Şimdi Ara

Sokak kedisi sahiplenildi. Bazı bilgiler gerekli.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, geçtiğimiz cuma günü 2 gündür balkonun altında ağlayan acı acı bağıran bir yavru kedi vardı; ilk gün önemsememiştim ama ertesi günü arabanın altında yatarken buldum aldım direk. Sonra Veterinere götürüp genel muayenesi ve 2 gün peş peşe aşıları yapıldı. Dış parazit için damla sürüldü. 1 pakette mama aldım veterinerden o geceyi öyle geçirdik. Ertesi günü hemen hb'dan kum,küreği vs. aldım. Veterinerin söylediğine göre fiziksel herhangi bir problemi yok ama çok badire atlamış zaten halinden belli oluyor, bir tek patilerinde yıpranma olmuş onun içinde krem verdi günde 3-4 sefer sürüyoruz patileri topladı sayılır.

    Benim sormak istediklerim şöyle; veterinerin söylediğine göre 3 aylık civarıymış hangi mamayı alalım. Kuru mama almalıyız sanırım ben "Whiskas Pouch Multipack Yavru yaş Kedi maması" aldım ama okuduğum yorumlara göre pek iyi değilmiş.

    İlk 2 gün ishal şeklinde kaka yapıyordu şimdi düzeldi katı olarak yapıyor sanırım normal; yaş mama etkisimidir yoksa dışarda yediklerininmi bilemiyorum.

    Evde 1 yaşında kızım var ve veteriner tırnaklarını kesti, başka herhangi bir aşı vs. yaptırmam gereklimi ne önerirsiniz.

    Aldığım günden beri resimlerini ekledim kendini baya toparladı artık severken oyun oynuyor benle sevmeyi bırakınca pati atıyor devam et der gibi.
    Kum için tuvalet almadım daha doğrusu düşünemedim bende karton kutu bulup pratik zeka bir tuvalet yaptım hemen öğrendi gidip orada yapıyor sadece sanırım içgüdüsel miş.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    Sokak kedisi sahiplenildi. Bazı bilgiler gerekli.


    Sokak kedisi sahiplenildi. Bazı bilgiler gerekli.







  • Whiskas'ın kalitesiz bir marka olduğu söyleniyor her yerde. Maddi durumun pek iyi değilse Bonacibo önerebilirim. Sitelerinde 5 kg 40 tl şu an. Çok beğenen de var beğenmeyen de. Zaten mamanın kalitesini kullanarak anlarsın. Kedinin sağlık durumu, dışkısı, tüy dökmesi vs. nasılsa mama kendini belli eder. Ben kedime şu an Matisse yavru kedi maması yediriyorum. Şu an sorun yok. İlk başlarda Bonacibo veriyordum ama çok beğenmedim içerik olarak. Ayrıca haftada 1-2 kez yaş mamada vermeni tavsiye ederim. Hep kuru mama olmaz yani. Yanında hep taze temiz su olmalı. Şu konuyu ve yazımı okursan zaten belli bir birikime sahip olursun.
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=126512179
  • Yaş mamanın faydası yok kuru mamada da acı ama bi gerçek varki royal canın kullanabileceğiniz en kötü mamadır iyiler ise nd acana orijen dır. Inanın diğer mamaların 10 'da 9 u çöptür veteriner övse dahi o mamalara yaklaşma derim. Şöyle düşünün kötü mama kullanıp arada yaş mama mı versem şöyle mi yapsam böyle mi yapsam deyip birde sağlık sorunları yaşamaktansa iyi mama verin kaygısız olun. Birde yazdığım mamaların içind e kitten olandan başlamalısınız yani yavru kedi için olandan acana yavru kedi maması tavsiyemdir. Mama değişikliği sırasında ishal olursa genelde olabiliyor. Süt vermeyin zaten veteriner söylemiştir

    Bi örnek daha vereyim ben kedime petshop cuların övdüğü spectrum mama verdim ve kedim egzama oldu bu sadece bi örnek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlaşılmasın royal vasat bi mama demek istediğim ondan aşağısını kullanmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler; nd, acana, orijen bütçemi aşıyor şimdilik. :) Aşağıdaki linkteki ürün alıyorum o halde, en ucuz olarak bunu buldum..

    http://urun.n11.com/kuru-mama/royal-canin-mother-babycat-anne-ve-yavru-kedi-mamasi-2-kg-P192251419
  • Sokak kedisi sahiplenildi. Bazı bilgiler gerekli.



    Bu da benim 1.5 aylıkken sokaktan sahiplendiğim 1 yaşına girmek üzere olan oğlum, kısırlaştırıncaya kadar Matisse Kitten kullandım tavsiye ederim. Haftada bir kaç gün de felix yaş yavru kedi maması verdim. İç dış parazit yaptırdıysanız geri kalan aşıları zaman içinde yaptırırsınız ama ihmal etmeyin.

    Kum için kapalı kutu almanızı tavsiye ederim büyüdükçe etrafa daha fazla kum sıçratmaya başlıyorlar :)

    Ara sıra yoğurt verirseniz hem kemik gelişimi için iyi hem de bağırsaklarını düzenliyor.

    Haftada bir iki kez tuzsuz çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin verebilirsiniz yuttuğu tüylerin dışarı atımına yardımcı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.