Şimdi Ara

Sony hts20r 5.1 ses sistemi ile bilgisayarımın bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Yeni bir ses sistemi aldım Sony KDL-43W805C tv ile kullanıyorum. Ses sistemi ile uyumu güzel hdmi arc üzerinden bağladım. Tv'de DOLBY® DİGİTAL / DOLBY® DİGİTAL PLUS / DOLBY® PULSE özellikleri var. Fakat şöyle bir problemim var;

    Ben bu tvyi aldım 100hz olduğu için bilgisayar kasama monitör almadım. Tv ile bilgisayar kullanıyorum. Kasamdan ses sistemine nasıl bağlantı yapacağım?

    Kasamın ana kartı h110m pro-vd. Hdmi yada optik çıkışı yok. Ekran kartım hdmi kablo ile sesi ve görüntüyü televizyona veriyor, televizyon da ses sistemine veriyor fakat çevresel ses yada 5+1 ses alamıyorum. Her hoparlörden aynı ses geliyor.


    Bu anakart çıkışlarım

    Sony hts20r 5.1 ses sistemi ile bilgisayarımın bağlantısı

    Bu da ses sistemi girişleri

    https://www.sony.com.tr/electronics/ses-cubuklari/ht-s20r/specifications

    Sony hts20r 5.1 ses sistemi ile bilgisayarımın bağlantısı




    Oyun ve filmlerde bilgisayarın ana kartını işlemcisini falan değiştirmek yerine şöyle bir ses kartı alsam nasıl olur? Optik çıkışı var.

    https://www.amazon.com.tr/Asus-Xonar-Express-Kanal-Oyuncu/dp/B07JXQYTTB/ref=sr_1_6?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=ses+kart%C4%B1&qid=1608150197&s=computers&sr=1-6




  • hakan_sp kullanıcısına yanıt
    Aynı tv yi bende kullanıyorum. Sorunsuz dolby ve dts aktarıyorum ses sistemime arc aracılığıyla. Ses sistemin sadece dolby ses dosyalı filmleri 5.1 oynatıyor ona dikkat ederek indir filmlerini. Netflix üyeliğin varsa netflix dolby 5.1 aktarıyor sesleri. Oyunlarda ise ses dolby ses formatında çıkış yapmıyor. Onun için dolby digital live özelliği olan bir ses kartı alıp ses sistemine direkt ordan optikle bağlantı yapman gerekicek.
  • Rollersis R kullanıcısına yanıt

    Oyunlarda sadece 5+1 vermesine razı olup linkini attığım asus ses kartının siparişini verdim. Oyunlarda dolby olmasın artık :) O kartlar biraz pahalı . ilerde ona göre ana kart alırım. Takınca neler olduğunu yazacağım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan_sp kullanıcısına yanıt
    Yorumumun yanlış anlaşılabileceğinı düşünüyorum. Ses sisteminiz sadece dolby formatındaki sesleri 5.1 olarak verebiliyor. O ses kartı ile oyunlarda 5.1 alamayacaksınız.

    Şuan tv niz zaten o karttan daha işlevsel çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.