Şimdi Ara

SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.578
Cevap
114
Favori
252.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony X90J 4K TV Özellikleri

    • SBoyutlar: 50inç (KD-50X90J) 55inç (KD-55X90J), 65inç (KD-65X90J), 75inç (KD-75X90J)
    • Ekran Tipi: Full Array LED
    • Çözünürlük: 4K
    • İşlemci: XR Picture Processor
    • XR Contrast: Contrast Booster 5
    • HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG
    • İşletim Sistemi: Google TV
    • HDMI 2.1 ports: 2 (4K 120Hz, ALLM, VRR)
    • Certification: Netflix Calibrated, IMAX Enhanced, Calman Ready
    • Ses: Acoustic Multi Audio, Dolby Atmos, 3D Surround upscaling
    • Dizayn: 2-way Slim Blade stand (55in and above)


    RTINGS İNCELEMESİ:


    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x90j

    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU
    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU


    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU
    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU
    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU
    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKA_33 -- 1 Haziran 2021; 12:27:31 >



  • Hocam merhaba

    Yorumları okurken sizinkine rastladım ve bir iki ilave yapmak istedim.

    2017 den beri doğru düzgün bir tv alabilmek için çırpınıyorum, hep en üst modelleri tercih etmeme rağmen başıma gelmedik kalmadı.

    2017 Samsung 55QF7. 3 yılda iki kez panel arızası ve mavi leke sorunu.
    2020 Samsung 55Q80R Banding ve mavi leke sorunu.
    2020 Sony65XH9505. Ölü piksel sorunu ki bu sorun Sony de hepsinden fazla.

    Şu an Oled almayı düşünüyorum onda da biliyorsunuz klasik ekran yanma sorunları.

    Ayrıca. LG 55OLEDG1. 16.500 TL iken
    Sony OLED 55A90. 33.000 TL

    Bu nasıl bir iş kardeşim ?

    Ayrıca bir sorunla karşılaştığınız da tv yi iade almamak için 40 dereden 40 su getiriyorlar.

    Kısacası; HEPSİNİN ALLAH BELASINI VERSİN.

    Konu ölmeye başladı ama umarım soruma cevap bulurum :)


    Arkadaşlar PS5'i X90J'ye ilk bağladığımda otomatik HDR ayarı yapmıştı, sonra ben gidip PS5 üzerinden bu ayarları manuel olarak bozdum. Şimdi tekrar otomatik ayar yapsın istiyorum, HDMI kabloyu vs. çıkarıp takıyorum ama bir türlü devreye girmiyor. PS5'i kapattım, HDMI kabloyu çıkarttım, TV'nin fişini çektim, bağlantıları tekrar yapıp TV'yi açtım ama yemedi. Başka ne yapmamı önerirsiniz?


    EDIT:


    PS5'i HDMI 3'ten HDMI 2'ye bağlayıp otomatik HDR ayarı yaptırmayı başardım.


    Sonra da PS5 üzerinden HDR ayarlarına baktım; en koyudan parlaklığa doğru olmak üzere ilk ekran 19 klik, ikinci ekran 19 klik, son ekran ise 2 klik şeklindeymiş.


    Tekrar PS5'i HDMI 3'e takıp aynı ayarları yaptım, Sony mühendislerinin uygun gördüğü default ayarları PS5'e uygulamış oldum.


    Reddit'te farklı ayarlar da mevcut ama ben Sony mühendislerine güvenmeyi tercih ediyorum :)


    Bu bilgide kıyıda köşede bulunsun belki birilerinin işine yarar.

    Kullandığım resim ayarlarını paylaşmak istedim, isteyen deneyebilir. Çok memnunum bu haliyle görüntü kalitesinden.

