Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (658. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.788
Cevap
530
Favori
1.192.053
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 656657658659660
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Filtreliye ısındım hocam. Teşekkürler bilgiler için.
    Burda adı geçen Güven veren firmalardan almaya çalışıyorum zaten.
    Nova aldım. Şimdi Hilmi Yıldırım alcam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben bilimsel bir araştırma sonucu ortaya koydum.bunu aldığım site bir filtre satıcısı üstelik.nefaset göreceli bir kavram üreticiler için satışa uygunluğu bozulmasın yeter.sonuçta filtreli ya da filtresiz oksijenle temas ettiği sürece ikisinde de bu kayıp olacak.


    ödül konusunda da firmalara çok yüklenmeyin.gs uefa şampiyonu oldu ama kupa müzesinde o kadrodaki herkes dede oldu.o ödülü almak demek bu işi iyi yapabildiğiniz anlamına geliyor.firma da yıldan yıla değişmekle beraber o ödülü alması ile bu kapasiteye sahip olduğunu kanıtlıyor.


    o kadar para yatırılıyor emek harcanıyor ekmeğini yesinler bırakın.gs süper kupayı aldı diye dünyadaki bütün takımları yener diyebilir miyiz o sene karşılaştığı bütün takımları yenmiştir.karşılaşmadığı bir sürü takım var.o yarışmaya girmeyen onlardan çok daha iyi olan yağlar da var mutlaka.

  • filtresiz yağ hemen tüketmek için vardır saklanmak için değil???? bu sizin görüşünüz mü bilimsel bir çalışma var mı?çünkü kesinlikle katılmıyorum


    yeni makinalar demişsiniz bana havasız susuz 10 dk da çıkan zeytinyağının randımanını söyler misiniz?bu cümleyi kuran birinin litresi 300 liraya zeytinyağı yemekte bir beis görmemesi lazım.


    sürekli üreticileri firmaları fiyatları yarışmaları her şeyi kıyasıya eleştiriyorsunuz .ben bile acaba bu işin içinde değil de başka bir evrende miyim diye düşünmeye başladım siz ne işle meşgulsunuz? bir restaurant ya da otel sahibi misiniz? zeytinliğiniz mi var yoksa üretici misiniz?


    hayır sadece tadım yaparak bence bu böyle bence şu şöyle diyerek görüşlerini sanki altın standart olarak sergilemeniz hiç hoş değil.


    mesela ben mühendis değilim türk savaş uçağı tf-x için 30 mm çift namlulu topu olsun mach 1.8 e çıksın uçak gemisine falan da inebilsin stealth olsun en iyisi bizimki olsun derim ama mühendislerin bir kısmı bana güler


    yani sadece okuyarak burada şu söyle olmalı bu böyle olmalıyı otoriteler bile zikretmezken bu tavrınızı sevemedim.kağıt üzerindeki uygulama ile pratik başkadır.


    benim kendi yorumumu katmadan bilimsel verilere ve yılların gözlemlerine dayanarak verdiğim örnekleri sadece çürütecekseniz zeytinyağı ile ilginizi yazın da bu konuda da bilgilenellim





  • Hangi üretici new-york tan danışmanlık alıyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • moza80 M kullanıcısına yanıt

    Bir spor kulübü kupayı herkesin gözü önünde mücadele ederek alıyor.

    Jürilerin ödül verdiği yarışmalar ise daha sübjektif. Sübjektiflik bir yana, asıl sorun bu: Pek çok alanda (zeytinyağı ve başka gıda veya başka sektör) "bastır parayı, al ödülü", "bastır parayı, al sertifikayı" uygulamalarının yaygın olduğunu biliyoruz. Kendi çalıştığım firmalarda ISO 9001 ve ISO 14001 belgeleri böyle alınıyordu örneğin.


    Şimdi ben buradan "hiçbir yarışmanın, hiçbir ödülün anlamı yok" sonucuna varmıyorum. Yarışma sonuçlarını takip ediyorum. Ama ben de şahsen sadece şunlara bakıyorum, çünkü bunların sonuçlarının benim damak zevkimle örtüştüğünü fark ettim:

    • Zeytindostu'nda Premium alanlar
    • Los Angeles
    • Olive Japan


    Diğer yarışmalara da şööle bir bakıyorum sadece ama pek önem vermiyorum. Hele ki en aşağı ödülü "altın" olan yarışmalar var ki, evlere şenlik. :) Gold, Prestige Gold ve Gran Prestige Gold diye ödül veriyor bazı yarışmalar. Ve anlaşılan o ki katılan herkese en azından Gold veriyorlar. Toplam ödül sayısı 300 filan oluyor. Ondan sonra herkes ortalıkta "biz Gold ödüllüyüz" diye dolanıyor.





