Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (695. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.789
Cevap
530
Favori
1.192.137
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 693694695696697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atina yarışma sonuçları açıklanmış.

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://www.anatolianiooc.com/competition-results-2022?urunAdi=&ulke=Turkey&urunTipi=&odul=&bestOfCountry=
    Bizim yarışmamızın sonuçları. Ben de bir yağ gönderseydim, ödül alırdım sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Los Angeles Şampiyonu Nova Vera Trilye ile Best of Class seçilen Hermus Ayvalık'ın bronzda kalmış olması ve NV'nin bu seneki en iyi ürünümüz dediği Memecik ile Hermus Memecik'in listede bile olmaması çok ama çok enteresan..

  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    İtalya ve İspanya'dan sadece 9'ar ödüllü yağın olduğu bir yarışma için özet yorumum: Koyunun olmadığı yerde...


    Önüne gelene altın gümüş yapıştırmış geçmiş.. Çok merak ediyorum, juri üyeleri yarışma süresince akşamları dahil, gün boyunca çay, kahve, sigara, alkol...vs., kullanıyorlar mı acaba? Kullanmadıkları nasıl garanti ediliyor, özellikle de akşamları yemekte veya sonrasında odalarında?


    Jordan Olivonel'u geçen sene Ürdün yağı diye tanıtmışlardı, bu sene Alman yağı diye tanıtmışlar. Tanrı akıl fikir versin bunlara, ürün Midilli yağı Midilli, yani Yunan yağı, çeşidi de adaya özgü Kolovi, Ürdün veya Alman değil, Almanya'da zaten zeytin yetişmiyor ::)))))


    Bir de Tunus'ta Çekişte çeşidi üretildiğini öğrenmiş olduk, bilen var mıydı?


    Ha bir de, Laconico Yunan ürecidir, Birleşik Devletler'den değil ::))))


    Son olarak da bu yarışmanın sponsorlarından olan evoowr.com sitesi kime göre neye göre bir otoritedir ki yarışmaları puanlayabiliyor? Buna 8 vermiş, en kral yarışmalardan olan ve tadımı aylar süren, full duyusal analiz ve tam meyvemsilik profilini çıkarıp yayınlayan tek yarışma olan Leone d'Oro'ya 6 vermiş.. Neden?


    Liyakatın ve şeffaflığın olmadığı yerlerde 3'üncü 4'üncü sınıf yarışmalar kendini Abdurrahman Çelebi zannetmeye başlar :)


    Şeker bayramınız kutlu ve mutlu olsun :)


    Not: Yarışma organizatörünün danışmanlık verdiği üreticilerin de ödül ve ödüller aldığını görüyoruz. Ürünler iyi olabilir fakat bu durum beni düşündürmüyor değil.. Oyları kim sayıyor acaba? Etik midir hocam?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 2 Mayıs 2022; 15:46:4 >




  • Nova Vera Memecik'te yine bişeyler çevirmiş, yeni parti bir ürünü piyasaya vermiş.. Sezon ortası erken hasat yeni parti bir ürün de nasıl oluyorsa artık? Bu üreticinin dışardan hazır üretilmiş yağ aldığını farklı kaynaklardan duymadım değil..


    Benim yeni yıldan önce aldığım şişeler bariz ransid kusurluydu, onlar kusur yapınca başka yerden bir yağ temin edip onu paketleyip satmaya mı başladılar acaba?


    Geçen sene de Trilye'de 1-2 oyun çevirmişlerdi, bana gelen 5 şişe ve 1 teneke yağ bariz kusurluydu.. Hatta sonradan yine Trilye alanlar arada cok fark oldugunu, ikinci gelen partinin ilkinden cok daha zayif ve silik bir yag oldugunu belirtmislerdi..


    Demek ki Trilye’de de en az 2 farkli parti urun vardi.. Nova Vera’nin bu farkli parti urunleri kimlerden temin ettigini cok merak ediyorum dogrusu.


    Artik NV’nin disardan hazir uretilmis yag alip paketleyip sattigina olan inancim giderek artiyor!


