Şimdi Ara

Sony Xperia 1 III'ün render görüntüleri ve bazı teknik detayları ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony Xperia 1 III'ün render görüntüleri ve bazı teknik detayları ortaya çıktı



    Sony'nin yaklaşmakta olan yeni telefonu Xperia 1 III'ün görselleri ünlü sızıntıcı OnLeaks tarafından paylaşıldı. Yeni akıllı telefon, selefiyle benzer bir tasarım diline sahip. Sızıntı görsellerin yanı sıra telefona dair bazı teknik detaylar da ortaya çıkarıldı. Telefon, küçülen boyutlarına rağmen selefiyle aynı büyüklükte ekran sunacak. Bu da telefonun daha ince çerçeveli bir tasarıma sahip olacağını gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Sony, Xperia Compact serisine bu yıl yeni bir model ekleyecek



    4K ekrana sahip olacak



    OneLeaks tarafından cihazla ilgili sızdırılan bilgilere göre Sony Xperia 1 III,  6.5 inç büyüklüğünde 21: 9 en boy oranına sahip CinemaWide 4K HDR OLED panele sahip olacak.



    Telefon, cam arka panelle gelecek ve arkada dörtlü kamera kurulumu bulunacak. Kurulumda yer alacak üçlü lense, kamera ile nesne arasındaki mesafeyi ölçmeye yarayan 3D iToF sensörü eşlik edecek. Bu sensör sayesinde daha hızlı ve daha doğru otomatik odaklama yapılabilecek.



    Sony Xperia 1 III'ün render görüntüleri ve bazı teknik detayları ortaya çıktı



    161,6 x 67,3 x 8,4 mm (arka kamera çıkıntısının olduğu yer 9,6 mm) boyutlarındaki cihaz, 5G bağlantı desteğine sahip olacak. Üstte 3.5 mm kulaklık girişi yer alırken, parmak izi sensörü güç tuşuna entegre halde bulunacak.



    Önümüzdeki ay tanıtılması beklenen Sony Xperia 1 III akıllı telefonun hangi yonga setinden güç alacağı, RAM ve dahili depolama ile kamera detayları henüz bilinmezliğini koruyor.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/first_sony_xperia_1_iii_renders_show_a_periscope_camera_slimmer_bezels-news-47457.php







  • @samuray_x @zulu123

    Hocam Sony ağzıyla kuş tutsa kimse beğenmeyecek, yine kötülenecek. Ben demek için demiyorum ama bunları yazmıştım.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147561137


    Tüm mesele Sony'nin sıradan olmaması, diğerlerine benzememesi, tamam kabul ediyorum Sony eskiden demode cihazlar üretiyordu da bu 1 serisi başladığından beri cihazlar hep modern. İddia ediyorum tasarıma yine sallayacaklar forumlarda, orada burada, yahu adamlar daha ne yapsın , kalmamış çerçeve merçeve. Milletin beğenmeme sebebi diğerlerinden tıpatıp kopya edilmemesi. Bakalım Samsung'a, Xiaomi'ye, Oppo'ya, Huawei'ye hepsi birer iPhone kopyası aslında. Hepsi yumurta gibi yuvarlak kasalara sahip, arkadaki kamera ve merceklerin yerleşimi bile kopya, hele hele Çinlilerin menü ve kamera arayüz tasarımları tamamen IOS'tan alıntı. Linkini verdiğim mesajımda da belirtmiştim, bundan sonra kutusuna şarj adaptörü koyan telefonlar tüketici nazarında dandik, demode, ezik cihaz olarak gözükecek diye. Şimdi (kendisinin yorumuna kızmıyorum, görüşüne tamamen saygı duymakla beraber) yukarıda denmiş ki 4K ekrana ne gerek var? Sony diğerlerinden daha iyi bir donanım koyduğu için ister istemez kötülenir, hakir ve demode görülür oldu çünkü Sony sektör trendini oluşturan marka değil. Bu durum geçmişte de yaşandı. Sony'ler Z serisinden beri IP 6.x sertifikasıyla geliyordu, senelerce ne gerek var dendi sonra Apple ve Samsung da amiral gemilerine IP 6.x sertifikası koymaya başlayınca elzem özellik oldu birden bire nedense 


    Yani mesele kısaca Sony'nin kibri. Artık o eski Sony'nin trend belirleyici lokomotif olduğu günler geride kaldı maalesef. Sony mobilde başarılı olmak istiyorsa iPhone'u taklit etmeli. Çünkü günümüzde mobil cihazlar sadece işlevler ve özellikler değil bunların yanında duygusal tatmin de vaadeden, bu alandaki duygusal ihtiyaçları gidermeye çalışan ürünler haline geldiler.

