Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (632. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: kopac
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.789
Cevap
530
Favori
1.192.111
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Angelos da başlamış satışa ama İtalyan işi yok, Ayvalık satışta.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 gün sonra yüzde 20 indirim olur Nova Vera'da, bakarız.
    Ah Angelos, neyse.
    Vievi'den beklentimiz yüksek.
    Zeytin işi değişik ama ayrı bir güzellik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Az önce 256 tl ye Novavera Ayvalık Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt 2020-2021 Sezonu aldim . Evde yag bitmisti . Bir cok odul almis yaziomis filan umarim guzel cikar . Yemeklerde ve salatada kullanacagiz zaten en ucuz zeytin yagi litresi olmus 40 tl civari .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler
    Bu markayi veya ürünü deneyimleyen var mı ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hved kullanıcısına yanıt
    3 yıl önce almıştım, vasattı. Ama şimdi nasıldır bir şey demek uygun olmaz. Organik sızmaymış. Yer gök organik oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asitliği hakkında bilgi aldınız mı? Bir de geçen yılki yağla ne gibi farklılıklar olduğunu varsayıyorsunuz? Yarasın bu arada. 😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özem de yeni sezon satışına başlamış. Kisthene 0.2(Domat) 75 Lira; 0.3(Edremit) 55 Lira. Ürünler filtre edilmemiş, ay sonu yüzde 20 veya 25 gibi indirimle alınabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayın yirmisinden sonra Nova Vera ve Özem'e bir bakarız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alhatoğlu Acı Yeşil ile hemen hemen aynı rahiyaya sahipler bana göre ki, Acı Yeşil'de de muz aroması çok düşüktü ve Japonya'dan gümüş robust almıştı. Aroma, acılık, yakıcılık neredeyse aynı nefasetteydi yalnız, Şerifoğlu Domat'ta daha belirgindi bu duyusal özellikler. Yeşil muz aroması da sonlara doğru ve çok az hissediliyordu ama Özem'in 2019 hasadı ile 2020 arasında da çok farklık vardı. Eski sezonda yeşil muz aroması baskınken 2020 üretiminde; çağla, badem, erik gibi daha yeşilimsi kokular hakimdi. Ayrıca Zetay premium ilk hasattan(memecik) da yeşil muz aroması alabilirsiniz, meyvemsiliği düşük olsa da Domat ile çok benzeşiyordu benim denediğim yıl.


    Belki Trilye belki de Uslu ile beraber sıkım yapılmış olabilir dediğiniz gibi. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zemajestik Z kullanıcısına yanıt

    Zeytini dalından koparın, elinizle sıkıp özünü çıkarıp koklayın ya da bıçakla kesin ve koklayın; ve işte karşınızda zeytin aroması. Zeytinin aroması yok diyorsanız gözünüz kapalı tadım testi yapabilirsiniz. Bir kişi elma, erik,badem,domates ve ham zeytini kesip gözünüz kapalı olarak size koklatsın. Gözünüz kapalı olsa da zeytin kokladığınızı anlarsınız, zeytine çağla veya domates demezsiniz. Ha şu konuda haklısınız, ham zeytin ve zeytinyağı diğer meyveleri ve taze kesilmiş çimen kokusunu andıran aromalar barındırıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabit ertür Midas marka soğuk sıkım Edremit sızma zeytinyağı aldım 0.7 asit sizce nasıl bu marka güvenilirmi geçmişte alıp kullanan oldumu aranızda ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 fark var. İlki herkesin farkettiği 1. fotoğrafın erken hasat 2. fotoğrafın olgun hasat olması. Diğer fark ise 2. fotoğrafın bol yapraklı olması. Bu yapraklar sıkım öncesi ayrılıyor mu? 2. fotoğraftaki zeytinlerden elde edilen yağ erken hasat olarak mı satılıyor yoksa erken hasat etiketiyle mı? Birde şu polifenol ölçüm değeri ne kadar gerçekçi acaba? Laboratuvar yetkinliği ile ölçüm yapılabilir mi? Ve birde bu 790'lık değer hemen sıkım akabinde ise polifenol değerinin yüksek çıkması çok doğal, 1 ay sonra bu değerden epeyce düşmüş olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Instagram zeytinyağı reklamından geçilmiyor. Erken hasat soğuk sikim modası bitti şimdi yeni moda 400+ polifenol. Bütün yağlarda bu ibare var istisnasız. Litre fiyatları da 110-120-130 uzayıp gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Evliyazade' de erken hasat ürününü, filtresiz olarak satışa çıkarmış. 750 ml cam şişe 65 TL, 3 lt teneke 190 TL, 0,35 asit.