    Çeşnililerden bahsetmeye gerek bile duymuyorum.. Laconico'ya 1-2 ziyaret ile belki yüksek kalitede kusursuz çeşnili yağlar nasıl üretilebilir öğrenebilirler.


    Neyse, zaten son 2 senedir saçmalıyor, ne yaptığı belli değil, hiç güven vermiyor tüketiciye..


    Peki, analiz raporunda 288 çıkan Çocuk ürününe neden 300+ yazıyorsunuz? Bu bilerek aldatmacadır..


    Monovaryeteleri harmanla Çocuk de, şişe hacmini yarıya indir, fiyatı ikiye katla Çocuk diye millete yutturmaya çalış.. Ayvalık çeşidinden hiçbir farkı yok veya Olgun hasat Ayvalık'tan!


    Aynı şekilde mevcut yağları harmanla Ege Blend diye satmaya çalış, yarışmalara gönder, ödül peşinde koş!..


    Ah bu yarışmalar ah, bize zaten faydası yok, size de yok belli ki son 2 senede kalite tepetaklak aşığıya gidiyor..


    Bence NV bu işi çözmüş, orta ve altı kalitedeki ürünlerle zaten uyduruk yarışmalara 10 farklı şişe birden gönderiyorum, eh 3-5 tanesi de ödül getiriyor, nasıl olsa uyduruktan EVOOWR.com sitesi de beni dünyanın sayılı üreticilerinden birisi diye tanıtıyor (yersen), niye kasayım ki? Çok iyi ürünler üretip kaliteden anlayan çok kısıtlı bir tüketiciye hitab etmektense vasat ürünlerle hacime oynar keyfime bakarım :)


    Herkese iyi bayramlar!..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 6 Mayıs 2022; 20:23:32 >




  • Çocuk ürününün test sonuçları yoktu. Ben trendyoldan sordum hatta bu konu ya da diğer konuya da yazmıştım.
    Benim ısrarlarımla test yaptılar ve sonucun 288 çıktığını ben de farkettim. Sezon ortasında test yaptıkları için 288 çıktı diye yorumlamıştım. Bildiğim kadarıyla fenol değerleri zamanla düşüyor yağlarda. Hilmi yıldırım bebek yağından da test istedim ama bir türlü yüklemediler ya da yaptırmadılar. Her seferinde telefondan firmalarını aramamı istediler. Muhtemelen arasaydım olmayan test için kendilerini vs övüp sıkıntı yok diyip postalayacaklardı beni.

    Diğer bahsettiğiniz iddialar önemli ve ciddi konular. Bu konu vasıtasıyla firmanın üstüne gidilmeli ve gerçekler ortaya çıkarılmalı. Aksi halde kendimi keriz gibi hissediyorum. Çünkü bu konuda nova vera hep hep güvenilir ve iyi firma diye benimsendi. Biz de öyle benimsemiştik. İddialarınızın üstüne gidelim. Yapacağım birşey varsa yardım etmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mynameisa -- 2 Mayıs 2022; 19:9:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • mynameisa M kullanıcısına yanıt

    Valla üstat, ben bunların onlarca yanlışını düzelttirdim, geçen sene piyasaya sunmadıkları Uslu çeşidi ürünün analiz raporunu sitelerine yüklemişlerdi, sordum ürün nerede diye.. Cevap trajikomik, o analizin oraya yüklenmemiş olması gerekirdi dediler ve analiz raporunu siteden kaldırdılar..


    Bu sene ne Trilye'yi ne de Organik Trilye'yi yayınladılar, Memecik için ise sezon başı ayrı sezon sonu ayrı rapor koymuşlar.. Ürünler farklı, orası kesin, geçen sene de farklıydı. Son 2 senedir Memecik'te fena çuvalladılar..


    Neyse, inanın samimiyetim ile bunlara defalarca geri bildirimde bulundum, umurlarında olmadı.. Benim de buradaki görevim bunların vasat ve altındaki ürünlerinin kalitesizliğini ve kusurlarını (belgelidir) ifşa etmek olsun..


