Şimdi Ara

Sony: Activision’un satılması oyun ekosistemini tehdit ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony: Activision’un satılması oyun ekosistemini tehdit ediyor
    Sony'nin Birleşik Krallık düzenleyicilerine gönderdiği son mektupta, Microsoft ile Activision birleşmesine büyük ölçüde karşı çıktığını bir kez daha belirtiyor. Sony, endişesini dile getirirken Call of Duty gibi milyar dolarlık serilere de dikkat çekiyor.



    Sony’nın Birleşik Krallık düzenleyicilerine gönderdiği bu mektup firmanın Microsoft’un Activision’u satın almasına yönelik bir yanıt değil. İngiliz rekabet kurulu CMA, tarafından 14 Ekim’de firmalardan istenen geri bildirimlere bir cevap niteliğinde. Dolayısıyla mevcutta bulunan güncel gelişmeler bu metinde yer almıyor ve dolayısıyla Phil Spencer tarafından yapılan son açıklamaları, örneğin 10 yıllık Call of Duty teklifinden bahsedilmiyor.



    Sony şiddetle karşı çıkıyor



    Sony: Activision’un satılması oyun ekosistemini tehdit ediyor
    Öte yandan Sony, bu açıklamalarla birlikte Microsoft ile Activision birleşmesinden bırakın endişe duymayı artık kesinlikle böyle bir birleşmemenin yapılmaması gerektiğini belirtiyor. Sony ayrıca bazı sert ve cesur yorumlar da yapmış durumda.



    Ayrıca Bkz.FTC, Microsoft’un Activision satın alımını engelleyebilir



    Sony, anlaşmanın bir bütün olarak tüm oyun endüstrisini tehdit ettiğini ileriye sürüyor. Argümanlar oldukça uzun soluklu, ancak Sony'nin CMA'nın Activision birleşmesinin yalnızca Sony'yi değil, Birleşik Krallık'taki tüketicileri ve video oyunları endüstrisindeki rakipleri olumsuz etkileyebileceğinin altını çiziyor.



    "İşlem, kritik bir anda oyun ekosistemini tehdit ediyor. Yeri doldurulamaz bir oyun serisi olan Call of Duty'yi bağımsız ellerden alıp Microsoft'un son derece başarılı Xbox oyun sistemi, lider Xbox Game Pass çoklu oyun abonelik hizmeti, baskın PC işletim sistemi ve lider bulut platformu ile birleştirecek. Güçlü rekabeti sürdürmenin, tüketicileri ve bağımsız geliştiricileri korumanın tek yolu, Activision'ın bağımsız olarak sahiplenilmesini ve kontrol edilmesini sağlamaktır."



    Görünen o ki Micorosft’un Activision-Blizzard’ı satın almasının altından daha çok su geçecek gibi görünüyor. Hem Avrupa kıtasında hem de ABD tarafından yoğun bir inceleme altında olan bu satın alımın onaylanıp onaylanmayacağı halen daha belirsiz durumda.



    Activision Blizzard'ın elinde Call of Duty serisi, Overwatch, Crash Bandicoot serisi, Guitar Hero serisi, Skylanders serisi, Spyro the Dragon serisi, Tony Hawk's serisi, Diablo serisi, Hearthstone, Heroes of the Storm, StarCraft serisi, Warcraft serisi ve Candy Crush Saga gibi önemli markalar bulunuyor.



    Microsoft, 18 Ocak 2022'de Activision Blizzard'ı 68,7 milyar dolara satın alma niyetini açıkladı. Eğer bu satın alım onaylanırsa, Activision Blizzard, Microsoft Gaming bünyesine katılacak ve Microsoft'u Tencent ve Sony’den sonra üçüncü en büyük oyun şirketi yapacak.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/89638/sony-activision-merger-threatens-gaming-ecosystem-at-critical-moment/index.html







  • Sony dışında kimse zarar görmüyor bu durumdan. Kendileri cod sayesinde iyi para kazanıyor sadece kendisini düşünüyor doğal olarak ama boşa algı yapmaya çalışıyor sony.

  • amma ağladın be SONY...

  • Sony bence fazla paranoya yapıyor

  • bi sony bi apple kendilerinde her şeyi yapma hakkını görüp, diğer şirketleri kısıtlamaya çalışıp duruyolar:d

  • Sony: Param yok ağlıyorum.

  • Sony kendine gel haddini bil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tepkide haklı fakat yöntem yanlış, yapması gereken rekabet etmek, yani muadil seri oyunlar çıkarmak.

  • Ps sahibiyim ama sony güzel ağlıyor bence gamepass de cod diablo felan görmek isterim şahsen

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yıllardır tek konsola oyun üretmesi satın alım yapan şirketsin, bugün mü aklına geldi ekosistem. Hadi ordan.

  • Burda sorun aslinda sony'nin kendi üretmedigi bir oyundan %30 almasi 30 milyon rahat satsa oyun parayi siz hesaplayin simdi bu oyunu xbox'a kaybederse kendisi bögle bir oyun yapmak zorunda kalicak oda yatirim gerektiriyor tabi sony'nin isine gelmiyor :))))
  • Sony e en güzel cevap bütün COD oyunlarının hemen gamepass e eklenmesi olur. Ondan sonra Sony düşünsün.

  • Valla Sony tarafında da maalesef ki FPS kıtlığı var. Basın parayı Battlefield serisini alın. İki serinin rekabetini izleyelim Sony: Activision’un satılması oyun ekosistemini tehdit ediyor  Sony kalitesinde BF serisi çıtayı arşa çıkartır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony bu durumu bu kadar dert edeceğine Call of Duty markasına ciddi bir rakip olacak bir oyun geliştirse çok daha rahat edecek.

  • Oyun ekosistemini tehdit eden ve kaliteyi düşüren tek şey çöp mobil oyunların çok kısa sürede milyonları kazanması. PC ve konsola oyun çıkaran tüm stüdyolar bu yüzden gittikçe kaliteyi düşürüyor ve mobil oyunları andıran iş yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • döneklik nedir kanlarına işlemiş işte. exlusive oyun basanlar bugün ekosistemden bahsediyor puhaha

  • Alan razı satan razı Sony sen kim oluyorsunda bu satın alıma karşı çıkıyorsun? Paraları olsa Microsoft dan önce alır bu yamyamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne ağladın be sony
    Birkaç sene sonra codlar psye gelmeyince görürüm ben seni
    Sen git oyunları üç beş fazla kazanacam diye pcye çıkar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu deyip durmadan gelecek oyunları (FF16, Sh2 Remake vs.) time ex yapıyorlar iki yüzlüler.


    Ne MS nede Sony sevmem bu dalaşma umarım daha büyür benim işime geliyor devammm..

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.