Şimdi Ara

Sizinde başınıza musallat oluyorlar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gelip birilerinin araç hakkında gereksiz kendisini alakadar etmeyecek sorular sorması sizi de ayar etmiyor mu ? Bir komşu geliyor neden cruze aldın diyor, kaça aldın diyor hadi bilgi almak amaçlı soruyor bunu eyvallah ama ötekisi gelip ooo nerelerdeydi araba bayağıdır gözükmüyor nerede saklıyorsun felan diyorya harbiden ayar oluyorum, yahu sanane ? Bir başka komşuda kafayı takmış bizim arabaya geliyor gidiyor arabayla ilgili sorular soruyor sanki benim değil onun arabası.Bir ara şey bile dedi "çok az kullanıyorsunuz arabayı madem binmeyeceksiniz satın boşa masraf olmasın." ya delirecem sanane arkadaş, ayıp olmasın diye birşey de diyemiyorsun.Arabayı başka yere koyuyorum çocuklar kapıda top atıyorlar diye, aynı komşu geliyor araba nerede nereye koyuyorsun diye soruyor.La napacaksın nereye koyduğumu ? Hani ters cevap versen adamla yüz yüze bakıyoruz girip çıkarken devamlı, devamlı yüzyüze baktığın biriyle husumetlide olmak istemiyorsun.


    satmıyor musun? gibi soruları saymıyorum bile...Ya arkadaş anlamıyorum bak harbiden şunu anlamıyorum, arabayı muayeneye götürüyorum muayeneyi yapan teknisyen gelip " ooo çok iyimiş araba çok temizmiş kaça aldın bunu ? Hee anladım..Peki Kaç yıldır sizde bu ? Yetkili servis bakımlı mı ? Hee iyimiş iyi..Satıyor musun ? " felan diyor.Ya arkadaş çok temiz dediği araba 10 tane hafif kusurla geçiyor muayeneden 10 yaşında araba, her tarafı vuruk dökük camı çatlak, su eksiltir, şanzımanı yağ kaçırır felan öyle bir araba.La yandan sıfır kilometre corolla geçiyor git ona sorsana ne bileyim daha güzel arabalar var git ona sor.Neden hep ben ya ? La özellikle mi seçiyorlar ? Vallahi çıldırıcam.Bak yemin ediyorum muayenedeki teknisyen bunları sordu felan, sonra aracı verdik içeri işte aldı baktı.Muayene istasyonunda öbür tarafa geçtim aracı teslim almak için, çok değil iki dakika sonra orada aracını muayeneye getirmiş olan bir adam geldi yanıma " Abi araba senin mi? Otomatik mi manuel mi bu ? Heee... Satıyor musun peki ? " felan diyor.


    Ya kodumun arabasında ne var anlamadım, vallahi her yeri çizik içinde göçük içinde baksan bin tane kusur bulursun.Devamlı biri sarıyor kafayı araca, mok mu var bu arabada ne var ? Ya dediğim gibi cillop gibi arabalar var orada kimse onların sahibine yanaşıp bir laf söz etmiyor.Heryerde bu sıkıntıyı yaşıyorum, otoparka gidiyorum otoparkçı araca sarıyor, eski mahalleye gidiyorum eş dost daha bismillah selam vermeden araca sarıyor.La mercedes felan olsa anlayacam vallahi anlayış göstericem güzel araba kayış gibi araba ondan ilgi çekiyor diyicem ama yok abi yok vallahi araba savaştan çıkmış gibi duruyor.Neyse çok uzattım mevzuyu, sizde yaşıyor musunuz böyle bir sıkıntı yoksa tüm sıkıntılı vatandaşlar beni mi buluyor ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BC4848342 -- 17 Eylül 2021; 22:17:20 >







  • Böyle bir arabaya bu tür sorular dalga geçmek için sorulur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 16 yasinda 206 kullaniyorum, dilenciler bile musallat olmuyor kafa rahat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence fazla takıyorsunuz. Qashqai+2 kullanıyoruz. Berberden sanayi esnafına kadar gittiğim her yerde "bu araç normal Qashqai değil sanırım" gibisinden muhabbetler çıktı. Elbette devamı kaça aldınız, yakıtı nasıl, koltuklar nasıl açılıyor, bagaj büyük mü diye uzuyor da gidiyor. Ben sizin aksinize insanlarla bunları konuşmayı seviyorum çünkü +2 modeli çok fazla yok. İnsanlar da bunları merak ediyor. Elimizdeki de temiz olan bir hali de değil hani. Sızin de dediğiniz gibi içinde ve dışında bol çizik, plastik, kozmetik hasar mevcut...

