Şimdi Ara

sony harici diskin ışığı yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. 1tb boyutundaki diskin hiç bir şekilde yere düşmediği halde kendiliğinden böyle bir arıza vermesi neden olabilir ? şu an bilgisayarda gözükmüyor ve ışığı da yanmıyor. darbe sarsıntı falan yok 2 senedir kullanmaktaydım hiç bir sorunu yoktu birden böyle oldu ne yapmamı önerirsiniz içinde 500 gb veri vardı.



  • Önce kabloyu, sonra kutuyu değiştirerek ( sony olan kutu zaten içinde wd veya toshina disk varsir) dene. Isik yanmıyor enerji gelmiyor demek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arıza verebilir normaldir, elektronik ve mekanik bir cihaz birden çok sebep olabilir,

    Harici diske uygun bir kablo bakın eş dost komşudan, sıkıntı kablodan olabilir, değilse disk kutusunu sökün, lehimli değilse diski elektronik karttan ayırın ve masa üstü bir cihaza bağlayın disk sağlam mı emin olun, diskte sorun yoksa bütçenize göre USB 2.0 yada 3.0 bir kutu sipariş verip kullanmaya devam edin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bendede aynı sorun vardı, sonra kendiliğinden düzeldi neden olduğunu bilmiyorum ama
  • AYNIADAM kullanıcısına yanıt
    kabloda ne gibi bir sıkıntı olabilir dostum hiç bir şekilde ezilme darbe yok sağlam orjinal kablosu. sony kutusu nasıl değiştirilir sony teknik servise mi gitmek lazım kutu için ?
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    özellikle anakartı değiştirdikten sonra böyle oldu. ddr2 den ddr1 e geçmiştim onla bir alakası olabilir mi acaba kardeşim ? kablo için bir bilgisayarcıya gidebilirim disk kutusu nasıl sökülür sony hd e1 model için hiç bir bilgiye rastlamadım ama alt tarafında yapışkanlı yuvarlak plastiklerden var belki onun altında vida olabilir.

    durduk yere elektrik gitmeme sorunu neden olabilir bilmiyorum ama galiba basit bir sorun olabilir. 500 gb verim yanmasın yeter.
  • yasinyasaryas Y kullanıcısına yanıt
    biglsayarını değiştirmişsen belki onla alakalı olabilir.
  • melo06 kullanıcısına yanıt
    Anakart değiştikten sonra olmuştur yada olmamıştır diyemem bilemiyorum açıkçası, başka bilgisayarda deneme şansın var mı komşu arkadaş vs. Verdiğin modele HD E1'e YouTube üzerinden baktım sökülmesi baya meşakkatli elin yatkın ise olur yoksa kırıp dökmek ihtimaller dahilinde. Diski al bir internet kafeye git ödevim var internetim yok 3 5 cami fotosu at de, yaşın büyükse yiyen için de evde internet yok cami resmi lazım de. Kablo arızalı ise zaten orada kablo vardır sorun kabloda mı degil mi anlarsın, anakarttan sıkıntı varsa zaten orda çalışır yani İnternet kafede, çalışmazsa büyük ihtimal elektronik kart arıza vermiştir, kutu sökülür disk bilgisayara sata ile bağlanır veri kurtarılır bı sekilde yada yeni boş kutu alır diskini içine takarsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    başka bilgisayar değil de 2 işletim sistemi kullandığım için win7de bir de xpde denedim olmadı. 4 adet minik vidası varmış yapışkanlı plastiklerin altında o vidaları bıçakla söktüm baya uğraştırdı hatta bir vida yalama oldu onu da zorlayarak sökmek zorunda kaldım. içini açtım bildiğin hdd disk gibi bir şey bu. tek özelliği usb giriş desteği olması. buna çok şaşırdım. çünkü dediğin gibi satayla da bağlanabiliyormuş ki bağladım. verilerimi kurtarmaya çalışıyorum şimdi.

    ya dediğin gibi kablosu arızalı ya da usb desteği veren o elekronik kutu kalıbı arızalı. çünkü disk bozulsa verilere ulaşamazdım. o elektronik yeri bir tamirciye götüreyim belki tamiri vardır fazla bir tutar olacağını sanmıyorum. 2016 yılında 250 liraya almıştım bunu şimdi 500 lira olmuş baya da pahalı.
  • melo06 kullanıcısına yanıt
    Tamir yaptır yada yaptırma insiyatif senin fakat tamire vereceğin paraya yerine 20 liraya USB 2.0 30 liraya USB 3.0 kutular var nette. bilginiz olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    teşekkürler dostum aydınlattığın için bakalım tamir fazla tutarsa dediğin gibi yaparım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.