  • 4K Ekran falan umrumda degil de 3.5mm ses girişi ve parmak izi sensörü her telefonda olsa keşke
  • Telefonları isimlendirmesi bile saçmasapan Sony’nin.
  • Sony bu işi bıraksın , herkes telefon üretmek zorunda değil , kamera üretiyolar zaten ne gerek var

  • İsmi çok aramışlar

  • Sony'nin 4k ekran ısrarını anlamıyorum. 2k veya full hd ekran koyup maliyet düşürmektense adamlar satmayacağını bile bile 4k ekran koyuyor

  • Bu telefonu piyasaya çıkınca Türkiye den nasıl satın alabiliriz. AliExpress filan getirtilirmi acaba.

  • Bence isimlendirme çok mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ----

    eski sony z3 compact kullanıcısı olarak sabırsızlıkla bekliyorum , bekliyorum ama gelmeyecek biliyorum

  • Bir gün düzgün bir alet çıkaracaklar diye umutla bekliyorum ama galiba boşuna bekliyorum. Beyinsiz japonlar beni samsung ,ipon ve çin hurdalarına mecbur bırakıyor.

  • Valla üst segmente cidden güzel telefon yapıyorlar kimse bir şey demesin.

    En azından dikdörtgen gibi kamera koymuyorlar. Bunun dışında piyasadaki en iyi manuel kamera uygulamasını ve konfigürasyonunu yapıyorlar keşke otomatikte de böyle yapsalar.
  • Yine, dünyaca ünlü telefon tasarım uzmanlarımız konuya teşrif ederek Sony'nin tasarımına yönelik bizi aydınlatmışlar. Kendilerine teşekkürü borç biliriz. Tabi ki, dünyada en çok satan telefonları tasarlayan bu uzmanlara Sony'nin kulak vermesi iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 31 Ocak 2021; 1:54:13 >
  • Yurtdışında satışları ne alemde bilmiyorum fakat tasarımı değişmeden yap şunu piyasa standartlarında en boy oranı ve fhd en fazla 2k ekran ile biraz da rekabetçi bir fiyat ile gelse bence satmaması için bir sebep yok çünkü piyasada bu cihazın yerini doldurabilecek bir cihaz göremiyorum son derece kalite duruyor.

  • Adamlar sırf prestij olsun diye en iyisini yapnaya çalışıyor kamera ve sensör anlaminda zararda etse devam ediyorlar umarim sonlari vaio gibi olmaz hala evde 2 vaio var taş gibi maşallah
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Sony, tüketiciye kulak asmadığı için bu halde zaten.Telefon bölümü için konuşuyorum, diğer sektörlerde durumu daha farklı olabilir.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    samuray_x S kullanıcısına yanıt

    @samuray_x @zulu123

    Hocam Sony ağzıyla kuş tutsa kimse beğenmeyecek, yine kötülenecek. Ben demek için demiyorum ama bunları yazmıştım.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147561137


    Tüm mesele Sony'nin sıradan olmaması, diğerlerine benzememesi, tamam kabul ediyorum Sony eskiden demode cihazlar üretiyordu da bu 1 serisi başladığından beri cihazlar hep modern. İddia ediyorum tasarıma yine sallayacaklar forumlarda, orada burada, yahu adamlar daha ne yapsın , kalmamış çerçeve merçeve. Milletin beğenmeme sebebi diğerlerinden tıpatıp kopya edilmemesi. Bakalım Samsung'a, Xiaomi'ye, Oppo'ya, Huawei'ye hepsi birer iPhone kopyası aslında. Hepsi yumurta gibi yuvarlak kasalara sahip, arkadaki kamera ve merceklerin yerleşimi bile kopya, hele hele Çinlilerin menü ve kamera arayüz tasarımları tamamen IOS'tan alıntı. Linkini verdiğim mesajımda da belirtmiştim, bundan sonra kutusuna şarj adaptörü koyan telefonlar tüketici nazarında dandik, demode, ezik cihaz olarak gözükecek diye. Şimdi (kendisinin yorumuna kızmıyorum, görüşüne tamamen saygı duymakla beraber) yukarıda denmiş ki 4K ekrana ne gerek var? Sony diğerlerinden daha iyi bir donanım koyduğu için ister istemez kötülenir, hakir ve demode görülür oldu çünkü Sony sektör trendini oluşturan marka değil. Bu durum geçmişte de yaşandı. Sony'ler Z serisinden beri IP 6.x sertifikasıyla geliyordu, senelerce ne gerek var dendi sonra Apple ve Samsung da amiral gemilerine IP 6.x sertifikası koymaya başlayınca elzem özellik oldu birden bire nedenseSony Xperia 1 III'ün render görüntüleri ve bazı teknik detayları ortaya çıktı 


    Yani mesele kısaca Sony'nin kibri. Artık o eski Sony'nin trend belirleyici lokomotif olduğu günler geride kaldı maalesef. Sony mobilde başarılı olmak istiyorsa iPhone'u taklit etmeli. Çünkü günümüzde mobil cihazlar sadece işlevler ve özellikler değil bunların yanında duygusal tatmin de vaadeden, bu alandaki duygusal ihtiyaçları gidermeye çalışan ürünler haline geldiler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 30 Ocak 2021; 23:43:20 >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı dediklerinize katılıyorum.