    Hodri meydan, buyursunlar buraya gelip cevap haklarını kullansınlar.. Açık ortam, ne de olsa dünyanın en iyi 6'ncı üreticisi (!) değil mi bunlar?


    Ha bir de, elimde belgeli yazışmalar var, 'Biz ürünlerimizin son kulanma tarihine kadar kusursuz kalacaklarını zaten garanti etmiyoruz'. diyorlar!


    İsteyene yazışmaları gönderebilirim :) Muhtemelen yazışmaları yapan kişinin dünyadan haberi bile yok! Hatta NV hangi ürünleri üretiyor onun bile farkında değil! :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 3 Mayıs 2022; 3:11:54 >




  • Buyurun, musteri iliskileri nasil olmali ogrenelim.. Turkiye’de imkansiz malesef..

    https://www.hurriyet.com.tr/amp/yazarlar/elvan-uysal-bottoni/acil-susam-acil-41735011

    Ne de olsa bizim adamlar dunyanin en iyi 6’nci veya 7’inci ureticileri, neden bizim gibi en sadik musterileri ile ugrassinlar ki? Nasil olsa ulkede zeytinyagindan anlamayan milyonlar var.. Neden bizim gibi en kaliteli urunlerin pesinden kosanlarla ugrassinlar ki?


    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

    Iste, Mimi’yi Mimi, Sabino Leone, Almasaras Subbetica’yi Rincon yapan bu mantalite..

    Bizde ise Ortadogu kulturu hemen hemen her yerde malesef..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 6 Mayıs 2022; 18:35:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar, Bu akşam 20.00'daki Zeytin Vesaire programımızda konuğumuz Cordoba'da yaşayan, Gıda Mühendisi, zeytin üreticisi, zeytinyağı tadımcısı ve İspanyol Zeytinyağı Belediyeleri Birliği Direktörü Jose Maria Penco.


    Meraklılarını bekleriz, sorularınız olursa cevaplamaya çalışırız.


    Sızma Zeytinyağı Hakkında BilgilerZeytin Vesaireyoutube
    Bu hafta Zeytin Vesai're'nin konuğu Cordoba'da yaşayan, Gıda Mühendisi, zeytin üreticisi, zeytinyağı tadımcısı ve İspanyol Zeytinyağı Belediyeleri Birliği Direktörü Jose Maria Penco. Kendisi ile ispanya ve dünya zeytinciliği ile ilgili konuşacağız.
    https://www.youtube.com/watch?v=pYzL4NBYmGY
  • Merhaba, tonda iblea hakkında bilgisi olan birileri var mıdır, TR'de hangi markalardan yağını alabiliriz, tad ve özellik yorumu yapabilecekler var mı ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ozcinar78 O kullanıcısına yanıt

    Angelos üretiyor. Geçen yıl almıştık. Bu sene ürün az olduğu için satmadılar. Bir konuşun isterseniz firmayla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Munika M kullanıcısına yanıt
    İyi ve kaliteli bir cins midir bu ? Y.dışındaki fiyatları çok uçuk.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ozcinar78 O kullanıcısına yanıt

    Tadını ben beğendim. Kendine has güzel bir kokusu var. Ben sadece 500ml şişe tükettim. Aslında Coratina arkadaşımız en çok o aldı bu yağı. Bildiğim kadarıyla 5 litreden fazla aldı sanırım. ☺


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozcinar78 O kullanıcısına yanıt

    Turkiye’nin %99,9999’u bu yagi agzina bile suremez 😃 Bu soyledigim kibir degil, aksine bir gozlem ☺️


    Bizim en sert cesidimiz Memecik’tir, iyi islendiginde muthis urunler ortaya cikar, kotu islendiginde ise berbat yaglar ortaya cikabilir. Memecik bile cogu kisiye agir gelebilir. Iyi islenmis bir Ayvalik, Uslu veya Domat tam da Turk damak tadina goredir - hafif, meyvemsi ve narin ☺️


    Gecen seneki Angelos Tonda Iblea muthis bir urun idi.. Yalniz, her urunde oldugu gibi nasil dolum yapildigi cok onemli. Filtresiz oldugu icin ilk dolum ambalajlarin 3-4 ay tankta dinlenmis taze dolum urunler kadar iyi olmadigini farlettim, tabi tagimi urunler tenekelendikten 6-8 ay sonra yapinca, yoksa hemen tuketim icin taze filtresiz urun gibisi yok!


