Şimdi Ara

Sony KDL-55W805C

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
931
Cevap
29
Favori
65.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Bu tv yi kullanan arkadaşların yorumunu merak ediyorum.
    Çok iddalı yorumlar var,ne derce doğrudur bilemiyorum.

    Teşekkür ederim.

    http://www.trustedreviews.com/sony-kdl-55w805c-review-3d-sound-and-conclusions-page-3#tr-review-summary

     Sony KDL-55W805C



  • Belki basit bir şey ama ben yeni öğrendim.

    Uygulamalardan çıktıktan sonra arka planda çalışıp ram yemeye devam ediyorlar diye tahmin ediyordum, bunu nasıl kapatırım diye araştırınca "Home" tuşuna basılı tutunca çalışan uygulamalar ortaya çıkıyor ve basitçe kapanabiliyor. Saatler önce kullandığım uygulamaların hala açık olduğunu gördüm, şaşırdım.

    Bie de çok işe yarayan basit bir uygulama keşfettim; Mouse Toggle.

    Malum fare imlecini kullanmak gereken uygulamalar oluyor. Chrome, bein connect gibi tabletimde kumanda uygulaması var ama her seferinde tabletten açmak pratik olmuyor. Bu uygulama erişebilirlik menüsüne yerleşiyor.

    Kumandanın üzerindeki Pause tuşuna iki kez basınca imleç ekranda beliriyor, yön tuşlarıyla epey iş görüyor. Yok etmek içinde Home tuşuna bir kez basıyoruz. Yalnız imleç aktifken ses açma/ kapama dahil kumandanın diğer tuşları pasif oluyor.
  • Hocam,

    Merak edip ürünü biraz araştırdım. Yabancı forumlardan biraz bilgi derledim. Ürünün HD kalitesinin mükemmel olduğu ancak ses sisteminin zayıf olduğu konusunda hem fikir. Ürünün fiyatı aynı boyutta 4K'lar ile yarışacak seviyelerde. Bu da diğer bir konu. Biraz pahalı UHD'ye göre ama yine de alınabilir kalitede şeklinde yorumlar.
  • Teşekkür ederim.
  • Bende alsam mı almasam mı bilemedim 48ju7500 3600 lira 49uf8507 2900 lira 55w805c 3400e geliyor teknosada hediye çeki falan filan var hani 4k rakipleri boyutunda olmasada 49-48 inchte bayağı var o yüzden insanı şaşırtıyo
  • Şöyle anlatayım; 2009 yılında kendi sony lcd tv mi alırken benzer yorumlar yapılıyordu... Hala kullanıyorum ve şu ana kadar kendi sınıfında daha iyi görüntü kalitesine pek rastlamadım. O zaman da aynı boyutlardaki tv lerden daha pahalıydı...

    Şimdi de sony görüntü kalitesi bakımından üst seviye bir tv yapmış, sony mantığı; emsallerinden her zaman pahalıya satarlar, ancak hem malzeme kalitesi hem görüntü kalitesi bakımından üst seviye bir tv ye sahip olacaksın...

    Sony lerin smart ve multimedia özellikleri rakiplerinden bi tık geridedir... Sony görüntü kalitesini daha ön planda tutar...

    Bu tv ye alternatif;
    Samsung 55ju7000 var, ancak; fiyat avantajı ve 4k olması yanında, kalite konusunda işin biraz şansa kalmış gibi, forumu biraz okursan ghosting vs.. sorunlardan geri veren çok, alıp sorunsuz kullanan da... Birinin kalitesi bir diğerini tutmuyor...
  • çok iddaalı bir ürün, 10 bit panel, x1 işlemci, triliminous pişman etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarioGomez -- 29 Temmuz 2015; 20:11:34 >
  • Teşekkür ederim arkadaşlar...
  • Bende bu modelin 43 inch. almayı düşüyorum. Yaklaşık 2500 TL. civarı yanılmıyorsam. 55 inch fiyatı ne şu an?
  • sanırım kabaca 4000 tl liste fiyatıyla girdi pazara 3850 gördüm en düşük.
  • 55w805c yi 3.900 tv vadeli, 3700 nakite bırakıyorlar, sony center larda.
  • 55W805C isteyenler için 3.650tl'ye verebilirim. Karta taksitte yapıyorum 55w805c için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 30 Temmuz 2015; 16:08:16 >
  • iyi fiyat nereden? sony eurasi garantili mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarioGomez

    55w805c yi 3.900 tv vadeli, 3700 nakite bırakıyorlar, sony center larda.

    Teşekkürler, 55 inch bana pahalı gelir, 43 inch peşinden koşacaz artık..
  • Sony Eurasia Garantili tabikide.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 30 Temmuz 2015; 16:22:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voodoodream

    55W805C isteyenler için 3.650tl'ye verebilirim. Karta taksitte yapıyorum 55w805c için.


