Şimdi Ara

Skyrim Mage oynamak istiyorum. yardım!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
28.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.Skyrimi önceden oynamıştım thief/assasin karakterim vardı ama pc formatından sonra oyun doğal olarak silindi.Skyrimi tekrar yüklemek istiyorum ama bu sefer assasin değilde mage açmak istiyorum.Mage oynayan arkadaşlar ne yapmam gerektiğini, avantajlarını ve dejavantajlarını, nasıl oynamam gerektiğini, skill ağacı ve perkleri hakkında bilgi verir misiniz? Mage itemleri, görevleri, hangi clanlar bana yararlı olur bunları kısaca açıklayıp bana mage oynamayı öğretebilir misiniz? :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zierox LoL -- 15 Haziran 2013; 18:02:00 >



  • Magesine göre degişir

    Mage karakter acacaksan High Elf öneririm digerlerine göre daha fazla mana gücün var 150 ile başlıyosun zırhla 180 Mage College görevlerini bitirince 350 400 ü buluyo bu rakam ama magene göre degişir,

    Tanıyalım türleri önce :

    Destruction = BattleMage'lerdir İlk başlarda cok mana ileri seviyelerde mana seviyesi azalır, Kısa dönemde ortalama İleri seviyede yenilmez derecesine gelebilirler.

    Alteration = Savunmanı artırran Paralyasis (Zehirleme,Kitleme) Skilleri var İlk zamanda gücsüz İleri seviyede Ortalama üstüne cıkar Telekenesis gibi skillerle objeleri kontrol etmesi daha rahat olur. Ama kullansız özellikle bi ejderhaya karşıysan.

    Conjuration = Kara büyü Oldukca iyilerdir ilk donemde gücsüz kendine silah adam bu adamlar icinde Dremora lordlarıda vardırki cok iyi bişe İlk zamanlarda ortalama İleri seviyede ortalama üstü olur. Ama bi kara büyü magesi her zaman yanında bi silah taşımalı veya kılıc büyü kullanmalı yada Battle Mage Kara büyü olmalı.


    İllusion = Bunun hakkında pek fikrim yok ama düşmana yöneliktir tahminimce onu zayıflatma korkutma gibi biraz arastır bunu sen.


    Avantajı = Diger karakterlere göre biraz daha hızlı özellikle BattleMage daha güclü saldırılar yapabilir dogru kullanımda,Agırlık item tasıma sorunun cok olmaz eşya bırakmak zorunda kalmassın,çeviktir.


    DezAvantajları = Darbeler'den cok hasar alır özellikle ilk zamanlarda DraughtDeathLord undan tek bile yersin o derece düşüktür,İlk zamanlarda gücsüz olurlar,Gelişmeleri daha zordur daha gec level alırlar genellikle, Büyülerini bulmak masrajlıdır özellikle zırhlarıda buna dahildir.

    Sabırlı olmak gerekir

    Not : Yanında her zaman pot bulundur cok iş görür.




  • öncelikle merhaba,

    ben de senin gibi ilk oynadığımda assassin bir karakter yaptım ve gerçekten çok zevk alarak oynadım, ama sonra bir şekilde oyunu braktım (sanırım bıraktığımda 35-40lvl gibi bişeydim) uzun bir süre oynamamıştım. yılbaşı gibi xbox aldım ve birkaç ay önce skyrim aldım :) ve mage açtım.

    ben bir Pyromancer (ateş büyücüsü) yaptım kendimi,
    öncelikle high elf seçtiğimde flame büyüsünü direk olarak sana veriyor, ve +50 magicka ile oyuna başlıyorsun, pyromancer için biçilmiş kaftan :)

    Buz ve yıldırım büyülerini hiç geliştirmedim, geliştirmeyi de düşünmüyorum :) bunun yanında restoration ve conjuration geliştiriyorum, özellikle restoration yani yenileme büyüleri bir büyücünün olmazsa olmazı bence, zira bir ok canının yarıdan fazlasını götürebiliyor,
    hem kendi canınızı sürekli iyileştirmek hem de follower ınızın canını iyileştirmek için şart bence.
    bu arada follower mutlaka taşımalısın yanında.