    Resim modu: Kişisel
    Işık algılayıcı: Kapalı
    Parlaklık: 35 (Bulunduğunuz ortama göre ayarlayın. Akşamları fazla parlak gelebilir. HDR içeriklerde max olacak, değiştirmeyin)
    Kontrast: 90
    Gamma: -2 (HDR içeriklerde 0 oluyor, değiştirmeyin)
    HDR ton eşleştirme: Tercih edilen gri tonlama
    Siyah düzeyi: 50
    Siyah ayarı: Kapalı
    Gel. Kontrast düzeltici: Kapalı
    Otomatik yerel karartma: Yüksek (Blooming en az bu ayarda oluyor)
    En yüksek parlaklık: Kapalı (HDR içeriklerde açık olacak)
    Renk: 50
    Ton: 0
    Renklerin sıcaklığı: Uzman 1
    Canlı renkler: Kapalı
    Keskinlik: 50
    Gerçeklik oluşturma: Manuel 20
    Rastgele gürültü azaltma: Kapalı
    Dijital gürültü azaltma: Kapalı
    Hassas tonlama: Düşük
    Motionflow: Kişisel - Min / Min (Netlik ayarını 1 de yapabilirsiniz fakat parlaklık azalacaktır çünkü black frame insertion yapıyor. Oyun modunda kullanmayın.)
    Film modu: Yüksek
    Video sinyali ve gelişmiş renk ayarlamasında bir şey değiştirmedim.

    Farklı uygulama ve içerikler için farklı renk ayarları mevcut. O yüzden Home ekranında ayarları yaptıktan sonra TV’de ve Youtube veya Netflix’de de aynı ayarları yapın. Dolby Vision içeriklerde Dolby Vision Parlak modunu tercih edebilirsiniz, diğeri çok karanlık geldi bana.

    PS5 kullanıyorsanız PS5’in otomatik yapacağı HDR ayarına güvenmeyin, kendiniz karanlık bir odada yapın. Şekil belli belirsiz gözükene kadar ayar yapın diyor ama siz tamamen görünmez olacak şekilde ayarlayın. Üçüncü ve en son ayarda da en düşük ayarı seçin. Ayar yapmaya başlamadan önce HDR ton eşleştirme modunu kapatın, ayarınızı yapın ve sonra tekrar açın. Her oyun bu ayarları kullanmayacağı için oyun içinden de ayar yapmanız gerekebilir. O zaman da yine ayara başlamadan ton eşleştirmeyi kapatıp bitince açın.
    Muhtemelen siz beklentiyi biraz fazla yükseltmişsiniz. Sonuçta bu bir LED TV. Kendisini diğer LED modellerden olumlu yönde ayıran kısmı da kullandığı FALD (Full Array Local Dimming) teknolojisidir. Tabiki bir OLED performansı beklemek yersiz olur ancak yine de gerek siyah performansı gerek kontrast başarımı piyasadaki çoğu LED modelden iyidir. Bu modelleri tercih edenlerin muhtemelen çoğu OLED'in olası ekran yanığı gibi risklerini düşünmeden uzun süre kullanmak isteyenlerdir diye düşünüyorum.

    Bir önceki sayfada kalan yorumları okursanız, Burak isimli forum üyesine cevap olarak yazmıştım. Samsung'un LG'den OLED panel satın alacağının haberini paylaştı kendisi. Buna yanıt olarak da ben de QLED serisinden artık vazgeçeceğini, ürünlerin kötü ve kirli panellere sahip olduğunu demek ki Samsung bile anladığı için bu yola girdiğini söylemişim.


    Samsung bile bu seneden sonra QLED serisinin sonunu getirmeyi planlarken neden babanızın şirketi gibi savunuyorsunuz? Anlayamıyorum.


    Her neyse, bu başlığı daha fazla kirletmenize müsade vermemek adına gerçekten bu size son mesajımdı. Ama lütfen artık herkesin gözünde komik duruma düştüğünüzü anlayıp marka övücülüğünü bırakın ve ilgili konu başlıklarına ilgili markalar hakkında konuşun. Size dostça bir tavsiyemdir.


    İyi forumlar.

