Şimdi Ara

Sony KD-49XE8005 2017 model

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
12
Favori
29.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnceleme 1

    TV kurulalı 2 gün oldu tam inceleme fırsatım olmadı. Ama forumda bu TV hakkında bir şey bulamayınca hemen bir giriş yapmak istedim. Sonraki günlerde deneyimlerimi daha detaylı aktarırım.

    Öncelikle bundan önce hiç SONY TV kullanmayanlara karşı Sony kullanıcılarının "ama benim tv'em SONY" ukalalıklarının ne kadar haklı olduklarını söylemek isterim. 2 önceki tv si Samsung olan son TV'si LG olan biri olarak SONY gerçekten farklıymış diyebilirim. Tabii ki bu sadece bu model için geçerli ve sadece saf Televizyon görüntü değerleri için söylenmiştir. Yoksa üzerindeki android işletim sistemi de bir o kadar sıkıntılı. Bu noktada Samsung ve LG'nin de hakkını vermek lazım tizen ya da webos çok daha iyi. Daha fazla laf kalabalığı yapmadan konuya geçiyorum

    -Görüntü kalitesi mükemmele yakın. (+)

    -Standart resim modunda tv'yi kullanıyorum ve diğer resim seçeneklerine neredeyse hiç ihtiyacım olmadı. Futbol maçları dahil. Hatta ilk kurulumda servis elemanına "bu görüntü canlı mod değil mi? diye sordum, o da bana "hayır abi standart bu" dedi. Düşünün artık

    -Herhangi bir ışık sızdırması yok (+)

    -Bulutlanma yok (+)

    -Kirli ekran efekti yok (+)

    -Maç yayınlarında dikey ya da yatay çizgilenme yok (+)

    -Conax modül kanal bulma hızı çok iyi. (+)

    -Aramalarınız için sesli uzaktan kumanda özelliği mükemmel çalışıyor. (+) (ama yine de bir Logitech K400+ klavye alınsa iyi olur)

    -Wifi çok iyi

    -Ses kalitesi idare eder. Bir sinema sisteminiz ya da ses sisteminiz varsa onu bağlamanızı tavsiye ederim. (.)

    - Kanal geçişleri çok ağır (kablo TV conax modül kullanıyorum) 5 - 8 saniye arasında kanal değişiyor. Bu da HD'den HD'ye ya da SD'den HD'ye ya da tersi durumlara göre değişiklik gösteriyor. (-)

    -Kumanda biraz daha klas olabilirdi (-)

    -Kumanda üzerindeki tuş dağılımı sıkıntılı. Kumandayı elinize aldığınızda ses ve kanal tuşları ağırlık merkezinin altında kalıyor ve elinizde benimki gibi büyük değilse sıkıntı oluyor. (-)

    - Opera browser sıkıntılı. Örneğin film izlerken oynatıcı üzerinden tam ekran yaptığınızda browser bunu algılamıyor ve ekranın üst tarafında adres bar sabit kalıyor. Ancak her seferinde ayarlardan burayı kapatmanız gerekiyor. Yine cursor ekranda kalıyor.(-)


    Şimdilik bu kadar ilaveler yakında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunky -- 20 Haziran 2017; 12:5:56 >



  • RNNN hoca çok met ettiğin samsung markası SONY nin yanına yöresine yaklaşamaz bile en azından tv doğal görüntü veriyor kaynak ne ise onu gösteriyor samsung gibi abartı eksoz takmış şahin apaçiler gibi görüntü vermiyor.

    Sony nin en dandik led tv si bile samsungtan kat be kat daha kalitelidir...

    SONY Trinitron teknolojisini çıkarırken SAMSUNG neredeydi acaba çok merak ettim doğrusu

    ben size söyliyim o zaman samsung tv filan yapmıyordu şunun şurasında 15 yıllık mazisi ya var ya yok samsung un RNNN hoca
  • İyi günlerde kullanın. Ben de 49xd7005 modelini düşünüyorum.. Televizyon kaça geldi acaba size?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnspnky

    İyi günlerde kullanın. Ben de 49xd7005 modelini düşünüyorum.. Televizyon kaça geldi acaba size?

