Şimdi Ara

SM-G532F Set Warranty Bit Kernel Hata Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
12.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Set Warranty Bit Kernel hatasını SM-G532F Grand Prime+ telefonuma root atarken farkettim. bu hata geldikten sonra telefon kendi kendine reset atıyor bir türlü telefon açılmıyordu. biraz araştırmalar sonucunda ODİN adlı programla root yaparken yanlış dosyayla root yapmanın sebebi olduğunu anladım. geri eski haline çevirmek için telefon modelinizin Firmware dosyasını root yaparken odinle nasıl telefona dosya aktarıyorsak o şekilde atarmamız gerekiyor. telefon modelinizi alttaki linkte vermiş olduğum adresten girip bulmanız gerekiyor daha sonra TR destekli olanı indirip odin ile telefonunuza tekrar tanıtmanız gerekiyor. işlemi bu şekilde başarılı bir şekilde tamamlanıyorsunuz. iyi forumlar


    http://samsung-updates.com



  • Merhaba bu konuyu farketmem uzun zaman olmadı olsun bu bilgiler herkezin bilmesi gereken bilgiler çünkü herkez akıllı telefon kullanıyor.

    Öncelikle bu tür sarı yazının telefon açılışında ekrana gelmesi hata var anlamına gelmez.

    Cihaz açılmıyor ise bu çıkan sarı yazıdan alakası yok root atmak için kullandığınız dosya büyük ihtimal bozuk veya cihazınız ile uyumsuz, aşamaları okursak;



    Neden cihaz açılışında sarı bir yazı ile karşı karşıyayız. Cihaza 'AutoRoot' Denilen yaklaşık 10 ile 15 MB boyutlarında bir dosya odin programı sayesinde flaşlayıp attıysanız genellikle bu dosyanın otomatik olarak cihazı rootlaması (KÖK ERİŞİMİ) cihazın güvenlik (KNOX) Sınırlarını temizlemesi ve ilgili (SüperUser veya Su) uygulamalarını yüklemesi, Wipe Cache işlemleri Ve birkaç root araçları yüklenmesi sadece cihaz kapalı iken bu dosya sayesinde yapılıyor.

    bu dosya flaşlandıktan sonra cihaz otomatik kapanır açılışta recovery menü yardımı ile ilgili yukarda saydığım işlemleri yapar ve cihaz 5 saniye içinde yeniden başlatılacak uyarısından sonra cihaz normal olarak yine kapanıp açılır bu işlemler neticesinde bu yazı ekranda gözüküyor korkmayın bu hata değil Yapılan root atma işleminden kaynaklanan bir yazı bir yandan cihazın güvenlik sınırlarını aşıp bütün özelliklerine ulaşmanızın mümkün olduğunu göstermesidir.

    Otomatik yöntem ile yapılan bu rootlama yöntemi cihazınıza açılışta böyle sarı yazıyı gösterir.

    Bu yazıyı bizzat şuan kullandığım cihazımda var nedenini biliyorum çünkü cihazım rootlu ve otomatik root işlemini kullandım KNOX bile gitti ben silmedim o islemler otomatik oldu.



    BİRDE MANUEL ROOT YÖNTEMİ VAR.

    Bu aşamada yapılan root işlemi (bilgisayarsız, Odinsiz.!!!) sadece cihazınızı root yapacak ilgili dosyayı SD karta aktarıp genellikle tar.zip gibi arşiv dosyasıdır. Cihazı kapatarak kurtarma menüsü yardımıyla bu dosyayı bulup install etmeniz. Bu sayede cihaz root olur ancak güvenlik sınırlarını aşmadınız. Sadece süpersu sistem uygulaması olarak cihaza yüklenir bu sayede cihazin KNOX gibi diyer uygulamaları siz silip kaldıracak güvenlik sınırını kendiniz aşacaksınız [(aşmak için root işleminde gelen süpersu uygulamasına girip KNOX u devre dışı bırakarak yada Manuel olarak root yetkisi ile KNOX'u silerek yapabilirsiniz. Root yetkisi ile sistem uygulamaları kaldırma, Uygulama Verileri Yedekleme, Sistem uygulamasına çevirme, Hile yapma bile her türlü akla gelecek cazip şeyler yapabilirsin.)] çünkü bu MANUEL ROOT yani elle rootlama olduğu için Tabi bu islemler sonunda AÇILIŞTA OLUŞAN 'Set warranty bit: Kernel ' YAZISI GÖZÜKMEYECEKTIR. Çünkü

