Şimdi Ara

SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
11
Favori
64.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı?
    arkadaşlar değerlerim bunlar
    bu sıralar sık sık kopma yaşıyorum değerlerim normal mi?
  •  SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı?

    Arkadaşlar benim hızım 75mb turknet, başlarda tam verimli hız alıyordum ama son 1 haftadır son hız gelmiyor.Değerlerim nasıl acaba?

    Ayrıca ben direk bina girişindeki kutudan çekmişim yalnız kabloda 3 ek var bu etkiler mi?
  • nemkate kullanıcısına yanıt
    hat değerleri çok durumda
  • Bu olay hat zayıflaması ile ilgili olabilir bencede. Benimde hat zayıflaması sıfır gorunuyor ve snr 5-7 arası geziniyor. Fakat oyle kopma filan cok cok nadir yasamısımdır.
  •  SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı?

    Arkadaşlar hat değerlerim böyle normalde 50mbit hızı rahat alıyorum ama sürekli kopmalar oluyor, snr'nin 10dan aşağı olduğunu görmedim hiç
  • Bulunduğum adreste altyapı maksimum 12mbps destekliyor ve 12mbps tanımlanınca 10-11mbps arasında bir hız alıyorum, kullandığım modemde snr ayarı yapılabiliyor, bende snr değerini en düşük 7db olarak sabitledim ve değerler yükseldi kopma sorunuda yaşamıyorum. hızım ve hat değerlerim arttı.

    snr değerini 7db veya 10db yaptığımda aldığım değerler.

     SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı? SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı?




  • onur5545 kullanıcısına yanıt
    Hızına göre normal.
  •  SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı?
     SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı?
     SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı?

    İlk resim Türk Telekom adsl ikinci resim Türknet adsl son resim Türknet Vdsl modem Huawei hg 658 v2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Shakumakavelli S kullanıcısına yanıt
    Bildigim kadariyla snr degerlerin sinirda benim dusuncem hizini biraz düsürt 24mbit inersen snr degerin artar rahat sekilde girersin eger ayartlama sansin varsa iss gorus 30 29 28 gibi iyi bir snr degeri alana kadar ayarlattir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carter35 -- 26 Nisan 2019; 14:45:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  •  SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı?




    Modem üzerinde gözüken değerlerim yukarıda ki gibi. Oturduğum bina eski bir bina(25-30 yıllık apartman). Daha önce telekom yetkilisi gelip ev içerisinde hattın ölçümünü yapmış ve zayıf olduğunu söylemişti. Merkeze telefon edip daha da hızı düşürmüştü hatta. Bugün kendi kendine tekrar 10000 li değerlere yükseldi. Ankastre ile ev arasında mı yoksa tamamen ankastre de mi altyapı eksik bunu nasıl test edebilirim. Değerlerim nasıl sizce ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I_can -- 2 Mayıs 2019; 22:31:24 >
  • Su an bile sinirda snr degerleri 10 altina dusurme su an bile sikinti cikabilir eger kopmadan hiz aliyorsan sakin oynama yaptirma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hat zayıflaması(Line Attenuation), sizinle internet sağlayıcınızın santrali arasındaki uzaklığı tanımlar. dB (desibel) değeri olarak ifade edilir ve genellikle modemlerin ADSL istatistikleri bölümünde yer alır. Daha düşük değere sahip olmak, daha hızlı internet bağlantısı alacağınız anlamına geliyor.

    20 dB altı: Harika
    20 dB – 30 dB: Çok iyi
    30 dB – 40 dB: İyi
    40 dB – 50 dB: Kabul edilebilir
    50 dB üzeri: Kötü

    Hat zayıflaması(SNR Margin) değeri internet bağlantınızı etkileyen en temel etkendir. Ancak bu değeri düzeltmek için yapabileceğiniz çok şey yok. Size daha yakın santrali olan bir internet sağlayıcı tercih etmek, santrale yakın bir yere taşınmak, santralden modeme kadar gelen kablodaki sorunların giderilmesini talep etmek çözümler arasında. Ancak bu çözümler pratik değil ve çoğu zaman geçerli olmuyor.