  • Gerçi %74 zam sonrası pek alan olacağını sanmam ama eğer bu sezon Hermus ürünlerinden almış olan, beğenen ve ikinci siparişi vermek isteyen varsa şunu bilmesinde fayda var: Geçen yıl Hermus'un Ekim ayında gönderdiği Trilye ürünü ile Aralık ve Ocak'ta gönderdikleri arasında renk, berraklık/bulanıklık, acılık yönlerinden büyük fark vardı.


    Ekim ayında kendime ve iki arkadaşıma aldım. Çok beğendik. Forumlarda "bu sezonun en iyisi" diye defalarca yazdım. Çok beğendiğim için bu sefer Aralık ayında 7 ayrı arkadaşıma daha hediye ettim. Bu yağı mutlaka tatmalısınız dedim. Daha sonra Ocak'ta kendime stokluk 3 şişe daha aldım. Fakat ilk şişeyi açınca hayal kırıklığı! Şişe yine Ekim tarihli olmasına rağmen Ekim'de gelen ile alakası yoktu. Hemen Aralık'ta hediye gönderdiğim arkadaşlarımdan foto istedim. Maalesef onlara da bana gelen yağdan gitmişti. Firma zeytinlerin hasat ve sıkım işlemlerinin dar bir dönemde bir seferde yapıldığını iddia ediyor.


    Yeni sezonda ise Hermus ürünlerini geçen yıllardan farklı olarak "very erken hasat" ve "erken hasat" diye ikiye ayırmış. Acaba geçen yıl da bunu mu yapmış olması gerekiyordu? Acaba benim gibi farklı ürün eline geçince hayal kırıklığı yaşayıp şikayet eden müşterileri nedeniyle mi bu yıl böyle bir karar aldılar? Eğer öyle ise, geçen yıl bunu yaşattıkları müşterilerinden bir özür dilemeleri gerekir. Çünkü geçen yıl gelen şikayetlere böyle bir açıklama yapmak yerine müşterileri "siz ne anlarsınız ki?" gibisinden suçlamayı tercih etmişlerdi. Hatta örgütlü olmakla filanla da suçladılar. :) Yav ben senin ürününü 9 arkadaşıma hediye göndermişim! Forumlarda zirvelere koymuşum! Ne örgütü?


    Hermus açıklama olarak "zamanla rengi değişebilir" dedi. Fakat:

    1) İlk fotoda görüleceği üzere, Ekim'de alıp, mutfakta normal dolapta saklayıp (buzdolabı değil), Şubat başında açtığımız üründe hiçbir değişiklik olmamıştı. Zaten ilk aldığım şişenin fotosu da Ekim'de değil, 25 Kasım'da şişenin dibinde az kalan yağdan çekildi.

    2) Sonraki sevkiyatlarda farklı olan sadece renk değil. Daha bulanıktı (farklı filtre olduğunu gösterdiğini düşünüyorum) ve acılık/yakıcılık/meyvemsilik açısından pek çok benzerini bulabileceğimiz ortalama bir yağdı. Ben bu yağı başta alsaydım asla 9 arkadaşıma hediye göndermezdim. Kandırıldım, arkadaşlarım affetsin!

    3) Bir önceki sezonda Hermus'un Arbequina'sını Nisan-Mayıs'ta almıştım ve her açıdan Ekim'deki gibiydi, rengi de halen koyu zümrüt yeşiliydi.


    Yani olay rengin zamanla değişmesi olamaz. Olay başka olmalı ama ne olduğunu öğrenemedik. Tatmin edici açıklama almak yerine suçlamalar ("düşmanca", "örgütleyici", "art niyetli", "masal anlatıyor"), hakaretler ("ahlaksız") ve mahkeme tehdidi ile karşılaştık. Benden başka da aynı sorundan şikayetçi olanlar olduğunu gerek forumlarda, gerekse Hermus'un Instagram hesabına gelen yorumlarda gördüm. Bu yorumlar taraflarınca silindi ve müşteriler engellendi.