    college of winterhold a git, görevleri yap, arcmage ol, bir robe veriyor, çok çok iyi, onu kullanırısın, istediğin bütün büyü kitaplarını kolejdeki büyücülerden alabilirsin,

    ben oynarken çok eğleniyorum, kesinlikle tavsiye ederim :)




  • yanız mage kelimesi skyrimde biraz kapsamlı. destruction büyüleri kullanan mage'lerde var, conjuration kullanıp kendine hayvan-dremora yaratıp dövüşen mage karakterlerde var.

    genel bilgi vereyim:

    destruction büyüleri saf yıkım büyüleridir isminden anlaşıldığı kadarıyla. ateş, buz ve elektrikli büyüler kullanabilirler, bu büyülerle kendilerine cloak denilen elemental zırhlar yaratabilirler. bu zırhlarla kılıç mesafesine gelen herkese saniye başı zarar verirler.

    alteration en yaygın olarak savunma büyüleri olarak tanınır. ama bunun yanında su altında nefes alma, düşmanları duvarların arkasından görebilme, telekinesis (nesneleri dokunmadan hareket ettirme-fırlatma-veya yanına çekip çantaya alma) düşmanı felç etme gibi büyüleri vardır.

    conjuration: veniversum arkadaşın dediği gibi kara büyü sınıfı gibi bişeydir. bu arkadaşlar kendilerine yanında savaşması için ceset diriltebilir, Atronach denen ateş - buz veya elektrik elementalleri yaratabilirler, düşmanın yarattığı elementallerin beyinlerini yıkayıp kendilerine dost yaptırabilirler. bazı karakterler conjuration sınıfını hayalet silahları yaratabildiği için beğenirler. yaratılan hayalet silahların ağırlığı yoktur ve büyü ile yaratılır. (nam-ı diğer bound weapons.) ok ve yay dahil tüm silahlar yaratılabilir (bakınız:http://static.skyrim.nexusmods.com/images/2200838-1321121727.jpg)

    illusion: düşmanın aklını karıştırmaya yönelik büyülerdir. ilusion sınıfı ile sana saldıran düşmanı dost haline getirebilir, senden korkup kaçmasını sağlayabilir (bknz :world of warcraft - fear spell :P) veya düşmanların birbirleri ile savaşmasını sağlayabilirsin. illusion sınıfının en bilinen büyüsü "görünmezlik" tir. eğer aklında büyücü - suikastçi bir karakter varsa illusion perklerinden birisi senin büyülerini sessiz yapmanı sağlıyor. shout'lar dahil. başıma çok geldi, bi zindanda adama fus ro dah çekiyorum yan odadaki eleman beni duymuyo :D sadece bu yönü mantıksız ama sessiz büyü neredeyse her koşulda işe yarayabilir bir büyü.

    restoration: en yaygın olarak "heal" sınıfıdır. iksirin yoksa magickanı kullanarak seni veya dostlarını (hatta biraz sıyırdıysan düşmanlarını) iyileştirebilir. çok gözardı edilen bir sınıf olsa da perkleri sayesinde magicka kazanımını %50'ye kadar hızlandırabilirsin (recovery) veya günde bir kere canın çok azalmışken otomatik heal ile kendini iyileştirebilirsin. iyileştirme büyülerinin yanında büyü saldırılarına karşı kullanabileceğin kalkan (ward) büyüsü içerir.

    @Beetleguese: buz için haklısın ama yıldırım büyülerini geliştirmelisin. element bazında dövüştüğü için büyücülerin en fazla zorlandığı yaratık ejderhalardır mesela;

    blood dragonlar ateşe karşı %50 dirençleri var buza karşı %25 zayıflar.
    frost dragonlar ateşe karşı %25 zayıflar ama buza %50 dirençliler

    ama tahminim skyrimde neredeyse hiçbir düşmanın elektriğe karşı direnci yok. + olarak fireball ve ice spike gibi havada giderken zaman kaybettirmiyor.

