Şimdi Ara

Son 5 yildir Amerika'dayim sorulariniz varsa yardimci olayim... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam amerikada dişçi tanidik var demissiniz
    Disciler iyi para kazaniyor mu orada ve tanidiginiz nasil gitmis

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • beyler k.b. biraz yogundum anca geri bakabildim.


    @Başbilen hocam bolgeye gore. hepsi tehlikeli mi? tabi ki degil. ama bulundugun bolgeye gore de cok degisiyor. chicagodayim ben mesela, evimden 1-2km guneye dogru yurusem elek gibi delinme ihtimalim fazlasiyla artiyor, ama kuzeye gittikce de akli basi yerinde isinde gucunde insanlar var zenci vs fark etmeden.


    @cicibebe bağımlısı hocam yok, kacak calismadim ben. calisma izni cikartabilmek icin kacak gocek hic bir seyin olmamasi gerekiyor, olur da fark ederlerse kacak calisma durumunu turist vizesini de geri cekebiliyorlar. o yuzden yukarida biraz bahsettigim "turkiye muhendis kaybetti amerika donerci kazandi" kisileri anliyorum, benim ailem hala turkiyede her gun olmasa da konusuyoruz bol bol durumlar belli sonucta. yani bence kacak calismaya gelecek okumus meslek sahibi biri zaten sadece daha fazla kazanayim diye gelmiyordur heralde.


    @trmeto :) fulbright ile universiteye geldim hocam ben. yuksek lisans daha bakmadim, kafamda var ama 2023ten once baslayacagimi sanmiyorum o yuzden de cok arastirma yapmadim o konuda. bolum muhendislikteydim, ortalama 2.63/4.00 ile bitirdim. sinif arkadasimin babasi beni ise aldi ilk 6-7 ay ordaydim sonra daha buyuk bir sirkete gectim. ogrencilikten cok hoslandigimi soyleyemem :) burda biraz fazla dagittik tabi bide ilk 1-2 sene sonra toparlamak zor oldu.


    @YigitErkin20 hocam burda o isler kolay, ama tek kural biraz amerikali gibi davranabilmek. farkli farkli kulturlerden insan oldugu icin herkes iyi kotu birbiriyle takiliyor. onun disinda burada daha kolay. "kizlar teklif ediyor mu amaerikada" olayi biraz yalan, turk kizinin hali tavri burda daha denk gelmedim. biraz kendine bakan adam rahatca telefon numarasi instagram snap vs alabilir burada.


    @aykut291 hocam adalet sistemine yolum hic dusmedi. bir kere hiz cezasi yedim onda da ben sucluydum zaten allahtan memur rahat cikti biraz cezami az yazdi. normalde 30+ ken 20-25 grubuna koydu, cezam $500-600dan $120ye indi. ceza sistemde gozuktugu gibi de odedim zaten.


    hak yeme konusu zor hocam buralarda hic denk gelmedim. sirada one gecmeler falan gunluk sorunlar illaki donuyodur ariza tipler burda da var sonucta da birine "ya afedersiniz buyrun arkaya" dediginiz zaman sakince "ha pardon" diyip geciyorlar; starbucksta kuyruk oldugu zaman gecmeye yer ayiriliyor bazen mesela sokagin vs akisini durdurmamak icin biri uyarinca hemen arkaya geciliyor. isverenlerin maas odememesi gibi bir sorun duymadim ben, hatta tam tersi basima geldi - yabanci oldugum icin sosyal guvenlik vergisi kesilmemesi gerekiyor(mus) benden. ise basladiktan 2-3 ay sonra ogrendim, vergi dairesinin sitesinde yazmislar "bu vergiler sizden kesildiyse calistiginiz yerden rica edin, odeme yapmazlarsa su formu doldurun biz hallederiz", muhasebeciye gittim durumu anlattim ya bir ya iki sonraki maasla beraber yatti o kesilen vergi.





  • hocam tanidik burada tanistim, araba kluplerinden. biraz allengirli calisiyor fakat sadece implantlarla adam 2 sene once R8 V10 aldi duz vites full nakit. saglam kazaniliyor yani :)



    @Bat-Man hocam bunu bekliyordum, DH'nin mobil uygulamasi var mi, en son yillar once siteden giriyordum baya html gibiydi. veya telefondan pcye resim aktarip cozeyim. bu gece hallederim, manzara sabaha kalabilir isten cikip eve gidene kadar gunes batmis oluyor

  • gamblerbarbo kullanıcısına yanıt

    Fulbright ile gidince geri donmek sart degil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.


    Hocam ben Protez bölümünü okuyorum Hacettepe üniversitesinde. Okulum bitince gelmek istiyorum. Amerika da bu bölüm hakkında bir bilginiz var mı ? okuldan mezun olunca Mavi diploma veriliyor bu diploma orada işime yarar mı ?

  • gamblerbarbo kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam
    Evet mobil uygulamasi var DH nin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamburger fiyatları ne kadar

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.