    Sakin bir şekilde bu soruları geçiştirmek en iyisidir. İnsanlar çok olmayan araçları merak ederek soru soruyorlar. Bence keyif almaya çalışın.

    Bu arada, merak ettiğim bir araçsa ben de sahibine soru sorarım araç hakkında. Ama tamamen samimi ve art niyet olmadan. Sanırım çok soru olunca yanlış anlaşılabiliyor insan :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 17 Eylül 2021; 22:47:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece araba ile ilgili değil her konuda musallat oluyorlar. Başka hobileri yok ki insanların. Gülüp dalga geçerek cevaplar ver en güzeli.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuş Kafası

    Böyle bir arabaya bu tür sorular dalga geçmek için sorulur.

    yoo adamlar ciddi ciddi aracı almak istiyor, hatta en son yetkili servise gittim yetkili servis danışmanı geldi "sen bu aracı satıyor musun ?" diye soruyor.Haydaa dedim geldi yine aynı soru, hayır dedim satmıyorum.İkinci el bölümleri var, arabayı almak istediler vermedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Profes124

    Bence fazla takıyorsunuz. Qashqai+2 kullanıyoruz. Berberden sanayi esnafına kadar gittiğim her yerde "bu araç normal Qashqai değil sanırım" gibisinden muhabbetler çıktı. Elbette devamı kaça aldınız, yakıtı nasıl, koltuklar nasıl açılıyor, bagaj büyük mü diye uzuyor da gidiyor. Ben sizin aksinize insanlarla bunları konuşmayı seviyorum çünkü +2 modeli çok fazla yok. İnsanlar da bunları merak ediyor. Elimizdeki de temiz olan bir hali de değil hani. Sızin de dediğiniz gibi içinde ve dışında bol çizik, plastik, kozmetik hasar mevcut...

    Sakin bir şekilde bu soruları geçiştirmek en iyisidir. İnsanlar çok olmayan araçları merak ederek soru soruyorlar. Bence keyif almaya çalışın.

    Bu arada, merak ettiğim bir araçsa ben de sahibine soru sorarım araç hakkında. Ama tamamen samimi ve art niyet olmadan. Sanırım çok soru olunca yanlış anlaşılabiliyor insan :(

    yok soran kişiler çok saçma ve çok saçma sapan zamanlarda geliyor sorular o yuzden çok ayar oluyorum, ben arabayı muayeneye götürmüşüm bir an evvel işim bitsinde gideyim diye bakıyorum ama teknisyen arabaya yürüyor veya hiç samimi olmadığımız selam sabahım bile olmayan komşu geliyor araba nerede gözükmüyor buralarda nereye koyuyorsun arabayı ? felan diyor.Bunu soran adamında arabası yok ha hani arabası olsa kendiside park yeri arıyor felan diyicem ama yok.





  • Adamlar nazar değdirmeye yer arıyor. İnsan bı maşallah der. Dikkat edin hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayide araba beklerken sorulmasını anlarım (ki ben de ufak tefek zaman geçsin diye yorum yaparım) ama öyle komşu can sıkıcı olabilir. Ben sadece muhabbetim olan komşuya "arabayı ne yaptın, sıkıntısı falan yok değil mi" diye sorarım en fazla. Bana da genelde bu kadar muhabbet gelir, öyle her gören "satıyon mu abe" diye yanaşmaz. Bence senin araba piyasada çok yaygın olmadığı için merak ediyorlar, "satıyor musun peki" lafı da genelde aracın kaç lira ettiğini öğrenmek için sorulur. Sen gidip "he satıyom şu kadar para" dediğinde muhtemelen kafa sallayıp muhabbeti bitirecekler  .

  • Yav o zaman o haldeki arabayı güzel bir fiyata sat, daha düzgün bir araba al. Ben, biri bana bu şekilde gelse hemen otururum pazarlığa.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok oluyorlar. Herhangi bir benzinlik yıkamasında meraklı diğer yıkayan kişiler oluyor. Benzinliğe gidip benzin doldururken pompacılar oluyor "Abi araç spor paket mi?" diye sordu yarım saat önce birisi. Ya sabır çektim. Spor paket neyse onu da ilk kez duydum bu arada. Servise götürüyorsun servis müdürü musallat oluyor. 0 faizle kredi kullandıralım sıfır makyajlısını verelim bunu bana ver falan filan. O herifin fena gözü var işte araçta. Musallat olunmayan bir an yok yani.

