Şimdi Ara

SONY TR ve KVK SKANDALI (Sonuca bağlandı tüketici haklı bulundu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
3
Favori
13.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aklıma yaşadığım servis rezaleti geldi
    çok iyi bilinen bir markanın laptopunu satın almıştım, yapamadılar, yenisini vericez dediler
    bana YENİ diye KULLANILMIŞ-TAMİR GÖRMÜŞ ürünü adıma fatura keserek SIFIR diye verdiler
    Allahın işi öğrendim bi şekilde böyle olduğunu, call-center ve servis doğruladı dediğimi!
    ertesi gün ise tamamem inkar ettiler call center, merkez, ve bana ispat et dediler, bizde böyle kayıt yok, eski sahibinin adını soyadını veriyorum tanımıyoruz diyorlar.. rezil oldum ana merkezlerinde insanlara
    yazıklar olsun dedim,
    ispat ettim, adlarına kesilmiş eski iade faturasını gösterince bende zannetim ki yüzleri kızarır,
    ne kızarması, müdürleri '' eee, ispat ettin ne istiyorsun'' demezmi
    Sizin gibi insanlar yüzünden bu haldeyiz dedim, olay çıktı güvenlik filan geldi birsürü olay
    bu yaptığınızı yurtdışındaki yere yazarım, sizi de mahkemeye veririm diyince zar-zor paramı ödediler...
  • kvk-teleservice skandallar başkenti sanki, ama dikkat ediyorum bu firmalar samsung htc gibi markalara karşı çok daha insiyatifli yaklaşıp, çözüm odaklı davranıyorlar sony'e karşı ne garezleri var anlamış değilim koray_dx arkadaşa sonuna kadar destek veriyorum yardımcı olabileceğimiz konu varsa bizde elimizden geleni yaparız. Bir şekilde sony kendine çeki düzen vermeli
  • www.facebook.com/SonyTR sayfası duvarına yazdığım şikayetimi siliyor. Korkudan başka bir şey değil.. Her geçen gün size olan tavrımda negatif oran yükseliyor. Hadi devam edin, mahkemeden de sildirin, tüm teknolojik platformlarda hakkım olan doğrultusunda üzerinize gidicem.
  • Genel Müdür Kaz Makiyama'ya ulaştım. Nezaketle cevap verdi. Raporu çevirip, video veya text olarak kendisine göndereceğim. Skandal'ı bilmek istiyor.
  • Peşini bırakmayın hocam bunun, telefonu iade edip parasını alır, üstünede tazminat alırsınız. Tabi birkaç sene sürer tazminat davası.



    Ülkede hukuk sistemi düzgün ve hızlı bir şekilde işlese ve böyle lakayıt tavırlar içinde olanlara cezalar kesseler anca adam olur bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an paradan vazgeçtim, prestijlerini sarsmak istiyorum. 10 yılda sürse ateş yandı. :)

    Para da istemiyorum yeni bir cihazda..

    Aliexpress'dan 7 dolara getirtip kendim takarım :)

    Onlara da hem hukuksal hemde manevi yönden derslerini vericem.

    Kendim takarken video çekip onlara hitaben de paylaşırım :)

    SONY TR ve KVK SKANDALI (Sonuca bağlandı tüketici haklı bulundu)

    https://tr.aliexpress.com/item/4PCS-Set-Original-New-Protection-Angle-Corner-Protector-Case-Cover-Cap-For-Sony-Xperia-Z5-Premium/32683584820.html?spm=2114.49010308.4.12.hLqyA3
  • Teknoloji siteleri ne işe yarar? ne iş yapar?

    Böyle bir skandal ile ilgili neden 3 maymun oynuyorlar? tüketiciler ayaklanıyor, bilinçleniyor, işte ortada.. Bunu anlamak neden istemiyorlar? yarın kendileri içinde çok geç olabilir.
  • Öncelikle geçmiş olsun hocam. Umarım davanızda olumlu sonuç alırsınız. Sony hakkında 1-2 yıldır bu tarz şikayetler oluyordu. Sony malzeme kalitesini düşürdüğü gibi müşteri memnuniyetini de hiçe sayar olmuş. Yaşadığınız sorunu okuyarak gerekli dersleri çıkaracak olanlar vardır muhakkak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KVK Yİ Ariyoruz 32 dk da telefon baglanmiyor böyle bisey varmı..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony Eurasia Genel Merkez'deyim. KVK'nın canına okuyacağım.




