Şimdi Ara

SLI bellekler - nVidia Tritium 'da ısrarlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 gün önce sitemizde burada yayınladığımız nVidia' nın Tritium standartlarının ilk somut sonucu Corsair - nVidia ortak çalışması ile ortaya çıktı. Dünyanın en büyük bellek ürteticilerinden biri olan Corsair SLI bellekleri duyurdu. DDR2 belleklerin, referans AM2 anakartlar üzerinde agresif zamanlamalar ve JEDEC (bellek spd kodlarında standart) standartları dışı ayarlar ile kullanıldığında 1.2GHz' e kadar ulaşabildiğini söyleyen nVidia, özel biosa sahip AM2 (nForce 590) referans anakart ile Corsair' in Tritium standartlarına uygun yeni SLI bellekleri sayesinde sistemi güvenli sınırlar içinde kendini otomatik şekilde overclock edecek hale getirebiliyor.

    Normal belleklerde kullanılan JEDEC kodları Tritium' un avantajı olan otomatik overclock özelliğini sağlayacak kadar esnek olmadığı için, şimdiki belleklerde bulunan SPD çiplerinin boş olan kısımlarına, (ileride çıkacak olan SPD kodları için ayrılan bölüm) nVidia' nın Tritium sertifikası için gerekli kodlar yazılarak (EPP) SLI bellek diye tabir ettiğimiz, onaylı bellekler elde ediliyor. Bu sayede, sistem çalışma esnasında bellek frekans ve voltajını değiştirerek gerçek zamanlı overclok yapabilme yeteneği kazanıyor.

    nVidia ve Corsair, ortak çalışması sonucu ortaya çıkan EPP (Tritium için belleklere eklenmesi geren kodlar) standardı için JEDEC' e baskı uyguluyor ve bunu SPD' lere eklettirmek istiyorlar. Corsair şimdiden 2 yeni model belleğini duyurmuş durumda. 2.2V gerilim altında 5-5-5 zamanlamaları ile çalışabilen TWINX2048-8500C5 ve 2.1V gerilim altında 4-4-4 zamanlamalar ile çalışabilen TWINX2048-6400C4, iki model de şimdilik 2GB' lık kitler halinde satışa sunulacak. Tahmin etmesi zor olmayacağı gibi, bu belleklerdeki ikinci profilleri kullanabilmek için (EPP), nForce590 çipsetli ve buna uygun biosa sahip bir anakart ile beraber kullanıyor olmanız gerekecek. Bu arada bu belleklerin eski ile tamamen uyumlu olduğunu da unutmamak gerekir.

    Corsair, nVidia ile ortak çalıştığı için belleklerini AM2 anakartlarının resmi duyruluş tarihi ile beraber piyasaya sunacak. Fakat diğer firmalar da bu arada boş durmuyor. Kingston ve OCZ' nin EPP komutları taşıyan bellekleri üzerinde şu anda çalıştıklarını ve kısa süre içinde onlarında üretime geçeceği internette dolaşan söylentiler arasında. nVidia' nın Tritium üzerinde bu denli sıkı durması ve havada kalmayacağını kantılaması oldukça güzel çünkü artık gittikçe daha kompleks hale gelen masaüstü sistemlerin de en az dizüstü bilgisayarlar kadar temel standart ve kaliteye sahip olması gerekliliği atıyor.


    Sayfanın Linki : http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=2356








  • sli vga dan sonra sli bellek he bu işin sonu yok yarında qued sli bellek çıkar öbürgün sli monitör sli klavya böle gider bu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: forious

    sli vga dan sonra sli bellek he bu işin sonu yok yarında qued sli bellek çıkar öbürgün sli monitör sli klavya böle gider bu


    belleklerin adının SLI olmasının SLI vga bağlantısı ile hiçbir benzerliği yok. Haberi okursanız ne olduğunu göreceksiniz
  • olabilir ben tamamını okumadım ben sli den yola çıkarak sölemiştim esprik mabında yani
  • iyi hoş guzelde acaba fiyatları ne olur bunların
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The_WeB

    iyi hoş guzelde acaba fiyatları ne olur bunların

    ben de bu konuda bilgi edinmek isterim. öncelikle bu tritium sertifikası teknik altyapının uygunluğundan başka bir de telif hakkı gibi bir paraya mal oluyorsa. tritium sertifikası ile üretilen ürünler diğerlerinden daha pahalıya satılmaz mı?
    eğer öyle değilse ve biz tritium sertifikalı n590sli chipsetli sözgelimi biostar gibi ucuz ürünler üreten markanın bir anakart ve gene tritium sertifikalı bir rosewill veya buffalo gibi ucuz ram üreten bir markanın ürünü alıp ucuza kaliteli bir sistem yapabilinir mi?
  • niye adı sli ?
    cf değilde niye sli
  • Tritium standardı oturuncaya kadar, fiyatlar oldukça yüksek olacaktır. Şu an için uyumlu 2 bellek var, bunlar da referans anakartların bilmem ne bioslarıyla kullanılabiliyor. Bir nevi, geri bildirim alma süreci.
    Tritium standartları gerçekten bir standart haline geldiğinde, çok güzel şeyler olacak..
  • Bu tip oratak çalışmaların AR-GE ve teknolojik ilerlemeye katkısı olmasına ragmen rekabet unsuru düsünüldügünde kullanıcalara etkisi olumlu olmuyor. Bakalım belki intellede birileri ortak çalışmalar yapar.
  • gorduler tabiki bir numara yok yeni cipsette;goz boyayip garip garip,olsada olur olmasada olur ozellikler cikariyorlar.oynayabilecekleri tek yer ram bolumuydu onuda yapmislar.intel simdiden galip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 17 Mayıs 2006; 4:57:13 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: forious

    sli vga dan sonra sli bellek he bu işin sonu yok yarında qued sli bellek çıkar öbürgün sli monitör sli klavya böle gider bu







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan_1907 -- 17 Mayıs 2006; 12:20:40 >
  • PARA PARA PARAAAA HERŞEY PARA İSTİYO ....
  • evet nihayetinde işin daha ilerleyeceği belliydi malum yeni programlar ve daha işlevli programlar her zaman daha kuvvetli donanıma ihtiyaç duyacak. bu normal bir gelişme ama tabii ki bunlar daha çok feedback amaçlı öncü modeller ; fiyatları yine normale dönecek ; onlar alınabilir fiyatlara gelene kadar da bizim makineler yeterli olacaktır. güzel bir gelişme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 17 Mayıs 2006; 13:47:24 >
  • bu standardizasyon tekelleşmeyi de çağrıştırdı bana. kingston ve ocz'de bir an uyum sağlamalı.
  • am2 fıs diyenlere iyi cevap
  • am2 ler için iyi haber
  • en iyisi bırakın gitsin en iyisini almak için ugraşırsan ömrün yetmez ayagını yorganına gore uzatacakın asla kasmıyacaksın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.