Şimdi Ara

Sony WH-1000Xm3 İnceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
4
Favori
11.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reoix kullanıcısına yanıt
    Üstad yukarıdaki mesaja etiketleyecektim dd unuttum V30+'da siz de bu sorunu yaşadınız mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba,

    Şu anda bu kulaklık 2200 lira civarına satılıyor. Tavsiye eder misiniz veya bu fiyat civarında başka bir kulaklık tavsiyeniz varsa öğrenebilir miyim lütfen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Be All My Sins Remembered kullanıcısına yanıt
    Bluetooth düşünüyorsanız eğer şuan bir çoklarınca bir numara gösteriliyor. Ben de ilk mesajda şahşi görüşlerimi belirttim. Eğer Sony'nin ses karakterini seviyorsanız ya da Sony'ye benzer Philips, Harman/KArdon gibi karakterleri benzeşen markaları seviyorsanız tavsiye ederim, beğenirsiniz diye düşünüyorum.

    ANC konusunda da çok övülüyor ama o konuda referans alabileceğim deneyimim yok maalesef o sebeple ne kadar gerçekçi olur yorumum bilemiyorum. Özellikle telefonunuzda ya da başka bir kaynak kullanıyorsanız o cihazda LDAC desteği varsa eğer BT konusunda çok önde sıyrılıyor rakiplerine göre.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

    Açıkçası, şu ana kadar çoğunlukla Audio Technica'nın kulak içi kulaklıklarını kullandım; kulak üstü bir kulaklığı ilk defa kullanacağım diyebilirim. Sennheiser ve Audio Technica'nın birkaç kulak üstü modelleri ilgimi çekti; ama macera aramak yerine kabul görmüş ve kendini kanıtlamış bu kulaklığa yönelmek istedim.

    Maalesef cihazlarımda LDAC desteği yok, bu sebeple genel olarak kablo ile kullanacağım. İleride bu desteğe sahip bir cihaz edinirsem de alacağım kulaklığı kablosuz olarak yüksek kalitede ses iletimi ile kullanabilmek isterim; fakat birinci önceliğim hep kablo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 2 Mart 2020; 2:28:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Be All My Sins Remembered kullanıcısına yanıt
    Sennheiser hiç kullanmadım hocam doğruya doğru ama bir kaç dakikalığına Momentum in ear'ı dinlemişliğim var. Sony'ye HK'ya göre daha sert demiyeyim ama daha canlı tizleri vardı. Ses karakteri biraz ayrışsa da çok uzak değil gibi geldi bana ama uzun süre kullanmadığım için yanıltıcı olabilir tabii. Audio Techinca ise hiç dinlemedim. Bu arada ucuz yollu kulak içi kulaklık tavsiyeniz varsa tavsiyelere açığım :)

    Hocam cihazınızn modeli markası nedir, belki LDAC vardır, bazen geliştirici seçeneklerinden aktif etmek gerekebiliyor.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Tavsiye... Çok zorlu bir soru hocam. Kulaklık konusuna sadece meraklı bir amatör olduğumu belirtmem gerekli.

    Şu anda ATH CKR9 kullanıyorum, bu modele CKR7'den geçmiştim, ondan önce de Audio Technica'nın CKS serisi kulaklıklarını, Urbeats ve Sennheiser Cx200 kullanmıştım.

    Urbeats bass kulaklığı, diğer konularda bir randıman beklemezdim.
    Cx200'de ise tatlı bir bass var; ama geri kalanlar Urbeats'ten dahi geride. Üstelik dengesiz bir yapıda.
    ATH CKS Serisi'nden 77x ve 99'u kullanmıştım. Bu ikisi arasından 99'u tavsiye ederim, her konuda dengeli bir yapıda.
    ATH CKR7 benim için ara modeldi, CKS99 ile aralarında aman aman fark yoktu.
    ATH CKR9 ise gerçekten keyif aldığım bir kulaklık oldu, halen de olmaya devam ediyor. Özellikle sahne ve tiz performansı harika, basslar ise yumuşak yapıda.

    Ucuz, oldukça göreceli bir kavram; ama kullandıklarım arasından en uygun fiyatlı ve keyif verebilecek bir kulaklık olarak CKS99'u öneririm. Mevcut fiyatını bilmiyorum zira dolar sağ olsun, fiyatları bir hayli artmış olabilir.