    SONY TR ve KVK SKANDALI (Sonuca bağlandı tüketici haklı bulundu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray_dx -- 14 Kasım 2016; 15:47:58 >
  • Sony Eurasia ziyaretim sonucunda üst düzey yetkili Uğur beyle görüştürüldüm. Sıkılmadan dinledi, anlattıklarıma muhalefet etmedi ve KVK yönetimine Kartal şubesi hakkında durumu aktaracağını, mağduriyetimin giderileceğini söyledi. Başta istemedim çünkü bu aşağılık durumun devamlı yaşanmaması gerektiğini anlattım. Bu konuda gereken uyarıların da yapılacağını ve benimle beraber buna başlanacağını açıklayarak ikna etti. Biliyorsunuz parçalar 5 dolar, alıp kendim yaparım, kendisine de anlattım. KVK'nın bu kadar kolay bir şeyin yapılamayacağını anlatarak bana ekran değişimi diye yutturmaları komik oluyor, sadece derslerini verin demiştim.

    1 gün sonra KVK Kartal yönetim bölümünden Gözde hanım beni aradı ve beni cihazımla davet etti. Yaşanan tatsızlıkların gereksiz ve olmaması gerektiğini vurgulayarak görüşmek istedi. Bizzat ilgileneceğini söyledi, kabul ettim. Hemen gidemem biraz işlerim var, gelecek hafta gideceğim. Sonuç olarak telefonumu tekrar onlara teslim eder miyim? şartlarımı Gözde hanıma ileticem. Çünkü Sony'ye sormadan telefonuma dokunmayın dememe rağmen arka koruma dafoni camım çatlatıldı! Gelecek hafta sonuca bağlanacaktır.
  • koray_dx K kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun artık tüm firmaların suyu çıktı hocam ilgisiz alakasız hepsi ayni halt bana göre iş yerinde arkadaşın asus zenfon 5 telefonun altındaki metal parça düştü sadece parçanın aynısı yerine takılacak ekran yamuk demişler 300 TL masraf kulanıcı hatası en güzeli ucuz bir telefon alıp yolumuza devam etmek eskidendi o kalite sony olsun diğer markalar olsun birkaç ay önce forumda bir arkadaş yazmıştı teknik serviste çalışmış daha önce tamir edilemeyecek yada düzeltilemiycek şekildeyse kulanıcı hatası diye ücret talep edin diyorlarmış bu ülkede kaç kişi işini düzgün yapıyor onun için en kral markada gelse TR de çöp olur gider ZTE teknik servisini aradım buğün telefonları hakında bilgi alıcaktım biz satıcı değiliz teknik servis burası diyor teldeki bayan bende dedim teknik servise bağlarmısınız birkaç soru soracağım şuanda size cevap veremezler çok işleri var dedi kapattı
  • enja kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan son zamanlarda "Ekran Yamuk" modası ortaya çıkararak teknik servisler cebine 3-5 kuruş daha fazla koymanın derdine düşmüşler. Bu nasıl bir ahlaksızlık ve terbiyesizlik örneğidir, kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. Çoğu insan da telefondan anlamıyor orası arızalı burası arızalı diye arıza faturasını kabartıyor düzenbaz servis çalışanları ve dolandırıcılığı yasallaştırmaya çalışıyorlar bir de utanmadan. Dolandırıcılık almış başını gitmiş kafalarına göre telefonu çizerler, orasını burasını kırarlar-bozarlar bir de üste çıkarlar sonra ne kanun var ne yasa var bunla ilgili elini kolunu sallayarak işlerine devam ederler.
  • Gelişme yok mu sonuçları merak ediyorum
  • Arkadaşlar selamlar.

    3 hafta önce Sony Genel Merkezi'ne hiç üşenmeden gittim. Derdimi onlara anlattım. Meğerse KVK benim durumumu Sony'ye bildirmemiş, herşeyi eksiksiz aktardım. Not alındı ve haklı olduğumu söylediler. 1 gün sonra sanırım Sony'den bir fırça gelmiş olmalı ki KVK'dan bir sorumlu beni aradı. Yanlış anlaşılmalar olabileceğini bunları konuşmak istediğini söyledi ve cihazımla davet etti. Bende gerçekten meşguldüm ve ilerleyen günlerde gelirim diye söz verdim :)

