Şimdi Ara

Sony XBA-Z5 + MUC-M12SM1 İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Konuyu Techno-Fi de açmıştım yalnız eski donanimhaberli olduğum için aynı konuyu buraya da açmanın uygun olacağını düşündüm.

    Hafta başında Türkiye'de tatil yaparken forumdan bir arkadaşın isteği üzerine Sennheiser IE800 ü sattım ve bugün Rusya'ya döndüğümde Sony nin yeni hybrid kulakiçi serisinin tepe modeli XBA-Z5 i aldım. Kutuyu açıp kulaklığı kulağıma taktığım gibi stock kablonun beni pek mutlu etmeyeceğini anladım ve ertesi gün gidip xba serisi için üretilmiş profesyonel kablo MUC-M12SM1 i aldım.

    İncelememde Sony XBA-Z5 i son olarak kullandığım ve çok beğendiğim Sennheiser Ie800 ile kıyaslayacağım. Bu arada Sony XBA-Z5 e kadar kullandığım iemler arasında ses ve üretim kalitesi olarak beni en memnun eden kulaklığın IE800 olduğunu belirtmek istiyorum (Ie800 ü kulak üzerinden geçirerek kullanıyordum).

    Kutu içeriği ve Aksesuarlar (7/10) - Kutu içeriğinde, 4 boy hibrid silikon tip + 3 boy köpüklü silikon tip + Balanced output kablo + Normal 3.5mm çıkış kablo + Suni deri taşıma çantası + Kablo tutucu ve klips bulunuyor. Çanta yeteri kadar kullanışlı. İçine küçük bir player ile kulaklığı rahatça koyabilirsiniz. Uçlar (tip) da yeterli sayılabilir ve içi köpüklü silikon ucu rahatlık ve izolasyon açısından beğendim. Kutu içeriği Sennheiser Ie800 den zengin ve çanta çok daha kullanışlı. Yalnız Shure ve Westone un üst seviye iemleri bu konuda daha iyiler.

    Stok Kablolar (5/10) - Ürün MMCX jacklı değişebilir kablo yapısını kullanıyor yalnız bağlantı yeri normalden daha derin. Bu durumda custom kablonun bu girişe uygun olması gerekiyor. Ürün memory wireli biri balanced output biri normal iki kabloyla geliyor. Kabloları beğenmedim arkadaş. Üzeri dokulu plastik kaplı, oldukça ince ve jack çok narin duruyor. En giriş seviye iemlerde bile daha iyi kaplamalı çok daha sağlam kablolar bulunuyor. Bu yüzden hemen MUC-M12SM1 kablosunu aldım.

    MUC-M12SM1 Kablo (8.5/10) - Sony nin XBA serisi için ürettiği bu kablo tam endüstriyel standartta diyebilirim. 8 tel örgülü ve gümüş kaplı oksijensiz bakır kabloyu çok güçlü bir şekilde kaplamışlar. 3.5mm jack ve kulaklık bağlantı yerlerinde metal kullanılmış ve inanılmaz sağlam duruyor. Sesinin de çok iyi olduğu söyleniyor ama ben ses farkını denemeden direkt eski kabloyu söküp bunu taktım. Kablonun bana göre tek dezavantajı kalın ve hantal oluşu. Yalnız benim kullanım şeklimi çok fazla etkilemediğini söyleyebilirim. Yalnız kulaklıktan sökülme avantajının dışında ben her şekilde Ie800 ün kablosunu tercih ederim. O incelik ve zarifliğe rağmen son derece sağlam ve işçilikli bir kabloydu.

    Mikrofonik Etki (9/10) - Kulaklığın yapısına, kullanım şekline de bağlı olarak, her iki kabloda da (stok ve profesyonel) mikrofonik etki yok denecek kadar az.

    Kasa üretim kalitesi (9/10) - Kulaklığın kasası komple magnezyum alaşımlı metal. Jack ve kulağa giren orta bölümü tutan iskelet mat dokulu, ön ve arka yüzeylere ise slr makinelerdeki gibi dokulu plakalar yerleştirilmiş. Kulağın içine giren kısımdaki metalin et kalınlığı da oldukça yüksek. Son derece sağlam ve şık görünen bir kasası var bence kulaklığın. Ie800 ün seramik ve küçük kasası da son derece sağlam ve şık duruyordu.

