bunu yapanla ilgili. Bazıları hoparlör sesinin 6.0.1 e göre daha düşük çıktığını söylüyor mesela. Güncelleme açıklamasında pilin daha çok gittiğini söylüyor ama yükleyip aksini söyleyenler var. O yüzden cesaret edemedim kaldı ki Oreo güncellemesi bile var.Ona hiç değinmim şimdilik.

    Kısacası şu 5000 6000 hatta 10000 TL lik telefon piyasasında bu telefon 1500 TL ye bu şekilde orjinal aksesuarlarıyla çok iyi gibi. Yukarıda birisi şu anki alternatifin boyut olarak Xiaomi mi9se yazmış alakası yok. 14,75 cm o telefon bu 12,9 cm . samsung s10e bile 142,2 olmasına rağmen boyut olarak bunun alternatifine girmez.
    Pil performansım iyileşti, daha stabil. Nedense son zamanlarda android 7'deyken kötüleşmiş günde 2 kez şarj etmem gerekiyordu. Telefonu ilk aldığımda 5-6 saat olan ekran süresi 3 saatlere düşmüştü.

    Oreo güncellemesi sonrası tekrar 5 saatlere çıktım, ayrıca daha stabil oldu gibi ama bazen sinir bozucu uygulamadan olabileceğini düşündüğüm takılmalar olmuyor değil. Klavye açılmıyor, takılı kalıyor falan filan.

    Telefonum güzel ama bir tek şu arka kamerası sinir ediyor, sırf bu yüzden huawei p10 düşünüyorum ama biraz daha kullanıyım. Telefon iyice yamulsun :D 2-3 yıl kullanmadan yeni telefon almak müsriflik zaten.
    Herkes laf söyler genelde ama ben z3 compact telefonumu 2 kez servise verdim çok memnun kaldım. Birinde telefon yenisi ile degisti ve yaninda çıkan o kötü kulaklik yerine yurtdışında verilen kulakici kulaklık çıktı. Ikincisinde garanti bitimine bir gün kala vermistim. Telefonun kasa ekrani degisti arka kapak ve kamera lens camları batarya degismisti. Bence sizin telefondaki sorun da, sorunsuz bir bicimde çözülür
  • İlk sayfadan yerimizi alalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekliyoruz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf boyutu için bir kaç gün daha bekleyecem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi z5 gider xz gelir çok beğendim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefon resmi olarak tanıtıldı!

    http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-x-compact/

    -4.6” HD 720p display,
    -129 x 65 x 9.5 mm, 135 gr
    -23 MP, 1/2.3, 5 MP front camera
    -Qualcomm® Snapdragon™ 650, 64-bit processor, 3GB RAM, 32 GB eMMC
    -USB Type-C™
    -2700 mAh
    -Corning® Gorilla® Glass®
  • Snapdragon 820 konuşulurken 650 ile geldi. Ben anlamıyorum bunun olumsuz yanları nerede olur ?
  • Sony Xperia X Compact Tanıtıldı -http://shiftdelete.net/sony-xperia-x-compact-ozellikleri-74971

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen 820 ile gelse daha iyi olurdu diye düşünüyorum. 650 ile nasıl olur bilemem.
    Alsam mı almasam mı teredüte düştüm şimdi. Türkiye'ye ne zaman gelir ki bu?
  • sp 650, 720p, 9.5 mm

    Yine olmadı be sony, koca şirketi kimler yönetiyor...
  • Sony x compact : 2700mAh batarya 9.5 mm kalınlık

    Sony z5 compact : 2700mAh batarya 8.9 mm kalınlık

    Benim gözden kaçırdığım birşey mi var?
  • Şunun altına imzamı atıyorum. Compact modeller her yenilenmesinde daha da kalınlaşıyor, utanmasalar kafası hariç 15mm yapacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RyGzy -- 2 Eylül 2016; 15:16:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katalikitci

    Sony x compact : 2700mAh batarya 9.5 mm kalınlık

    Sony z5 compact : 2700mAh batarya 8.9 mm kalınlık

    Benim gözden kaçırdığım birşey mi var?