    Ben de bu 2 model arasında kalmıştım. Sonunda sony servis ile görüştüm o da bana 2017 model daha yeni teknoloji diye 8005 i önerdi. Sonuçta aldım ama bütçemi de aşmış oldum. 3900.-TL 'ye 9 taksitle aldım. Nakit 3750.-TL 'ye bırakıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • model yılı 2015 ve 200hz görünüyor başlıktaki modeli doğru yazdığınıza eminmisiniz hocam birde aydınlatma direct ledmi edge-litmi ve local dimming özelliği mevcutmu bende bu aralar tv bakınıyorum almışken baya kullanırım o yüzden nokta atışı yapmak istiyorum :)
  • Bu modeli ben de araştırıyorum. Karanlıkta performansının düşük olduğundan bahsediyorlar. Benim daha önce alıp iade ettiğim LG uh850v de ciddi banding vardı ve maç izleme keyfini bitiriyordu. Detaylı incelemenizi merakla bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    model yılı 2015 ve 200hz görünüyor başlıktaki modeli doğru yazdığınıza eminmisiniz hocam birde aydınlatma direct ledmi edge-litmi ve local dimming özelliği mevcutmu bende bu aralar tv bakınıyorum almışken baya kullanırım o yüzden nokta atışı yapmak istiyorum :)

    Ürün aşağıdaki ürün 2017 model

    https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/XE8005-XE8066-XE8077-XE8088-XE8096-XE8099-Series

    EDGE LED var. 4K Processor X1 çip dediğin dimming özelliğini hallediyor olsa gerek. Bir de "arka ışık karartma tipi KARE KARARTMA olarak geçiyor. Allah kolaylık versin zor iş yeni bir tv almak ben 2 ay uğraştım. Bu arada bir tane LG 49UH770V alıp onu 1 ay içerisinde acilen geri verdim de biliyorum durumunu. Kolay gelsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skykhan07

    Bu modeli ben de araştırıyorum. Karanlıkta performansının düşük olduğundan bahsediyorlar. Benim daha önce alıp iade ettiğim LG uh850v de ciddi banding vardı ve maç izleme keyfini bitiriyordu. Detaylı incelemenizi merakla bekliyorum.

    Durumumuz aynı sayılır bende de LG 49UH770V vardı nasıl kurtulacağımı şaşırmıştım allahtan kurtuldum. Ben de okudum karanlık performansı ile ilgili yorumları. 2 ayrı yerde mağaza ışıkları altında inceledim ürünü almadan ve diğer tüm TV'lerden daha tatmin edici geldi bana o yüzden satın aldım. Henüz harici disk üzerinden film seyretmedim ama puhutv den Fİ'yi izledim akşam karanlığında oldukça tatmin ediciydi görüntü. Yani seyrederken ekranda gözümü çalan bir şey olmadı. Bir de TV servisi bir arkadaşımla konuşmuştum dediği şu "led tv lerin kaderi ışık sızdırmasıdır sızdırmayan yoktur kimi az kimi çok" evet benimkinde de vardır ama rahtsızlık seviyesi önemli burada. Benimki rahatsız etmiyor ki ben bu konuda biraz arızalıyımdır. Bakın en son vatan bilgisayar da ürünü incelerken 18.000.- TL'lik Samsung OLED tv de ekranın ortasındaki Samsung yazısının ışığı boylu boyunca yazı boyutu kadar ekranın altına ve üstüne vuruyordu üstelik gündüz vakti bariz görünüyordu bu. Düşünsenize öyle bir para verip tv alıcaksın ve karşılaşacağın durum bu. Allah insana elektronik şansı verdin. Yeni duam bu artık :)))
  • Açıkçası ben de dse olmasın diye dua ediyorum. Sizden sonra aynı ürünü sipariş ettim. 2 çocukla karanlıkta tv izlenmiyor zaten bizde. :) 8 yıllık sony mden çok memnundum ama artık değiştirme zamanı gelmişti. Samsung un pastel renklerini, Lg nin banding riskini istemediğim için yine Sony aldım. Artık hayırlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skykhan07

    Açıkçası ben de dse olmasın diye dua ediyorum. Sizden sonra aynı ürünü sipariş ettim. 2 çocukla karanlıkta tv izlenmiyor zaten bizde. :) 8 yıllık sony mden çok memnundum ama artık değiştirme zamanı gelmişti. Samsung un pastel renklerini, Lg nin banding riskini istemediğim için yine Sony aldım. Artık hayırlısı.

    Hayırlısı olur inşallah. Kurulumdan sonra yorumlarını paylaşırsan sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün ekran yansıtma özelliğini denedim, çok başarılı. Cep ekranını olduğu gibi ekrana alıyor ve çok hızlı bir şekilde foroğraf ve videoları gösteriyor. Aşağıdaki resim ekran yansıtma sırasında çekildi.

    Sony KD-49XE8005 2017 model



    Kumandayı sevmemiştim hala sevmiyorum. Bazen tuşlar cevap vermiyor. Sorun kumanda mi android mi henüz çözemedim.