    Şu anda Galaxy A50 kullanıyorum, GSMArena'dan teknik özelliklere baktım da LDAC desteği belirtilmemişti. Telefonu değiştirebilirim, öyle bir durumda yenisi alırken LDAC'a sahip olmasına dikkat ederim. AMOLED panele bir türlü alışamadım, IPS'teki doğallığı bu panelde bulamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 2 Mart 2020; 5:3:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Be All My Sins Remembered kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam, bizler de amatörüz bir iddiamız yok :)

    Tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Bu yıksonu indirimleriyle Sennheiser Cx275s almış ve hiç beğenmemiştim hocam, ağır basları vardı ve adeta popülee kültür kulaklığı idi

    LDAC var hocam, Sony sağolsun Android 8 ile entegre etti Android'e LDAC'ı, Samsung da artık telefonlarına koyuyor. Geliştirici seçeneklerinden Bluetooth ses kodeğini LDAC seçin, sonra kulaklığı bağlayın, bluetooth ayarları sayfasında altta LDAC'ı etkinleştirme anahtarı çıkacak. Android 8 ve üstü tüm Samsung'larda böyleydi denediğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    "Popüler kültür kulaklığı"

    Güzel tanımlama.

    Dediğiniz gibi varmış hocam, siz demeseydiniz teknik özelliklerde yazmıyor diye buraya hayatta bakmazdım. Cevaplarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 2 Mart 2020; 8:23:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Be All My Sins Remembered kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bu arada LDAC ile ilgili şunu belirteyim, bluetooth olarak çok farklı bir deneyim sunuyor, kabloyu aramazsınız büyük ihtimalle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Umarım öyle olur, kablosuz olarak kayıpsız müzik dinleyebilmek büyük kolaylık. Tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 aylık ürünü 2.el olarak 1300 liraya aldım. Sahibinden sitesinden.
    Çok şanslıymışsınız diyebilirsiniz vallahi de öyleyim garantisi faturası hepsi var.

    Daha önce farklı kulaklıklar kullandım, ibasso it-01, sony xba-h1, Sennheiser momentum in-ear, fiio f9 pro, Sennheiser hd 4.40. Dacta kullandım fiio Q1 mark2. Özellikle Q1mark2 ile ibasso it-01i’i aynı anda kullandım. Bu ikili çok iyiydi gerçekte ses temizliği, sahne, detaylar çok iyiydi. Cihazım en zayıf halkayı oluşturuyor maalesef :( ip7plus var. Sırf şu müzik yüzünden android cihaza geçmeyi düşünüyorum. Ya hiç olmazsa aptx desteği getirse bari apple. Aac üzerinden müzik dinlenebiliyor Bluetooth bağlantısında.

    1000x m3’ü en çok ıt-01, q1mark2 ikilisinde aldığım sese benzetiyorum. Sibilans yok denecek kadar az ( it-01ler sibilansı affedebiliyordu). Fark olarak baslar daha dolgun daha uzantılı 1000x m3’te. Böyle dolu dolu yumuşak basları var. Alt frekanslarda gerçektende iş yapıyor. 1000liralık kulakiçi kulaklıklarla böyle bi bas duymak neredeyse imkansız, dac desteği olmasına rağmen imkansız. Malum sürücü boyutu. “İe800de minicik ama deli bas var “ dediğinizi duyar gibiyim. 5000 liraya da olsun o kadar

    Kulaklık genel olarak çok iyi. Anc özelliğinden bahsetmeme gerek yok zaten yeterince açıklanmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jumuu J kullanıcısına yanıt
    Hocam elinize sağlık çok güzel bir izah olmuş.

    Fiyat da gerçekten güzel, keyifli dinlemeler temenni ederim.

    Maalesef hocam, BT ses iletimi konusunda mobil cihazlar çok kötü bir durumda. Sony LDAC'ı Android'e entegre etti ama Samsung ve LG dışında cihazlarına alan marka var mı bilmiyorum. Huawei'ler HWA diye bir şey tutturmuş ama HWA destekli kulaklık/hoparlör var mı yok. Apple hakeza hala AAC'de. Esasında Sony'nin LDAC destekli bir harici DAC ürünü var sanırım ama tam tersi şekilde çalışıp kaynak cihaza değil, çıkış cihaza takılan, LDAC'i çıkış cıhaza kazandıran bir cihaz. Tam tersi bir ürün çıksa ilaç gibi gelir hakikaten.

    Android'e geçmek de bir seçenek ama IOS'tan sonra kullanıcı deneyimini olumsuz etkileme durumu var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kulaklıkta bazı eksiklikler fark ettim

    1.si kulaklık üzerinden sesi en sona açtığınızda ses anlık olarak kesiyor. Sesi maksimum açtığımızı belirtmek için yapıyor sanırım bunu. Diğerlerini bilemem ama Sennheiser hd 4.40 kullandım onda sadece bip sesiyle, sesin maksimum açıldığını belirtiyordu.