    “Tüm mesele Sony'nin sıradan olmaması, diğerlerine benzememesi, tamam kabul ediyorum Sony eskiden demode cihazlar üretiyordu da bu 1 serisi başladığından beri cihazlar hep modern. İddia ediyorum tasarıma yine sallayacaklar forumlarda, orada burada, yahu adamlar daha ne yapsın , kalmamış çerçeve merçeve. Milletin beğenmeme sebebi diğerlerinden tıpatıp kopya edilmemesi. Bakalım Samsung'a, Xiaomi'ye, Oppo'ya, Huawei'ye hepsi birer iPhone kopyası aslında. Hepsi yumurta gibi yuvarlak kasalara sahip, arkadaki kamera ve merceklerin yerleşimi bile kopya, hele hele Çinlilerin menü ve kamera arayüz tasarımları tamamen IOS'tan alıntı. “

    “Sony2 diğerlerinden daha iyi bir donanım koyduğu için ister istemez kötülenir, hakir, demode görülür oldu çünkü Sony sektör trendini oluşturan marka değil. Bu durum geçmişte de yaşandı. Sony'ler Z serisinden beri IP 6.x sertifikasıyla geliyordu, senelerde3 ne gerek var dendi sonra Apple ve Samsung da amiral gemilerin IP 6.x sertifikası koymaya başlayınca elzem özellik oldu birden bire nedense”

    Hocam zaten Sony de biliyor belirleyici olmadığını ama bana kalırsa piyasada tutunmak için bir şeyleri farklı yapmak lazım. O masajınızda kaldırın dediğiniz özellikler mesala gerçekte Sony’i Sony yapan şeyler. Bunlardan vaz geçerse ve iPhone çakması haline gelirse en başta kendi değerlerine ters düşer. Çinliler ile aynı hale gelir.

    Bana kalırsa bu diğer firmalar için de geçerli hiçbirinin birbirinden farkı yok. Yok Apple iyiymiş yok çinliler bir numara yok Nokia küllerinden doğacak. İşin özeti bir gün biri çıkar seninkinden daha iyi bir şey yapar sen yok olursun.
    Sony de böyle oldu ama Sony bir farkı ne kadar geri düşsede ciddi anlamda güzel işler çıkaran bir firma oldu. Fakat gerek fiyat politikası gerek stratejisi maalesef yenilmeye mahkum oldu.

    Birde kendi düşüncem olarak insanların artık yok şu daha iyi şeysini bırakması lazım. Hepsi aynı şeyin laciverti. Kullanmayı bilene redmi 5A da efsane olur iphone xr da.




  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum hocam size, bunlar Sony'yi Sony yapan detaylar. Bu detaylar olmazsa şayet benim için Sony kullanmayı sağlayacak herhangi bir sebep de kalmıyor, kalmıyor ama gelgelelim tüketici kitlesinin geneli de bu özellikleri değil, moda olan diğerlerine benzeyen özellikleri talep ediyor.


    Zaten hemen hemen herkes çevresinde denk gelmiştir özellikle Huawei ve Xiaomi kullananlar telefonlarını hep iPhone'lar ile kıyaslayıp, aslında ne kadar iyi telefonlar oluğunu, iPhone'a o kadar para vermenin gereksiz olduğunu vurgularlar. Yani adamlar telefonu iPhone'a benzediği için almışlar. Artık pazarda değerli olan, farklı ve münhasır özellikler değil, bunu yerine telefonun ne kadar çok iPhone'a benzediği.


    Ee tabii bir de işin pazarlama tarafı var. Sony aslında şuan çok avantajlı bir ortama sahip çünkü, artık Xperia'lar daha modern ve Xperia'ya aç olan, özleyen bir kitle var bir çok pazarda. Açıkcası ben bu kitlenin son yıllarda biraz büyüdüğünü tahmin ediyorum. Yapmaları gerek, aynı Huawei'nin yaptığı gibi, telefonu her önüne gelene tanıtmaları için vermeleri, sosyal medya idollarine tutuşturmalılar şu telefonu, yine aynı şekilde dizilerde, filmlerde (Sony Pictures yapımı filmlerde yapıyorlardı gerçi) oyuncuların eline tutuşturmalılar. Herkes Sony'yi konuşmalı, konuşmalı da telefonları ilgi çeksin. Evet verdiğim linkte çok radikal şeyler yazıyor, aslında bunları yapmadan da yani Sony'nin karakterini öldürmeden de çok yoğun bir pazarlamayla yine toplayabilir. Bu arada fiyatı kırmalılar tüm bunların yanında zira çoğu tüketici, masaya koyduğunuz zaman diğerlerine göre havalı olmayan bir telefon için 1000 EUR ödemeyecektir.





  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Kaç tane Sony modeli kullandınız bilmiyorum ama Telefonlarının tipinden falan değil, bayağı donanımsal sorunlar yüzünden müşterilerini kaybetti (LG'yle aynı durum yani)

    Belli dönemlerde Z1, Z2, M5, XA Ultra, XA1 Ultra ve en son XZ kullandım. İstisnasız hepsinde sorun vardı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.