    Hocam nereden ve nasıl veriyorsunuz? Bu arada kredi kartı ile almak istesek durum nedir? Ben de TV arayışı içerisinde arada kaybolanlardanım ve en son ki uğrak noktalarımdan biri bu TV.
  • tengin78 T kullanıcısına yanıt
    pm attım.
  • Şu TV de fiyat performan olarak çok dikkatimi çekiyor.

    TOSHİBA 58L9363 UHD 4K 3D SMART LED LCD TV

     Sony KDL-55W805C


    Yurt dışında bile 6000tl yakın fiyatları var.
  • Toshiba’nın En İyi UHD TV Adayı; Toshiba 58L9363

    Televizyon endüstrisinde yaşanan gelişmeler karşısında hayran kalmamak elde değil. İlk çıktığında fiyatları nedeniyle pek rağbet görmeyen Ultra HD akıllı TV’ler artık piyasanın elit kısmını oluşturuyor desek yalan olmaz. Samsung ve LG gibi Güney Koreli elektronik firmaları yaptıkları ataklar sonucu akıllı TV sektörünün liderleri konumuna yükselmişlerdi fakat piyasanın gizli bir lideri daha var ki o da Japon firması Toshiba. Dünyanın en iyi LED Ultra HD akıllı TV’leri arasında sayılabilecek televizyonlardan biri de hiç şüphesiz TOSHIBA 58L9363 akıllı TV’dir.

    58 inç yani 146 cm ekran boyutuyla her eve uygun olmasa da üstün performansı ile her zevke uygun olduğunu söyleyebiliriz. Ultra HD çözünürlük kapasitesine sahip olması dolayısıyla inanılmaz netlik ve keskinlik sunan TOSHIBA 58L9363 Ultra HD TV, bazı teknoloji siteleri tarafından da dünyanın en iyi 10 UHD TV’den biri olarak gösterilmektedir. 3840×2160 piksel kapasitesine sahip olan akıllı TV’miz Kontrast ayarlarına ihtiyaç duymuyor, çünkü TOSHIBA 58L9363 akıllı TV’miz plazma TV’lerin dahi erişemediği kontrast değeri olan 9.000.000:1 kontrast oranına sahip. Çoğu plazma TV’ler 3.000.000:1 yada 5.000.000:1 kontrast oranlarına sahipken TOSHIBA 58L9363 UHD TV’sinin LED panele sahip olup da sınırsız olarak nitelendirilebilecek kontrast değerine olması, Toshiba’nın bu alandaki gücünün bir kanıtı olsa gerek.

    58L9363
    58L9363 RGB yani üç renk teknolojisi ile yetiniyor. Fakat bu renk kalitesi anlamında hiçbir sorun yaratmıyor.
    Sharp Electronics tarafından geliştirilen 4 renk teknolojisine ne yazık ki sahip olmayan TOSHIBA 58L9363 RGB yani üç renk teknolojisi ile yetiniyor. Fakat bu renk kalitesi anlamında hiçbir sorun yaratmıyor. Renk kalitesi anlamında en yakın rakibi olarak LG’yi gösterebileceğimiz Toshiba akıllı TV’mizin; renkleri gerçekçi ve doğal hale getirebilmek için kullandığı özellik ise Color and Depth Adaptive Resolution+ özelliği. Türkçeye “Renk ve Derinlik Uyarlamalı Çözünürlük” olarak çevirebileceğimiz bu özellik sayesinde akıllı TV’miz UHD özelliğinin tüm artılarını renk çeşitliliğini kullanarak çok daha üstün hale getiriyor. Özellikle siyah ve koyu renk bölgelerine derinlik hissi kazandırmak için bu özellikten faydalanan TOSHIBA 58L9363 Ultra HD TV, görüntülerin gerçekçiliğine yeni bir boyut kazandırıyor. Bu yeni boyutu kazandırabilmek için renkler üzerinde çokça oynamak gerektiği bir gerçek ki bu gerçeğin farkında olan Toshiba, renk kalitesini arttırabilmek için sadece bir özellikle yetinmemektedir. Color Gamut Enhancer (Renk Dizisi Arttırıcı) ve Surface Brilliance Enhancement (Yüzey Parlaklık Geliştirici) özellikleri sayesinde renklerin ara tonlamalarını geliştirip renk çeşitliliğini arttırarak, parlaklılığı ve canlılığı üst seviyeye taşıyor. Sayılan tüm bu özellikler de UHD bir akıllı TV’de sizlere çok büyük bir kalite avantajı sağlıyor.