    2.si müzik yada video durdurulmuşsa sesi azaltıp yada çoğaltamıyorsunuz. Yani sesi önceden %50ye çekeyim diyemezsiniz. Müzik durdurulduğunda da ses seviyesi değiştirilebilmeli.

    3. Olarakta bana göre gerçekten ciddi olan bir sorun bu ses kesme özelliği açıkken kafanızı biraz hızlı hareket ettirirseniz sesin genleştiği duyuyorsunuz. Ortam sesi açıkken bu olmuyor sadece ses kesme özelliği açıkken oluyor.

    İlk 2si ufak bir güncellemeyle düzeltilebilir ama 3. Olan sanırım ses kesme özelliğinin bi parçası yada hatası tam olarak sebebi nedir anlayamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kararsız kaldım
    -sony wh1000mx3
    -philips ph805
    -sony xb900n
    -skullcandy crusher anc
    -akg nc700
    -sennheiser pxc ii
    -jabra elite 85h

    Her türden müziği dinlerim ama bassların derinden ve kaliteli olması önemli berrak tiz ve mid, etkili anc, mikrofon çok önemli değil sbc, aptx, aptxhd, Ldac destekli Xperia-XZ1 telefondq kullanıcam önerilerinizi bekliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuda sanırım v30 ve kulaklık içiçe girmiş, iphone larla alaklı pek bir şey bulamadım :)

    Iphone 11 ile kullanmayı düşünüyorum, ses seviyesi olarak sennheiser momentum kulakiçi kulaklığım var, bangır bangır dinletiyor apple saolsun, ldac vs ios larda yok sanırım, genelde spotify üzerinden dinleyeceğim kulaklığı,

    alexander vasilievich hocamın dediği gibi ben de kararsızım açıkcası, uzun süreçte kullanan daha çok arkadaş yorum yapsa da biz de karar versek :)
  • BoccAcio B kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,
    Evet böyle oldu biraz. Keşke farklı konfigürasyonlarla kullananlar da görüşlerini bildirseler.

    İşin doğrusu ben daha önce hiç ios kullanmadığım için ne derece isabetli olur yorumlarım bilemiyorum ama Xm3 için benim gördüğüm en büyük artılardan birisi LDAC idi. Lakin sizin de belirttiğiniz gibi Apple'larda LDAC yok. Bu durum da aslında çeşitliliğinizi biraz arttırır sanıyorum, LDAC desteği olmayan rakip kulaklıkları da değerlendirebilirsiniz. Bu hususta What HIFI sitesine göz atmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Daha evvel denemek maksatlı bir Iphone 7'ye bağlamıştım kulaklığımı, SBC + DSEE HX ile bağlanıyordu. DSEE HX bu konuda yine bir artı. Kısaca yaptığı için düşük kaliteli iletimi kayıpsıza yaklaştırmaya çalışmaz,diğerleri gibi sadece SBC ile bağlanıp bırakmıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bende bu ürünü 2 gün önce almış birisi olarak ilk değerlendirmemi yapayım. Öncelikle kulaküstüne pek alışkın olmadığım için ilk başta baya yadırgadım ve 3-4 müzikten sonra bile baya su gibi ter yaptı (şu an sıkıntı yok tabi alıştım). İlk taktığım andan itibaren deezer ve spotify üzerinden bir kaç müzik dinledim gerçekten hiç beğenmedim ses resmen teneke gibi geliyodu hatta acaba 2.elden satsam yada geri iade etsem diye düşünmedim değil. Forumdan sağolsun başta konu sahibi arkadaş olmak üzere bu ürünü kullanan birkaç kişiden yardım aldım çünkü o kadar çok özelleştirilebilir ayarı varki sakın ola aldığınız gibi ayar yapmadan müzik dinlemeye kalkmayın.

