Şimdi Ara

Sony wh-1000xm3 vs. Bose qc 35 ii? Yardım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • progressc P kullanıcısına yanıt

    İkisine de baktım şimdi ikisi de over-ear model. İkisinde de gün boyu taksan rahat kullanırsın. Sıkıntı yaratanlar on-ear olanlar. Over olunca kulağa baskı yapmıyor zaten. Tek sorun terleme olur. Ama ikisi de çok pahalı. Eğer ses kalitesiyle çok ilgilenmiyorsan, duyduğum ses bana yetecek kadar kaliteli olsun diyorsan daha ucuz modeller de vardır illaki.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hocam 2000 3000 arasında olursa alabilirim. Ses gerçekten çok büyük bir sorun:( eskiden pek takmazdım ama çok duyarlı oldum şu sene:( bende asus rog oyuncu kulaklığı vardı hocam onda anc yok arkada arka sesleri baskılasın diye white sound açıyordum sesi 60 a getiriyordum yüksek sesli yani. Sesi yine kesmiyordu arka plandaki sesleri ve 30 dk kullansam bile o çok yüksek db sesten kulak aşırı ağrıyordu ve kulaklık yapısından da max 1 saat takabiliyordum:( bunu düşünce hata yapmayayım demiştim alırken.


    Terleme sorun olmaz hocam ama basınç baskı vs yapıyor mu kulağa onu merak ettim yoksa inşaatçı kulaklığı ya da 1100 3m tıkaç alsam onlar da çok boğuyor:/ benim oyuncu kulaklığı da over ear hocam onda neden aynısı oldu bilemiyorum onda baya rahatsızdım sesten olabilir belki de ama.


    Sizce 3 4 saat aralıksız çıkarmadan kullanmak için bose mu sony mi ve günde 8 9 saat çalışmak için? Radyasyon sorunu olur mu sizce bu kadar uzun süre ve günlerce kullanmak konusunda kablosuz kullanmak istiyorum da

  • Samungun telefon kulakliklari bunlara 5 basar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • progressc P kullanıcısına yanıt

    60 ses seviyesi çok yüksek bence konsantrasyon için. Ben genelde sessiz bir ortamda 10 civarında açıyorum sesi, normalde de 30-40'ta falan. O kadar yüksek seste konsantre olamazsın bence.

  • Bu ikisi arasında kesin Sony. Daha yeni model olan xm4 te çıktı bu arada. Ses kalitesi ve noise cancelling olarak bu fiyat aralığında en iyi kulaklık. Fakat deri kaplaması hassas kişilerde terleme yapıyor. Baskı olayı da çok göreceli, normalde en rahat kulaklıklardan ama kimi insanın kafa yapısı baskıya hassasiyeti farklı oluyor rahatsız oluyor. Ona kimse sizin adınıza gerçekten net cevap veremez. Ben deri kaplama padleri çok uzun takamam sıcak havada mesela. Ama bir arkadaşım akşama kadar takar rahatsız olmaz...


    Bunlar gerçekte ses kalitesi için seçilen ürünler, amaç çok alakasız olduğundan bilemedim doğru seçimler mi. Kulak içi kulaklıklardan uzak durun kesin uzun kullanıma uygun değil. 3M kulak tıkacı yüksek sesin zarar vermesin engelliyor ama o mutlak sessizliği sağlamaz tek başına. Odanızı ses geçirmez yapın  

  • qvx Q kullanıcısına yanıt

    Ders çalışmak için alınması mantıklı değil mi hocam sizce? Ve neden bose qc 35 ii değil de sony? Anc açısından mı bose saatlerce hiç sıkmadan takılabilir ama sony de 2 saat kullanınca çıkarmak zorunda kalıyorum diyeni görmüştüm. Konsantrasyon açısından bir kulaklık istemiştim ses kalitesiyle ilgilenmiyorum yani. Ses yalıtımı hem fire veriyor hem de çok maliyetli kulaklığa göre:( sizde nasıl kullandınız mı ikisini de karar veremedim hiç almayayım mı

