Şimdi Ara

Skoda Rapid Spaceback Ana Konu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
3
Favori
16.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Öncelikle Rapid Spaceback ile ilgili bölük bölük değişik konular olduğunu fakat ana konu bulunmadığını gözlemledim, diğer türlere göre daha az kullanıcısı olsa da en azından genel olarak bilgilerin toplanabileceği bir başlık olsun istedim.

    Araç 2018 yılı itibari ile 4 çeşit motor ve 7 adet motor opsiyonu ile satılmakta. Bu motorlar ve opsiyonları;

    -1.0 TSI 95 PS
    -1.0 TSI 95 PS DSG
    -1.0 TSI 110 PS
    -1.4 TSI 125 PS DSG
    -1.4 TDI 90 PS
    -1.4 TDI 90 PS DSG
    -1.6 TDI 115 PS

    Güncel Fiyat listesi(sol taraf 2017 yıl sonu, sağ taraf 2018 yılı satış fiyatları)
    Skoda Rapid Spaceback Ana Konu

    31 Mart 2018 Tarihinde Fiyat Listesi
    [simage]https://store.donanimhaber.com/ec/85/5b/ec855b3c9da2287457aebda9ad30e78f.png [/simage]

    1 Haziran 2018 Tarihinde Fiyat Listesi
    [simage]https://store.donanimhaber.com/53/4f/32/534f3279a8ebbcb0a82d6265419d0e31.png [/simage]

    Gelelim araçların donanım seviyelerine,
    Araçta şuan mevcutta 3 çeşit donanım seviyesi bulunmaktadır. Bunlar sırası ile Ambition, Dynamic ve Style paketlerdir.

    Aracın donanım seviyelerini ve aralarındaki farkları aşağıdaki link aracılığı ile inceleyebilirsiniz.http://www.skoda.com.tr/modeller/rapid-spaceback/donanimlar

    Araç Style paketinde iken spor bir dış görünüm kazanıyor diyebilirim. Uzatılmış siyah bagaj camı, siyah ayna kapakları, 16" jantlar, ön tamponda krom dekor ve sis farları(dynamic paketten itibaren geliyor) ile. Birde bunların yanında panoromik cam tavan seçeneği ile alırsanız gerek aracı kullanırken olan ferahlığı gerek dışarıdan daha bir sportif gözükmesi gibi durumları yakalayabiliyorsunuz.

    Doğan Kabak tarafından Almanya'da çekilmiş olan, aracın inceleme videosunun linki,https://www.youtube.com/watch?v=I6zjLG7wHhU

    Şunu söylemek isterim, Yukarıda incelemesi yapılan araca göre Türkiye'de satışa sunulan araçlarda iç donanım olarak farklılıklar var,
    Örneğin Full paket aldığınızda bile,
    -Anahtarsız çalıştırma,
    -Koltuk yanlarındaki saklama alanları,
    -Siyah 17" jantlar
    -Koltuk Isıtma
    -Smartlink multimedya(900 liraya aktif edebileceklerini söylediler.)
    -Navigasyon

    gibi detaylar gelmemekte. Başka bir forumda incelerken bir arkadaşın bunları ve bir kaç özelliği daha yaklaşık 10000 lira gibi bir ek ile satın aldığını duymuştum. Tabi buda aracı teslim alma sürenizi uzatmakta.

    Araca benim gözümde en çok yakışan renk kırmızı en azından style paketlerde, çok sportif bir görünüm sağlıyor. Fakat Skoda'nın genel Türkiye satış politikasında 10 araç beyaz geliyor ise 1 araç kırmızı olarak geliyor ki buda bu renkte araç bulmayı zorlaştırıyor. Bunun sebebi sorulduğunda ise Türkiye'de en çok rağbet gören aracın beyaz renkli araçlar olduğu söyleniyor ki kısmen doğru. Kaza durumunda renk tutturması kolay, kiri çabuk göstermiyor gibi.

    Aracın değişik renklerinden bir kaç kesit;
    Skoda Rapid Spaceback Ana Konu
    Skoda Rapid Spaceback Ana Konu
    Skoda Rapid Spaceback Ana Konu
    Skoda Rapid Spaceback Ana Konu

    Merak edenlere, Kırmızı renkteki araçta jantlar 17" Ray jant olarak geçiyor diye biliyorum, yanlışsa düzeltebilirsiniz.

    Aracın segmentine gelecek olursak, araç skoda tarafından C segmentine konulmuş, genel kanı ise aracın B+ segmentinde olduğu,
    Kendi nacizane fikrime gelecek olursak, aracın B+ segmentinde olduğu fikrindeyim bende. C segmentinde olan Octavia'yıda aktif olarak kullandım, iki araç arasında gerek boyut gerek yalıtım açısından fark var, İki aracı C segmentine koymak Octavia'ya biraz haksızlık olur açıkçası. Ama başka araçların C segmenti ile karşılaştırıldığında nasıl bir sonuç alınır bilemem. Ancak bunun yanında aracı B segmentine koymakta araca hakaret etmek gibi olur, Opel Corsa, i20 gibi araçlarla karşılaştırıldığında gerçekten üstün bir araç olduğunu düşünmekteyim.Bu yüzden B+ segmenti doğru bir karar.