    Konfor (8/10) - Kulaklık oldukça büyük ve nispeten ağır olmasına rağmen kulağa çok rahat oturuyor. Tiplerin alışmasını beklemeden en büyük boy köpüklü silikon tip ile kulağıma yerleştirdiğim gibi tam oturdu. Son derece hızlı takıp çıkarabiliyorum. Kulaklığı tam dikine tutup kulağınıza bastırmanız ile uç kulak kanalına yerleşiyor ve olduğu yerde kalıyor. Koşma, konuşma, çiğneme gibi aktivitelerde dahi kulaklık yerinden oynamıyor ve mühürü açılmıyor. Ie800 bu konuda son derece kötüydü. Bisiklet sürerken, koşarken, çiğnerken hemen kulaktan atıyordu yada mühür açılıyordu.

    İzolasyon (6/10) - Kulaklık son derece iyi oturup kulağı tıkamasına rağmen izolasyonu fazla değil çünkü kasa üzerinde hava çıkış deliği bulunuyor. Kulak kanalına da çok derin girmediği için izolasyonu Shure SE535 vs gibi iemlerle kıyaslanınca zayıf kalıyor. Ie800 de de hava delikleri bulunmasına rağmen tam oturup yerinde durmayı başardığında Z5 ten bir nebze daha iyi izolasyonu vardı diyebilirim. :)

    Ses Kalitesi (9.5/10) - Geldik en önemli kısıma. Elimden geldiğince, sade bir biçimde çok ince ayrıntıya girmeden beni etkileme derecesine göre bir değerlendirme yapayım.

    Üründe bildiğiniz gibi 2 armatür 1 dinamik olmak üzere 3 sürücü bulunuyor. Ve bir crossover devresi ile frekanslar bu sürücülere ayrıştırılıyor.

    Üründe inanılmaz bir bass detayı ve kalitesi var. Ayrıntılı, vücutlu, dokulu, gür ve temiz. Patlama şiddeti oldukça kuvvetli ve patlamadan sonra dağılma süresi tam kıvamında. Mid-bass ta ekstra bir tepe, gereğinden fazla bir vurgu hissetmiyorsunuz. Vurgulu çalgılarda her türlü ayrıntıyı ve uzantıyı son derece net duyabiliyorsunuz. Basslar midleri boğmuyor ve hiçbir frekans üzerine etki etmiyor. Bunda çok iyi ayarlanmış ayrı dinamik sürücünün etkisi büyük. Bass konusunda Ie800 ün hastası olmuşken Z5 resmen gözlerimi yaşarttı :)

    Midler natural, açık, canlı yalnız çok parlak değil. Oldukça detaylı yalnız çok ön planda olduğu söylenemez. Her zaman enstrümanlar vokalden biraz daha ön planda hissi uyandırıyor. Sahne oldukça geniş, enstrümanlar, vokal herşey arasında yeterli mesafe var. Sahnenin bu derece geniş olması sese harika bir hava katıyor. Ie800 de ayrıntı çok iyi olmasına rağmen orta frekans ve vokallerde bir incelik hissediyordum. Sony tam aksine çok tok ve biraz daha kalın tonlu.

    Tizler mikro detaylı ve uzantılı olmasına rağmen bass ve midlere göre hafif geri planda. Parlama ve sibilance yok. Ie800 ün tiz şiddeti Z5 e göre daha fazlaydı ve tizleri daha parlaktı. Bazı kaynak ve şarkılarda hafif sibilance yaptığı da oluyordu. Z5 in tizleri bana göre tam kıvamında. Her durumda Z5 in tizlerini Ie800 e tercih ederim.

    Sonuç olarak ben kulaklığın ses kalitesini ve karakterini çok beğendim. Salt ayrıntı yerine müzikal, canlı, havalı bir ses elde edilmiş. Ve birçok müzik türü ile sorunsuz bir şekilde uyum göstereceğini düşünüyorum. Metal-rock, pop, jazz, techno denemelerim oldu ve benden tam not aldı.

    Bu arada Ie800 için ses kalitesi puanım (8.5/10)

    Kullanılan Kaynaklar :
    Cambridge Dacmagic XS + Foobar2000 (Asio Mode)
    Sound Blaster Z + Foobar2000 (Asio Mode)
    Ipod Shuffle 4th Gen
    Sony Nwz-638F + Hippo CriCri
    Samsung Note 4 + Hippo CriCri + Neutron Player
     Sony XBA-Z5 + MUC-M12SM1 İnceleme Sony XBA-Z5 + MUC-M12SM1 İnceleme Sony XBA-Z5 + MUC-M12SM1 İnceleme Sony XBA-Z5 + MUC-M12SM1 İnceleme Sony XBA-Z5 + MUC-M12SM1 İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 31 Ağustos 2015; 15:57:16 >







  • inceleme için teşekkür ederim. bir sorum olacak bu kulaklığı türkiye de alabileceğimiz bir yer biliyor musunuz?



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Türkiye'de Sony mağazaları getirebilir belki. İnanılmaz memnun kaldığım bir ürün.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.