  • Ben şu anda logitech g933 ( en az terleten), Razer Nari Ultimate ve Bang Olufsen H8 kullanıyorum. Sony'yi test ettim gerçekten iyi olduğu için söyledim. Ama kişiye göre rahatlık çok değişiyor dediğim gibi. Bir de o kadar para verip istenen amaca hizmet etmeyebilir. Çıt çıksa rahatsız olurum hassasım, amaç ders çalışırken izole olmak vs dediğinizden tavsiye etmek zor. Dediğim gibi bu ürünlerin asıl amacı farklı çünkü.

  • sony wh xm3 ü alalı yaklaşık 9-10 ay oldu. Bilgisayarında bluetooth yoksa amazondan amazondan avantree bluetooth 5 dongle ı alman gerekicek onu söyleyeyim, türkiyede yok en azından ben alırken yoktu. He laptopda ya da telefonda kullanıcam dersen zaten gerek yok. Gelelim ürüne, öncelikle şarjı çok iyi. Günde en az 10 saat kullanmama rağmen fullden yüzde yirmilere düşüyor, 30 dk şarja taksan full doluyor. Rahatlık konusunda diğer kulaklıklarla kıyaslayamam tabi ama bence gayet rahat. Tek sorunu sıcak havalarda uzun süreli kullanımda terletmesi. Ses kalitesi hifi ama dinlediğin şarkıların kalitesine bağlı bu. Gidip spotify premium dinlersen pek fark olmaz tidal hifi kullanabilirsin en iyi verim için. Ve senin soruna gelecek olursak noise cancelling konusunda daha iyi bir kulaklık yok açık ve net. Dış dünyayla bağını tamamen koparıyor. Yanında düğün falan olsa onu keser mi bilmiyorum :D Ben hep noise cancelling modunda kullanıyorum açıkçası şuana kadar hiç rahatsız etmedi. Bazen müzik dinlerken dışardaki sesleri de duymak istersem ambient sounda geçiyorum o kadar. Sağ kapağın dokunmatik olması da kolaylık, telefonu eline almana gerek kalmıyor. Daha farklı built-in özellikleri var ama kullanmıyorum ben (komutlar falan). Başka sorun olursa burdan ya da özelden sor cevaplarım

  • RagnarL888 kullanıcısına yanıt

    Hocam peki bose qc 35 ii için hiç sıkmıyor saatlerce takılabilir diye duydum ama sony wh 1000xm3te 1 2 saat takınca kulakları aşırı terletiyormuş sıkıyor ve acıtıyormuş yani tek seferde 2 3 saat kullanıma uygun değil demişlerdi. Kulaklığı sadece ders çalışmak odaklanmak için sesleri duymamak odaklanmak için almak istiyorum yani tek seferde 2 3 saat takılabilir mi ve günde 9 10 saat takılı kullanılabilir mi bunu dediğimde direk bose al demişlerdi karar veremedim:( Ve tabak sesi açılan su sesi komşu sesi tv sesi olsun çok iyi kesiyor mu bu tür sesleri? En üst katta oturuyorum aslında tam sorun olmuyor ama dikkatim çabuk dağılıyor özellikle tv tabak sesi gibi seslerden:( arkada ses olunca kulağı çok terletiyor mu? Kısık sesli ses açsam bile dışarıdaki tüm sesleri çok iyi kesiyor mu?


