Şimdi Ara

Sol klima sıcak, sağ soğuk üfürüyor.. Megane3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (8 Mobil) - 3 Masaüstü8 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
34.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, aracım renault megane 3. Hatırlayan arkadaşlar vardır. 2,5 ay önce satın aldığımda elektronik ile ilgili baya bir sorun yaşamıştım servisle vesaire.

    Bir bucuk ay önce malum yaz sıcaklar, klima sıcak üfürüyordu gittim gaz doldurttum, kontrollerini yaptırdım.
    İlk gaz doldurttuğumda 15 ile 18 arasındaki fark bile anlaşılıyordu çok soğuk yani olması gereken gibi normal çalışıyordu.

    Birkaç haftadır 20 derece ile 15 derece arasında hiçbir fark yok. 15deykende 20 derecede üflüyor sağ taraf.
    Sol tarafsa daha kötü bildiğiniz fanda dışardaki havayı içeriye üfürüyor.
    Yani hem solda hem sağda problem yaşıyorum birbakıma.


    Ayrıca klimanın içinden haşırhuşur bir ses geliyor rahatsız edecek düzeyde. Önceden yoktu bu ses


    Yine herseferki gibi servise götüreceğim ama önceki konularıma bakarsanız servisler ustalar bulunduğum yerde para tuzağı. Sorunu bir nebzede olsa anlamama yardımcı olabilirseniz tamir masraflarını minimum düzeyde tutmak istiyorum.
    Hepinize saygılar, sevgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berira -- 2 Temmuz 2019; 11:29:10 >







  • servise değil direk klimacıya gidin. sistemde gaz kaçağı var gibi gözüküyor.
  • Merhaba, tekrar geçmiş olsun. Sorununuz bu sefer daha kapsamlı fakat yazdıklarınızın aynısını bir süredir bende yaşıyorum.

    Sırasıyla yaptıklarım ;

    1-) Cihazlı gaz kaçağı kontrolü

    2-) Fan motorunu söktürüp temizliğini yaptırmak

    3-) Araç içinde bulunan kalorifer peteğinin temizliği

    4-) Polen filtresinin değişimi

    5-) Klima iç sisteminin temizliği

    6-) Klima dış sisteminin temizliği


    Sırasıyla yaptırdığım işlemleri, yapılışları ve sonucuyla birlikte yazayım.

    1-) Araç klima basınç cihazına bağlanarak içerisine yüksek/alçak basınç verilerek kaçak kontrolü yapılıyor. Ortalama yarım saat sürüyor. Ben İzmir'de oturuyorum bu işlem için ortalama 100TL ödedim.

    2-) O dediğiniz tuhaf sesler aracın içine giren pisliklerden dolayı oluşuyor. Tozu toprağı bol aşırı rüzgarlı bir bölgede yaşıyorsanız yada aracınızı devamlı ağaç altına park ediyorsanız zamanla siz fark etmeden o pislikler veya yapraklar klimanın iç sistemine kadar girip fan motoruna zarar veriyor. Bende de aynı ses olduğu için söktürüp temizletip yağlatıp geri taktırdım. Gaz pedalının olduğu bölgede ki kapak sökülüyor devamında gaz pedalı sökülüyor. Usta gerek görürse fren pedalını da sökebilir bunlar söküldükten sonra fan motoruna ulaşım sağlanıp dışarı alınıyor. Genelde bu işlem için göğüslüğü sökmeye kalkan ustalar var onlardan koşarak uzaklaşın.

    3-) O bahsettiğiniz bir taraftan soğuk geliyor diğer taraf normal mevzusu ise araç içi kalorifer peteğinin işi bırakmasından dolayı. Bunun içinde genelde göğüslük sökülmeye kalkılıyor fakat sadece temizlik yapılacaksa yani petek tamamen arızalanmadıysa söktürmenin bir manası yok. Tamamen birebir değişimde evet sökülmesi mecburi fakat temizlikte buna gerek yok kendinden yoğunlaşan temizlik köpükleriyle bu işlem yapılabilir. Peteğe ulaşım için polen filtresini sökün birbirine yakın duruyorlar zaten görürsünüz.


    4-) Polen filtresinin değişimini anlatmama gerek yok fakat filtrenin zamanında değişmemesinin sonucu anlattığınız şeyler oluyor. Filtre bakımdan bakıma değil her mevsim geçişinde imkan varsa değiştirilmeli. Hem aracın sağlığı hem insan sağlığı açısından bu önemli. Ek olarak yan sanayi polen filtresi kullanmamaya özen gösterin. Orijinal karbonlu filtreler hafif siyaha yakın gri gibi bir renkte oluyor.


