Şimdi Ara

SMA hastalarını sömüren ilaç firması AveXis / Novartis Firması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazıyı sabırla okumanızı diliyorum.


    Önce şuradaki

    https://www.instagram.com/reel/CU2AIGVAqEe/?utm_source=ig_web_copy_link


    ve şuradaki

    https://www.instagram.com/reel/COFs4L0jaCM/?utm_source=ig_web_copy_link


    ve şuradaki

    https://www.instagram.com/reel/CT4x03GMKE3/?utm_source=ig_web_copy_link


    ve şuradaki çocukların ızdıraplarını görelim



    Arkadaşlar sosyal medyaya da veya sokaklardaki stantlarda sıklıkla görüyorsunuz eminim yardım kampanyalarını.Bu cocukların bir çoğuda para toparlanana kadar vefat ediyor.


    AveXis / Novartis  firmasının geliştirdiği kusurlu geni hedef alan virüsü içeren bir aşısı var ismi Zolgensma bu ilaç, firma tarafından 2 milyon Eurodan daha fazla bir tutarla satılıyor.zolgensma (viral vektor iceren bir gen tedavisi) avexis tarafindan gelistirildi. hem cocuklarin (yani bebeklerin) hem de ailelerin hayatini kurtaracak bir ilac. ustelik de nadir rastlanan sma hastaliginin kalici tek cozumu gibi gorunuyor, en azindan simdilik.


    İlaç Devlet tarafından karşılanmıyor henüz dünya üzerinde sanırım karşılayan bir ülkede yok ama NOVARTİS firması sosyal medya fenomenleri ve çeşitli ünlüler ile acıtasyon kampanyaları düzenleyerek Devlet yönetimlerini köşeye sıkıştırdığı haberlerinini duymuşsunuz.Hatta ingilterede ilacın devlet tarafından karşılanması görüşülüyor.


    Ancak ne avexis ne de novartis guvenilir firmalar degiller. zolgensma verilerinde manipulasyon yaptigi icin kaspar kardesler sirketteki en ust duzey arastirma gelistirme pozisyonlarindan 2019 yilinda kovuldular. bu adamlar bilerek ve isteyerek verileri manipule etmekle veya altlarina bu yonde baski yapmakla suclandilar. ilac bu olay ortaya cikmadan az once mayis 2019’da fda tarafindan onaylandı.

    Tabiki bu Hayır kurumu değil çeşitli yatırımlar yaparak ilaç geliştiriyor ve bunun karşılığını almak istiyor.Lakin bu vampir firma da bu ilacı insanlık namına geliştirdiği filanda yok.


    İlacın %100 başarı sağladığına dair verilerde yok.Buna rağmen firmalarin elinde kalan tek koz da bakanligin kolunu tersten bükmek, halk hareketi yaratip baski kurmak.


    NOVARTİS firması dünyanın en büyük ilaç şirketi arasında yer alıyor peki bu firma Türkiyede başka ne şekilde biliniyor ?


    isviçre merkezli uluslararası ilaç devi novartis’in ticari avantaj sağlamak amacıyla türkiye’de alp aydın adlı danışmanlık şirketi aracılığıyla 85 milyon dolarlık rüşvet dağıttığı ortaya çıktı.


    diken
    İlaç devi Novartis'e ağır suçlama: Türkiye'de 85 milyon dolarlık rüşvet dağıtılmış - Diken
    https://www.diken.com.tr/ilac-devi-novartise-agir-suclama-turkiyede-85-milyon-dolarlik-rusvet-dagitilmis/

    Ayrıca firmanın ahlaksızlığını bir başka şekilde görelim


    metin cihantwitter
    “2009'da, abd'li bir çift, çocuklarının sma'lı olduğunu ve tedavisi olmadığını öğreniyorlar. onu yaşatmak için bir karar veriyorlar ve vakıf kurarak sonuca en yakın buldukları araştırmayı fonlamaya başlıyorlar. araştırma ohio çocuk hastanesindeki bir doktor tarafından yürütülüyor.”
    https://twitter.com/metcihan/status/1345770000850804741?s=21

