Şimdi Ara

Sony Oled fikir danışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Hem kovalayan vardır bilgisi olsun hem de harekete geçmeye değer mi diyerek kendi açımdan sormak isterim.


    2-3 aydır Sony Oled 65" XR-65A80J kovalıyorum. Kur ataklarının başında ben en ucuz 26300 lira fiyat görmüştüm. Ardından 38 binlere kadar tırmandı. Şimdi ise kısa süreli olduğunu düşündüğüm fırsatla Mediamarkt'ta 30 bine inmiş durumda. Yeni seneye girdik, yeni modeller duyuruldu, stokları eritme çabası var vs. Ama yine de daha düşük fiyat gelmez diye düşünüyorum.


    Esasen acelem yok. Panasonic plazma kullanıcısıyım ve en iyi Led tv lerin bile plazmanın renklerini temel aldığımda o masraflara değmeyeceğini düşünüyorum (elbette plazma da mükemmel değil, 10 senelik tv sonuçta). Ancak oled başka bir mevzu tabi. Sadece Sony istediğimden onu baz alarak konuşacağım. Şimdi can alıcı soru şu: Gelecek olan mini Led ler herhalde uçuk bir fiyattan gelecektir. Örneğin 65" modeller 60 bin liradan başlarsa benim için anlamı yok. Kaldı ki bu teknolojinin başlarında ne gibi sıkıntılarla karşılaşılacağı da muamma. Dolayısıyla 2-3 seneye ihtiyaç olabilir. Peki bu kadar yıl kendimi oled den mahrum etmeme değer mi?


    Bir yandan şu dönemde masrafa girmeyeyim diyorum, öte yandan tv 42" boyutuyla bana yetmezken böyle bir fırsat fiyatı görmüşken kaçırmayayım diyorum. Siz olsanız nasıl yorumlardınız?


    Gaz almak için sormuyorum  sadece TV'lerin geleceğini de baz alarak ayakları yere basan yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.








  • Merhaba oncelikle.Bende oled kullanicisiyim.Zamanina gore kabiliyeti yuksek tvler aldim kullandim ancak oleddeki kontrast fazlasi ile tatmin edici oldugu icin aydinlik odadada problem cekmedim kullanimda,perde acik zamanlarda.Dusunun evvelki design line Philips 450cd olan aydinlik orani ile gunesli odada daha az farkedilir oluyordu.


    Nacizane tavsiyem detaya dikkat ediyorsaniz oled rakipsiz.Oyle tvdeki incelemelerdeki gibi gorulmemekte aradaki fark.Bir suru tvnin oldugu bir tekno markette baktiginiz anda 20m den fark edilmekte.Ledlere gore baktiginizda berrak bir goruntu almaktadiniz.Blurlanma hic yok.Philipse gore bazi karasal yayinlarda judder olusmakta ama phil. Kotu bir ornek,200hz native refresh rate ile.


    Alirsaniz memnun kalirsiniz.Hayirli olsun.

  • Malesef her seye zam geldi.Elin conisinin 1 maastan daha azina alacagi 65 oled malesef burada 10 maas.Bana kalirsa vatan bilgisayari gece kontrol edin surekli fiyat indiriyorlar.lg 65 c1 24 bine kadar dusuyor.Sony 30 bin bence pahali.Kalanla guzel bir ses sistemi alin bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.