    Ev sinema sisteminin kumandasını tv 'ye tanıtmak gerekmiyor (LG deki gibi) kendi tanıyor. Sinema sistemine has spesifik özellikler hariç herşeyi kumanda edebiliyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunky -- 21 Haziran 2017; 17:28:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunky H kullanıcısına yanıt
    Karanlık ortamda ve siyah görüntülerde nasıl televizyon...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meekmentos

    Karanlık ortamda ve siyah görüntülerde nasıl televizyon...

    Çok başarılı. Bundan önce Samsung ve LG vardı. İkisinden de bu kadar iyi görüntü almamıştım. Bu akşam ya da yarın karanlık ortam ve siyah görüntüleri çekip koyarım bir aksilik olmazsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunky


    quote:

    Orijinalden alıntı: meekmentos

    Karanlık ortamda ve siyah görüntülerde nasıl televizyon...

    Çok başarılı. Bundan önce Samsung ve LG vardı. İkisinden de bu kadar iyi görüntü almamıştım. Bu akşam ya da yarın karanlık ortam ve siyah görüntüleri çekip koyarım bir aksilik olmazsa.

    IPS panelde siyah kalitesinden bahsetmeyin komik olur

    IPS XE8005 (EDGE LED)

    Sony KD-49XE8005 2017 model

    VA XE9005 FALD

    Sony KD-49XE8005 2017 model

    VA XE9405 FALD

    Sony KD-49XE8005 2017 model



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 22 Haziran 2017; 16:58:15 >
  • VA panele sözüm yok. Benim söylediğim Samsung ve LG 'ye nazaran çok daha iyi görüntü veriyor. Kusura bakmayın ama bahsettiğiniz modelleri almaya da güç yetmiyor. F/P olarak 8005 gayet başarılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunky

    VA panele sözüm yok. Benim söylediğim Samsung ve LG 'ye nazaran çok daha iyi görüntü veriyor. Kusura bakmayın ama bahsettiğiniz modelleri almaya da güç yetmiyor. F/P olarak 8005 gayet başarılı.

    49XE9005 4000 - 4500 tl ye bekliyorum bu model gelirse F/P olur

    50 hz, edge led, eski işlemcili ve ıps panele 3500 - 4000 tl vermek bana mantıklı gelmiyor (LG nin tüm led tvlerinden iyidir LG tv ise Sony ne dersiniz)

    CI modülünde sonylerde görüntü süper oluyor Gerçek Technisat Conax Modülde 2-3 saniyede açılıyordu (Kablo tv kullanıyorum) sizdeki 5-8 sn çok uzun

    Sony KD-49XE8005 2017 model



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 23 Haziran 2017; 0:3:28 >
  • o ne öyle ya 5-8 saniye.
    Kanal açılana kadar gidip bi çay koyup geliriz yani.
  • Görüntüsü mükemmel dediğiniz için
    Ben de sony almak istiyorum ama android beni korkutuyor
    Sadece USB den film ve uydu izlersek androdin kitlenme veya çökme olasılığını ortadan kaldırır mıyız?
    TV de smart uygulamalar kullanmak bana göre değil

    veya ben harici receiver ile izlersem aynı görüntü kalitesini alır mıyım?
    Ben 55 inch istiyorum ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 24 Haziran 2017; 1:28:25 >
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Ben uzun araştırmalar sonrası 49 inç için üst seviye bir tv bulamadım. 49xe9005 gelseydi hemen alacaktım. Sony ye bu konuda mesaj da attım ancak geri dönüş yapılmadı. İstanbul Bilişime mesaj attım; onlar yakında geleceğini ancak tarihin belli olmadığını söylediler. 49ks8000 için de aynı şeyi söylemişlerdi. Ancak ben stoklarında göremedim. 49xe9005 in geleceğine de inanmıyorum. Eğer ithalat garantili bir şekilde gelirse de artık işiniz şansa kalmış.
    Samsung 49mu8000 50hz ve 8 bit panel olarak açıklandı. Tamam siyah kalitesi daha iyi olabilir ancak ben Samsung un pastel tonlu tv görüntüsünü çok sevemedim. Fiyat olarak da 49xe8005 ten çok yukarıda. Eğer kaliteli bir panel olsaydı bir şekilde düşünülebilirdi. Samsung ve Sony de üst segment paneller 55 inç ten başlıyor. Sonuç olarak OLED Tv ler gelişene ve Türkiye deki yayın kalitesi artana kadar ihtiyaçlarıma yönelik bir TV almaya karar verdim.
    Benim izleme mesafem 2, 2.5 m civarı. Özellikle ülkemizdeki yayın kalitesini göz önüne aldığınızda rutin TV izlerken göreceğiniz pikseller oturma mesafenize göre sizi çok rahatsız edebilir. Şu an iyi ki 49 inç almışım diyorum.

