Şimdi Ara

Solaris ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bellek yönetimi?
    Güvenlik?
    Cpu zamanlama?
    bilgisi olan yarrdımcı olsun



  • sun spark işlemcilerle çalışan zamanının iyi bir sunucu işletim sistemi olduğu ve şimdi ise oracle tarafından could şeklinde yeniden tasarlandığını biliyorum sadece.

    http://www.oracle.com/us/products/servers-storage/solaris/solaris11/overview/index.htm
  • belirttiğim bilgileri buldum....
  • ______________________________BELLEK YÖNETİMİ________________________
    Solaris"te her süreç, bölüm (segment) olarak isimlendirilen mantıksal kısım (section) bölmelerinden yapılmış bir adres alanı"na sahiptir. Bir süreç"in adres alanı bölümleri pmap(1) ile görüntülenebilir. Solaris, bellek yönetim kodu ve veri yapılarını platformdan bağımsız ve platform bağımlı alanlara böler. Bellek yönetiminin platform bağımlı parçaları HAT (hardware address translation layer) olarak isimlendirilen donanımsal adres dönüştürücü katmanı içersindedir. FreeBSD, bölgeler (regions) olarak adlandırılan mantıksal kısımlara bölünmüş süreç adres alanlarını, bir vmspace ile tanımlar. Donanım bağımlı parçalar "pmap" (physical map) modülü içersindedir ve "vmap" yordamları donanım bağımsız parçaları ve veri yapılarını işlerler. Linux süreç adres alanını "bellek sahası" (memory areas) olarak adlandırılan mantıksal kısımlara bölmek için bir bellek tanımlayıcısı kullanır, ki bunu süreç adres alanını tanımlamak için kullanmaktadır. Keza Linux"da süreç adres alanlarının incelenebilmesi için pmap komutuna sahiptir.
    ____________________________GÜVENLİK______________________________________
    Dünyanın bir numaralı web sunucularından Yahoo BSD(Berkeley Yazılım Dağıtım) nın kısaltılmışıdır. kullanmaktadır.
    Hatta Microsoft’un en önemli Internet şirketlerinden olan Hotmail servisi,reklam sebeplerinden dolayı sunucuların işletim sistemini değiştirene kadar BSD kullandı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.