    Geçen hafta x90j servise gitti sabah bi uyandım tv ortasında kocama bir çizgi tependen aşağı doğru kan beynime sıçradı sabah sabah zaten uyanınca ilk 20-30 dk sinirli oluyorum hepten delirdim. Sony den hiç böyle bir arıza beklemezdim ama müşterisine olan desteği bildiğimden kimseyi germeden servisi aradım aynı gün geldi aldı tv yi bugün aradı yeni tv ile değişim sağlamış Sony. Yurtdışından Türkiye’de cihaz giriş yapmış cumartesiye kalmadan gelip teslim ederim dedi. İşte müşteri desteği budur sağolsunlar. Bazen ülkede yolunda giden işlerde oluyor.
    65x93j'nin ekranı kırılınca yaptırmayıp tcl 65c735 aldım. Her konuda sony'den çok üstün bir tv gerçekten. Çok memnun kaldım. Sony acayip hantaldı, çok kasıp donuyordu. Kanal listesi bile düzenlenemiyordu. Görüntü kalitesi, uydu sinyal kalitesi, oyunlardaki performansı, seriliği çok iyi gerçekten. Sony'den sonra uçak gibi geldi. Sony'ye bu paraları vermek pişmanlık.
  • Aldığım XH90'da 1 adet ölü pixel çıktıktan sonra iadesini yapmıştım. Çok muhteşem bir aletti. PS5 ile de harika çalışıyordu.


    Aldığım TV'yi masama koyup PC + PS5 şeklinde kullanmayı planlamıştım ancak 55" beklediğimden büyük oldu masama. Bana 50" bir TV lazım olduğunu da anlamış oldum.


    Amazon TR'den almışım iyi ki XH90'ı. Sorgusuz sualsiz iade ettim 3-4 gün içinde.


    X90J'yi bekliyorum deli gibi. 50" model de duyurmasıyla çok sevindim. Full Array paneli, hiçbir LED panele tercih edemem XH90'ı gördükten sonra. OLED'lerin de 3 senede pert olması ve aşırı pahalı olması sebebiyle Sony'nin FALD panelleri benim için en harika panel teknolojisi şu anda.


    Sabırsızlıkla bekliyorum.


    50" modelinin 8.000 civarı bir fiyatla çıkacağını tahmin ediyorum. Umarım sonbahara kalmadan, yaz aylarında satışları başlar.


    Amazon TR'den almayı planlıyorum yine. Başka hiçbir firmayla işim olmaz TV konusunda. Kuruluma gelen herif bir de utanmadan "5 taneye kadar kabul edilmez" diyor. 4 taneyle el ele tutuşup Selena'yı çağıracağım sanki. Yıl olmuş 2021, bizim çakal satıcılar hâlâ adam düdükleme peşinde. THH mahkemesine başvurulduğunda ise 1 ölü pixel bile iade sebebidir.


    Amazon'a gelmezse de almam, yeminliyim.

  • Bende 2 ay önce aldığım LG Oled CX i internet hızındaki problemden ötürü iade ettim ve 55 inç X90J almaya karar verdim. Tekrar Oled alacaktım ancak burn in korkusuyla yaşamak istemediğim için en iyi seçenek Sony nin 2021 fald panelleri görünüyor şu an için. Yeni nesil güçlü bir işlemciyle gelecek olması da çok iyi bir haber. Umarım Mayıs-Haziran aylarında gelir de çok fazla beklememiş oluruz.

  • Slm.. İşletim sistemi Google diyor.. Android yok mu demek? uygulamalar nereden nasıl yüklenecek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RİDEN7

    Slm.. İşletim sistemi Google diyor.. Android yok mu demek? uygulamalar nereden nasıl yüklenecek?

    Selamlar,


    Bildiğimiz Android işletim sistemi olacak. Hatta sanırım gelişmiş sürümle gelecek. Son 2 yıldır Android 9.0 vardı Sony TV'lerde.


    Ama artık Android TV yerine Google TV adını kullanacak Bravia TV'lerde.


    2-3 yıldır aynı işlemci ve aynı işletim sistemiyle, her modelde farklı kalitede paneller kullanılıyordu. Yeni seri Bravia'lar ile birlikte yeni donanımlarla gelecek TV'ler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AKA_33

    Bende 2 ay önce aldığım LG Oled CX i internet hızındaki problemden ötürü iade ettim ve 55 inç X90J almaya karar verdim. Tekrar Oled alacaktım ancak burn in korkusuyla yaşamak istemediğim için en iyi seçenek Sony nin 2021 fald panelleri görünüyor şu an için. Yeni nesil güçlü bir işlemciyle gelecek olması da çok iyi bir haber. Umarım Mayıs-Haziran aylarında gelir de çok fazla beklememiş oluruz.

