Şimdi Ara

| SONY XB30EX İzlenimlerim |

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    SONY markasının uygun fiyatlı ürünü XB30EX’ i sizlere kısaca tanıtmaya çalışacağım. Kulaklığı FiiO X5 II ve Xperia Z3 ile test ettim.

     | SONY XB30EX İzlenimlerim |

    Her zaman olduğu gibi kutu içeriği ile başlayalım;

     | SONY XB30EX İzlenimlerim |

    Kutu İçeriği:

  • 1 adet 13.5mm dinamik sürücüye sahip XB30EX kulaklık
  • 3 boy (S/M/L) silikon uçlar
  • Yaka klipsi ve bez taşıma kesesi

    Kutu içeriği yurt dışında 55-60 dolar civarına satılan bir kulaklık için yeterli diyebiliriz.

    Ürünün kasası sert plastikten üretilmiş. Kulaklığın görünümü ise her zaman ki Sony tasarımı. Fazla süslü-püslü olmayan ağır bir duruşa sahip. Kablo kalitesi ise oldukça iyi. Fazla karışma-dolanma yapmıyor ve dandik izlenimi vermiyor. Mikrofonik etkinin çok az olması da önemli artılarından.

     | SONY XB30EX İzlenimlerim |

    Jack ise bildiğimiz L şekilli jack. Çok sağlam veya çok dandik diyemem, orta sağlamlıkta demek daha doğru olur. Tabii jack sağlamlığı için kesin bir şey söylemek için uzun süre kullanmak lazım. Kulaklığı elinizde top edip, cebinize atan biri değilseniz sıkıntı çıkartacağını düşünmüyorum.

    Konfor konusunda oldukça başarılı. Sony markasının yumuşak silikon başlıkları oldukça rahatlar. Bu başlıkları çoğu modelinde kullanıyor zaten. Uygun başlık ile kulağınıza oldukça iyi oturuyor. Spor yaparken düşme gibi bir durum söz konusu olmadı. Tabii her insanın kulak yapısı farklı kesin bir şey söylemek zor.

    Ses mevzusuna gelirsek;

    Öncelikle uygun silikon başlığı bulmak çok önemli. Bass yoğunluğu açısından kulak kanalınız olabildiğince kapanmalı.

    Alt frekans (bass) ‘lar ile başlayalım. Markanın vurguladığı gibi bass üzerine kurulu bir kulaklık olmuş. Midbass bölgesi oldukça yoğun. Midbassların yavaş kaldığı bazı parçalarda hissediliyor ama tonlamasında ki başarı biraz olsun yavaş kalmasını örtüyor. Midbass sunumu yumuşak karakterli. Dolgun ve kulak kanalını dolduran cinsten. İyi bir besleme ile sürücünün basıncını kulak zarınız da hissedebilirsiniz :) Alt basslara çok iyi indiği söylenemez ama fiyatı göz önüne alındığında hiçte fena değil. Özellikle ses seviyesi arttıkça CKS77’den daha az dağıtıyor bassları.

    Orta frekans (mid): Bu fiyat seviyesinde (50-60 usd) satılan ürünlerde maalesef mid yönünden başarlı kulaklık dinlemedim. Midler için ”eh işte” demek doğru olur. Midlerde biraz perdeli sunum var. Ses seviyesi arttıkça midbasslara yapışıyorlar ve özellikle bayan sanatçılarda metalikleşme oluyor. Çok daha pahalı kulaklıklar da bile metalikleşme olurken kulaklığın hakkını fazla yememek lazım, fakat benzer fiyat seviyesinde satılan CKR-5 kanaatimce daha kaliteli mid sunumuna sahip. Midlerin basslara yapışmaması için havadar çalan dap tercih edilmeli. Midleri önde olan bir dap metalikleşmeyi daha da arttırabilir.

    Üst frekans (tiz): Ürünün basslardan sonra en başarılı olduğu yön. Kristal tiz sunumu beklemek yanlış olur ama bu fiyat seviyesinde ki bir ürün için yeterli seviyede. Bazı parçalarda ” tıslama ” yapabilmekte. Tizler orta ve alt frekanslara karışmıyorlar. Tiz sunumu çok kaliteli olmasada, tizlerin nerede başlayıp nerede bittiği belli oluyor. Sibilance konusunda oldukça başarılı. Dikkatimi çeken parlama veya ”S-Ş” uzaması gözlemlemedim. Yine de kayıta bağlı olarak çok az seviyede sibilance yapabilir.

    Sahne: Yatay sahnesi fiyatına göre fena sayılmaz. Genişlik anlamında beklentiye girmemek gerekiyor. Aşırı enstrüman olan parçalarda meydan karışacaktır :)

    SONY bass severlere dönük f/p ürünü ortaya koymuş. Kulak kepçesinin üzerinden takılan kulaklıklar ile uğraşmak istemiyorsanız ve bass ağırlıklı ürün istiyorsanız tercih edebilirsiniz.







  • Güzel inceleme acaba bu kulaklığı tr de bulabilir miyiz ? Varsa ne kadar şua npiyasada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egecano

    Güzel inceleme acaba bu kulaklığı tr de bulabilir miyiz ? Varsa ne kadar şua npiyasada

    İkinci el bölümüne bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan -- 11 Eylül 2015; 23:58:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.