    @veniversum dediği gibi pure mage karakter açacaksan high elf oyuna daha fazla mana ile başlıyor. kesinlikle collage of winterhold'a katılmalısın hem mananı itemler ile arttırırsın hemde güzel büyücü ekipmanı bulabilirsin.

    dawnguard ek paketin varsa vampir lordu olmanın büyücüne çok faydası olacaktır. çok güçlü bir düşmana karşı vampir lorduna dönüşüp düşmanını kolaylıkla öldürebilirsin. gerçi vampir olmak ateşe karşı direncini düşürüyor, ama dark elf olursan ırksal özellik olarak gelen ateşe %50 direnç ile bunu dengeleyebilirsin. veya herhangi bir ırk seçip enchanting yeteneğini 100 yaparsan bir eşyana ikinci bir enchant olarak fire resistance basabilirsin.

    oyunun başında sıkça kullanacağın flame büyüsünü kullanırken ASLA AMA ASLA FAREYİ BASILI TUTMA! mananı çabuk bitirip seni savunmasız bırakmaktan başka bir işe yaramaz. çünkü flame büyüsünün açıklamasına bakarsan "saniyede 8 damage verir ve düşman birkaç saniye boyunca alev hasarı alır" yazar. bu mantıkla sık sık flame büyüsünü sık sık tıklarsan "düşman birkaç saniye boyunca alev hasarı alır" etkisi üst üste birikerek düşmana daha fazla hasar verirsin. bunu anlatması zor en iyisi kendin denemen. ortalama güçlü bir düşman bul, bi mouse ile elini kaldırmadan kesintisiz büyü yapmayı dene birde devamlı tıklayarak aralıklı flames büyüsünü atmayı dene. aralıklı atınca daha az mana ile daha çok hasar vereceğini görürsün.

    daima farklı düşmanlara karşı farklı büyüler bulundur. öldürmekte zorlandığın düşmanları eğer büyü seviyen yeterse felç (paralise) büyüsü ile bir süreliğine etkisiz hale getirip yerdeyken öldürebilirsin. veya buz büyüleri ile yavaşlatabilir/staminalarını emerek power attack yapmalarını engelleyebilirsin. elektrik büyüleri ile büyücü düşmanlarının magickalarını yok edebilirsin. aynı şekilde elektrik büyüsü perkini verirsen düşmanlarının canı az ise onları küle dönüştürebilirsin. bu sayede conjuration kullanan düşmanların öldürdüğün düşmanları diriltip sana karşı kullanamaz. stratejini çok geliştirebilirsin. en basit örnek: buz büyüleri ile düşmanını yavaşlat, yere tuzak büyüsü olan rune büyüsü yap, düşman seni takip ederken üzerinden geçip rüne büyüsünü patlatacaktır vs.

    ----------

    büyücü karakter ile oynamak ne kadar eğlenceli olsa da yakın dövüş karakterleri kadar hasar veremez aklında bulunsun. 30-35 level aralığındaki suikastçi karakterimle ejderhalar-devler-mamutlar-dragon priestler dahil herşeye tek atabiliyodum çünkü.


    son bir not. yazıyı bitirdim şimdi aklıma geldi. restoration sınıfında necromage denen bir perk var. bu perk ile undead düşmanlara yaptığın büyüler daha etkili oluyor. ama bunu sadece draugr veya iskelet olarak düşünme. eğer vampire dönüşürsen oyun seni undead olarak düşünecek ve kendine yaptığın büyülerin (yanlış hatırlamıosam) %25 daha güçlü olmasını sağlar.


    bu kadar

    bitti be :D




  • yazacak bir şey kalmamış
  •  Skyrim Mage oynamak istiyorum. yardım!!


