Şimdi Ara

SONY MDR-XB50AP Extra Bass Kulakiçi Kulaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GENEL YORUM&ALINABİLİRLİK

    Bu bölümü "Kısa kes, alayım mı almayayım mı?" Diyenler için öne almaya karar verdim. Kulaklık almaya karar verdiğinizde öncelikle karar vermeniz gereken şey bütçeniz, daha sonra da ne istediğiniz olmalı. Materyal kalitesi sizin için önemli mi? Genel olarak ne tür müzikler dinliyorsunuz? Eğer bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen siz de benim gibi ağırlıklı olarak "çıstak çıstak" müzikleri tercih ediyorsunuz. Eğer bütçeniz 100-200TL bandında ve materyal takıntınız yoksa, üstüne üstlük sesin kesinliğine ve doğruluğuna çok çok takılmıyorsanız aradığınız kulaklık bu olabilir. Kesinlik konusunda şunu söyleyebilirim, kulaklık kesinlikle kötü değil bu konuda. Dışarıdaki sesi neredeyse tamamen bloke etmesi de sesleri daha net duyabilmenize yardımcı oluyor, ancak kulaklık yapısı gereği sürekli bir bass verme eğiliminde. Bu nedenle tiz ağırlıklı müzikler tercih ettiğiniz zaman sesin yükseldiği kısımlarda kulaklığın verdiği basslar sesin doğruluğunu az da olsa etkiliyor. Bir negatif yön olarak da şunu söyleyebilirim; maalesef ki kulaklığın mikrofonu ve play/pause tuşu olmasına rağmen ses kontrol tuşu bulunmamakta. Fiyatı ise bence bu tip bir kulaklık için gayet makul, en fiyat/performans ürün diyemem ama dediğim gibi gayet makul. Son olarak mutlaka belirtmeliyim ki, eğer benim gibi standart telefon kulaklığından bu kulaklığa geçecekseniz inanın dinlediğiniz şarkılardan o kadar keyif alacaksınız ki kulaklığınız tıpkı benim gibi kulağınızdan eksik olmayacak. -Hayır reklam yapmıyorum, cidden hissettiklerimi söylüyorum-



    FİYAT

    Faizler, zamlar, doların yükselmesi ve bunlar gibi bir çok şart ile doğru orantılı olarak alım gücünün düşmesi gibi sürüyle nedenlerden ötürü harcadığımız her kuruşu -doğal olarak- en mantıklı ve en doğru yere harcamak istiyoruz. Öncelikle şunu belirteyim, ben ürünü MediaMarkt'tan 179TL'ye satın aldım. Satış danışmanı hanımefendinin belirttiğine göre ürün 129TL'den de satışa sunulmuş. Ebay aracılığıyla almak isterseniz de bugün (06.02.2018 Salı) ürünün fiyatı kargo ile beraber 29.99$ [Bugünün kuru ile (1$=3,77743361TL) 113,29TL] . Hepsiburada'da bu fiyat 134TL,n11'de 153,5TL,Gittigidiyor'da ise 159TL olarak görünmekte. Tüm bu listelenen fiyatların ortalaması ise yuvarlak olarak 148TL (Tam olarak ise 147,718TL). Yani 148TL altındaki fiyatları kollarsanız daha karlı çıkarsınız. Ki bence böylesi bir kulaklık için gözden çıkarılabilecek bir rakam.



    PERFORMANS

    Güzelliğin göreceli olması gibi ses kalitesi de kanımca göreceli bir kavram. Kulaklarınızın ne kadar hassas olduğu, ses kartınızın ne kadar kaliteli olduğu, dinlediğiniz şarkının formatı ve kayıt kalitesi gibi unsurlar kulaklıklardan alacağınız verimi doğrudan etkileyen faktörler olmakla beraber, bu konuya maalesef ki kesin bir cevap verilmesini namümkün kılan şeyler. Extra Bass özelliği sayesinde başka dünyalara yolculuk yaptırabiliyor, aynı zamanda bir şarkı için harcadığınız ortalama 3 dakikalık sürenin her saniyesinde size maksimum keyfi sağlayabiliyor. Ancak bu kulaklığın ağırlıklı olarak "hareketli" müzik dinleyen arkadaşların tercihi olması gerektiği aşikar.