    5-) Klima iç sistemi temizliğini yine klimacı arkadaşlar yapacak. Biraz uzun olduğu için bununla ilgili bir video ekliyorum. İzleyip daha net anlayabilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=j1upXfWbxkw


    6-) Klima dış sistem temizliği bu en zoru. Aracın önü komple açılıyor. ( Ön tampon, farlar, üst panel, tampon demirine kadar ) Daha sonra soğutma suyunun tamamı boşaltılıyor. Radyatör tapaları ve klima radyatörü dahil komple sökülüp iç dış temizleniyor. Araca temiz antifrizli soğutma suyu ekleniyor. Radyatörlerin tamamına dıştan kimyasal ilaçlar ile temizlik işlemi yapılıyor. Bu işlemde dikkat edilmesi gereken konu eski soğutma suyunun sistem içerisinde kalmaması. Eğer bloktaki su tekrar sisteme karışırsa tıkanmalara sebep olabilir ve yapılan tüm işlemler çöp olur.


    Tüm bu yaptırdığım işlemler sonucunda klimam çok iyi çalışıyor fakat bir yerden tam soğuk gelirken yine diğer taraftan az da olsa diğerine göre daha az soğuk hava geliyor. Bunu çözemedim hala araştırma içerisindeyim. Kimi usta kalorifer iç peteğin miladını doldurmak üzere o yüzden diyor kimisi göğüslük içerisinde olan bir parçanın arıza yapmasından dolayı olduğunu söylüyor. Eğer bu konu hakkında kesin çözüm alırsam yine buraya yazarım.




  • Benimde aynı şuanda. Araçlar farklı sorunlar aynı. Bi sebepten doluyor tıkanıyor heralde. Gaz meseleside dğeil başak birşey bu klima problemleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

    servise değil direk klimacıya gidin. sistemde gaz kaçağı var gibi gözüküyor.
    gazla ne alakası var? bir taraf sıcak bir taraf soğuk üflüyor diyor. bildiğin klape sorunu.

    Dostum @Berira;

    Klima digitalse; klapeleri hareket ettiren motor yanmış olabilir, yada klapelerin dişlileri sıyırmış olabilir.

    klima manuelse: klapeleri hareket ettirdiğin bağlantılarda problem olabilir.

    geçmiş olsun.
  • Yoo gazla alakası var daha geçen hafta aynısı oldu. Sol sıcak üfliyor orta konsol ve sağ taraf soğuk üflüyordu. Götürdüm gazı bitmiş yani bitmeye yaklaşmış bastırdım gaz 100 tl cayır cayır soğutuyor
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Bence de gaz ile alakası yok.bahsedilen arıza çok görülen klape sorunu.Tamirciye gitmeni tavsiye ederim.Mümkünse iyi bir elektrikçi işini görür.
  • olayın gazla ya da kaçakla vs alakası yok. bu bildiğin sıcak havayla soğuğu ayıran klape arızası. bravolarda da aynısı oluyor. umarım tüm göğüsü sökmeden klapelere ulaşıp halledilir.
  • Bu sorununun nedeni gaz da olabilir aksini iddia eden bu işi bilmiyordur.Sistemde eksik gaz vardır bu yüzden soldan soğuk gelirken sağdan sıcak gelebilir.
    Sol-sağ sıcaklığı ayrı ayrı ayarlanıyorsa bu klapelerde sıkıntı olabilir.Tam soğuğa geçmiyor olabilir, genelde citroen,pejo,mercedes (yeni kasalarında) görülüyor.
    Ya da bmw gibi araçlarda termostat içeri sıcak su sızdırıyordur, tam kapanmıyordur.Bundan dolayı da yine aynı şekilde sıcak hava verebilir bir tarafa.
    Hiç boşuna öndeki petekle cartla curtla uğraşmayın, yukardaki arkadaş soğutma suyu,kalorifer peteği falan bahsetmiş ama hiç alakası olmayan şeyler.Boşuna masraf yapmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Th3_SpiRitLEsS

    gazla ne alakası var? bir taraf sıcak bir taraf soğuk üflüyor diyor. bildiğin klape sorunu.

    Dostum @Berira;

    Klima digitalse; klapeleri hareket ettiren motor yanmış olabilir, yada klapelerin dişlileri sıyırmış olabilir.

    klima manuelse: klapeleri hareket ettirdiğin bağlantılarda problem olabilir.

    geçmiş olsun.