  • moza80 M kullanıcısına yanıt

    Açıkçası, daha önce başka arkadaşlarımızın da samimice ilettiği üzere, ben de Sancu arkadaşımızın kendi deneyimlerinden çok kati, çok keskin, genelleyici sonuçlar üretmesini her zaman doğru bulmuyorum.


    -----

    Filtre meselesi:

    • Serdar Öçten Ünsal bana "Tercihen filtresiz hiç alma, illa alacaksan da sıkımdan sonra 1 ayda tüketecek şekilde al" önerisi yapmıştı. Benzer paylaşımlarını sosyal medyada genele de yapıyor bazen.
    • Hem filtreli hem de filtresiz satış yapan bazı üreticiler ise filtresiz ürünleri için maks 3-4 ayda tüketilmeli önerisi yapıyorlar.
    • Filtre yapan üreticiler kendi tercihlerini "Biz filtre için hem ekstra makine yatırımı yapıyoruz, hem de kağıt filtrenin iyice artmış olan maliyetine katlanıyoruz. Bunun bir nedeni var." olarak gerekçelendiriyorlar ve bu beni ikna eden bir açıklama.
    • Doğal çökeltmeli veya filtresiz satış yapan Orfion (Özgür Bey) önerisi: "Filtresiz yağınızı her gün en az 1 kez çalkalayın, yoksa tortu dibe çökerse bozulmayı hızlandırır."
    • Normalde sadece filtresiz satış yapan bazı üreticilerin yarışmalara özel bir miktar ürünü sıkımdan sonra hiç bekletmeden kağıt filtre yaparak beklettiklerini biliyoruz.
    • Yarışmalarda en iyi dereceleri alanların sıkım sonrası hemen kağıt filtre yapanlar olduklarını görüyoruz. Siz "yarışmanın kriterine göre değişir" demiştiniz. Filtresiz ürünlerin de iyi dereceleri aldığı hangi yarışma var örneğin?
    • Kendi deneyimlerimde de, filtresiz ürünlerde nahoş kokularla veya zayıflamış niteliklerle sık karşılaştım.


    -----

    Sizin taş baskı, zeytin sütü ve filtresiz zeytinyağı konularındaki görüşleriniz bizim bugüne kadar içlerinde üreticilerin de olduğu uzmanlardan duyduklarımızla çelişiyor. Biz konunun uzmanı değiliz ama bu bilgileri sadece kendi deneyimlerimizden değil, daha ziyade uzmanlardan öğrendik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 26 Aralık 2021; 20:12:13 >




  • Evet, Sancu arkadaşımızın ifadelerindeki keskinliği, genellemeleri her zaman doğru bulmuyorum ama şunu da belirtmeliyim: Geçen sezon başına kadar butik zeytinyağı üreticilerine güvenim daha yüksekti. Bugün ise bu güvende hayli zayıflama olduğunu söyleyebilirim. Yani kendisinin fazla negatif olduğunu düşündüğüm bakışına doğru yaklaştım. Ama henüz tam o noktaya varmadım. :)

  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Yani buradan çıkarmamız gereken filtreli ürünlere yönelmek mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • farego kullanıcısına yanıt

    Ben şahsen genelde filtreli tercih ediyorum. Sadece Ekim-Kasım'da bir-iki şişe filtresiz hakkı tanıyorum kendime. Onu da ancak sıkı takip ettiğim bir üreticinin ürünü ilk çıktığı anda sipariş etmek ve 1 ayda tüketmek kaydı ile.

  • Bu konuda belki de kıdem olarak en yenilerdenim. Nitekim daha bu sene zeytinyağı işine kafa yormaya başladım. Belki de bana laf söylemek düşmez ama iki kelam da yeni bir çift göz olarak ben edeyim.

