Şimdi Ara

Soğuk havalarda lastik basıncı düşürülür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı kullanma kılavuzlarında lastik sıcak iken 4 psi eklenmelidir gibi ibareler var. Yaz kış basınç farkı olması gerekir mi? Mesela benim aracın kılavuzda ön arka 32 diyor. Kışın 30 mu olmalı.


    Ek olarak bu soruyu sordum ama aklıma takıldı. 175 70 r14 lastiğe normalde yüksek ön arka 28 demiş arabanın kapı içinde yazıyor. Tam yükte ön arka 32 araç 1030 kilo iki kişi sürsen 1200 olur. 185 65 r14 aldım. Gene bu değerlerdemi hava vurmak lazım yani ön arka 32 mi. Bana önler 32 arka 30 ken daha konforlu geliyor araç




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mjordan2345 -- 27 Ekim 2021; 16:7:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öyle birşey yok kardeşim nerden çıkardın , Lastik basınçları lastik ısınmadan yani soğuk olarak tamamlanır , Haaa ayrı bir mevzu olarak lastik havaları soğuk havalarda daha çabuk düşer , o yüzden her hafta kontrol etmelisin , bizim millet lastik havalarına hiç dikkat etmez 26-27 havayla araca biner ondan sonra sert bir çukurda lastiği yarar

  • Lastik havası, lastikler soğuk iken ölçülür ya da hava basılır. Lastik sıcaksa 4 psi ekleme işi olur.


    Normalda diyelim ki hava 25 derece ve sen lastikleri 32 psi ayarladın. Hava soğudu ve 10 dereceye düştüyse lastik basınçları da 30 psi ve daha altına düşecektir. Ya da hava ısındı ve 35 derece oldu, o zamanda 34-35 psi olacaktır. Yani hava sıcaklığı değişince lastik basınçları da değişir, bunu kontrol etmelisin. Hava basarken buna göre basmalısın. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi millet 26-27 psi ile geziyordur şimdilerde. Hava soğudu, bir de lastik basınçları düşük, bu durum tüketimi artırır. Aracın yola tutunma dengesini bozar. Yani lastik havaları çok önemlidir kısaca.

  • Orada bahsedilen durum lastiğin kendi sıcaklığı. Yani araç yol yapmışsa, lastik çalışma sıcaklığındaysa +4 psi fazla basın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam tersi aslında, ben soğuk havalarda 2psi daha fazla basıyorum. yazın normal değerde basmak sorun olmuyor çünkü ısınan hava genlesir ve basıncı artar fizik kuralı var, ancak kışında tersi şekilde soğuk havanın basıncı düşük oluyor bu nedenle kitapçıkta 32psi dediği yere ben 34 basıyorum kışın. zaten ekrandan basınçları takip ediyorum 34 bassam bile soğukta hiç 34`ü görmüyor en fazla 33 oluyor, o da çok gezersen. çünkü soğuk havada park halinde çok bekleyen araçların lastik havaları baya azalıyor, bende o eksiği kapatsın diye kışın biraz fazla basıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 27 Ekim 2021; 11:6:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğuk havalarda lastik basıncı düşürülür mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helsloot kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler tüm yorum yapan arkadaşlara öğrenmiş olduk. Sağolun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracım 38 ama kışın 40 basıyorum daha iyi yol tutuşu oluyor açıkçası

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.