    Mesela bi kez taksanız arkada kısık sesle müzik açsanız klasik müzik konsantrasyon müziği yani. Kaç saat oturup ders çalışabilirdiniz o kulaklığı çıkarmadan full ancli bana takıldığında uzun süre çıkarmadan kullanabilmek ve iyi anc lazım müzik kalitesi önemsiz yani sağolun bu arada hocam karar veremedim ve sizce faydası olur mu alsam önerir misiniz sadece ders için

  • progressc P kullanıcısına yanıt

    Bu arada hiç anc'li kulaklık kullanmadım ama çalışma prensibini biliyorum. Senin bahsettiğin bu anlık sesleri engelleyememesi gerekiyor. Broadband noise diye bir tabir var. Frekans - desibel grafiğindeki anlık sesleri değil de sürekli gelen sesleri tanımlar. Örneğin; uçak, tren sesleri, trafik sesi gibi. Öyle anlık olarak gelen çat pat seslerini kesmesi mümkün değil diye biliyorum. İşin teorisine göre mümkün olmaması gerekiyor. Eğer kesiyorsa da onu anc ile değil kendi pasif gürültü engelleyici süngeriyle yapıyordur.

  • progressc P kullanıcısına yanıt

    1 2 saat takınca aşırı sıkıyormuş diyen arkadaş iyi sallamış :D dediğim gibi bose u denemediğim için karşılaştıramam ama ben 3-4 saat hiç çıkarmadan kullanırım ve rahatsız etmiyor. Noise cancelling konusunda gerçekten çok iyi. Yani o dediğin sesleri duymazsın emin ol. Dibinde yüksek sesle konuşan birini bile çok hafif düzeyde duyuyorsun. Aslında en iyisi ikisini de denemen ancak sony alırsan pişman olmazsın diye düşünüyorum. Youtubeda iki kulaklığın noise cancelling karşılaştırması vardır illa o videolardan da fikir alabilirsin.

  • progressc P kullanıcısına yanıt

    Şu 3 videoyu izlesen bile noise cancelling konusunda kararını verirsin

  • RagnarL888 kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkür ederim hocam
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Doğru hocam bunları araştırıcam olmazsa süngerle çözmeyi düşünüyorum o da olduğu kadar sağolun

  • Benim tercihim sony yanından olurdu, bende sony whch 700 var nc si berbat ama 1000xm3 ün ses kalitesi olarak whch700n ile aynı ama noise cancelling te çok fark var.

    Çoğu kulaklığın nc sini denedim 1000xm3 ün nc si oldukça başarılı, bose markasını hiç deneyimlemedim

    Not:sony kulaklık süngerlerinin terletmediğini falan söyleyen net yalan söyler ben kulaklığımın süngerini steel seriesin oyuncu kulaklığının süngeriyle değiştirdim dünya varmış dedirtti, kulaklığın süngeri muşamba ise karizmatik olsun diye deri derler o kulak ve çevresi deli gibi terler havasız ve sıkıyomuş gibi hissettirir, bırak geçen saatleri 40 dk lık kulanımda bile söylendirir.

    2.not:sony 1000xm3 ün ses şiddeti diğer kulaklıklara göre düşük, sesin kaynağına göre değişiklik göstersede standartın altında olduğu kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 16 Eylül 2020; 17:38:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volkan1x V kullanıcısına yanıt

    Demek istediğim o hocam 40 dk taktıktan sonra bir anda terleme olursa boşa almışım derim:( teşekkür ederim bu arada. O terletme sadece kulaklık süngerinden dolayı mı bose in kulaklık süngeriyle değiştirsem sorun çözülür mü :D ebatlarını bilmiyorum ama. Bose için çok fazla rahat denildi forumda birisi özelden yazmıştı sağolsun bosea da bakıyorum ama karar veremedim tam:( olmazsa öyle alışmaya çalışıcam:(

  • Kulaklık süngerini değiştirmek problemli olabiliyor bu tür kulaklıkların fiyatı arttıkça sünger değiştirilemez/birbirine uymaz şekilde dizayn ediyorlar resmen, 1000xm3 ile bose padleri birbirine uymayacaktır, ben kulaklığı satın almada önce medimarkta kulaklıkların süngerlerini çaktırmadan söküp biribirine uyduğuna emin oldum ondan sonra sony kulaklığı satın aldım sonra orjinal steel series kulaklık yastığını internetten aldım taktım.