    Italyanlar buna Novello der ve hasat basi hemen satip tuketir, filtrelenmis olanlari da Rezerva diye satmaya devam eder.


    Tonda Iblea icin, bu arada bu cesidi niye merak ettiginizi de ben merak ettim ☺️, dunyanin en iyisi Frantoio Cutrera’dir, Sicilya’dan.. Degisik kalitedeki urunleri 5’lik tenekelerde de satiliyor, getirtebilirseniz kacirmayin derim..


    Buna alternatif yine 5’lik tenekede veya 3’luk bag-in-box Sabino Leone’den bir Puglia cesidi olan Coratina getirtebilirsiniz.. Veya Jaen’den (dunyada uretilen tum yaglarin %25’i burada uretiliyor) muthis bir Picual 😃


    Afiyet olsun!


    Not: Bu saydigim urun ve ureticiler onyillardir dunyanin acik ara sayili en iyi urun ve ureticileridir ve hicbirisi de ‘biz dunyanin bilmemkacinci en iyi ureticisiyiz (!)’ diye kibirli bir sekilde ucuz reklam yapmaz ☺️ Yine bagladim 😃




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 11 Mayıs 2022; 19:32:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zeytin yağını severim fakat çok ilgilenmezdim. Marketten tariş memecik alırdık ya da tarişten ne bulabilirsek artık. Soğuk sıkım, ext. virgin işte bilgimiz o kadar :) Hepsi aynı gibi geliyordu ya da güvensizlikten başka bir marka vs. de denemedik uzun yıllar.

    Geçenlerde İzmir'de bir çiftlikte yedik bu tonda iblea yı. Dedim bu nasıl bir zeytinyağı. Harikaydı gerçekten. Sonra ilgilenmeye başladım. Araştırdım biraz. Baktım Türkiye'de hiç adı sanı yok. Sonra Ayhan Sicimoğlu'nun yağlarını üreten Alhatoğlundan standart soğuk sıkım vs. kaliteli görünen yağ sipariş ettik. Baktım bizim tarişten bi farkı yok. Sonra dedim bu zeytinyağında en güzel tat tonda da herhalde. Ondan, orda burda araştırmaya başladım.

    Yani zeytinyağı konusunu bilmediğimizden ve tariş-alhatoğlu vs. 1-2 denememizden farklı bir şey bulamadığımızdan tondayla ilgilenmeye başladım. Bu arada bu markaları yazıyorum kötülemek için değil, biz farklı bir tat bulamadık sadece yanlış anlaşılmasın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ozcinar78 O kullanıcısına yanıt

    Tonda Iblea’yi monovaryete olarak bizde sadece Angelos uretiyor, onun da agac sayisi az ve agaclar kucuk, ayrica o bolgenin ikliminde verim dusuk olabiliyor ve mevsimsellikten fazla etkileniyor…vs. Seneye verim olur insallah :)


    Siz Izmir’de nerede denemistiniz? Angelos bazen oradaki restoranlara da gonderiyor.


    Bizde Tonga’ya yakin Memecik ve Trilye var, Trilye’de Granpa Gold deneyebilirsiniz, Memecik’te de teneke olarak bu sene ustun urunler biraz kisitliydi sanki, su an Tonda ayarinda bir Memecik var midir piyasada emin degilim acikcasi. Mentese Som dusunulebilir, onlarda bir de Dilmit var muthis aci bir urun :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 11 Mayıs 2022; 20:14:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıp önerdiklerinizden alıp deneyeyim, biraz zeytinyağı deneyimi iyi olur.