    Hayırlısı olsun.


    OLED TV'ler muhteşem ancak biraz zengin işi. Orta direk gelirli insanlar için biraz tehlike arz ediyor bu hassasiyetleri yüzünden. O kadar para harcayıp sorunla karşılaşmak çok üzer kullanıcıyı.


    Sony de zaten OLED / MiniLED sevdasıyla hareket etmiyor bizler için. Firmalara ve üst gelirlere hitap etme peşinde OLED panellerde.


    Biraz seviyeyi düşürünce artık Full Array LED ile doldurduğunu görüyoruz tüm panellerini. Kullandıktan sonra da hayran kaldım FALD panellere.


    IPS'in berbat ışık sızmalarıyla, Edge LED'lerin gündüz karanlık kalmalarıyla vs. yıllardır çok kalitesiz TV'ler satıldı piyasaya. Geçen sene çıkan X90H serisiyle yeni bir döneme giriş yaptı Sony ve 2021'de de bu şekilde devam edeceğe benziyor.


    Üstüne bir de yepyeni donanımlarla gelecek cihazlar.

  • Sony kac karartma bolgesine sahip olacak ?
    Mahekeme zoru ile iade ettigim ,xh95 te bloming olmasa cok guzeldi. Bana gelen cihaz daki diger sorunlari bir kenara birakirsak tabi .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan1216

    Sony kac karartma bolgesine sahip olacak ?
    Mahekeme zoru ile iade ettigim ,xh95 te bloming olmasa cok guzeldi. Bana gelen cihaz daki diger sorunlari bir kenara birakirsak tabi .

    X95H'de, 90'a göre daha fazla blooming vardı gerçekten, çok ilginç.


    Sony, açık açık belirtmemişti 2020 modellerinde, 2021'de de belirteceğini sanmıyorum. X90J'de, X90H kadar olursa kabulümdür. Gayet iyiydi X90H.

  • Türkiye ye malesef üst segment 49” gelmiyor.49xe90-49xf90-49xg 90-49xh90 bunların hiçbiri gelmedi.Bu modelinde 50” geleceğini düşünmüyorum.
  • Sony tvler goruntu islemede gercekten rakipsiz yaptiklari tv islemcileri goruntuyu mukemmel isleyip ekrana yansitiyor umarim tvnin imput lag degerini aşağilara cekmislerdir bende bu tvleri bekliyorum sony malesef oyun modunda asiri imput lag degerlere sahip malesef samsung ve lg tvlerinde 10 ms hatta bazi modellerde 9 ms ye kadar imput lagi cektiler konsol oyunculari bu derler yuzunden bu iki markaya yoneliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @BJK@

    Türkiye ye malesef üst segment 49” gelmiyor.49xe90-49xf90-49xg 90-49xh90 bunların hiçbiri gelmedi.Bu modelinde 50” geleceğini düşünmüyorum.

    Emin misiniz?


    X90H ve X95H, 50" modelle çıkmadı. Minimum 55" vardı ve hepsi de geldi, satıldı, satılıyor.


    49" model yok X90J için. 50 ile başlayacak. 49" olan modellerin de satıldığını görüyorum internette (eski modeller).

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frobe

    Emin misiniz?


    X90H ve X95H, 50" modelle çıkmadı. Minimum 55" vardı ve hepsi de geldi, satıldı, satılıyor.


    49" model yok X90J için. 50 ile başlayacak. 49" olan modellerin de satıldığını görüyorum internette (eski modeller).



    Alıntıları Göster
    49XE9005 için forumda toplandık yazı yazdık getirmediler.Mecbur 55 inç aldık.Aynı şekilde XF9005 in 49 inç yine getirmediler.Sony nin sitesinde olması Türkiye’ye gelicek anlamı taşımıyor.ziraa belirtttiğim modellerin hepsi sony sitesinde mevcut ama TR ye gelmiyor maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @BJK@

    49XE9005 için forumda toplandık yazı yazdık getirmediler.Mecbur 55 inç aldık.Aynı şekilde XF9005 in 49 inç yine getirmediler.Sony nin sitesinde olması Türkiye’ye gelicek anlamı taşımıyor.ziraa belirtttiğim modellerin hepsi sony sitesinde mevcut ama TR ye gelmiyor maalesef.