    https://www.bhphotovideo.com/c/product/1458411-REG/dekoni_audio_epz_wh1000xm3_chs_replacement_earpads_for_sony.html

    Şöyle kulaklık yastık çeşitleri türkiyede yok yurt dışından sipariş etmen gerekiyor ne kadar gelir yada ne kadar konfor sağlar meçhul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RagnarL888

    sony wh xm3 ü alalı yaklaşık 9-10 ay oldu. Bilgisayarında bluetooth yoksa amazondan amazondan avantree bluetooth 5 dongle ı alman gerekicek onu söyleyeyim, türkiyede yok en azından ben alırken yoktu. He laptopda ya da telefonda kullanıcam dersen zaten gerek yok. Gelelim ürüne, öncelikle şarjı çok iyi. Günde en az 10 saat kullanmama rağmen fullden yüzde yirmilere düşüyor, 30 dk şarja taksan full doluyor. Rahatlık konusunda diğer kulaklıklarla kıyaslayamam tabi ama bence gayet rahat. Tek sorunu sıcak havalarda uzun süreli kullanımda terletmesi. Ses kalitesi hifi ama dinlediğin şarkıların kalitesine bağlı bu. Gidip spotify premium dinlersen pek fark olmaz tidal hifi kullanabilirsin en iyi verim için. Ve senin soruna gelecek olursak noise cancelling konusunda daha iyi bir kulaklık yok açık ve net. Dış dünyayla bağını tamamen koparıyor. Yanında düğün falan olsa onu keser mi bilmiyorum :D Ben hep noise cancelling modunda kullanıyorum açıkçası şuana kadar hiç rahatsız etmedi. Bazen müzik dinlerken dışardaki sesleri de duymak istersem ambient sounda geçiyorum o kadar. Sağ kapağın dokunmatik olması da kolaylık, telefonu eline almana gerek kalmıyor. Daha farklı built-in özellikleri var ama kullanmıyorum ben (komutlar falan). Başka sorun olursa burdan ya da özelden sor cevaplarım

    Neden o söylediğiniz marka dongle'ı alması gerekiyor? 5.0 bir sürü dongle var piyasada. Aptx olduğu için mi? Türkiyede aptx dongle yok mu?

  • Buİnsansa kullanıcısına yanıt

    kulaklığın özelliklerini karşılamıyor burda satılanların hiçbiri. sony wh-1000xm3 kullananların çoğu o dediğim dongledan kullanıyor

  • RagnarL888 kullanıcısına yanıt

    Hocam siz dedikten sonra ben bu işi baya araştırdım. Aptx codec için Intel ax200 alınabiliyor aliexpressten. Wifi-6 ve bluetooth 5.0 ikisi tek üründe. Redditte bu şekilde kullanan bazı insanlar varmış. Sayenizde bir şey öğrenmiş oldum yoksa ben de sıradan bir dongle alacaktım...


    Şu üründen bahsediyorum:

    https://tr.aliexpress.com/item/33034513938.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4c512132XAICIH&s=p&ad_pvid=2020101402460614246551076430180000949299_1&algo_pvid=e6a414d1-9d88-416d-8d95-fddff4f257ad&algo_expid=e6a414d1-9d88-416d-8d95-fddff4f257ad-0&btsid=0bb0623c16026687666613012e7077&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_


    Notebook versiyonu da var.


    Bir de bazen bazı insanlar bir kulaklığı çok beğeniyorken bazıları ses çok az, kalitesiz vs gibi kafa karıştırıcı yorumlar yapıyorlar. Bence bunların temelinde oynatıcının kodeğinin yanlış olması yatıyor. Yani tam performansla kullanmadan yorum yapıyor herkes. Dün 3-4 saat araştırdım sizden başka bu konuya değinen yoktu Türkiye forumlarında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buİnsansa -- 14 Ekim 2020; 12:49:33 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.