    Kısaca şöyle 2009'da, abd'li bir çift, çocuklarının sma'lı olduğunu ve tedavisi olmadığını öğreniyorlar. onu yaşatmak için bir karar veriyorlar ve vakıf kurarak sonuca en yakın buldukları araştırmayı fonlamaya başlıyorlar. araştırma ohio çocuk hastanesindeki bir doktor tarafından yürütülüyor.Sonra bir ilaç gelilştiriliyor ve AveXis firma tüm haklarıyla beraber bu ilacı satın alıyor kısaca. AveXis daha öncede bağışcılar yardımıyla kar amacı gütmeden geliştirilen bir çok ilaç çalışmasını çeşitli ikna yöntemleriyle el koyuyoyor. Başka ahlkasız firma da Sma aşısı geliştridğini duyuran bu firmayı bünyesine katıyor Novartis. Kısaca olay bu.


    Başka olarak Türkiyede bu firmaya haksız rekabetten ötürü "rekabet kurulu, novartis sağlık'a 165,5 milyon tl, roche müstahzarları'na 113,0 milyon tl idari para cezası verdi.


    Şimdi arkadaşlar bizler vicdanlı ve biliçli insanlar olarak ne yapabiliriz benim vicdanım çok rahatsız bu durumdan sosyal medyada elimden geldiğince gördüklerime yardım etmeye çalışıyorum sizde öyle yapın ama bu çözüm değil ver 50-100 vicdanımız rahatlasın dersek bu vicdan kusurlu vicdan olur başka ne yapılabilir?


    Yukarıda bahse konu ilaç Devlet tarafından karşılanmıyor keşke karşılansa ama devletinde çekinceleri var bu ilaca karşı deneysel oldugunu belirtiyor ve hakkında çıkan haberlerde pekişiyor buna rağmen tek ilaç bu.Ben yinede bu ilacın devlet tarafından karşılanmasını isterim sonuç olarak bizim yapabileceğimiz işlere bakalım


    Lütfen ve lütfen hastaye gittiğinizde doktor size ilaç yazdığında yazılan ilacın Novartis ve Avexis değil başka muadilini isteyin alternatifsiz değilse,


    Doktorlar ilaç mümessilileri vasıtasıyla arpalandığı için itiraz edebilirler eğer yinede yazıyorsa eczaneden alternatif olanını isteyin emin olun ki var.


    Novartis firmasının devletleri kumpasa düşürmek için kurguladığı oyuna biliçli davranın yavuz hırsız misali hırsıza odaklanın devlete tabiki talebini iletin ama bu paylaşımlarda bu vampir şirketide yaptıklarını iletin.


    her platformda sosyal medyada şirinlik yapan bu firmaları etiketleyerek paylaşımlar yapın

    https://www.instagram.com/novartis/

    https://www.instagram.com/novartisturkiye/


    özellikle global sayfalarında ingilizce belirtin.


    Son olarak devletin eğer yardım edebiyorsun kardeşim denetle bari argumanını her yerde duyuralım. bu kimsenin işine gelmeyen bir durum olduğu için dışarıdan bizlere düşen görev. Az değil 20 milyon Tl den fazla para toplanıyor bir ilaç için malesef bir çoğu toplanamadan çocuklar vefat ediyor.Toplanan paralar için ne olduğu bilmiyorum evet acılı aileye kalabilir ama neden başka çocuğa derman olmasın ? Bu tür kampanyaların tek bir havuzda toplanması gerekirse devlet elinde toplanması ve en acil ihtiyaca göre sıralama yapılması benim dileğim. Gerçi devlete bile güven duyulmayan şu durumda ne yapılabilir başka ne gelir elden bilmiyorum.

    Sizler yinede elinizden geldiğince yardımlarınızı yapın arkadaşlar bir avuç çıkarcı kan emici şirket ve yöneticilerin elinde başka elden bişeyde gelmiyor yapabileceklerimiz yukarıda belirttiğim şeylerdir. Her vicdanlı insan eğer maddi imkanı yoksa bu şekilde bu işe el al atalım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 10 Ekim 2021; 16:11:21 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.