    Ben de olumsuz yaklaşımları nedeniyle bu durumu forumlara taşıdım. Kendilerine de bilgisini verdim, buyurun yanıt hakkınızı kullanın dedim. Davetim üzerine gelen yetkilileri "Gökhan Bey arkamızdan atıp tutuyor" dedi. :))) Yahu size ben haber verdim, ben davet ettim!

    Ayrıca bizim zeytinyağı konusunda cahilliğimizden bahsetti. Her gün beğenilerini paylaşan müşterilerini Insta'da paylaşırken kıtır kıtır, sapına gelince meee! :) Yani beğenen bu işi biliyor, beğenmeyen cahildir!


    Ayrıca: Hermus'un ürünleri geçen yıl erkenden tükendi... mi acaba? Bir Damla Ege markası ile halen hepsinin satışı devam ediyor. Sözde tükendi ama aslında yeni sezona geçtik, Ekim bitiyor ama halen tükenmedi gitti! Acaba bu aksiyonun nedeni şu olabilir mi: Ürünlerin sezon başından farklı olduğuna dair müşteri şikayetleri çoğalınca böyle bir çözüm üretmiş olabilirler mi? Kalan ürünleri başka markaya ver, o satsın, şikayetler bitsin.


    Soru işaretlerimin bazıları fazla komplocu olabilir. Ama tatmin edici açıklama yapmak yerine suçlama, hakaret ve tehdit yolu seçilince insanın aklına türlü türlü şeyler geliyor haliyle.


    Neticede, ürün kalitesi bir yana, Hermus asıl son derece olumsuz olan yaklaşım ve üslubundan dolayı ciddi puan kaybetti. Bu firma dünya şampiyonu bile olsa artık almam.


    Yıllar boyu bunu muhtelif platformlarda anlatmaya devam edeceğim.




    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler




  • Hermus'un bugünkü hikaye paylaşımından: "İşimizi yaparken bir de bunlarla uğraşmamalıyız."


    Bizler de ilk sevkiyatı çok beğenip sonra 9 arkadaşımıza hediye gönderdiğimiz yağlardan dolayı hayal kırıklığı yaşamamalıyız, kandırıldığımızı hissetmemeliyiz. Bir de üstüne suçlamalara, aşağılamalara, hakaretlere, tehditlere maruz kalmamalıyız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 20 Ekim 2021; 15:55:34 >
  • Baktım Hermus'un yetkilisi ile anlaşamayacağız, sahibi Ali Bey ile görüştüm. Kendisi de öncelikle "siz zeytinyağından anlamazsınız" anlamında bir giriş yaptı. Sonra ben detayları anlatınca "öyle bir farklılık varsa nedeni farklı olmalı" dedi ve benden elimdeki iki şişeyi kendi ismine göndermemi, inceleyip dönüş yapacağını söyledi. Parasını bana iade ettiler. Şişeleri kendisine hemen gönderdim ama dönüş alamadım. Benim de yoğunluğum oluştu ve üzerinde duramadım. Sonra uygun zamanda kendisine ulaşınca "nereden bileyim o fotoların benim şişeme ait olduğunu?" dedi. :)

    Kendi incelemelerinde ise fark görememişler!


    Bir komplo soru işareti daha: Acaba benim elimde kalan 2 şişeyi sadece elimde delil kalmasın diye mi geri istediler?


    Yani Ali Bey de maalesef diğer yetkilisi ile aynı yaklaşımı sergiledi. Bir açıklama sağlamadığı gibi, üstüne yine beni suçlamaya devam etti: Başka yağları Hermus'un yağıymış gibi göstermeye çalışıyormuşum!


    Ali bey ve diğer yetkilisinin beyanları arasında şöyle bir fark var yalnız:

    • Yetkiliye göre renk değişmiş olabilir.
    • Ali Bey'e göre ise o bulanık ve açık renkli yağlar Hermus'a ait olamaz.




  • @forever @ kullanıcısına yanıt

    geçen sezon 3 şişe almıştım kaşık kaşık içmiştim güzeldi.

  • Zetay da ilk hasatı sadece 68 adet ve 738 polifenol ile 500 ml'si 73 liradan satışa sunmuş. Bari fiyatı da 78 lira olaydı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.