    Headphone connect uygulaması size her türlü detayı sunuyor herşeyi istediğiniz gibi ayarlayabiliyosunuz. Ve benim için en güzel taraflarından birisi "360 reality audio" desteği olması. Her ne kadar Türkiyede yasak deyip play storede "bu uygulama ülkenizde kullanılamıyor desede ben başka web sitesinden apk olarak indirdim. İnanılmaz bir uygulama adı üstünde 360 derece müziği istediğiniz yerde konulandırabilirsiniz özellikle akustik parçalarda biraz sağıma yada soluma veriyorum sesi sanki yanı başımda canlı canlı birisi çalıp söylüyormuş gibi hissettiriyo. Ses kalitesine gelince ekolayzırdan biraz ayar yapmanız gerekecek bass tiz mid konusunda gayet başarılı heleki internette en çok yanlış bilgi verilen konusu basslar. Bir kulaklığı anlatırken yada inceleme yaparken nedense ekolayzıra olan tepkisinden kimse bahsetmez. Hatta bazıları :"kulaklık bassları pek yeterli değil ama kötü olduğu anlamına gelmez"gibisinden saçma yorumlar yapan gördüm. Hayır arkadaş ekolayzırdan gereli ayarı yaparsan kulağım titriyo basstan mesela "Dylan Sitts - Reanimation" şarkısında kulağıma önce basınç yapıyoki kulaklarım yerinden çıkacak gibi oluyor. Bunun dışında rock haricinde her türlü müzik dinleyen birisi olarak klasik olsun akustik tarzda olsun r&b, pop her türde memnun etti.

    Benim için eksi yönlerine gelecek olursak mikrofon performansı çok kötü evde müzik dinlerken babam aradı konuşalım hem kulaklığı test etmiş olurum diye düşündüm fakat onun sesi bana net gelmesine rağmen babam ev ortamında bile benim sesimi alamadı mecbur bluetoothu kapatıp hoparlöre geçtim. Bu segmentteki bir üründe bu kadar kötü mikrofon performansı gerçekten kabul edilebilir değil. Gerçi düşündüğün zaman yurtdışında şuan 250-300 dolar bandında satılan bir ürünün 2200-2400 bandını haketmediğini düşünüyorum ama mecbur burası Türkiye. Diğer eksi yönü ise LDAC olayı. Dümdüz teneke gibi ses veriyor sanki pek numarasını göremedim belkide ekolayzıra alışan birisi olarak bana öyle geldi. Üstelik telefonum sony xperia xz1 ve LDAC desteği mevcut. SBC ve DSEE HX ikilisi benim kulağıma daha iyi gibi geldi.

    Genel itibariyle kulaklığı gayet beğendim gerekli kişiselleştirmeleri yaptıktan sonra dahada sevmeye başladım özellikle "360 reality audio" gerçekten çok iyi bir uygulama hatta deezer, tidal gibi platformların buna özel ayrıca uygulaması var ben deezer kullandığım için 360 by deezer programını indirdim. İçerisinde 360 reality audio özelliğini sonuna kadar hissedebileceğiniz tarza müzikler, playlistler var. Philips ph805, skullcandy crusher anc, akg n700nc, jabra elite 85h ve sony xb900n gibi modellerin arasından wh1000 xm3 te karar kıldığım için mutluyum. En azından süpriz yaşamadım. Özellikle elektronik ürün alırken mutlaka en az 1-2 ay inceleme yaparım ve genellikle yabancı youtuber ları ve yabancı teknoloji sitelerini takip ederim. Çünkü her türlü detayı en ince ayrıntısına kadar size bilgilendiriyolar maalesef Türkiyede bunu yapan kimse yok yüzeysel anlatıp boş boş konuşup geçiyolar. Özellikle rtings (en detaylısı bu ürünü almamda en çok yardımcı olan site), soundguys, whathifi, cnet, techradar gibi siteleri tavsiye ederim. Youtube dediğiniz zamanda bu işi yapan usta adamlar var en başta JimsReviewRoom (bu adamın incelemeleri harika) sonra GYMCaddy, Marquese Brownlee önerebileceğim youtuberlar.




  • alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık gerçekten güzel bir inceleme olmuş görüşlerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim.

    Ülkemizde kullanılamıyor dediğiniz uygulama 360 by Deezer mı?
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Evet play store de bu öge ülkenizde kullanılamıyor diyor ürünü almadan önce internet sitelerinde bununla ilgili çokça yorum okumuştum sanırım çoğu kişi dışarıdan apk olarak yükleyebileceğinin farkında değil apk yı yükleyince headphone connect uygulamasındaki 360 reality audio kısmı aktif oluyor

    Bu 360 by deezer uygulaması. Deezerdan ayrı bir uygulama gibi

    Sony WH-1000Xm3 İnceleme

    Sony WH-1000Xm3 İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexander vasilievich -- 23 Mayıs 2020; 1:59:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar yeni aldım wh 1000mx3 fakat ergonomik olarak kulak içi kulaklığa alıştığım için buna alışamadım bir türlü o yüzden satmaya karar verdim yerine kulak içi alıcam isteyen arkadaşlara 1900 tl den vericem kargo ücretide bana ait 5 günlük kulaklık faturası herşeyi tam ilgilenen arkadaşlara özelden resimleri faturası garantisi herşeyi atarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.