    MALZEME KALİTESİ

    Bilirsiniz, kulaklıklar çok da uzun ömürlü olmayan ürünlerdir ve bu nedenle kullanım süresinin artırılabilmesi açısından malzeme kalitesi ve işçilik çok büyük önem arz eder. Mevzubahis kulaklığımız için bu kategoride bir eksi puan koyabilirsiniz, zira kulaklık neredeyse tamamen plastikten oluşmakta. Jak altın kaplama, kablolar üzerinde ise tırtıklı bir doku mevcut. Ürünü 4 farklı renk seçeneğiyle alabiliyorsunuz. Bunlar: Kırmızı, Mavi, Beyaz, Siyah. Üretim yeri kulaklığın üzerinde belirtildiği üzere Tayland. İşçilikte bir kusur görmek için ciddi anlamda aramak gerekiyor. Bazı yerlerde kalan fazlalık ve küçük plastikler haricinde neredeyse kusursuz bir üretim söz konusu.



    KUTU İÇERİĞİ

    Kutunun içerisinden bir adet saklama kesesi, 4 boy silikon uç ve pek tabii kulaklığımız çıkmakta (belgeler hariç). Üzerinde standart gelen uçlar benim kulağıma tamamen uyum sağlamaları, genel olarak yumuşak ve kaliteli yapıları sayesinde benden bir artı puan aldı. Uçlar genel olarak herkes için uygun tasarlanmış, çok ekstrem bir kulak yapısına sahip değilseniz muhtemelen siz de sorun yaşamayacaksınız.



    BAZI EKSİ YÖNLER

    Bu kategoride de öznellikten bahsedebileceğimiz için; benim deneyimlediğim küçük problemleri siz yaşamayabilirsiniz, baştan söyleyeyim.

    Kulaklık tahminimce bass deneyimini kuvvetlendirmek açısından biraz büyükçe kalıyor. Kulağınıza taktığınız silikon kısmın arkasında kalan büyük, yuvarlak ve plastik kısım uzun süreli kullanımda kulağınızı acıtabilir.

    Ayrıca jakın "L" şeklinde olması da beni rahatsız eden bir özellik oldu. Telefonu yan çevirdiğiniz zaman elinizi koyabilmek için jakı döndürmeniz gerekiyor.

    Malzeme kalitesi kategorisinde de bahsettiğim gibi, ürün tamamen plastik ancak bu ses kalitenizi etkileyen bir unsur değil. Aldığınız ses gayet tatmin edici olduğu için bu kısım hoş görülebilir ancak yine de insan metal bir kulaklık arıyor ister istemez.

    Soğuk bir kış günündesiniz, dışarıdasınız. İnsanlardan uzaklaşıp güzel şarkılarda kaybolmak ve hayattan keyif almak için kulaklığınızı taktınız kulağınıza, tabiri caiz ise kopuyorsunuz. Telefonunuz ise cebinizde size çok sevdiğiniz ve keyif alarak dinlediğiniz şarkınızı dinletmek üzere usul usul duruyor. Tam drop kısmına yakın sesi biraz daha artırmak veya bir arkadaşınız size selam vermek için yanınıza geldi ancak siz müzik keyfinizi nispeten bölmemek için kulaklıkları çıkarmak yerine müziğin sesini kısmak istediğinizde bunun için cebinizden telefonu çıkarmak durumundasınız, çünkü ortalama olarak 148TL'lik bir kulaklıkta ses artırma/azaltma tuşu bulunmuyor.