    Manuel root gizli root atma işlemi gibidir gizli olduğu için cihazınız bu işlemi fark edemiyor ve güvenlik yazısını açılışta göstermiyor yani sarı yazı yok ama cihaz rootlu. OTOMATIK ROOT İşleminde cihazın güvenlik yasal modülleri bu root işlemini algılıyor ve sarı yazı ekrana geliveriyor. Bizzat bir çok cihazda denedim aynen böyle oldu.

    Bu yazıyı kaldırmanın yolu ise Root'u kaldırıp cihazınıza uygun son versiyon orijinal stock romu bulup edinip ODİN İle Root atar gibi flaşlıyoruz. Cihaz ilk alınmış haline gelmiştir. Yazı yoktur. KNOX ne varsa içinde yüklü halde gelmiştir. Fakat ODİN sayacınız Hala '0' Değildir daha önceden root attığınız için bu işlem cihazı kökünden sıfırlamadan etkilenmiyor. Bunu cihaz hakkında bölümüne ayarlardan girip cihaz durumuna bakarak anlayabilirsin eğer 'ÖZEL' Diyorsa cihaz garanti dışı kalmıştır ve OTA güncellemesi dahi kapalıdır. Yapamazsınız.

    TEKRAR RESMİ YAPABİLMENİZ İÇİN SAYAÇ SIFIRLAMA YAPMALISINIZ BUNUN İÇİNSE OTOMATİK DEĞİL.!!! MANUEL ROOT YAPARAK CİHAZI ROOTLAYIN ROOTSUZ OLMAZ İLGİLİ SAYAÇ SIFIRLAMA İŞLEMLERİNİ YAPARAK SAYACI VE CİHAZ DURUMUNU KONTROL EDİN EĞER RESMİ YAZARSA ROOTU KALDIRIN ARDINDAN STOCK ROMU TEKRAR FLASLAYARAK FORMAT ATIN CİHAZ TAMAMEN RESMİ OLACAKTIR. OLMAZSA TEKRAR SAYACI SIFIRLAYIN CİHAZI HER SAYAC SIFIRLAMADA YENİDEN BAŞLATIN YİNE OLMAZSA FORMAT ATIN ROOTU YENİLEYİN SAYACI SIFIRLAYIN RESMİ YAZISI GELİRSE STOCK ROMU FLASLAYIN OLMAZSA BİLMİYORUM BEN OLMADIĞINI GÖREMEDİM DAHA YINEDE SİZ BİLİRSİNİZ.

    Olacak diye kanıt yoktur bende oldu. Farklı yöntemleri deneyin mesela bende oldu yaşadım sayaç sıfırlama işlemini yaptım sayaç sıfırlandı cihazım rootlu ama KAPAYIP AÇINCA resmi yazıyor. Güncelleme yapabiliyorum cihaz yasal oldu ama root lu aslında bu imkansız her cihazda olmuyor S4 MİNI ÜZERİNDE DENEDİM. Yinede şansınızı deneyin. Bu işlemleri yaparken sorunla karşılaşırsanız benle iletişime geçebilirsiniz. Artı yazılarımı okuyup uygularken oluşacak ciddi hatalardan ben sorumlu değilim çünkü ben denedim sıkıntı yaşamadım. yazılar alıntı değildir. İyi çalışmalar, Yaşamlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guner9661 -- 6 Ocak 2019; 23:28:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.