    Kalabalık bir caddede sizden çok uzakta bir arkadaşınızla konuşmayı denediniz mi? Sesinizi duyurmak neredeyse imkansızdır. Ancak cadde boş olduğu zaman sesinizi duyurabilirsiniz.

    Caddeler gibi ADSL hatları da gürültüye açıktır. Günün erken saatlerinde sinyal gücü genellikle daha iyidir. Akşamları ise daha çok insan evde olacağından ve elektronik cihazları çalıştıracağından, gürültü daha çok olur.

    Gürültü eviniz ve çevrenizdeki birçok kaynaktan gelebilir. Gürültüye sebep olabilecek şeyler sınırsız sayıda olsa da TV’ler, bilgisayarlar, aydınlatma, ısıtma, borular ve benzeri etkenler en yaygın sebeplerdir.

    Aynı zamanda internet sağlayıcınızın santraline kadar giden yolda diğer kullanıcılar da gürültüye sebep olur. Signal to noise ratio (SNR) değeri, sinyal ile gürültü arasındaki oranı ifade eder ve dB olarak ifade edilir. Daha yüksek değer, sinyalin gürültüye göre daha fazla olduğunu, yani cadde örneğini düşündüğümüzde sesinizin daha iyi olduğunu ifade eder.

    10 dB altı: Kötü
    11 dB – 20 dB: İdare Eder
    20 dB – 28 dB: Çok İyi
    29 dB üzeri: Mükemmel

    Bazı modemler SNR değeri yerine SNR Margin (Signal to noise margin) değerini gösterebilir. Bu değer ise asıl SNR değeri ile internet sağlayıcı santralin belirli bir hızı vermesi için gerekli SNR değeri arasındaki farkı ifade eder. Örneğin asıl SNR değeriniz 44 dB ve 8Mb hız sağlamak için gerekli SNR değeri 35 dB ise, SNR margin değeri 9 dB (44-35) olacaktır.

    Yüksek SNR margin değeri daha iyidir ve 6 dB altındaki SNR margin değeri sorunlara sebep olabilir. Eğer margin değeri belirtilmemişse, hızları sağlamak için gerekli SNR değerlerini bulmaya çalışmanıza gerek yoktur. SNR değeri iyi seviyedeyse, büyük olasılıkla SNR margin değeri de 6 dB üzerinde olacaktır.

    SNR margin değerinin de gün içinde değişmesi mümkündür. İnternetin sık kullanıldığı akşam saatlerinde hat kalabalıklaşacağı için SNR margin değeri de kötü yönde etkilenecektir. Flüoresan lambalar, hatta bağlı telefonlar, her türlü elektronik cihaz da bu değeri etkileyebilir. Daha iyi bir SNR margin değerine sahip olmak için şunları yapabilirsiniz:

    Düşük SNR margin değerlerini daha iyi yönetecek kaliteli bir modem alın.
    Modemin ve telefon hattının bağlı olduğu aynı hat için kaliteli ADSL splitter kullanın.
    Bulunduğunuz bölgede daha az kullanılan bir internet sağlayıcısına geçmeye çalışın.
    Kablonun duvarda bağlantılı olduğu kablo bağlantı noktasını daha kalitelisiyle değiştirin ve kablonun olması gerektiği gibi bağlı olmasına dikkat edin.
    Bina içindeki kabloları değiştirin. Düşük kaliteli telefon kabloları da hattınızda gürültüye sebep olabilir.

    ADSL hattının kalitesini belirlemek için hem hat zayıflaması, hem de SNR margin değerini dikkate almalısınız. SNR margin değerinin 6 dB üzerinde olması ve hat zayıflaması değerinin belirli hızlar için aşağıdaki değerlerden daha az olması iyiye işarettir.
    Hız Hat Zayıflaması
    2Mb 69 dB altı
    4Mb 56 dB altı
    8Mb 41 dB altı
    16Mb 25 dB altı
    21 Mb 20 dB altı

    Eğer SNR margin değeri 6 dB’den düşükse, satın almış olduğunuz bağlantı hızını düşürmeniz faydalı olabilir. Çünkü bu değerin altındaki SNR değerlerinde bağlantı kopmaları sık olacaktır. Satın aldığınız internet hızını düşürerek SNR margin değerini iyileştirebilir ve hattın stabilitesini koruyabilirsiniz.

