Şimdi Ara

Sokağa Çıkma Cezası Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Arkadaşlar 3 gün önce trafikte oluşan yoğunluktan dolayı 21:00 yerine 21:25 de mahalleme varabildim. 21:25 de polis çevirnesine mahallemde yakalandım. 50m ilerdeki otoparka arabamı bırakıp eve geçeceğimi söyledim. Kimlik istedi gbt yaptılar. Ceza yazıyoruz demediler. Ancak daha sonra arkadan gönderebiliyorlarmış. Yasağı kastli olarak çiğneme amacım yoktu. Sadece gerçekten trafiği planlayamadığımdan geç kaldım. Ceza gelirse itiraz edilebilirmi. Birde bu cezanın alt limiti 1000 üst limiti 3150 tl imiş. Daha önce hiç ceza yememiş kişilere bile neden üst limitden ceza yazılıyor ki. Yani üst limit aynı suçun tekrarı halinde veya polise direnme cezayı kabüllenmeme sorun çıkarma durumlarında yazılıyor diye biliyorum. 25 dk geç kaldım diye 3150 tl cezasını adil bulmuyorum. Benim 1 aylık gelirim zaten bu kadar. Gelirime orantılı bir ceza da değil. 20 bin maaşlı adamda 3150tl ödüyor. Asgari ücretle çalışanda.








  • Ceza gelirse itiraz yoluna başvurun. Mahkemelerden çok sayıda emsal iptal kararları çıktı.

  • Hocam merhabalar, itiraz ettiniz mi ? Dilekçe yazdınız mı ? Kardeşim de aynı konudan ceza yedi ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Gerçekten çok yüksek bir rakam. Umarım iptal edebilmişsindir :)

  • GeorgeZzz G kullanıcısına yanıt

    Hocam itirazda bulunup bir şansınızı denemenizi tavsiye ederim. Kasım ayında ben de 3150TL ceza yedim ancak ödemedim. Çünkü hem öğrenciyim, hem de bir gelir kaynağım yok. Vergi dairesine gidip mal beyanında bulundum. Üzerimde bir mal olmadığından ve bir gelir kaynağım olmadığına dair teyit verdim. Yazılı beyana da öğrenci olduğumu ve sadece ailemden harçlık aldığımı, sigortalı bir işe girince ancak ödeyebileceğimi söyledim. Zaten ceza idari olduğundan faiz binmiyor.


    Vergi dairesindeki çalışanların dediğine göre mal beyanı hapsen cezayı ortadan kaldırıyormuş.

  • Son durum nedir hocam sulh ceza itiraz edip de iptal olan var mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.