    Aracın tüketim verilerine gelirsek,
    Skoda Rapid Spaceback Ana Konu

    Ben 1.0 motor 95 Ps DSG motorlu aracımı 1 hafta önce satın aldım, Henüz 140 km de araç, şehir içi tüketimim şuan için 6.5 litre civarlarında, motor açıldıkça 6 lara kadar düşeceğini düşünüyorum. Yine km arttıkça, uzun yol yaptıkça buradan değerlerimi sizlerle paylaşıyor olacağım.

    Aracınıza ek olarak bayi dışında yapabileceğiniz şeylerden de biraz bahsetmek isterim,
    Aracınızda aslında bulunan fakat aktif edilmemiş özellikler mevcut, Bu özellikleri yazılımlar ile aracınızı güncelleterek yada güncelleyerek açtırabilirsiniz. Ben bir kaç yerden hangi özellikler olduğunu ve fiyatlarını sordum,

    Aktif edilebilecek özellikler;
    -Ek Yakıt Göstergesi,
    -Kilitleme yapıp açarken korna ile onay sesi,
    -Amerikan Park,
    -Selektör ile sis farlarının da yanması sönmesi,
    -Coming Home özelliğinin açılması,
    -Alarm özelliğinin açılması,
    -Kapı açılınca cam durmasının iptali,
    -Aynalara Amerikan Park,
    -Teypte VRS logolu açılış,
    -Teypte Sürüş Okulu modu,
    -ESC spor, ESC kapalı modlarının aktifleştirilmesi.

    Tüm bu yukarıdaki özelliklerin açtırılması Alarm hariç 100 lira gibi bir fiyat tutuyor, Alarmın aktifleştirilmesine 50 lira gibi bir fiyat isteniyor.

    Araç Güç Arttırımı

    1.0 95 ps Motorlu araç için:

    Motor için 20 ps lik bir güç arttırımı yapılabiliyormuş, yani 95 ps olan aracımızı 115 ps ye kadar çıkartabiliyoruz. Tork olaraktan 160 Torktan 200 Tork'a çıkıyor. İşlem ücreti 930 lira olarak fiyat aldım. Garanti kapsamı dışına çıkıyormuş araç fakat servise gitmeden önce tekrardan eski haline ücretsiz şekilde geri getiriyorlar. Bu güç arttırımı ile aslında aracın motorunun 1.0 Octavia modelinden bir farkı kalmıyor. Araç motoruna zararı var mıdır bilemem ama tahminimce yoktur. Kullanılan motor zaten aynı,sadece araç satış politikaları yüzünden belli bir oranda değişikliklerle sunuyorlar piyasaya.


    Aliexpress ve diğer siteler üzerinden alınabilecek aksesuarlardan bazıları,
    VRS logosu

    Pedal Kaplamaları

    Ön Izgara Spor şeritler

    ön arka çamurluk

    Dikiz Aynası Yağmurluk

    Telefon Numaralığı

    Silikon Anahtarlık

    Cam Rüzgarlığı

    Sizden gelen bilgiler ile, konunun daha iyi yerlere gideceğine inanıyorum. Eksik gördüğünüz yerleri söyleyebilirsiniz.
    Şimdilik benden bu kadar,
    Herkese iyi forumlar:)Skoda Rapid Spaceback Ana KonuSkoda Rapid Spaceback Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrunkCrow -- 5 Haziran 2018; 22:25:6 >







  • Dizel dsg almak niyetindeyim (2.el) ama 1.4 ve 1.6 arasinda ne gibi farklar var geri donusler nasil acikcasi tarafsiz bir yorum bulamadim. Var mi aciklama ve/veya yonlendirme yapabilecek arkadas?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caracas39 C kullanıcısına yanıt
    Hocam şahsen 1.0 motor versiyonu olduğundan tam olarak doğru bir cevap veremem size, biraz öznel olacak yani. Ben sizin yerinizde olsaydım, 1.4 motor tercih ederdim, niye diyecek olursanız skodanın bu seneki üretimlerine baktığınızda 1.6 motor seçeneğinde DSG şanzıman seçeneğini göremiyoruz ne yazık ki. Benim gözümde bu ilerleyen dönemlerde 1.6 dizel motor seçeneklerinin piyasada daha az tutulmasına sebep olacak bir durum çünkü yeni üretimi yok. Bunun dışında performans anlamında şehir içi çok bir fark olacağını düşünmüyorum ikisi arasında, ama yüksek hızlara sıkça çıkıyorum diyorsanız şehir dışı falan 1.6 seçeneği daha performanslı olur. Kullanan birileri de yakıt ve performans konusunda yorum yapabilirse iyi olur tabi :)
  • 1.0 95 PS DSG aracım ile şehir içinde yaktığım max yakıt oranını paylaşmak istedim. 1 ay gibi bir süredir kullanmaktayım en yoğun trafikte tüketim aşağıdaki gibidir. Trafiksiz şehir içi tüketimini de yakın zamanda sizlerle paylaşacağım.

