Şimdi Ara

Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti Apple M2’den çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti Apple M2’den çok yavaş



    ARM tabanlı dizüstü pazarının neredeyse tamamına hakim olan Apple bunu M serisi işlemcilerin verimliliğine borçlu. Donanım ve yazılım uyumunu çok iyi oturtan Apple rakiplerine fark atıyor.



    Snapdragon 8cx Gen 3 nal topluyor



    Qualcomm uzun yıllardır ARM tabanlı dizüstü işlemcileri geliştiriyor olsa da bir türlü yazılım ve donanım uyumunu oturtamadı. Microsoft’un desteğine rağmen halen uyumsuzluk ve performans sorunları yaşanabiliyor.



    Ayrıca Bkz.ARM tabanlı dizüstü pazarının hakimi Apple



    Apple ise adeta kitabın ortasından sektöre giriş yaptı ve daha ilk nesilde şaşırtıcı bir verimlilik oranı yakaladı. Kısa sürede de Snapdragon 8cx Gen 3 rakibini alaşağı etmeyi başardı. Testlerde büyük farklar var.



    Geekbench 5 testlerine göre Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti 1111 puan tek çekirdekte ve 5764 puan çok çekirdekte alıyor. Apple M2 ise tek çekirdek 1919 ve çok çekirdekte 8929 puana ulaşabiliyor. Özellikle tek çekirdekte yüzde 80 fark var. Hatta Apple M1 bile daha iyi durumda.



    Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti sadece Lenovo ThinkPad X13s dizüstü modelinde yer alıyor ve muhtemelen yukarıda bahsettiğimiz performans sorunları testlerde kendisini gösteriyor. Aksi takdirde Qualcomm’un nesiller boyunca pek yol alamadığı gibi bir sonuç ortaya çıkıyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/snapdragon-8cx-gen-3-vs-m2-first-benchmark-leak/







  • Belki de bir klavye hatası olan bir harfi bu şekilde aşağılayarak uyarırken ya da ifşa etme aceleciliğine girerken kendi yaptığınız yanlışlar silsilesini nereye koyacaksınız?
    1- Cümle büyük harfle başlar.
    2- Nokta ve soru işaretinden sonra büyük harfle başlanır.
    3- "türkçe" değil Türkçe.
    4- "gerçekden" değil gerçekten.
    5- Sondaki "ya" ???!!!
    Komik bile değilsiniz! Bunun adı "cahil cesareti".
  • bu ne lan nil kenarında su kanalı mı açıyolar arkada

  • Qualcomm böyle işte... yıllardır doğru dürüst rakibi olmadığı için semirdi, kendini köreltti.

    MediaTek ve Apple çıkınca şimdi böyle ortaya çıktı yetersizliği.

  • Apple fanboyu olduğunuzu biliyoruz da bu kadar taraf tutan yorum yazmanız da saçmalık arkadaş. Cahil misiniz, nesin anlamadım ki. Nal topluyor ne demek!


    Apple'ın işlemci mühendisliği çok iyi olsa da AMD, Eypc işlemcilerini geliştirirken Apple, AMD işbirliği ile adeta hazıra konup mevcut teknolojiyi Arm mimarisinde çıkartıp bir alternatif oluşturdu. Zaten tabletten bozma cihaz, işletim sistemleri de zaten aynı mimari üzerinde çalışıyordu, hemen geçiş yaptı.


    Qualcom ise tamamen farklı bir platform üzerine inşa edilmiş olan işletim sistemi üzerine Microsoft ile işbirliğine giderek güzel bir işlemci üretmeye çalışıyor. Zaten onlarda farkında süper bir işlemci olmadığının ama şu an ki haliyle orta üst seviye bir işlemci performansı veriyor.


    Şu işlemciye kötü diyenin aklından şüphe duyarım. Meraklısı için alın size 6C/12T çekirdeğe sahip Amd 4600h, 5600H işlemcilerinin GeekBench skorları, ki bu işlemcilerle her şeyi ultrada rahatlıkla yapıyorsunuz. 2k-4k'da her şeyi rahatlıkla beslemeye yetiyor.



    Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti Apple M2’den çok yavaş


    Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti Apple M2’den çok yavaş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B3097644 -- 21 Haziran 2022; 3:58:41 >




  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Yapma arkadaşım ya, Bak bi üstteki yoruma Ryzen 5 4600h, 5600h GeekBench skorlarını paylaştım. Onlardan daha iyi durumda sektöre yeni giriş yapan bir firma için. M1 güzel işlemci de bu forumun editörlerinin içeriklerine güvenmeyin. Alayı fanboy. Sanırsın rezalet bir işlemci. Millet şu skorlarla 4k edit ve hardcore gaming takılıyor. Küçük değerler değil yani.

  • Tahmin etmek zor değildi apple çip gücü konusunda domine etmeye dewam

  • Qualcomm'un işi zor çünkü devasa bir Windows duvarları arasında ne yapabiliyorsa yapması lazım. Apple, işletim sistemi benim, donanım benim, market benim diyerek öngördüğü kurallar dahilinde çok daha özgür. Fakat bu yazılım geçmişi meselesi X64-Arm geçişinde Apple'da da emülatör gibi saçmalıkları bir süreliğine getirmek, üretmek zorunda bıraktırdı.


    Merak ettiğim neden doğrudan Arm tabanlu bir SOC'u merkez ünite olarak kullanmak yerine 5800U, RTX 3050 gibi bir kombinasyona hem cpu hem gpu gücünde en düşük kayıpla, en az yazılım değişiklik gerekliliği ile hibrit bir çözüme odaklanmıyorlar. Teknik olarak bu kadar mümkün değil sanırsam, özellikle yazılımların bu konudaki adaptasyonu açısından.