    Son olarak da modem bazı hata istatistiklerini gösterebilir. Bunlardan en önemlileri kayıplar, CRC ve HEC hatalarıdır. CRC, bozuk paketlerin tespit edilip yeniden iletildiği zaman ortaya çıkan hata kodudur. Kısa zaman içinde alınan çok sayıda CRC hatası, çıkış hızını belirgin şekilde düşürür. Bu da hatta çok fazla gürültü olduğunun bir belirtisi olabilir. Uç durumlarda ise bu durum santral ile bağlantının kopmasına sebep olabilir.

    HEC hataları ise, veri aktarımı sırasında kullanılan eşzamansız aktarım modunun (ATM) başlık kısmında meydana gelen bir hatadır. 1 bitlik hatalar düzeltilebilir ancak düzeltilemeyen ve iptal edilen paketler HEC hatası olarak sayılır. Kısa zaman içinde alınan çok sayıda HEC hatası çıkış hızını belirgin şekilde düşürür ve hatta bağlantının stabilitesini bozabilir.

    Kayıplar ise sinyal kaybını ifade eder. Kayıpların yüksek olması gürültünün fazla olduğunu işaret edebilir.

    Alıntıdır.




  • Snr sabit ise sıkıntı yok ben 7 veya 8dbde 100Mb alabiliyorum.Büyük bir ihtimal ek yok ve hat temiz ise yani.
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
     SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı?



    bunlar benim değerler ve gece sık sık modem adsl sürekli kopuyor nedeni ne olabilir yardım edersenız sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emin.ct





    bunlar benim değerler ve gece sık sık modem adsl sürekli kopuyor nedeni ne olabilir yardım edersenız sevinirim..
    Hattınız hızınıza göre gayet sağlıklı görünüyor Vdsl ise modem veya güncellenmesi ile ilgili bir durum veya iss sorunu gibi gözüküyor.




  • emin.ct E kullanıcısına yanıt
    internetin koptuğu an bu değerleri kaydedebilir misiniz ya modem yada alt yapıdan kaynaklı olabilir şuanki değerleriniz gayet iyi durumda kopma olmaması gerek.
  • TeknolojiveBililisim T kullanıcısına yanıt
    Hocam benim ki nasıl hat değeri ? Ve Max kaç hız alabiliyorsun yardımcı olur musun


     SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    modem daha yeni satın aldım. Özellikle akşam saatlerinde kopma başlıyor sabah sabaha kadar. buda diğer modemdeki değerler.@_A_N_I_L_
  • Merhaba, ping sorunum zaten var da bugün oyundan düşünce upload'da bir sıkıntı olduğunu fark ettim. DSL kablosunu çıkartıp takınca farklı ip alıyor şuan upload hızında bir sıkıntı yok, ama dsl günlüğüne baktığımda power upstream -10,4dbm görünüyor. Bunun eksi olması mı gerekiyor ? başka kişilerin ekran görüntülerine baktığımda eksi falan değil.

    Turknet otomatik mesaj atıp duruyor destek kaydından. Bu durum normal mi değilse ne yapabilirim ?

     SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı?




  • Arkadaşlar bugün enterasan bir şey oldu Türknet'in ayda bir iki kere kronik sorunu olan birden net koptu geldi.Tüm değerlerim aynı olmasına, hattımda hiçbir problem olmamasına rağmen 0 crc aynı snr,line attention değerleri max ratede %de8 lik ona bağlı data ratemdede %7lik bir kayıp oldu fakat yurtdışı ve yurtiçi bağlanma acayip hızlandı tracert seabonede 45ms.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.