    Hocam x compact 8.5mm kalınlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haytekin03


    quote:

    Orijinalden alıntı: Katalikitci

    Sony x compact : 2700mAh batarya 9.5 mm kalınlık

    Sony z5 compact : 2700mAh batarya 8.9 mm kalınlık

    Benim gözden kaçırdığım birşey mi var?

    Hocam x compact 8.5mm kalınlık

    Ben mi yanlış görüyorum? 9.5 yazıyor?

    http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-x-compact/specifications/

    http://www.gsmarena.com/sony_xperia_x_compact-8292.php
  • Ip 68 yok sanırım ? Z5 comp varken bunu kim alacak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yibo90 kullanıcısına yanıt
    Z5c'de yok ki. :) Kolay kolay bulunmuyor piyasada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gsmarenada var gözüküyor ama ? 1 yıl sonra çıkmış modelde biraz daha yenilik olmalıydı ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katalikitci

    Şahsen 820 ile gelse daha iyi olurdu diye düşünüyorum. 650 ile nasıl olur bilemem.
    Alsam mı almasam mı teredüte düştüm şimdi. Türkiye'ye ne zaman gelir ki bu?

    Snapdragon 650 nin Samsung galaxy note 5teki işlemciyle kafa kafaya performans verdiğini belirteyim. Sayılara takılmamak lazım yani. 720p ekranı da hesaba katarsak performans konusunda bir sıkıntı yaşatmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SD650 ile hayal kırıklığına uğrayanlar kervanında ben de varım. Type-C dışında bir artısını göremedim. Su geçirmezliği konusunda bir şey denildi mi? Büyük ihtimalle X gibi sertifikasız olacak diye düşünüyorum.

    1080p diye bekliyorduk, 720p çıktı; haliyle bu ekran bunlara yeter denilerek X Performance'daki 441ppi kalkıp 319ppi'a geriledi. X Performance'ın ön kamerası 13MP iken, X Compact ile 5'e düştü.

    Bu telefona X Compact demek yürek ister; bu haliyle ben, bu telefona "X Mini" diyerek kendi nezdimde Sony'i aşağılama kampanyası başlatmış bulunuyorum.

    Sony için bu işin tek kurtuluş yolu kaldı, o da fiyatlandırma politikası; nitekim hepimiz Sony'nin fiyatlandırma politikalarının ne denli kötü olduğunda hemfikiriz diye düşünüyorum. Yine de hepimize bir ters köşe yapar mı sizce? Sanıyorum siz de benim gibi "yapamaz" diye düşünyorsunuz.

    //forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=120037018
    quote:

    Orijinalden alıntı: Haplo

    8 yıldır Samsung kullanıyorum; gına geleli çok oldu tabi Samsung'dan. Sony'nin M ve Z serilerinin yükselişlerini gördükçe bir dahaki telefonum Xperia olacak demiştim kendi kendime. Özellikle şu, su geçirmezliğe sertifika mevzusu, Sony'nin piyasadaki bombasıydı. Öncelikle bir dönem standarta bağladıkları IP68'den model model vazgeçildi; ve müşteri beklentilerini de karşılayamamaya başladı. Benim gibi diğer takipçilere de bakıyorum burada haliyle, hep bir şikayet var; kendilerini yıllardır geliştiremediklerini bana da düşündürten, pil ve çerçeve mevzusunda şikayetler daha çok yoğunlaşıyor. Yine de girdim bir yola. Düşüncem o ki, hiç bilmediğim bir yola sapmaktansa, otunu püsürünü bildiğim, fazlasının da eksiğinin de farkında olduğum bir Xperia modeli seçmek benim için daha hayırlı olacaktır. İyi kullanıcı yorumları ve incelemelerin de farkındayım; demeden edemeyeceğim, kötü yorumların çoğunluğu da Xperia kullanıcısı olmayanlardan geliyor haliyle .

    Neyse. Batarya, ısı, kamera, işlemci performans testleri internete dökülsün de, biz de fiyata bölüp kararımızı verelim. Şu gsmarena'nın vermiş olduğu bilgilere dayanarak, XZ'nin 424 ppi olması dışında pek sıkıntılı bir yanı yok. Bir de fiyatlar dökülsün ortaya, görelim.
  • Temiz 2200 kağıt çeker buna.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.