    Apple'ın M1 Max'leri birleştirip, yazılımcılara iş çıkarmadan 2 SOC'u tek SOC gibi kullandırtması gibi şeyler teknoloji dünyasının önemli ihtiyacı aynısını sende 5800U+RTX3050+ 2 tane Snapdragon 888 minvalinde bir şey ile yap tamam işteSnapdragon 8cx Gen 3 yonga seti Apple M2’den çok yavaş Sli ve Crossfire bu yüzden öldü ya. Doğru dürüst hiçbir oyun firması 2'li, 3'lü GPU kullanımı adaptasyonu için gerekli revizeyi yapmadıkları için 2 kartta, 3 kartta aynı performansı veriyor diye hatta bazı oyunlarda daha fazla kartla performans artışı değil kaybı yaşanıyor diye öldü gitti güzelim teknoloji, fiziksel ısınma - yakınlık gibi engellerinde etkisi var tabi.


    Karışık çerez gibi teknolojik kombinasyon yapar gibi oldu ama Qualcomm sende idare et artık o kadar milyar dolarlık tavsiyeleri hızlı, hızlı veriyorum yani.Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti Apple M2’den çok yavaş 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 21 Haziran 2022; 1:20:41 >




  • M serisi 3090 a nal toplatıyor haberinizi de okuduk. Yatsıya kalmadan aslında öyle deelmiş hatta tam tersiymiş haberleri çığ gibiydi. Yani güven olmuyor.

    İyidir kötüdür bilemem de güven yok yani.

  • Qualcomm niye bu işlemciye yatırım yapmış anlamadım. Bence M2 karşısında gayet iyi de puan almış, bu kadarını bile beklemezdim. Qualcomm'un asıl iddialı olduğu işlemciler ömümüzdeki yıl Nuvia tarafından tasarlanacak.

  • Alıntı

    metni:
    Apple'ın işlemci mühendisliği çok iyi olsa da AMD, Eypc işlemcilerini geliştirirken Apple işbirliği ile adeta hazıra konup mevcut teknolojiyi Arm mimarisinde çıkartıp bir alternatif oluşturdu. Zaten tabletten bozma cihaz, işletim sistemleri de zaten aynı mimari üzerinde çalışıyordu, hemen geçiş yaptı.

    Burada ne denmek istenmiş? Anlamadım.

  • Apple gerçekden çok büyük bir başarıya imza atdı ama Apple kendisi bir ekosistem başarılı olması çok doğal. Mikrosoft ne verirse Qualcomm onla yetinmek zorunda yani yazılım donanım uyumu olay. açıkcası m işlemci almak isterim ama daha çok olgun değil gibi geliyor bence M3 beklenmeli tek atımlık parası olanlar için.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Düzelttim, tekrar bakabilirsin. Eksik zamir varmış cümlede.

  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt

    Aynen, millet bilmez şimdi, M1'i ve Apple'ın silicon işlemcilerini geliştirip bugünkü ününe kavuşmasını sağlayan ekiptir kendileri. Artık Qualcom ile çalışacaklar. Yani isterlerse yapabilirler çünkü M1 serisini de bu ekip yaptı :D

  • Ayn, kimsenin olmadığı platformda tek başına ilerlemeye devam ediyor. Büyük rekabet :D

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    atdı, gerçekden? kimden öğreniyorsunuz türkçe'yi ya?

  • İsteseler yaparlar fazla iddialı olmuş, tabii ki istiyorlarSnapdragon 8cx Gen 3 yonga seti Apple M2’den çok yavaş 

    Firmalar yıllar sonra üretecekleri işlemcilerin tasarımlarını yapmaya başlayıp göreceli performans kıyaslarını sunumlarında paylaşıyorlar. Nuvia daha çok yeni, bence vaad ettikleri gibi 2023 yılında piyasaya işlemci sürmeleri bile hızlı sayılır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne saçma başlık ya. Geekbench de hep apple işlemcileri yüksek çıkar(para yediriyorlar büyük ihtimal).Cinebech yapsınlar görelim.

  • oray kullanıcısına yanıt
    Belki de bir klavye hatası olan bir harfi bu şekilde aşağılayarak uyarırken ya da ifşa etme aceleciliğine girerken kendi yaptığınız yanlışlar silsilesini nereye koyacaksınız?
    1- Cümle büyük harfle başlar.
    2- Nokta ve soru işaretinden sonra büyük harfle başlanır.
    3- "türkçe" değil Türkçe.
    4- "gerçekden" değil gerçekten.
    5- Sondaki "ya" ???!!!
    Komik bile değilsiniz! Bunun adı "cahil cesareti".

  • Yapan ekip neden kendileri de o başarıyı sağlayamadı? Madem onların imzası var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu sentetik testler iyi güzelde, asıl önemli olan işlemcinin bütün özelliklerinden faydalanmak. Örneğin yapay zeka, video oynatma işleme, ve diğer işlemci özellikleri.
    Eskiden işlemci dediğimizde sadece CPU derdik artık işler değişti. Bütün paket olarak yapıyor Apple, Ram dahil hepsini birleştirdi.
    Windows aslında işlemcinin bütün özelliklerini olması gerektiği gibi kullansa bu hızlar bile hayli hayli yeter iyi bir deneyim sunar.
    Fakat Microsoft ARM üzerinde şimdiye kadar durmadı. Çünkü pazar payı PC olarak Binde 1 bile değildi. Fakat şimdi Apple ile biliyor ki, Elinde sonunda pazar payı %50 %50 olacak ve Microsoft Windows 11 ile belki Windows 12 ile tam olarak ARM'a destek verecek.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.