    Gerçekçi görüntüleriyle göz kamaştıran 58L9363 Ultra HD TV, görüntüleri işlemek için ise CQ Engine adlı bir görüntü motoru kullanıyor. LG’nin Triple XD Engine motoruna benzetebileceğimiz CQ Engine motoru görüntüleri istediğiniz moda geliştiriyor. Sizlere uzunca bir menü sunarak sizden istediğiniz resim kalitesini seçmenizi isteyen TOSHIBA 58L9363 Ultra HD TV, bu moda uygun iyileştirmeleri görüntüye uyguluyor.

    TOSHIBA 58L9363 4K TV’nin öne çıkan bir diğer özelliği ise Ultra Clear Dynamic Noise Reduction özelliğidir. Ultra Clear Dynamic Noise Reduction özelliği görüntüdeki sesin kristal berraklığında çıkması için gürültüyü azaltıp temiz bir ses deneyimi sunuyor.

    4K kalitesinde görüntüler sunabilmek için arka planda gayet iyi bir iş çıkaran 58L9363 UHD TV, Full HD çözünürlüklü yayınları da 4K kalitesine çıkarabiliyor. Bunu yaparken CEVO 4K görüntü motorunu kullanan TOSHIBA 58L9363 akıllı TV, çift çekirdekli güçlü bir işlemci ile çalışıyor. Detay ve bilgi dolu işlemleri kolayca yapabilmek ve karmaşık algoritmaların altından kalkabilmek için yeterli olan çift çekirdekli işlemci, gayet de iyi bir hızda çalışarak sizleri yarı yolda bırakmıyor. LG ve Samsung gibi Toshiba da kendi hız terimini kullanıyor ve TOSHIBA 58L9363 UHD TV’sinin 800 AMR (Active Motion & Resolution) hızında çalıştığını belirtiyor. Görüntüleri tarama hızı ise yaklaşık olarak 250 Hz olan TOSHIBA 58L9363 4K TV’nin bu hızı, görüntülerin bulanıklılığını giderebilmek için çok önemli ve yeterince iyi olduğunu söyleyebiliriz.

    toshiba-58L9363
    Gerçekçi görüntüleriyle göz kamaştıran TOSHIBA 58L9363 Ultra HD TV, görüntüleri işlemek için ise CQ Engine adlı bir görüntü motoru kullanıyor.
    3D özellikli olan TOSHIBA 58L9363 akıllı TV, 2D’den 3D’ye gibi standart özellikleri de gayet başarılı bir şekilde yerine getirebiliyor. 20 Watt ses çıkış gücüne sahip UHD TV’miz; Dolby Digital Plus ses kalitesinde kaliteli sesler üretebiliyor. DLNA sertifikasına sahip TOSHIBA 58L9363 4K TV’sinin Miracast, WiDi ve Wifi özellikleri de mevcut. Uzaktan akıllı cihazlarınız (tablet, akıllı telefon ve bilgisayar) sayesinde kumanda edebileceğiniz TOSHIBA 58L9363 TV’de filmlerinizi izleyebilir ve oyunlarınızı dev ekranda oynayabilirsiniz.

    Cloud TV özelliği ile bulut hizmeti de alabileceğiniz akıllı TV’niz ile dosyalarınızın kaybolma derdi ortadan kalkıyor ve internetin olduğu her yerden dosyalarınıza erişebiliyorsunuz. Böylece, akıllı TV’niz sayesinde bu dosyalarınızı TV’niz –üzerinden de düzenleyebilirisiniz. Akıllı telefon ve tabletiniz üzerinden kanal değişimi gibi standart kumanda özelliklerini kullanabileceğiniz akıllı TV’nin REGZA-Link yani bilinen adıyla HDMI™-CEC özelliği de bulunuyor. Bu sayede televizyonunuzu ve ona bağladığınız tüm cihazlarınızı tek bir kumandadan kontrol edebiliyorsunuz.

    Kutusunda 4 adet 3D gözlüğüyle gelen akıllı TV’mizin önemli sensörlerinden biri olan ortam ışığı sensörü televizyonunuzu yaz aylarında rahatlıkla kullanabilmenizi sağlıyor. Şöyle ki dışarıdaki ışık akısı çok yüksek olduğunda akıllı TV’niz ekran parlaklılığını otomatik olarak arttırıp ekran yansımasını önlüyor. Piyasada yaklaşık 11 bin TL’lik fiyatıyla rakiplerine nazaran iyi bir fiyat performans oranı yakalayan TOSHIBA 58L9363 4K TV, akıllarda iyi bir iz bırakıyor diyebiliriz.

    Özetle TOSHIBA 58L9363 Ultra HD LED TV
    toshiba-58l9363-
  • Beraberinde iyi bir ses sistemi ile kullanılacaksa bence alınır, fiyat için istanbulbilişime de bakın
  • konsol kullanıcak arkadaşların daha çok tercih etmesi gereken bir model
    UHD model olarakda samsung JU7500 48" özellikle konsollarda iyi performansa sahip

    ms değerleri iyi tv lerin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.