Şimdi Ara

Skylake vs Kabylake vs Zen ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3000 TL bütçe ile sıfırdan sistem toplayacağım parayı hazırladım.En son masaüstü deneyimimde pentium4 fx5200 ile olmuştu o günden bu güne 3 laptop kullandım fakat hiçbiri masaüstü kadar keyifli olmadı.Sorum şu ki şuan skylake var konuşulanlara göre yıl sonu yada yıl başında zen ve kabylake çıkacak dolar kuru malum bu seriler çıkınca fiyatlarda rekabet yönünde son kullanıcı bize faydası olur mu fiyat yönünden yada performans olarak kabylake den pek ümidim yok yüzde 5 yüzde 10 performans artışı olacağından.Açıkçası umudum zen ama bilemedim.

    İşin özü şimdi toplasam zen yada kabylake çıkınca pişman olur muyum ki



  • Bence Zen'i bekleyin çünkü AMD'nin baştan yaptığı bir mimari ve üzerinde çok çalışıldı ki F/P ürünleri olacağı kesin.
  • uLtRaMaRiNe kullanıcısına yanıt
    Şimdi sistem toplarsan çok bir şey kaybetmezsin ama yıl sonuna bu kadar kısa bir süre kalmışken, revizyona girmiş ve daha iyi optimize edilmiş bir işlemciye geçmek haliyle mantıklı olacaktır. İşlemci tarafındaki tavsiyem Kaby Lake platformu olur, uzun vadeli bir işlemci için İntel çözümünden başka alternatif göremiyorum.
  • berkayjan kullanıcısına yanıt
    amd f/p işlemcisi yaparsa en azından alternatifimiz artar bu şekilde olduğu takdirde intel de belki kaby lake serisinde fiyat da kırabilir.Buda bizim işimize gelir.Çünkü şuan işlemciye ayırdığım para ile alabildiğim en tavan işlemci i5 6500 alternatif yok bu bütçeye umarım zen beklediğimiz gibi olur.
  • alito kullanıcısına yanıt
    zaten amd beklenileni veremezse intel almak farz olur aslında benim bekleme sebebim zen sayesinde (beklediğimiz gibi çıkmasa bile) intel fiyat kırar mı rekabet açısından sonuçta şuan masaüstü işlemci piyasasında ezici üstünlüğe sahip bunu kaptırmak istemez sanırım.
  • 1 yıldır bekledim imzamdaki sistemi dizdim memnunum ocaga kadar beklerim diyorsanız sorun yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uLtRaMaRiNe kullanıcısına yanıt
    İntel'in fiyat kırmasının tek yolu, AMD'nin işlemcilerinde hatırı sayılır bir iş çıkarmasından geçiyor. Zen mimarisinden çok fazla ümidim yok, umarım AMD beni şaşırtır.
  • ReaperFather kullanıcısına yanıt
    açıkçası beklememdeki en önemli sebep rekabet olursa bu da benim cebime olumlu yansır diye düşünmem.Ama tam somut bilgiler gelse şöyle ne bileyim kabylake i5 7xxx serisi şu fiyattan çıkacak amd zen fx aaaaa şu fiyattan çıkacak dense bekliycem de herhalde en mantıklısı şöyle 1 ay daha bekleyip bişeylerin netleştiğini görmek.Zira kabylake kullanan dizüstü ifa da tanıtılmış acer ın bir modeli.Tahminime göre yakın zamanda net bilgiler gelir.
  • alito kullanıcısına yanıt
    bende şaşırmak hatta öyle bir şaşırmak istiyorum ki bir anda kendimi zen toplamış bulmak istiyorum
  • Ben skylake serisine para vermezdim açıkçası acelen yok ise beklemeni öneririm en azından fiyatlarda bir düşüş olur büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tememnim fiyatların düşmesi yönünde zaten umarım öyle olur
  • Fiyatlar düşse bile öyle bir durum var nerden toplayacağınıza bağlı, i5 6500 istiyorsanız bu ürün piyasada 680 e de satılıyor 700 e de 750 yede hatta 800 ede yani piyasa değişse bile yinede sizin alacağınız fiyatın altında zaten şu andaki piyasada var ürün yani fiyat düştü diyelim 700 e (vatan bilgisayar için konuşuyorum) kadar ki sanmıyorum e zaten diğer internet sitelerinde fiyat 700 tl nin altında bulunabiliyor yani böyle bir düşüş için beklemeyin, piyasayı ne kadar çok araştırırsanız o kadar hesaplı iş çıkartırsınız umarım söyledikleri anlaşılmıştır.
  • Yıllar önce intelin e serilerinde fiyatları amd rekabeti sonucu kırdığını hatırlıyorum. Benzer şekilde zen ile kaby lakelerde fiyatlar düşer belki.

    Çok acil değilse bekleyip fiyat açısından çok bir kazanım olmasa bile en azından optimize yeni bir işlemci almakda fayda var, bende aynı şekilde beklemedeyim. Skylake fiyatları bana çok uçuk geliyor hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReaperFather kullanıcısına yanıt
    haklısınız fakat şöyle bir durum var eğer rekabet ortamı oluşursa şuanki seriye etki eder mi bilmem ama kaby lake ve zen arasında seçim şansı olur insanlar açısından ne olursa olsun iki seri de skylake'e oranla illaki daha performanslı olacaktır.Bu düşüncemle şuan i5 6500 alacağıma belki o fiyatla daha performanslı bir kaby lake yada zen alabilirim.Ama dediğim gibi şu 1 ayı bekleyip bu yeni serilerin göz kırpmalarını izleyeceğim sanırım aşa yukarı bi fiyat söylentisi çıkar sonuçta.Eğer beklediğim gibi olmazsa bende dediğiniz şekilde araştırarak bir sistem toplayacağım.
  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    Sanırım şuan kapının aralanmasını işlemcilerin göz kırpmasını beklemek lazım.
  • benim anlamadığım zen 3 4 ay içinde piyasada olacak hala doğru düzgün bir bilgi yok
  • 313shady kullanıcısına yanıt
    o zaten büyük bi soru işareti acaba yine mi ertelenecek çıkması 2017 eylül 2018 ocak falan olmasın da
  • uLtRaMaRiNe kullanıcısına yanıt
    hiç şaşırmam illa intel aldıracaklar
  • Skylake al sonrasini düsünme derim . Haswell Refresh yani 4790k kullanicisiyim , Ayni muhabbet 2 yil önce de vardi , aslinda her zaman vardi. Ihtiyacin varsa su an bekleme . Kaby gelse ne olacakki ? 100% performans artmayacak herhalde . Zen kesin patlak verecek biryerden , ya performanstan yada fiyattan . Beklemeye gerek yok bana kalirsa .

    Şahsi düşüncemdir , fanatiklğe gerek yok .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 18 Eylül 2016; 22:32:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Düşüncenizde gayet haklısınız.Mesela gelen haberlerde kabylake ile skylake arasında %10 civarı bir perfromans farkı olacağı beklemek mantıksız bana göre de.Fakat şu var amd zen ile rekabet ortamı yaratabilirse fiyatlar konusunda gerçekten biz tüketicilerin yüzünü güldürecek düşüşler yaşanabilir.Mesela zen çıkmayacak olsa direk yarın sipariş verir skylake alır geçerdim.Ama yinede insan bir umut diyor ki ya fiyatlar olumlu yansırsa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.