  • büyücüyü warlock tarzı bir şey yapabiliyor muyuz?

    ya da d.a.o daki arcane warrior tarzı?

    yeniden başlayacağım eğer bunlar varsa.

    ve son soru: ejderha öldürmeden oyun tamamlayamaz mıyız ejderhaları bayağı seviyorum.
  • yagmur adam kullanıcısına yanıt
    ana senaryo ejderhalar üzerine kurulu. ama ana görevleri yapmadan yüzlerce yan görevi yapabilirsin elbette.

    dao derken dragon age oyunundan mı bahsettin? oynamadığım için kısaltmasını bilmiyorum.

    warlock derken world of warcraft tarzında bir warlock'dan bahsediyorsan, yapabilirsin evet. destruction ve conjuration geliştirebilirsin. conjuration summonları senin tanklarken destruction ile hasar vermeyi deneyebilirsin. conjured yaratıkları perk ile güçlendirebiliyorsun ama seni tanklayacak kadar güçlüler mi onu bilemiyorum malesef. skyrim'deki düşmanların aggrosuda ilginç zaten. en çok hasarı veren veya en güçlü hasarı veren şeye saldırmak yerine genelde gördükleri saldırılara cevap veriyolar. fazla kullanmasamda arada bir dikkat dağıtmak için atronach yarattığım zaman düşmanı arkama alıyorum, atronach'ı önüme yaratıp yoluma devam ediyorum genelde atronach'a odaklanmış oluyolar.

    not: doğru tahmin etmişim dragon age'den bahsediyomuşsun. söylediğin "arcane warrior" tarzı aklıma diablo ve world of warcraft'taki "paladin" i getiriyor.

    evet öyle bişey yapabilirsin. savaşırken kendine destruction sınıfından flame-frost veya lightning cloak büyülerinden yaparsın, sana melee olarak saldıranlar bir yandan hasar yer. sadece "holy warrior" bazında düşünmezsek elbette savaşçı büyücü yapabilirsin. mesela ben oyuna ilk başladığımda illusion-assassin denemiştim gayet başarılıydı. sneak seviyem yetersizken uzaktan fury atıp birbirleyle dövüştürüyodum, adam tekse calm atıp öldürüyodum. zaten sneak yüksekken zaten teknik olarak görünmez oluyosun dümdüz alanda. illusion daha da geliştirdiğin takdirde görünmezlik ile destekleyebilirsin.

    veya silah ağırlığından şikayetçiysen (bu kadar takıntılı hale gelirsen yada :D ) conjuration ile kendine kılıç yaratabilirsin. oyunun başından aşağı yukarı ortalarına kadar silahları seni tatmin eder, ama smithing geliştirdiysen zaten hiçbir silah senin geliştirdiğin kadar güçlü olmayacak.

    mage assassin karakteri teknik olarak mümkün. illusion kasıp perkle büyülerini sessiz hale getirip destruction ile savaşabilirsin.. ama fiziksel silahlarda olduğu gibi kritikal vuramayacağın için aşırı güçlü olmasını bekleme. ama eğlenceli olur orası kesin :)

    yukarda yazan herşeyi okçu bir karakterlede yapabilirsin. oyunda tüm olasılıklar okadar iyi yedirilmişki, perk puanlarını çok saçma dağıtmadığın takdirde yapacağın her doğaçlama build güçlü olacaktır.


    edit: oyunda istediğin bir ana kadar ejderha görmek istemezsen diye bilgi vermeyi unuttum. whiterun jarl'ının büyücüsü farengar secred-fire bizden riverwood yakınlarındaki bleak falls borrow içinden dragon stone getirmemizi istiyor. eğer ona konu ilerlemez, ejderhaları görmezsin. diyelimki boş bulundun verdin diyelim, ondan sonra whiterun güneybatısında watchtower'a oyunda göreceğimiz ilk ejderha geliyor. oraya gitmezsen yine ejderha görmezsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xloader -- 12 Temmuz 2013; 1:44:51 >




  • xloader kullanıcısına yanıt
    Teşşekürler iyi olmus bilmeyen arkadaşların işine yarar. (bende dahil bi nevze)
  • Mage bence en güçlü sınıf oyunda ki en başta bayagı bi ezilirsin ama sonra son 100 metre diyeyım sana vurur geçersin

    Winterhold mu nasıl yazılıyodu unuttum 5 lvl oldugunda oraya git .
  • xloader kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatayım bari.

