Şimdi Ara

sonradan takilan isitmali on cam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
19.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bu sabah tekrar ilk gittigim herford ozel servise gittim ve ilgili herkesle gorstum.

    ayni uygulamayi daha once de yaptiklarini, sigorta, role ve kablo degistirdiklerini ama buyuk ihtimalle sarj dinamosunun kapasitesi ile ilgili olarak bir sure sorunsuz calissa da eninde sonunda bir sorunla karsilastiklarini, fordclubtr'de danisirsam oradan birinci elde bilgi verebilecek arkadaslarin oldugunu cesitli forum uyelerinin araclarinda bu sistemi denediklerini ama eninde sonunda iptal etmek zorunda kaldiklarini soylediler.

    bu araclarin sadece 2 litre motorlu olanlarinda orijinalinde olan bu sistemi, bu araclardaki farkli aku, sarj dinamosu ve kablo-sigorta altyapisi sayesinde calistirabildiklerini, standart 1.6 motorlu araclarin arka cam ve aynalardaki toplam rezistans miktarindan cok daha fazlasi on camda oldugu icin bu sistemin hicbir zaman uzun sureli ve sorunsuz uygulanamayacagini da soyleyince bu islemi simdilik ertelemeye karar verdim.
  • skmg kaç wattmış bu rezistans.merak ettim.
    Neden yetmesinki! aracı herzaman tam elektrik yükünde mi çalıştırıyoruz sanki?
  • camın fiyatını sordum. olimpia oalrak var sanayide 490 lira. üz cam 200 küsür. kaskonun sütüne 200 lira ya fealn ayalarız dedi camcı. ama tesisatı var mı diye üsteledi :D yaparzı dedim.
  • Son durum nedir şimdi?
    Ön cam olayı yalan mı oldu...
    ciddi ciddi arabayı balkonun altına çekmeye niyetlenmiştim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa-T

    camın fiyatını sordum. olimpia oalrak var sanayide 490 lira. üz cam 200 küsür. kaskonun sütüne 200 lira ya fealn ayalarız dedi camcı. ama tesisatı var mı diye üsteledi :D yaparzı dedim.

    Sen anahtarı nerden ve kaça buldun mustafa?
    1.6 motorlar için elektrik yükünün sorunlar çıakrtacağı öngörüsüne ön ve arka camları belli zaman aralıklarından çalıştıracak küçük bi devre yaparak da aşabiliriz.
    Mesela ilk çalışmada ön cam iki dakika arka cam bir dakika çalıştırabiliriz.Ne dersiniz?
  • ebayda çokça var. 25-30 liraya gelri toplamda
    sıfırıda anakrada bir parçacıda 110 lira mıydı neydi.
  • göstersene jpgini
  • ön cam rezistanslı tuşu takıp denediniz mi. ön cam çalışmasa dahi diğer tuşlar üzgün çalışıyor mu. ac iç sirkilasyon arka cam rezistansı vs.
  •  sonradan takilan isitmali on cam
  • Meseleyi garantili cozecek kimse cikmayinca sistemi baglatmaya -araci daha ziyade esim kullaniyordu bir problem cikmasini goze alamadigimdan- cesaret edemedim.

    Soz konusu aracimizi ucuncu arac konumuna geldiginden da iki ay once sattik, alan arkadas da "daha telefonda aracina hastalik boyutunda titizlikle bakan cins birisi" oldugumu anladigini 1000km yol gelip ustun koru bakip parayi verip devrini aldigi noter'de itiraf etti.

    O kadar titizlikle tuttugum alim faturasindan, herbir bakimin raporuna her detayi olan dosyaya bile bakmadi...
  • :) neyse tuşu taktım ön cam hariç diğerleri eskisi gibi çalışıyor. ön cam içinde tesisat sanıtım yokmuş. sağ direğide bir ara söküp emin olacağım. çünkü panelde 16 pin var bizim araçta 14 kablo var. 2 kablo da bir ihtimal ön cam içindir.
  • merhaba arkadaşlar, biliyorum konu epey eski ama benim için yeni. 2016 Astram için ısıtmalı ön cam montajı yapacağım. 2020 öncesi astralarda bu donanım olmadığı için hiçbir altyapı bulunmuyor. Tüm tesisat ve camın ısıtma süresinin projesi bana ait olacak. bildiğiniz gibi ısıtmalı ön camlarda rezistan 2 bölümden oluşuyor. sol tarafın direncini ölçtüğümde 0.4ohm ( 36Amper ), sağ tarafı ölçtüğümde ise 0.6ohm ( 24Amper ) çıktı. gelen voltajı ısıtıcı kontak sonrası devreye gireceği için 14,5volt olarak hesapladım. sanırım 12v sabit bir gerilim gelmiyordur !
    Yanlış hatırlamıyorsam, Ford sağ & sol bölümler için 20Amperlik birer adet sigorta kullanmıştı.
    Buna göre düşünürsek benim camın çekeceği akım Ford'a göre bir hayli yüksek acaba ben bir hesaplama hatası mı yapıyorum yoksa çektiği akım bu kadar yüksek mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROBINHOOD -- 9 Eylül 2020; 9:4:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.