Şimdi Ara

Son Dakika Türkiye Gri Listeye alındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda 'Gri Liste'ye alındı


    Fransa'nın başkenti Paris'te üç günlük toplantılarının ardından bir açıklamada bulunan Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü, Türkiye'yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda 'yeterince çaba göstermeyen' ülkelerin bulunduğu 'gri liste'ye aldı.

    İzlemeye alınan ülkelerin sayısının artırıldığını belirten FATF Başkanı Marcus Pleyer, Pandora belgelerinde de kara para aklamaya ilişkin bilgilerin yer aldığı, bununla sıkı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

    Yapılan incelemelerde Botswana ve Mauritis listeden çıkarıldı. Ürdün, Mali ve Türkiye ise gri listeye alındı.


    Kara propaganda ve terörizmin finansmanı konusunda Türkiye'nin ilerleme kaydettiğini belirten Pleyer, ancak hala ciddi sorunların bulunduğunu söyledi. Pleyer, Türkiye'nin bu konuda taahhütlerde bulunduğunu ancak bunları somut eyleme dönüştürmesi gerektiğini belirtti.

    FATF Başkanı Marcus Pleyer Türkiye ile ilgili şunları söyledi:


    _"Üç ülke listeye ekleniyor. Bunlar Ürdün, Mali ve Türkiye. Hepsi, FATF'in eylem planında mutabık ve aktif olarak sistemlerinde tespit edilmiş olan stratejik noksanlıkları gidermeye çalışıyorlar. Türkiye konusunda birçok soru aldığımız için, daha fazla detay vereceğim. Türkiye ortak değerlendirmeye sahip. 2019'un sonlarına ait ülke değerlendirmesi. Rapor, Türkiye'nin kara para aklama ve terör finansmanıyla mücadeleye dair çabaları noktasında çok sayıda ciddi meseleyi irdeliyor. O zamandan beri FATF, Türkiye'nin bütün endişe uyandıran alanlarda, belirli ölçüde ilerleme kaydettiğini görüyor fakat, ciddi sorunlar ulunuyor."

    _

    Financial Times gazetesi daha önce iki kaynağa dayandırdığı haberinde, Mali Eylem Görev Gücü'nün Türkiye'yi gri listeye almaya hazırlandığını aktarmış, bu kararın Türkiye'nin halihazırda zor olan yabancı sermaye çekme kabiliyetini daha da azaltacağı yorumuna yer vermişti.

    Öte yandan bu karar Avrupa Birliği'ne de Türkiye'yi kendi kara para aklamayla mücadele listesine alması yönünde baskı oluşturabilir. Bu listede de AB üyesi olmamakla birlikte birliğin finansal sistemine tehdit oluşturabilecek ülkeler yer alıyor.

    Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) mayıs ayında yayınladığı bir rapora göre Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeye alınan ülkelere sıcak para girişinde milli gelirin yüzde 3'üne denk gelen miktarda azalma meydana gelebiliyor.

    Türkiye'ye 2019 yılının aralık ayında uyarı verilmiş ve bunun üzerine Ankara geçtiğimiz yılın aralık ayında bu endişeleri gidereceğini belirttiği yeni bir kanun hayata geçirmişti. Fakat bu kanun muhalefet ve sivil toplum örgütleri tarafından kara parayla mücadele yerine kar amacı gütmeyen kuruluşları hedef aldığı gerekçesiyle eleştirilmişti.

    Mali Eylem Görev Gücü kimdir?

    Hükümetler arası bir organizasyon olan Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force – FATF), 'kara para aklama, terörizmin finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanı' ile mücadelede uluslararası standartlar oluşturmakla görevli.

    FATF, bu standartlarla uyumlu yasal ve kurumsal tedbirlerin alınması ve bu tedbirlerin operasyonel açıdan etkili bir şekilde uygulanmasını teşvik etmek amacıyla 1989 yılında kuruldu.

    Paris’teki Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyetlerini yürüten FAFT, bağımsız bir statüye sahip.

    FATF'nin gri listesinde Arnavutluk, Bahamalar, Babardos, Kamboçya, Gana, İzlanda, Jamaika, Moğolistan, Myanmar, Pakistan, Nikaragua, Panama, Suriye, Uganda, Yemen ve Zimbabve gibi ülkeler bulunuyor.


    https://tr.euronews.com/2021/10/21/turkiye-kara-para-aklama-ve-terorizmin-finansman-ile-mucadele-konusunda-gri-liste-ye-al-nd








  • Son Dakika Türkiye Gri Listeye alındı
  • durmak yok yola devam bu rezilliği utancı yaşatan akp hükümetine tebrikler bundan sonrası kara liste güvenilirliğimiz tamamen koca bir sıfır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 21 Ekim 2021; 19:38:23 >
  • Başaramayacaksınız olum boşa uğraşmayın. Bu milleti bölemeyeceksiniz, Erdoğan rejimini yıkamayacaksınız. Tam da faiz kararı sonrası böyle bir karar almaları oyunun ne denli büyük olduğunu gösteriyor. Faiz lobisine boyun eğilmedi ya , Erdoğan dik durdu ya, Kılıçdaroğlu'nun oyununa gelmedi ya, nasıl da zorlarına gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt

    Son Dakika Türkiye Gri Listeye alındı 

  • Koks34 kullanıcısına yanıt

    Gerçekleri öğrenince nasıl da hoşuna gidiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahaha. Liste yapanlara bak, Dünya'yı söğüşleyin, ülkelere çökün , tüm zenginlikleri ve refahı gasp edin sonra da almee nizam vermeye kalkın, a.ssst ordan, liste yapmışlar bir de..

  • Çok acayip.

    La bu uluslararası kuruluşlara üyeyiz biz. Adamlara tüm katılımcı ülkeler bizi denetleyin diyor, bizde denetleyin demişiz, Botsvana, mauritus falan kurallara uymuş beyaz listeye alınmış.

    Biz ise hiçbir uluslararası standarta uyumamışız. Sonuç doğal olarak gri liste. Hayır cidden denetlemiyoruz, la 50 defa varlık barışı adı altında para getir yeterki dedik.

    Aihm'de böyle, insan hakları sözleşmesi de öyle. Bunun bir amacı var. Uygar dünyanın parçası oluyorsun. Fransa'yı,İngiltere'yi de eleştirip ceza veriyor bu adamlar. İmzalandığın anlaşmaya uyumayıp sonra şikayet etmek inanılmaz tuhaf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 21 Ekim 2021; 20:26:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gayet normal malumların ne işler çevirdikleri belli değil ama elbet bir gün yüzüne çıkacaktır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.