    TV yi Gittigiyorun Mediamarkt mağazasından 3450 tl ye aldım ve dün kuruldu. Şu ana kadar görüntü kalitesi beni oldukça tatmin etti. Rtings teki değerlendirmelerde de güzel görüntü kalitesinden bahsediyor zaten. Renler doğal. Geçen sene LG 49UH850V almıştım. TV de çok fazla vertikal banding ve dirty secreen effect vardı. Maç seyrederken göz ister istemez bu bölgelere kayıyor ve maç keyfini alıp götürüyordu. Bu tv yi de yine aynı endişelerle aldım. Ancak TV de hiçbir şekilde ne banding, ne de dse var. Maç izlerken yayın da kaliteliyse güzel bir görüntü alıyorsunuz. Ben de iyi olmayan bir digiturk kutusu var. Eurosport HD ve Beinsport 1 görüntüsü mükemmel diyebilirim. Sony nin görüntü işlemesi gerçekten güzel. LG de hareketli sahnelerde oluşan karelenmeyi henüz görmedim ki o LG 100hz bir tv ydi, bu ise 50hz. Maç sırasında topun arkasında bir hare oluşumuna rastlamadım. Smart özellik olarak dün akşam Opera dan puhu tv yi açtım ve de youtube dan video seyrettim, bir takılma veya kilitlenme olmadı. Ancak wifi çekim gücü sanki LG den düşük gibi geldi. Sinyal kalitesini 1 kademe düşük gösterdi. Belki benim modem kaynaklı da olabilir.

    Siyah performasını değerlendiremedim. Rtings sitesi düşük olduğundan bahsetmiş. Ortamda ışık varken siyahlar siyah gözüküyor. Ancak bunu değerlendirmek için hiç ışıksız bir odada bu testi yapmak lazım. Ancak haftada bir ancak maç veya film izlenen ve daha çok 2 çocuğun çizgi film seyrettiği bir evde daha önce de belirttiğim gibi karanlıkta tv hiç seyredilmiyor. :) Karanlıkta film izleyenler ve önceliği bu olan kişilerin farklı alternatifleri de araştırmalarında yarar var.

    Ses kalitesi de çok iyi değil. Sese önem verenler bir harici ses sistemi kullanabilirler.

    Benim henüz çok yeni bir kullanıcı olarak değerlendirmelerim bunlar. Standart bir TV kullanıcı olarak 49XE8005 benim beklentilerimi karşıladı. Zaman geçtikçe yeni izlenimlerim olursa buradan paylaşırım.
  • skykhan07 S kullanıcısına yanıt
    Hocam goruslerinizi paylaştığınız için cok teşekkür ederim. Bu yıl yeni tv alma düşüncem vardı acele etmiyordum ama dün 8 senelik lcd televizyonum bozulunca bende acilen tv aramaya başladım. Durumum ve şartlar sizinki ile çok uyumlu :) 2.5 metre izleme mesafem var.

    Tv hakkında o kadar çok olumsuz yorum var ki (çoğu kagit üzerinde ki teknik özellikler nedeniyle) sanki benim lcd den kötü performans verecek gibi gelmeye başlamıştı.

    Benim tv kullanım amacım basketbol maçları, ps4 ve bluray film. Eş dost geldikçe lig tv de izliyoruz. 49 inch olarak bundan iyisini bulamadım bende. Oyun konusunda hiç denediniz tv'yi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiSKE

    Görüntüsü mükemmel dediğiniz için
    Ben de sony almak istiyorum ama android beni korkutuyor
    Sadece USB den film ve uydu izlersek androdin kitlenme veya çökme olasılığını ortadan kaldırır mıyız?
    TV de smart uygulamalar kullanmak bana göre değil

    veya ben harici receiver ile izlersem aynı görüntü kalitesini alır mıyım?
    Ben 55 inch istiyorum ama

    Android kısmı biraz sıkıntı. 2 defa ekranda görüntü varken kumanda bazı tuşları kabul etmedi. Program ileri geri yapamadım. Ekranın üstündeki kanal bilgisi kaybolmadı. Tv yi kapatıp açmaktan başka çare kalmadı. Ama kolay kolay da açılmadı anlamadım ne olduğunu. 3 5 defa açma tuşuna bastıktan sonra açıldı. Ekranda android karşılama ekranı çıktı ve tv normale döndü. Bakalım bu olay artacak mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.