    Önceden ya Vakıf zeytinlerinden ya da Kristal den alır geçerdim. Ama görüyorum ki bu sektörde herkes en iyi yol bildiğim yoldur diyerek mesela bazıları sadece filtresiz satış yapıyor bazıları ise sadece filtreli. Kimi taze dolum yapıyor kimi doldurup İstanbul'daki depolarından gönderiyor. Biri kağıt filtre yaparken diğeri doğal çökeltme vs. Sonuçta her kararın ardında bilimsel bir gerekçe aramak mantıklı değil. Eğer doğru tek olsaydı bu kadar farklı yöntem de olmazdı. Ama her halükarda taş baskı iyidir diyen biri benim gibi bir acemiyi bile ikna edemez. Ama mesela bir üretici çıksa dese ki bu taş değirmen atadan dededen kalma, benim yatırım yapma gibi bir imkanım da yok. O yüzden ne filtre ne sıcaklık ölçüm vs uğraşmıyorum; malım budur dese, biz de durumu bilir ona göre karar veririz. Rengin Suar bu konuda örnek bence. Kadının ne zeytinliği ne de sıkımhanesi var. Instagram'da yaptığı paylaşımlar, Trendyol'da verdiği cevaplar vs ortada. Benim gördüğüm malım budur diyor, kısmen daha uyguna satıyor ve arkasında sapasağlam duruyor.

    Bu sene pek çok üreticiyle hem satış platformları üzerinden hem sosyal medya aracılığıyla iletişime geçerek hem zeytinyağı hakkında bilgi almaya hem de üreticilerin ürünlerinin arkasında durup durmadıklarını anlamaya çalıştım. Öncelikle şunu belirteyim isim yapmış ve burda da adı geçen neredeyse tüm üreticilerimizin iletişim sorunu olduğunu söylemem lazım. Söyledikleri, paylaştıkları ve sattıkları arasında hep bir çelişki var. En son yaşadığım olay. Trendyol'da yeni ürünlerin satışa çıktığını söyleyen satıcıyla whatsapp tan iletişime geçtim. Bana yeni sezon satışa çıkmadı dediler. Sonra Trendyol satıcı cevaplarının ekran görüntüsünü gönderince Trendyol yazıyorsa doğrudur yeni sezon gelecek dediler. Sonra kafayı kırıp iletişim numarasından aradım. Farklı biriyle konuştum. O da önce yeni sezon başlamadı dedi. Sonra siz isim verin, siparişi geçin ben size çıkınca yeni sezondan göndereceğim dedi. Filtreyi sordum. Yine garip cevaplar verdiler. Benzeri durumu çeşitli konularda pek çok üreticiyle yaşadım. Olumlu ya da olumsuz her yerde her platformda aşağı yukarı aynı şeyi söylemek bu kadar mı zor? Güveni kazanmak da kaybetmek de ellerinde iken her durumda insanları şüpheye düşürüyor üreticilerimiz. Zeytinyağının şişesini 100 liraya satan üreticiler tüketicilerine 1 lira değer vermiyorlar maalesef.

    Not: Bu konuda da çeşitli vesilelerle övülen Granpa'yı farklı bir yere koyuyorum. Cidden hem ürünlerinin arkasında duruyorlar hem de kusursuz olmasalar da iletişimde diğerlerinden daha dürüstler. Bu sene kendilerinden yağ aldım. Böyle giderlerse de almaya devam edeceğim. Daha iyi yağlar belki de daha da ucuza vardır ama bana her aşamada güven veren bir üretici oldu. Gitsin herkes onlardan alsın kendilerine kefilim demiyorum tabii. Ama tüketiciler de kör sağır değil. Aşağı yukarı herkes artık neyin iyi neyin kötü olduğunun farkında. Kimse kimsenin aklına muhtaç değil. Yeter ki üreticiler dürüst olsunlar ve en iyisini biz biliriz havasından kurtulsunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Piyasada sahtekar çok erken hasat soğuk sıkım diye yağ satıyorlar a101 den aldığım yağdan kötü, fi tarihinde ödül almışlar hala ambalajın üzerine yapıştırıp gönderiyorlar geçen sene ürününü geçtim tahminimce 3 4 yıllık yağ gönderen var. Her zaman söylerim en iyisi erken hasat zamanı gidip fabrikadan tadarak görerek almak imkan dahilinde. Benim öyle bir imkanım yok.alıyorum yorumlara ve yarışmalara bakarak o da şansa. Yalnız şöyle bir durum var zeytindostu derneğinin yarışma sonuçları ve bu forum benim en büyük referansım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • braveheart655 B kullanıcısına yanıt
    Granpayı bende takibe aldım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=lU6uNfHe_5g&feature=youtu.be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Annapurna nin sitesi açılmış. Yılbaşı nedeniyle de yüzde yirmi indirim yapmışlar. İlgilenenler vardı forumda ;)

    www.annapurna.com.tr

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • braveheart655 B kullanıcısına yanıt