    Vaktinizi ayırıp yazımı buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim. Kulaklık konusunda kazıklanmış, doğru ve güzel olanı aramaktan sıkılmış bir insan olarak benimle aynı hissiyatı paylaşan yahut risk almadan en doğruyu bulmak isteyenlere tabiri caiz ise bir ışık olma kaygısıyla yazdım bu yazımı. Hatalarım ve eksiklerim mutlaka vardır, yorumlarınızla bunları belirtebilirseniz çok memnun olurum. Esen kalınız.







  • Hâlâ kullanıyor musunu? Herhangi bit arızası oldu mu Bir de s ç p r ş harflerinde patlama vs oluyor mu? Garanti deneyiminiz oldu ise ne yönde yanıt aldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl kulaklık almayı düşünüyorum fakat her türden müzik dinlerim türkü de dinlerim yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün xb50ap modelini aldım. Daha önce xb70ap olan bir üst modelini kullanıyordum lakin kaybettim. Almak isteyen arkadaşlara kendi deneyimlerimi aktarırsam;

    1) Bassları kuru, derin bass arayan arkadaşlar için çok uygun değil. Xb70ap modeline göre bass kalitesi bir tık yapay ve kısık sesde bass seviyesi xb70ap gibi değil. Ama bir çok kullanıcı için tatmin edici seviyede bassı var
    2) Tiz ve midlerde ise o xb70ap ile olan fiyat farkının nedenini daha fazla hissettim. Xb70ap en son gördüğümde 500 TL seviyesindeydi. Türkiye de xb70ap pek satan yer kalmadı. Kıyaslamaya gelince 70ap sesi daha berrak ve doğal idi

    3) Son olarak ses seviyesi gayet yeterli olmakla birlikte, 70ap de bir miktar daha güçlü

    4) Dışardaki sesi izole etme her iki model için aynı seviyede ve çok başarılı

    Ben bu kıyaslama için her ikisini kullanan kullanıcı deneyimi çok aramıştım. Bir gün birinin işine yarar:). Son olarak aradaki yaklaşık 300 TL hakedecek değerde bir fark yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain1905 -- 23 Nisan 2019; 23:48:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birkaç yıldır kullanıyorum, bir tane daha almıştım zamanında. Genelde deep house olmak üzere baslı müzikleri dinlerim ve yüksek baslarda bazen insana "vov!" dedirtiyor.

    Şu aralar, yaş da ilerliyor tabii, biraz daha orkestrasyon ağırlıklı müziklere yöneldiğimden, mid ve tizleri de kaliteli verebilecek yine sony'nin kulaküstü wh-1000xm3 modeline bakınıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 seneden fazladır kullanıyorum.

    -Bassları gayet tatmin edici.(Bazı çok pahalı kulaklıklardan daha iyi)
    -Kablosu kolay kolay birbirine dolanmıyor. Dolanırsa da rahatça açılıyor.
    -Gayet sağlam. (Küçük kardeşimin çekiştirmelerine ve birkaç kere sertçe düşürmeme rağmen tık yok.)
    -Fiyat performans ürünü. (En azından ben aldığım zaman öyleydi:) ) (keşke zamanında iki tane alsaydım diye pişman olmadım da değil yani.)
    -Dış sesleri gayet güzel kesiyor.
    -Her kulak içi kulaklık gibi bir zaman sonra baş ağrısı yapıyor. :)
    -Kesinlikle tavsiye edilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İndirimde gördüm ve satın aldım.

    Genelde kulaklıklar belirli bir saat kullanımı sonrası gerçek performansı verir deniliyor bu kulaklık için de öyle yazılmış, bekleyip göreceğim, çünkü ilk kullanım hâliyle hakkını verecek performansı yok şu anda.

  • 11.11 de bu ürün indirme girer mi sizce? n11 de bu kulaklıktan çok fazla sayıda satılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IT Engineer -- 6 Kasım 2020; 0:42:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.