    Alıntıları Göster
    2007 model 407 aracım var. Aynı sorunu 2 hafta önce yaşadım. Benim soldan soğuk geliyordu.
    Hep klape dediler forumlarda falan. Hatta göğüsü söktürmeyi bile göze almıştım.
    Gittim önce gaz bastırdım, yarım saat sonra her iki taraftan klima süper üflüyordu.
    Bence tecrübe etmeden kesin konuşmayın.
    Bu tür durumlarda ilk yapılması gereken gaz kontrolüdür.




  • İster ısıtma ister soğutma kısmında aracın havalandırma sisteminde bir performans düşüklüğü olduğunda ilk etkisi buna benzer oluyor. Mesela benim araçta kalorifer peteği tıkandığında sağ ve sol ızgaradan elimi yakacak kadar sıcak hava gelirken ortadan buz gibi hava gelirdi. O yüzden ilk önce klima gazı v.b kontrol edilebilir.
  • Bi taraf sıcak bi taraf soğuk klima gazı azalmış
    Gelen sesler klape moturu dişlisi sıyırmış kronik megane arızası
  • Sorun renoların ortak kronik sorunu olan klape motoru R19'dan tutunda clio 4'üne kadar hepsinde görülüyor plastik dişli yapmışlar o kırılıyor takılmış saat gibi tık tık şeklinde ses geliyor.
  • Klape varsa baktır bi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    2007 model 407 aracım var. Aynı sorunu 2 hafta önce yaşadım. Benim soldan soğuk geliyordu.
    Hep klape dediler forumlarda falan. Hatta göğüsü söktürmeyi bile göze almıştım.
    Gittim önce gaz bastırdım, yarım saat sonra her iki taraftan klima süper üflüyordu.
    Bence tecrübe etmeden kesin konuşmayın.
    Bu tür durumlarda ilk yapılması gereken gaz kontrolüdür.

    Alıntıları Göster

    aynı sorunu yaşayan kişilere fikir olması için bendeki sorunu ve çözümünü anlatacağım.


    bir ay önce klima ihtiyacı hissettiğim zamanlarda klimayı açtığımda soğutmadığını farkettim. en düşük sıcaklıkta full fan açıkken sol taraf ılık sağ taraf ise sola göre daha iyi ama tam istenilen değerlerde soğutmuyordu. derece ile sıcaklık kontrolü yaptım. soldan gelen hava 24 derece sağdan ise 17 18 derecelerdeydi daha aşağılara düşmedi. ayrıca soldan gelen hava debisi sağa göre daha azdı. araştırınca klasik klape moturu mevzusu olabileceğini gördüm hem internet ortamında hemde gittiğim oto elektrikçilerde ilk bu söylendi. direk ön konsol sökülecek motorlara bakılacak vb.. kendim klape motorlarının bulunduğu yere baktım mekanizmaların çalışmasını izledim her iki tarafta sıcak ve soğuk ayarına göre hareketini doğru yapıyordu. en son tavsiye üzerine başka bir klima oto elektrik ustasına gittim önce gaz durumuna bakalım dedi. sistem kaçak kontrolü yapıldı. kaçak görülmedi. daha sonra sistemdeki gazın miktarı ölçüldü. 550gr olması gereken gaz miktarı 200gr çıktı. araç 10 senelik bu zamana kadar gaz kontrolü ve basımı yapılmadıysa normal dendi. gaz olması gereken değerlere basıldı. belirttiğim tüm sorunlar bu şekilde giderildi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Th3_SpiRitLEsS

    gazla ne alakası var? bir taraf sıcak bir taraf soğuk üflüyor diyor. bildiğin klape sorunu.

    Dostum @Berira;

    Klima digitalse; klapeleri hareket ettiren motor yanmış olabilir, yada klapelerin dişlileri sıyırmış olabilir.

    klima manuelse: klapeleri hareket ettirdiğin bağlantılarda problem olabilir.

    geçmiş olsun.

    Alıntıları Göster

    selamlar, bildiğin klape sorunu olmayabiliyormuş. kesin konuşmamak gerek.

  • Benim araç megane 4.Aynı sorun bende de vardır.Sağdan soğuk soldan sıcak üfürüyordu. Ben klimada sorun var sandım ancak gaz bitmiş. Gaz basıldı.Şİmdi iki taraftan da soğuk üfürüyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.