    Denediğimiz yer Urla çevresinde bir çiftlikti, ağaç bitki vs. yetiştirip satan baya büyük bir arazileri vardı. Kendi ürünümüz demişlerdi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ozcinar78 O kullanıcısına yanıt

    O bahsettihiniz yeri bana Angelos onermisti, hatta zamaninda Angelos’a fidanlari Italya’dan getiren yer burasiymis :)


    Bu abiler zamaninda fidanlari kendi bahcelerine de ekmisler fakat karisik ekmisler ve agaclari etiketlememisler, o yuzden hangisi hangisi tam emin degiller 😃, gerci 1-2 zeytin analizi ile hangisinin hangisi oldugu ogrenilebilir de iste neyse 😃


    Ben de İzmir’de yasadigim icin bir gun sirf bu yagi tatmak icin kalktim Karsiyaka’dan Urla’ya gittim, benzin o gunlerde 15-16 lira civariydi, Urla’da baska bir isim de yoktu, gerci Malia Tarim’a da ugrayip tadim yapabilirdim ama unuttum ☺️ Yani anlayacaginiz sirf bu yagi tadabilmek icin 100-150 liralik benzin takviyesi yaptim depoya 😂


    Neyse, biraz Urla’nin baglarini gezdikten sonra mekana geldim, giristeki gorevli benden giris ucreti istedi 🤔 Ne icin diye sordum, kural dedi, alisverislerinizden dusecegiz. Ben yag tadimi yapacagim, begenirsem alirim, begenmezsem almam dedim, ‘siz bilirsiniz 2 kisilik giris ucreti rica edeyim’ dedi.. Ben de daha once gorustugum kisiyi bir arayayim dedim fakat nafile.. 10 saniye dusundukten sonra ‘Sicarim sizin musteri politikaniza deyip U donusu yaptim ve onlara verecegim giris ucreti ile gidip Urla iskelede 3 tane bira aldim ve iyot kokusu esliginde martilari sayarken afiyetle tukettim..


    Ertesi gun daha once gorustugum kisiye WhatsApp uzerinden siparis verdim, fakat ucreti hemen gondermedim. 1 hafta bekledikten sonra hicbirsey gelmeyince ben de bu sefer ucreti havale yapip ilgili kisiye dekontu gonderdim ve zeytinyarini bekledigimi belirttim. Hicbir onay gelmese de 4-5 gun sonra eve uzun ince bir paket geldi, guzel bir hediye kutusunda gelmis, seffaf sisede sarimtrak bir yag, rengi hic de Tonda Iblea’ya benzemiyor. Acinca anladim ki urun zaten Italyan degil, bizim Hurma cesidi zeytinlerdenmis. Bu da degisik bir cesit dedim ve afiyetle tukettim fakat ozel bir yag degildi malesef.


    Mazeret ile ilgili kisiye neden konusmus olmamiza ragmen Italian degil de baska bir yag gonderdigini sorayim izninizle 😃




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 12 Mayıs 2022; 14:33:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynen dediğiniz gibi bir yerdi girişte para alıyorlar sonra alış-veriş yaparsanız bilet fiyatını indiriyor. Şişe uzundu üzerinde de hurma zeytin yazıyordu, ordakilere sordum o genel bilgilendirme bu yağ içindeki tonda dediler. Ondan tonda bakmaya başladım, öncesinde de hurma zeytin araştırmıştım, ordakilere sormadan önce. Yani bu yediğimiz tonda değil mi sonuç olarak ya da karışık bir şey herhalde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ozcinar78 O kullanıcısına yanıt

    Ha tamam o zaman ayni urun bu bana gelen ile. Gecen seneki Angelos Tonda Iblea ile alakasi yok o zaman..


    2021 Angelos Tonda Iblea ile 2022 Duet Memecik bana iyi bir kaba filtre ve/veya iyi bir dogal cokeltmenin nasil olmasi gerektigini gostermis oldu ☺️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 693694695696697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.