    Bu yazıyı ben mi yazdım acaba dedim bir an tekrar kontrol ettim.

    Bahsettigin durumu birçok firmada yaşadım. Önceki sayfada da anlattım,Trendyolda yeni sezon diye soru cevap yapıyorlar,sıkıştırınca Trendyolda hatalı yazıyı düzeltemiyoruz,yeni sezon yağımız 1-2 hafta sonra satışta olur diyorlar.

    O kadar çok ekran görüntüsü alacak gösterecek durum var ki. 2 hafta önce birine verdigi cevapta yeni sezon erken hasat Aralık 2. hafta satışta olacak yazmış ama Kasımın 20'sinde satıştaki bir ürün için,"efenim yeni sezon erken hasattır,Ekim'in sonu gibi toplandı 1 günde sıkıldı" yazmış. Sıkıştırınca 2020 Ekim sonu erken hasat yağı diyor,2021 degil diyor.

    Başka cevapta fiiltresiz önermiyoruz diyor,başka ilanda cevapta filtresiz yağda daha çok yararlı bileşen var,yoğun istek üzerine satışa çıkardık diyor.

    Soğuk sıkım sıcak sıkım durumunun gizlenmesi,kendi çiftliği ve piyasadan toplama zeytinlerle sıkılan zeytin ve yağları konusuna girmiyorum bile.Piyasadan zeytin toplayıp sıkıp satıyorsan Kristal alırım,Tariş alırım değil mi.

    Granpa cevap verirken aynı zamanda zeytinyağı kültürünü de anlatmaya çalışıyor. Kıvırma hareketlerine girmiyor. Green Amour'un iletişimini nasıl buluyorsun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de fark ettim mesela nova HB sitesine koymuş satıyor 2021 2022 diye. Ama eşek kadar da yazmış "250+ ve 0.3 asit" diye mesela. Aradım dedim bu ne? Sitenizde 400+ ve 0.3 yazıyor diye. Efendim hemen değiştirelim eski sezonun fotosu kalmış diye. Ama değişmediler kaç gün. Şuan güncel mi bilmiyorum da, hb den alcak adam düşük bulup almaz ki mesela. Tehlikeli bi oyun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiestoly -- 28 Aralık 2021; 8:23:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Peki neden bu firmaları ismiyle ifşa etmiyorsunux?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bende Green Amour'a gelmeden pil bitti. Önümüzdeki sezonlara bakacağız :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tiestoly kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz ürün memecik 2lt ürünü. Ben de almadan önce mesaj atmış, 0.2 asit ve 400+ polifenol yeni sezon ürünü olduğunu teyit ettikten sonra almıştım. Gelen tenekenin üzerindeki üretim tarihi 2021 olmasına rağmen tenekede 0.3 asit yazıyordu. Ben de tekrar iletişime geçince adamlar rapordaki peroksit sayısını bir şekilde asit değeriyle karıştırıp cevap verdi. Sonra ben üsteleyince pardon hata oldu evet 0.2 asit, tenekelerimizi değiştireceğiz tarzında bir cevap verdiler. Belli ki eldeki geçen senenin tenekelerini kullanmışlar. Bu karışıklığı Nova vera dışında kim yapsaydı ürünü iade ederdim ama yine de bir şans vereyim dedim. Nitekim Nova vera memecik ilk defa deneyeceğim.

    Bu arada 1-2 gün önce Memecik 2lt tükendi diyordu hem HB'da hem kendi sitelerinde. Şimdi tekrardan satışta. Bana gelen tenekede 'İlk Hasat' stickerı da var. Şimdi satılan ürünler ilk hasat olmayabilir. Alacak olanlar ve ilk hasat olsun isteyenler almadan iletişime geçsinler bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 656657658659660
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.