    Bugün KVK'ya Z5 Premium ile gittim. Telefon açan sorumlu aşağı kadar gelerek beni karşıladı, yakından ilgilendi. Ardından daha önce görmediğim 2 teknisyen geldi, biri benimle konuyu konuştu. Bu arada buraya dikkat ; Sony 2 denetlemeci sorumlu göndermiş, bugün oraya gittiğimde işlem yapılan gişenin arkasında olanı biteni izliyorlardı, KVK sorumlusu Sony'den geldiler beyefendiler diye tanıttı ve selamlaştım. Tüm olayı onlarda bir daha dinledi. Teknisyen arkadaşa tamir videosunu izlettim ve bildiklerimi eski defterleri açmadan onlara aktardım. Bu kadar bilgiyi nasıl biliyorsunuz dedi teknisyen arkadaş ve bunu daha önce hiç yapmadık ama Sony'ye danışmamız gerekiyor dedi. Bende 2500 TL'lik bir cihaz alıyorsam gece gündüz araştırım tabi ki diye ekledim.Tekrar kayıt istediler ve cihazı bıraktım. Bu arada ekranda bir sorun olmadığına dair mutabık olundu orada yani ekranımın sağlam olduğunu nihayet birilerine anlatabildim.

    Şimdi yarı finaldeyiz, bence bu turu geçip finale gideceğiz.

    Sony fırçası öncesi KVK
    SONY TR ve KVK SKANDALI (Sonuca bağlandı tüketici haklı bulundu)

    Sony fırçası sonrası KVK
    SONY TR ve KVK SKANDALI (Sonuca bağlandı tüketici haklı bulundu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray_dx -- 2 Aralık 2016; 19:40:34 >
  • Bu Xperia Ailesi diye bir grup var facebook da, adminlerden biri geçen yıl Xperia lansmanına çağrılmadığı için Sony TR'ye ağzına geleni söylüyordu.Beni aramıştı telefonla hatta dert yandı dakikalarca,küfürleri dün gibi aklımda. Bu yıl Xperia X lansmanına çağrılmış o kişi, ben yaşadığım olayı o grupta kullanıcılar ile paylaşmak istedim. Saatlerce onaylanmadı gönderim. Bu admine o zaman sordum neden yayına alınmadığını ve hemen aldı o an. Daha sonra KVK'yı ve SONY'yi dize getireceğimi söyledim o zaman o kişi bana güldü. Bu kadar mağduriyete batmışım ve karşımda benim gibi sony kullanan bir çocuk bana gülüyor? Son gülen iyi güler lafı gerçekten çok hoş..

    Buradan bu sonucu okuyan varsa o grupta aktarabilir, çünkü kullanıcıdan yana olmayan bir oluşumda yer almam söz konusu olmadığı için grubu çoktan terkettim. Sanırım Xperia lansmanına çağrılmak insanlarda rota şaşmasına sebep oluyor. O zaman bana gülenler gülmeye devam edemeyecek. Öyle tema, duvarkağıdı paylaşmakla Sony'ci olunmuyor. Gittim misafir edildim, saygı duydular, muhattap aldılar. Benim gülünecek bir eylemim olmadı, büyüsünler önce..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray_dx -- 2 Aralık 2016; 19:54:50 >
  • koray_dx K kullanıcısına yanıt
    Sony nin müşteri memnuniyeti iyi demek ki. Sizin adınıza sevindim. Umarım sonucu sevindirici olur. Sony gibi dünya devi bir markanın çalışma ekiplerini daha dikkatli seçmesi gerekir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizi tebrik ediyorum ayakta alkışlıyorum. Olması gereken bu kadar zor muydu, şimdi değdi mi yaptığınıza diye sormak lazım kvk servisine. Üst yönetim olayı takip ettirmiş demekki. Cihazı kullanamadığımız bu sure için telafi önerdiler mi peki? İkinci kez cihazı servise almak yerine müşteri memnuniyeti olarak değişim verebilirlerdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, ben herkesin olması gereken tutumu sergiledim , buna odaklandım. İstesem 5 dolara getirirm aliexpress'den bunu onlara da söyledim bugün, KVK büyük firma ise köşe başında bir telefoncunun bile yapableceği tamiri neden yapamaz? 40-50 arası teknisyeniniz var 5 dolarlık bir parçayı monte edemezlerse neden maaş alırlar?

    Sony'de çok şaşırdı bence bu olaya, şuan böbürleniyorum evet, sonuç iyi de çıksa kötü de çıksa sorun değil çünkü, alterntifleri sıralamışım. İçim rahat çünkü çaresiz değilim, maalesef Türk tüketicisi birikimsiz olduğu için çaresiz olmasından ötürü söğüşleniyor. Söğüşlenmekten yoruldum ben açıkçası,bu sebeple hakkımı aradım, nasıl aradığım da ortada, yalansız ve abartısızdır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.