    1 saat 34 dakika gibi bir sürede 23 km gidebildim sadece ortalama hız 15 km/saat ve sonuç 8.5 l gibi bir tüketim.

    Start-Stop kapalı, Klima açık

    Skoda Rapid Spaceback Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrunkCrow -- 12 Şubat 2018; 8:38:32 >




  • DrunkCrow kullanıcısına yanıt
    Dün babama aynı araç için anlaşma yaptık 1.0 tsi dsg dynamic paket. Araçla ilgili biraz daha detaylı bilgi verir misiniz? Ne zamandır bu motor piyasada, ses yalıtımı, konfor, kronik sorunu var mıdır? Yakıt tüketimi yoğun trafikte 8.5 ise makul gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macropolo kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şimdiden hayırlı olsun, motor piyasada benim gözlemlediğim son 2 senedir var, rapid spaceback modeline sanırım 2017 ortası gibi geldi diye biliyorum yanılıyorda olabilirim. Ancak volkswagen grubu motoru olduğundan volkswagen marka araçlarda daha 2-2.5 sene gibi bir geçmişi var kullanılmaya başlamasının. Artık volkswagen grubu 1.2 motor yerine 1.0 motoru tercih ediyor. Motordan bahsedecek olursak son derece performanslı bir motor bence, 160 tork 95 ps güce sahip, benim için yeterli geliyor. Kalkışları seri, hızlanması da gayet başarılı. Aracın yol tutuşu genel olarak iyi. Konfor olarak daha önceki aracınıza bağlı açıkçası biraz, ama şöyle söyleyebilirim ön-arka diz mesafesi bence inanılmaz derecede iyi, koltuklar rahat, ön panel gayet kullanışlı ve basit tutulmuş, yani konfor olarak C sınıfı araçlar ile yarışır bir kısmını geçer bana göre. Ses yalıtımı C sınıfı araçlara göre kötü, babamda octavia 1.0 motor araç var, onunla karşılaştırınca biraz zayıf kaldığını söyleyebilirim. Ama sıradan bir B sınıfı araca göre karşılaştıracak olursak daha başarılı diyebilirim. Kronik bir sorun şuana kadar görmedim de duymadım da açıkçası, bende aracı alalı daha 1 ay gibi bir süre olduğundan :) Bunun dışında yakıt tüketimi en yoğun trafikte yukarıda ki gibi, bazı sabahlar işe erken gitmek durumunda kalıyorum ve trafiksiz yolda gittiğimde 30 km gibi bi mesafede 4.9 - 5.0 l/100 km gibi değerler yakalayabiliyorum. Uzun yol sadece bir kez yaptım. İstanbul-Bursa arası araçta 5 kişiydik yaklaşık olarak 400 kg çekeriz bagajda da hatırı sayılır yük vardı, ortalama yakıt tüketimi 5.4 l /100 km gibi bir değerdeydi. Tabi bu yakıt tüketimleri biraz kullanıcıya da bağlı ama benimkiler bu şekilde :) Başka yardımcı olabileceğim bir şey olursa çekinmeyin lütfen :)




  • DrunkCrow kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için çok teşekkür ederim. 2017 den ellerinde kalan son dynamic paket aracı aldık. Bi aksilik olmazsa 2 3 gün içinde teslim alıyoruz. İnşallah sorunsuz kazasız belasız yıllarca kullanırız. Babamın eski aracı 2006 dizel corolla hb idi, gerçekten sessiz ve iyi bi araçtı, yalıtom olarak onu aramatmasın yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macropolo kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanırsınız umarım, aratacağını çok düşünmüyorum ama yinede zaman gösterir, şahsen memnun kalacağınızı düşünmekteyim. Bunun dışında sizde gözlemlerinizi konu altına yazabilirseniz yeni almayı düşünen arkadaşlar için iyi olabilir :)
  • Tekrardan merhabalar,

    Aracın yakıt tüketimi ile ilgili bilgilendirmek istedim,
    Araç 1.0 TSI DSG - Haftanın 4 günü, günde 70 km olarak kullanılmakta, yakıt aldıktan sonra ve bu akşam hafif trafikte ki tüketimlerimi aşağıda bulabilirsiniz, iyi forumlar.

