Şimdi Ara

sol musteri hizmetleri komedisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Binamda turk telekom fiber var, sol altyapisi da dosenebilir mi diyorum 0532 5320000 a, musteri temsilcisi google a sorun diyor, yok böyle komedi😁😁 bu cevabin üstüne abonelik için ugraşilir mi ya:)



  • Bu tarz işlerle çağrı merkezleri ilgilenmez. Kimden hizmet almak istiyorsanız onun size en yakın yetkili bayisini ya da müdürlüğünü bulacaksınız. Onlarla temas kurup konuyu görüşeceksiniz. Sizi altyapı işlerine bakan kişilerle görüştüreceklerdir.
    Telekomda ise;
    Bölge müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Öyle yaptim zaten ilk once, kayserideki altyapi ile ugrasan ana bayi ile gorustum ,3-4 ay gibi bi sureden bahsetti, ben de süreyi kisaltmak icin ne yapilabilir dedim, 532 532 0000 a yonlendirdi, onlar da boyle dedi, en azindan telekom fiber altyapisi var, ayni zamanda sol altyapisi dosenebilir mi sorusuna bir cevap verilebilirde ya bayiden ya da musteri hizmetlerinden diye dslusunuyorum, teknik olarak mumkun degilse soylemis olsalar boşu boşuna bina yoneticisini yanima alip dolasmak zorunda kalmazdim, oyle degilk
  • müşteri temsilcisi taşeron eleman ne dediğini bilmez bağlantının hızlı gelmesini sağlayamaz...
  • firan34 F kullanıcısına yanıt
    O size çağrı merkezini arayıp "fiber istiyorum" şeklinde talep oluşturun demek istemiştir. Arayıp fiber ne zaman gelir/süreyi kısaltabilir miyiz tarzında soru sorun dememiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.