    Skyrim SE var. Türkçe dil modu yükleyince hem kazanımlar hem de koleksiyon kartlarını kilitliyordu oyun. Ben de hem İngilizce hem de büyücü karakter oynamaya karar verdim. Daha önce hiç büyücü karakter oynamadım. Dediğiniz gibi yıkım büyülerine yönelip elektriği seçeceğim. Ayrıca demirciliği geliştirerek hafif zırha yönelmeyi planlıyorum. Tılsımlama ile de zırhları büyücülük adına özellik eklemeyi düşünüyorum. Biraz zor bir karakter sanırım geliştirmek için. Cevabınız için teşekkür ederim. Güzel yönlendirme oldu.
  • ProsesMuhendisi kullanıcısına yanıt
    Hafif zırh yerine direkt alteration kas, zırh puanı vermeyen bi giysi giy 0 zırh puanın olur ama daha sağlam defansın olur. Ordinator modunu da kullanırsan ordan gelen özelliklerle yenilmez olursun.
  • Peki ben de bir şey sorayım. Ben mage oynamak istesem, bu tür oyunlarda human dışında karakter seçmeyi sevmediğim için çok bir kaybım olur mu? Ya da olan kaybı ileride kapatır mıyım?
    Mage + Assassin tarzı çok mu ütopik?
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Kaybın sadece başlangıçta 5-10 levelde farkı kaparsın. Diğer dediğinse gayet yapılabilir bişey hiç ütopik değil yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adol125

    Kaybın sadece başlangıçta 5-10 levelde farkı kaparsın. Diğer dediğinse gayet yapılabilir bişey hiç ütopik değil yani.
    Şimdi esasen hibrit sınıf olayına pek sıcak bakan birisi değilim ama aynı anda hem Assassin hem Mage oynayasım var, kararsızım.
  • Adol125 kullanıcısına yanıt
    Hocam oyunda o kadar varyasyon var ki istediğini kombine edebiliyorsun. Sizi dinlemedim demirciliği geliştirip ejderha hafif zırh giydim. Çok güzel duruyor Bir sonraki karakterde alterasyon deneyeceğim. Büyücü oynamak çok güzel oldu. Çünkü çift el silah alıp güçlü rakipleri en fazla 3 vuruşta öldürüyordum. Büyücü olduğum için sağlık yerine daha fazla efsuna verdim. Arada bana tek atıyorlar. Ucubeden bıçağı almaya gittiğimde tek yedim. Oyun daha keyifli hale geldi böylece. Yıldırım pelerin ve yıldırım oku kullanıyorum. Yıkım puanı şu anda 73, 75 olduğunda sanırım NPC'lerde daha etkili yıkım kitapları gelecek. Biraz daha geliştirip Miraak ile yüzleşmeye gideceğim. Orada perkleri sıfırlayıp değiştirebiliyorduk sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsesMuhendisi -- 1 Haziran 2020; 12:18:27 >
  • ProsesMuhendisi kullanıcısına yanıt
    Alteration sayesinde zırh giymesen bile oakflesh, ebonyflesh gibi büyülerle defansın normal giydiğin zırhın defansından daha güçlü oluyo. Kasması da çok kolaydır sadece telekinesis büyüsünü bul yeter. 0 zırhla çift el baltalı ork'a bile 2-3 vuruşta anca ölüyodum ben expert zorlukta. Miraakta en güçsüz silahlarını kullan. O kısım buglu delirtebiliyo.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.