  • alındığından beri servis bakımlı faturalı vs. kıçı kırık en fazla edeceği 25-30 binlik araba kullanıyorum ama günümüz piyasası 75-85 arası. iyi güzel bakarım hobi olarak detailing ile ilgiliyim kendim yıkıyorum filan bakımını çok daha erken yaparım sorana da 95 ver satarım diyorum sonra muhabbet çok farklı günlük şeylere evriliyor. maşallah demeyenden sonra kaba eti cimcirin devam edin bu tarz insanlar her yerde var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuş Kafası

    Yav o zaman o haldeki arabayı güzel bir fiyata sat, daha düzgün bir araba al. Ben, biri bana bu şekilde gelse hemen otururum pazarlığa.

    piyasada sağlam araba yok ki hepsi pert kayıtlı temiz olanlarada uçuk fiyatlar istiyorlar elimdekini satsam ortada kalırım

  • Aurorax kullanıcısına yanıt

    Aurom 206 nasil onerir misin ? Nedir sorunlari ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cruze dışarıdan bilmeyenlerin mok attığı gördüklerindede güzel arabaymış dedikleri bir araba. Herkesin linea,301,punto, Peugeot, Citroen, vb modelleri alıp aynı fiyata bulunan cruze gördükkerindeki hayranlıkları oluyor.Bunu bir Cruze kullanıcısı olarak bende yaşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede taa 1950 lerden bu yana bir chevrolet ( şevrole ) hayranlığı var malum cruze da her yerde görünen bir araba değil.. Piyasada fordu ve opeli (gm olanlar) amerikan degilde alman olarak gorürler ama chevrolet gercek amerikan arabası ondan dolayı ilgilerini çekiyor bence :)

    Hb kasasıni bende çok beğeniyorum.. 31.12.2023 te marka desteği bitiyor ama 8 silindir youtube kanalinin bir bolümunde Turkiye ye tekrar gelecekler diye bir sey duydum.. Zaten tek avrupadan çekildiler yoksa rusya da satışları devam ediyor..

    Yeni model chevroletleri arada takip ediyorum , su an opel sahibiyim, gm araclardaki her sey yerli yerinde alismasi kolay gorünüyor benim gibi aliskanliklarindan vazgecemeyenler icin. psa ile yeni opeller ruhunu ve konforunu kaybetti umarim chevrolet TR ye geri doner



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 18 Eylül 2021; 7:29:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece araba için değildi . Hersey salcalar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • grubun markası farklı pazarlar için farklı markaları aynı arabaya koyuyorlar. pazar algısıyla alakalı. bu chevroletler daewoo idi.

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Hocam yaklasik 6 yildir bende 130 binden 254 bin kmye kadar getirdim. Bugune kadar cok nadir yolda birakti. Termostati patladi butun radyator suyunu bosaltti, cukura girince z rot yerinden cikti, debriyaj balatasinin rulmanlari dagildi, aku bitti, sarj eden komurler bitti falan derken cogu arabanin yasayacagi seylerden oldu. 206 gruplarinda gordugum uzere kronik sikintilari olarak torsiyonda problem var 1000-2000 arasinda tamir ucreti var, radyator gaz pedalinin yanina su kaciriyor, antenin yanindan su siziyor bunu silikonla hallettik, motorun on tarafinda neyi sariyor bilmiyorum isi kalkani var bu tutusup once motoru sonra arabayi yakiyor. Benim aldigim araba cidden temizdi, baska 206 lara bakinca acayip acayip elektriksel problemler yasiyorlar. Arabanin kagit gibi oldugunu, ic mekanda kullanilan parcalarin dandik oldugunu kabul ederseniz temizi olmak sartiyla alinir derim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: büdünün kaşı

    grubun markası farklı pazarlar için farklı markaları aynı arabaya koyuyorlar. pazar algısıyla alakalı. bu chevroletler daewoo idi.

    Hocam neyin nerden yapıldığının hicbir önemi yok , onemli olan kafalar yani yönetenler ve tasarlayanlar, onlarda amerikalı..


    Sizin mantığınızla düşünürsek o zaman renault megane lar karsan , şu gebze harem minibüsü üreten firma olan karsan :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.