    Skoda Rapid Spaceback Ana Konu


    Skoda Rapid Spaceback Ana Konu

    Not: Klima Açık, Start-Stop kapalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrunkCrow -- 6 Mart 2018; 22:21:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: macropolo

    Cevaplar için çok teşekkür ederim. 2017 den ellerinde kalan son dynamic paket aracı aldık. Bi aksilik olmazsa 2 3 gün içinde teslim alıyoruz. İnşallah sorunsuz kazasız belasız yıllarca kullanırız. Babamın eski aracı 2006 dizel corolla hb idi, gerçekten sessiz ve iyi bi araçtı, yalıtom olarak onu aramatmasın yeter.

    Hayırlı olsun. 2017 ambition dsg rapid spaceback varmı bayilerde arastirdiniz mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • killer83 K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler fakat başka araç alındı. Biz araştırırken Antalya da bayide 1 tane vardı. Diğer bayilerde de illa çıkar. Sıfır araç satışları düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 model Rapid sahibi olanlara sorum özellikle, araçta silecek suyu sensörü/uyarısı var mı?
  • 23/01/18 de 1.0 TSI 95 PS DSG Dynamic aracı aldım çok memnunum tavsiye ederim dizelden bin kat iyi binek olarak kullanılacaksa uzun yolda kullanıyorum genelde klima açık 3,9lt yakıyor 100 kilometrede şuan araç 13 binde 3 bine kadar yüksekti yakıt tüketimi sonradan düştü Skoda Rapid Spaceback Ana Konualacak kişilere şimdiden hayırlı olsun...
  • Rapid Spaceback modeli 2019'dan itibaren üretilmeyecek mi?
  • omerr89 O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Söylentiler o yönde, 'Rapid' modeli komple kaldırılıp, 'Scala' isimli golf benzeri ve segmentinde bir model getiriliyor.
  • DrunkCrow kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim.Pazar günü showrooma gittim araca bakmaya.Showroomdan kaldırmışlar.Orada çalışan bayan Rapid'in kaldırılacağını söyledi fakat ben Sedan modeli kaldırılacak diye anlamıştım.3 adet ellerinde varmış SpaceBack , Fiyat olarak 95200,00 dediler ama araç kaldırılacaksa alınmaz o zaman.
  • omerr89 O kullanıcısına yanıt
    Fiyat olarak baya düşmüşler, muhtemelen kalkacak diye ellerindeki stokları eritmeye çalışıyorlar. Sınıfına göre konforlu ve rahat bir araç. Polo, ibiza, fabia gibi araçlarla kıyaslanamaz bile, fakat dediğiniz gibi kaldırılacağı için zaten 2. eli biraz durgun iyice düşecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrunkCrow -- 20 Kasım 2018; 14:53:55 >
  • DrunkCrow kullanıcısına yanıt
    Evet fiyatı muadillerine göre iyi.Araba beğendiğim bir araba , fiyatı ile birleşince insanın aklını çeliyor fakat Rapid'i piyasadan çekmeleri ilerde aracı satma açısından büyük problem.O yüzden 2. el piyasasına bakacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrunkCrow

    Hocam şahsen 1.0 motor versiyonu olduğundan tam olarak doğru bir cevap veremem size, biraz öznel olacak yani. Ben sizin yerinizde olsaydım, 1.4 motor tercih ederdim, niye diyecek olursanız skodanın bu seneki üretimlerine baktığınızda 1.6 motor seçeneğinde DSG şanzıman seçeneğini göremiyoruz ne yazık ki. Benim gözümde bu ilerleyen dönemlerde 1.6 dizel motor seçeneklerinin piyasada daha az tutulmasına sebep olacak bir durum çünkü yeni üretimi yok. Bunun dışında performans anlamında şehir içi çok bir fark olacağını düşünmüyorum ikisi arasında, ama yüksek hızlara sıkça çıkıyorum diyorsanız şehir dışı falan 1.6 seçeneği daha performanslı olur. Kullanan birileri de yakıt ve performans konusunda yorum yapabilirse iyi olur tabi :)
    Hocam bende rapid için niyetlendim ama sizin uzun dönem yakıt kullanım verilerinizi öğrenmek isterim. Ayrıca araçla alakalı son izlenimleriniz nelerdir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ne0n66 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    1.0 TSI motor ile, Istanbul-Ankara arası mesafede 4.8 litre ortalama ile gidip geldim. Şuana kadar en düşük gördüğüm ortalama 4.1 litre ile Sabiha Gökçen Havaalanına git-gel yapmamda oldu(Gece saati yollar baya boştu). Bunun dışında son 1300 kmdir şehir içi kullanımım var ve ortalamam 1300 km için 6.1 l/100 km. Performans açısından memnunum hiçbir sıkıntısı yok. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz açıkçası tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.