Şimdi Ara

Snow Leo kurdum. Anakart kernelim silindi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba.

    Mac os x Snow Leo yu kurdum. Sonra bu harddiski başka bir bilgisayara takıp Fdisk ile tamamını sildim. Os X den eser kalmadı. Ama windows kurmaya çalıştığımda hiç bir yanıt alamıyorum pc den. yeniden başlatıp cd yi koyuyorum. Cd den bir ön yükleme yapmak için herhangi bir tuşa basınız... yazısı geliyor neyse basıyorum bir tuşa sonra yeniden başlıyor pc. Yani kurulmuyor. Xp yi denedim Vistayı, Windows 7 yi ama çözüm yok.

    Yeniden windows kurabilmem için ne yapmalıyım.

    şimdiden teşekkürler...



  • anakart kerneli diye bir sey yoktur. osx icin guid onerilirken windows pc'lerde bolumleme tablosu olarak mbr kullaniliyor. muhtelemen windows'un baslamiyor olmasinins sebebi bu. bilgisayari os x cd'si ile ac ve disk utility>hard disk>sag tik>options yolu ile hard diskini tekrar m(aster)b(oot)r(ecord) haline donustur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: positroN

    anakart kerneli diye bir sey yoktur. osx icin guid onerilirken windows pc'lerde bolumleme tablosu olarak mbr kullaniliyor. muhtelemen windows'un baslamiyor olmasinins sebebi bu. bilgisayari os x cd'si ile ac ve disk utility>hard disk>sag tik>options yolu ile hard diskini tekrar m(aster)b(oot)r(ecord) haline donustur.


    Mac os kullanmamakla birlikte sadece mbr nin yeterll olmayacağını düşünüyorum. Mac os büyük ihtimalle windowsun tanımadığı bir dosya sistemi kullanıyor ve windows türevleri hdd yi tanımıyor. O yüzden mac os da hdd biçimlendirilirken fat veya ntfs seçilmeliki windows kurulum cd leri hdd yi tanıyabilsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.