    Bahsettiğiniz modellerle ilgili bilgim yok.


    XH90 ve XH95, 55" ile başladı, hepsi geldi. 49 veya 50" üretilmedi.


    XJ90 ise 50" ile başlıyor. 48" LG CX modelinin 55'ten daha çok talep görmesiyle de anlaşıldı ki küçük ama kaliteli TV arayanların sayısı ciddi şekilde fazla. Sony kendi kaybeder 50" modeli getirmeyerek. 2021 48" LG OLED'ler kovalanır :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: @BJK@

    49XE9005 için forumda toplandık yazı yazdık getirmediler.Mecbur 55 inç aldık.Aynı şekilde XF9005 in 49 inç yine getirmediler.Sony nin sitesinde olması Türkiye’ye gelicek anlamı taşımıyor.ziraa belirtttiğim modellerin hepsi sony sitesinde mevcut ama TR ye gelmiyor maalesef.

    49 üretilen son dönem TV'lerin hepsi de satışta ayrıca?


    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU


    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU


    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frobe

    49 üretilen son dönem TV'lerin hepsi de satışta ayrıca?


    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU


    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU


    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU


    Alıntıları Göster
    Hocam siz benim yazdıklarımı okuyormusunuz?

    Diyorum ki üst segment 9005/9305 olan 9 serisi yazdıklarımın hepsi.Ve bunların 49 inç olarak gelmediler Türkiye’ye.Ve yine söylüyorum X90J serisininde 50” gelmeyecek.
    8 yada 7 serilerin 49 u var Türkiye’de yazdığıma bakarsanız zaten 8 ve 7 serilerinden bahsetmedim ki ben.
  • Arabayı satayım da Sony tv alayım.
  • Sağolun hocam, bekleyelim bakalım.yazin 55 inc slim vestel almıştım fiyatına göre iyi ancak beni tatmin etmedi...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: @BJK@

    Hocam siz benim yazdıklarımı okuyormusunuz?

    Diyorum ki üst segment 9005/9305 olan 9 serisi yazdıklarımın hepsi.Ve bunların 49 inç olarak gelmediler Türkiye’ye.Ve yine söylüyorum X90J serisininde 50” gelmeyecek.
    8 yada 7 serilerin 49 u var Türkiye’de yazdığıma bakarsanız zaten 8 ve 7 serilerinden bahsetmedim ki ben.

    49-50 inç bir alt seriyi getiriyor sony türkiye ama 9.000.-tl aşağı satmıyor yani 9 serisi fiyatına veriyor bu firma yakışmıyor sony'e ama mahkumuz..

  • Ben de derdimi anlatamıyorum.


    XH90 ve 95 modellerinde zaten 50" ve altı üretilmedi. 55" ile başladı, TR'ye de getirdiler.


    50" XJ90 modelinin sadece USA'e gönderilmeyeceğini açıklamış Sony. USA halkı ufak TV'lerden zerre haz etmediği için 55" ile başlayacak orada. USA dışında 50" gönderilmeyeceği belirtilen hiçbir ülke yok.


    Türkiye'ye 50" XJ90'ın gelmemesi için hiçbir sebep de yok. Sony Türkiye sitesinde de 50" olarak belirtilmiş zaten.


    Bu arada Mart sonu / Nisan başı gibi bir tarih gördüm XJ90'ların çıkışı için. Doğru mu bilmem.

  • Bu saatten sonra 2020 model bir tv almak istemiyorum ve X90J nin özellikleri gerçekten çok iyi görünüyor kağıt üstünde. Bravia Core, XR işlemci, XR sound position, XR Surround, IMAX Enhanced vb. gibi insanı heyecanlandıran bir çok özelliğe sahip. En kısa zamanda ülkemizde stoklara girse de alsak.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.